PERA wrote:Jel blizancima mesto rođenja Beograd, ako sam dobro video? Znaći nisu došli iz neke bosanske pripizdine da glasaju za vučia, već su se rodilo u Srbiji pa samim tim imaju prava i da se bore za vlast u srbiji. Ako može bmk da soli pamet i podržava sns, a nije odabvde onda ova deca tek na to imaaju pravo.
БМК живи у Београду већ 40 година. Његова дјеца су, колико знам, рођени Београђани. Ако је то уопште коме важно, а изгледа да јесте. А изгледа да је нарочито важно онима који неријетко говоре како неко други дијели народ.
Разумијем дјелимично контекст из којег ти пишеш. И слажемо се у суштинском детаљу, да нико из Зворника не треба да бира локалну власт ономе у Београду и обрнуто. То је нажалост у оба смјера присутно и тешко да ће бити искоријењено јер је неко схватио да се и на тај начин може креирати подршка.
Невезано за ову твоју дигресију, те приче о рођенима се увијек гнушам, баш из разлога што су сеобе саставни дио српског етничког корпуса вијековима. И када год примјетим да неко потенцира то рођени, знам да има одређени комплекс. Некада сам прије и качио један врло добар текст о томе како је настао круг двојке и како то нема везе са изворним, вјековним београдским генерацијама.
И није то својствено само Београду, Сарајеву, Новом Саду, Бањалуци. То је присутно у већој или мањој мјери свугдје. И свугдје је одраз комплекса. Још ако је тај неко нешто у животу постигао и има већи углед од мене старосједиоца, за Бога милога...
И тих друштвених подјела ће увијек бити. Само ће се и оне заснивати прије свега на политичком опредјељењу и на основу њих ће се правити селекција погодних и непогодних.