Najavljena rekonstrukcija Vlade Srbije doneće velike promene, jer će pored ministara, obuhvatiti i državne sekretare, pomoćnike ministara, direktore javnih preduzeća, organizacija i institucija. Sagovornici su složni u tome da je ovo dokaz odgovorne politike, jer nema nedodirljivih i pošteđenih.
Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u martu neće biti izbora, ali da se priprema velika rekonstrukcija vlade.
Ne. Nije moguće da izbori budu. I neće se dogoditi. Mi pripremamo veliku rekonstrukciju Vlade i moraće da bude veća nego što smo očekivali, značajnija i to u širem smislu Vlade, ne samo ministara, već i direktora i svih drugih - rekao je Vučić gostujući na B92 u ''Fokusu''.
Rekonstrukcija vlade je izvesna i trebalo bi da se desi na proleće, a o tome je sada govorio i premijer Miloš Vučević.
- Najveću odgovornost za rekonstrukciju donosi uvek predsednik vlade, za sve što se tiče vlade najveću odgovornost nosi predsednik vlade, govorim politički, a rekonstrukcije smo se dotakli i kada smo pričali o prvih sto dana vlade, kao nešto što je prirodan politički proces. Mislim da je to tema koja će biti aktuelna na proleće 2025. godine, odnosno kada se budemo približavali godišnjici od izbora ove vlade, moći ćemo da napravimo jedan presek ocena ili rezultata, da vidimo ko je kako šta radio - rekao je Vučević gostujući na Kurir televiziji i nastavio:
Mi smo u međuvremenu imali veoma teške dane, teške momente. Suštinski smo mi i doživeli već delimičnu rekonstrukciju zbog političke odgovornosti ljudi koji nisu subjektivno krivi, ali su politički sebe videli kao odgovorne za ono što se desilo u Novom Sadu 1. novembra 2024. godine, tako da je vlada sada bez dva ministra koji su bili na početku u sastavu vlade, govorim o ministru Vesiću i ministru Momiroviću, čeka nas izbor dva nova ministra. Na taj način ćemo da osvežimo redove na dva bitna resora. Govorimo i o građevinarstvu, saobraćaju infrastrukturi i o unutrašnjoj i spoljnoj trgovini. S tim što gospođa Aleksandra i Jagoda, buduće ministarke, imaju teži zadatak ili imaju manje vremena za dokazivanje. Ja sam im to rekao kada sam obavio sa njima razgovore. Manje vremena do marta, aprila ili maja, kada bi mogli da kažemo da imamo posle godinu dana priliku da se ocenimo i procenimo ko je kako radio. Tako da nije to striktno vezano za neki datum i za neki tačan dan, ali bi to moglo da bude neki momentum kada bi vlada mogla da presabere svoje redove i vidi da li treba nešto da se menja - istakao je premijer.
Moćna poruka premijera Vučevića: Sprema se opsežna akcija borbe protiv korupcije, neće biti lova na veštice, ali neće biti ni zaštićenih!
jupol wrote:grobar_Zvornik wrote:У питању су двије различите особе, али кога брига... и за деманти и за факте... нек се рока... и нек се људи етикетирају.
Ne etiketiraju se ljudi, nego stoka. Sasvim uobicajena i neophodna procedura. Postoji i alat za to.
https://agrosrbija.com/kategorija-proizvoda/alati-za-stocarstvo/obelezavanje-zivotinja
rabesandratana wrote:
Users browsing this forum: soniko and 5 guests