Board index Košarka Evropska košarka

Evroliga

Re: Evroliga

Postby Ćoba » 18 Jan 2025, 00:01

Produzenisamlekom wrote:Brate,Virtus....

Ma ok ali vi ćete na toj utakmici biti favoriti sigurno i po kladionicama. Plus Duje uvijek ispuše svoj balon realtivno brzo.

Moje je mišljenje da možete i da ćete dobiti tu utakmicu ali naravno da nije sigurno, ništa nije sigurno. Evo Panata izgubi dvije ovo duplo kolo.
Ćoba

Postby Produzenisamlekom » 18 Jan 2025, 00:03

Ma salim se ja malo...
I ja očekujem naredne 3 pobede,a ne sumnjam da ce Želimir lepo spremiti i utakmicu u Monaku :biggrin:
Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

Postby Ćoba » 18 Jan 2025, 00:09

Ne sumnjam ni ja ali ti neki nizovi u ovom dijelu sezone su prilično teški. Svaki niz veći od 3 pobjede te lansira u top4 borbu. Svašta može biti i vama dosta zavisi Zvezdina utakmica protiv Makabija. Ako dobijemo i mi ćemo u taj derbi ući baš opušteni i može biti svega…

Ali gledajte samo Efesa i njihove promjene trenera možda najgori potez menadžmenta nekog tima u zadnjh par godina. Dovedeš Bjankija koji je uzeo sa Virtusom tri pobjede i tebe uvede u niz poraza sa sasvim komforne pozicije a s druge strane dođe drugi trener u Virtus i uzme 4 pobjede za par utakmica. :lollol:
Ćoba

Postby Bogun » 18 Jan 2025, 01:36

Ušli ste i u prvi evroligaški derbi poprilično opušteno. Tako da što se nas tiče dižem obe ruke za taj scenario. :biggrin:

Produzenisamlekom wrote:Tako je Mufi,pravi se tabela od tih timova...
Produzetak se ne racuna u medjusobnom.,osim ako obe ne odu u produzetak.

Gotovo sam siguran da se onda to računa: 1:1 =0. Odnosno da su oba tima dobila svoje utakmica nula razlike. Ali me mrzi sad da proveram bylaws.

Neverovatna mi je odluka Efesa da dovedu Bankija u sred ove sezone. Da se razumemo, cenim ga kao trenera, ali da li je moguće da se nakon onakve polusezone u Virtusu ti kao klub odlučiš za njega? Malo mi paradoksalno deluje da je najbolji kandidat trener koji je u prethodnom klubu u tekućoj sezoni imao 2:12 skor ili koliko već.
Šta znam, možda ih on utegne pa osvoje Evroligu do kraja sezone, ali trenutno odluka mi nema puno logike. :beyond:
Takođe nije mi najjasnije šta se izdešavalo sa Mijatovićem, čovek je imao 10:9 u trenutku kad se vratio na mesto asistena. Da li je on sam tražio da se povuče sa te pozicije glavnog trenera? Nekako čudna situacija.

Žalgiris je ostvario 6 pobeda u 7 utakmica. Onda su potpisali Loni Vokera i ostvarili 5 pobeda u narednih 15 utakmica. Mislim da se sa ove vremenske distance može reći da im je malo poremetio timsku koncepciju.

Real pritisnuo dugme za paniku sa ovim potpisom DSJ-a. Videćemo kako će se on prilagoditi na Evropu i kojom brzinom.
A obziom da je lik budala koji u Dalasu nije hteo sa bude druga violina Luki Dončiću, moze biti vrlo zanimljivo u Madridu kada ne bude bilo po njegovom. Navijam za taj scenario. :D
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Pit Bull » 18 Jan 2025, 01:47

Nije trazio da se sam povuce, stavise.

Blago receno mu nije lijepo sjelo.

Odluka je GM-a koji je imenovan prije dva mjeseca i koji je htio svog trenera da postavi. Vrlo prosto.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Bogun » 18 Jan 2025, 01:54

Ne vidim logiku u potezu novog GM-a Efesa, ali mogu da kažem da bi se dobro uklopio u grobarsko mnjenje na Avangardi sa ovim načinom razmišljanja. :D
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Pit Bull » 18 Jan 2025, 02:12

Pa covjek dosao i htio da sam bira trenera.

