Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Dexi » 12 Dec 2024, 17:26

Verujem da je bunt,pobuna studenata samo prvi korak ka rušenju jednog bahatog ,kriminalnog režima.

Jako je bitno da se čuje na RTS-u o protestu studenata,o njihovoj borbi jer je u zemlji totalni medijski mrak ,gde osim N1 i par portala nigde ne možeš da čuješ,a ni da vidiš nista osim Oskara.

U zemlji u kojoj je na vlasti interesna grupa Oskar -navijaci-kriminalci jako je bitan ovaj protest kao vid buđenja Srbije,na koji verujem da će se pridružiti svi oni unizeni,ponizeni građani Srbije.

Ova njihova medijska propaganda o plaćenicima,etiketiranje svakog ko misli drugačije od njih,javno blacenje ,pretnje to je nešto najgore što je ponudio ovaj režim.

Večita borba za njihov rejting,za apsolutnu vlast,kontrolu svega u zemlji je nešto nezabelezeno.Ta bolesna ambicija da se drži svako naselje,svako selo,da se o svemu pita i o svemu odlučuje je katasrofalna za ovu zemlju.

Ta bolesna ambicija da ga istorija zapamti kao najvećeg sina ove zemlje,umesto toga moze da ostane jedino upamćen po tome što su neke od najvećih tragedija u istoriji ove zemlje koje su se desile,desile upravo u ovih 12 god.,po tome što je zemlju uveo u dužničke ropstvo,napravio od nje koloniju svetskog kapitala itd.itd.

Ovi sramni pokušaji da svaku njihovu brljotinu,grešku koja je dovela do nekih od najgorih događaja u istoriji ove zemlje,ispeglaju lažima,deljenjem novčanih nadoknada,podizanjem plata,davanjem kredita je nešto najjadnije.

Ova megalomanska Oskarova vlast je bukvalno sve što je mogla dala,pretvorila je zemlju u jednu koloniju svetskog kapitala,od svoje zemlje je napravila zemlju kocke,zabave i rijalitija.

Upravo su ovo rekao bih poslednji trzaja slobodnih ljudi,pokušaji da se ova zemlja sačuva i sačuvajte čast ovog naroda.Na ovom pitanju,pitanju litijuma će pasti ova vlast.

I u ranijim periodima se narod dizao u teškim situacijama,I menjao razne vlasti,i opet ce se dići.

Ova vlast kad ustane svaki čovek koji je protiv ovog stanja,kad se svi probude vrlo brzo će se srušiti.Toga se Oskar I boji i guši svaki vid pobune,svaki vid borbe.

I u ranijim izbornim procesima se videlo da SNS gubi polako ,I samo političkim inzenjeringom i kradjama su sprečili da izgube veće gradove.

Onog trenutka kad se to desi ,pašće i ostatak Srbije lako.Svi oni ljudi koji su primorani,ucenjeni da daju glas Oskaru ,razni lokalni serifi širom Srbije koji kontrolišu ljude i seju strah,sve to nestaće.
Dexi

Postby Isak » 12 Dec 2024, 17:49

Nepozvan wrote:Ne bi ni litije same od sebe, bez akumuliranog nezadovoljstva naroda, urodile plodom.

Protesti su počeli još 2015. godine kad se desio onaj desant suzavcima, pa čuveni kvazidržavni udar i zamalo pobjeda opozicije na izborima 2016. pa slučaj debelog Duška Kneževića, pa odupri se protesti 2019. a onda litije 2020. i sve to finalizovano konačnim porazom DPS-a na izborima u avgustu iste godine.

Da ne idemo još i dalje, do 2013. kad je DPS pokrao predsjedničke izbore sa čuvenim glasovima iz Rožaja. Dakle, od momenta kad se opozicija žestoko približi režimu i uđe u zonu da zapravo mora biti ozbiljno pokradena na izborima, prođu još skoro dva mandata dok to ne zrene i desi se stvarni poraz. I to opet uz događaje koji moraju inicirati talas nezadovoljstva (litije ili litijum) i još da spoljni faktor pritegne vođu da prizna poraz i da ne izvede miliciju na ulice i sve rašćera i pomlati.

Kad su u pitanju izbori u avgustu 2020-e svi olako prelaze preko jedne veoma bitne činjenice.
Dvije liste hrvatske manjine i samim tim nijesi uzeli mandat.
Mandat koji je DPS-u falio da opet napravi vlast.
Isak

Location: Iza brda je polje , iza polja je šuma , iza šume je kuća , iza kuće je put koji vodi do mene

Postby Foteljas » 12 Dec 2024, 18:09

Novosadista wrote:
Ne znaci da ide u zatvor. Ako ucini novo krivicno delo za koje je propisana kazna zatvora do 2 godine ili novcana kazna sud ceni da li je celishodno da odluzi kaznu zatvora za novo delo ili da i za to delo dobije uslovnu osudu i novo jedinstveno vreme proveravanja koje ne moze biti duze od 5 godina.

Mera bezbednosti zabrane prisustvovanja sportskim priredbama se izvrsava tako sto se tokom svake utakmice javlja u policijsku stanicu i sedi tamo dok se ista ne zavrsi, a moze da traje i do 3 godine ako se ne varam, najvece zlo moguce :lollol:

Hvala na ispravkama, prevideh te detalje oko uslovne osude... :okk:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby fontaneros » 12 Dec 2024, 18:30

MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Dr Arslanagic » 12 Dec 2024, 18:37

Niksicanin wrote:Ima li na jutjubu to?

Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby PERA » 12 Dec 2024, 18:44

Lajger wrote:Napraviše sveca od studenta.
Očigledno da im treba bilo kakva liderska figura .

Hoćete či sankcionisati ovo, ne znam kako da nazovem ovo ovo ovo.
Da li ima dokaz da je student loš, plaćenik, da je udario nekoga, napao nekoga, povrdsio nekoga bilo šta kad može da ovako piše. Ili ćemo da krenemo da se vređamo kao ljudi, pa kome prvom dosadi?
Ko glasao sns od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bijela.
Rđom kapo dok mu je kolena.
PERA

Postby Lajger » 12 Dec 2024, 18:46

PERA wrote:Ali bidno je da ne vidiš Peru koji pravi više slovnih greški od mene .

Prozivan je Pera za gramatiku, doduse na gornjim podforumima. :biggrin:[/quote]
Ajde stručnjaci dogovorite se jesu li isto slovne hreške i gramatika ili nisu?
Čisto da znam.
Ja kucam sa telefona pa se desi da promašim slovo, dva, mada me baš stoli bojko šta će neki tamo čjager da misli.[/quote]
Aha a meni mora biti sveto pismo šta vi mislite jel da?
Dobro kad ti nisi neki tamo nego uvažen .
Otpadnik i Grešnik.
Lajger

Postby Lajger » 12 Dec 2024, 18:52

PERA wrote:
Lajger wrote:Napraviše sveca od studenta.
Očigledno da im treba bilo kakva liderska figura .

Hoćete či sankcionisati ovo, ne znam kako da nazovem ovo ovo ovo.
Da li ima dokaz da je student loš, plaćenik, da je udario nekoga, napao nekoga, povrdsio nekoga bilo šta kad može da ovako piše. Ili ćemo da krenemo da se vređamo kao ljudi, pa kome prvom dosadi?

Zašta da sankcionišu , jer zato što nije po tvojijim merilima .
Koga sam ja to ovde uvredio ?
Da pazim da se svima svidi , jel to?
Ovako piše ?
Pa jel viš da dokurčiše s uzdizanjem njega to sam se referisao
Može drugačije mišljnje samo ako nije opozitno tvom .
Otpadnik i Grešnik.
Lajger

Postby Kreanga » 12 Dec 2024, 20:03

Sutra su na blokadi sa poljoprivrednicima izmedju ostalih i funkcioneri ndss-a.
Inace, jeste li videli za bogoslovski fakultet ? :D
Kreanga

Postby Dexi » 12 Dec 2024, 20:36

Još jednom bravo za studente :okk:
Dexi

Postby Baxter Stockman » 12 Dec 2024, 21:22

Kreanga wrote:Sutra su na blokadi sa poljoprivrednicima izmedju ostalih i funkcioneri ndss-a.

Sramotna crkva i još sramotniji patrijarh
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby PERA » 12 Dec 2024, 21:45

Baxter Stockman wrote:
Kreanga wrote:Sutra su na blokadi sa poljoprivrednicima izmedju ostalih i funkcioneri ndss-a.

Sramotna crkva i još sramotniji patrijarh

Šta je bilo za bogoslovski?
Ko glasao sns od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bijela.
Rđom kapo dok mu je kolena.
PERA

Postby fontaneros » 12 Dec 2024, 22:06

Al se nasibao brat

MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby V.M. Varga » 12 Dec 2024, 22:07

Ovo je početak kraja režima. Ono što je držalo režim je apolitičnost mladih, posebno budućih intelektualaca (osim naravno onih amoralnih koji su prodavali svoj obraz zarad napredovanja i platica).

Čak i da ovo ne donese puno u ovom talasu, dovešće do povezivanja i organizovanja mladih kao i njihov upliv u politiku.
V.M. Varga

Postby Bogisa91 » 12 Dec 2024, 22:28

Početak kraja je sigurno sad koliko će to jos da traje videćemo. Studenti su 96 odigrali ključnu ulogu u priznavanju poraza Slobe na izborima i njih nijedna vlast ne može da kontroliše.
Bogisa91

PreviousNext

Return to Evropska košarka