Pametan GM bi sacekao kraj sezona pa bi onda to, ovaj je odmah to uradio.

Elem, navijaci su bili protiv Mijatovica, tj. smatrali su da ne izvlaci maksimum iz tima. Turska Avangarda se digla. :D

I novi GM da ih kupi, odlucio da odreaguje. :D

Tako da si na tragu istine.

Elem, taj isti GM do juce bio novinar. :biggrin:

Bio i na SN solidan tekst --> https://sportske.jutarnji.hr/sn/kosarka/basket-international/hrvatski-trener-ispao-je-zrtva-novog-menadzmenta-sad-mora-odluciti-sto-dalje-zeli-15540651

Što se to sada dogodilo?
Priču treba vratiti na studeni. Tada je iz Efesa nakon sjajnog posla garniranog s dva naslova europskog prvaka otišao GM, ili sportski direktor, bolje je tako reći, Alper Yilmaz. On je bio na toj poziciji d 2015. godine, a riječ je o nekadašnjem kapetanu Efesa, ali i vrlo sposobnom menadžeru, čije je vještine želio pridobiti turski Savez, gdje je Yilmaz postao direktor. Na njegovu poziciju Efes je postavio čovjeka iz industrije, dobro ne baš vičnog klupskim poslovima, ali Ismail Senol, 40-godišnjak s reputacijom jednog od najutjecajnijih turskih novinara, izgledao je kao dobro rješenje. Senol je vrlo ambiciozan i probijao se u novinarskoj hijerarhiji radeći usput važne konekcije. Jer cilj mu je, očito bio, nešto drugo osim novinarstva.

Senolova ambicioznost, iako su Mijatović i on u dobrom odnosima, možda je u cijeloj priči oko statusa hrvatskog trenera i presudila.

Naime, Efes je otvorio 2025. godinu s dva poraza. U Euroligi ih je sredio rival s azijske strane grada, Fenerbahče, a u nedjelju je u turskom prvenstvu slavio Bešiktaš i to prilično glatko, s gotovo dvadeset poena viška.

Nakon toga je sudbina Tomice Mijatovića na klupi Efes bila prekrižena. Senol je shvatio da je ovo trenutak u kojemu može donijeti prvu važnu odluku otkako je stigao na novu funkciju prije mjesec i pol dana. I ceh je platio Mijatović, a Luca Banchi je već u sedlu.
Pit Bull

Postby Milutinov Tata » 18 Jan 2025, 02:40

Vidim da im sledi Armani, pa gostuju u Pireju. Ako izgube obe mozda GM donese jos neku odluku :D. Nije mi jasan ni Banki, posle onakve polusezone najbolje je malo odmoriti, sigurno bi na leto mogao dobiti neko dobro mesto. Verujem da ce Mijatovic brzo iz Efesa, solidno se on pokazao, neko ce mu dati sansu, barem EK tim.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Pit Bull » 18 Jan 2025, 03:26

Banki je lud covjek. Potencijalno je sjebao sebi klupsku karijeru ovim.

Umjesto da je odmorio 4-5 mjeseci i pripremio se za Eurobasket na domacem terenu u Letoniji, izvukao maksimum tamo, eventualno osvojio medalju i dobio bi sigurno korektan evroligaski posao opet.

Ovako je veca sansa da ce zasrati sve i jos ako ni sa Letonijom ne ispostuje ocekivanja, vjerovatno slijedi bolan povratak na FIBA LS/Evrokup nivo.
Pit Bull

Postby NEDJA » 18 Jan 2025, 08:11

Sto si tice produzetaka on se racuna kao 0 za medjusobni skor. Ekipa A dobije prvu utakmicu + 1 u regularnom delu ima bolji medjusobni skor od ekipe B koja je pobedila drugu utakmicu u produzetku pa makar to bilo i 10 razlike.
Male su sanse da samo dve ekipe imaju isti skor a da odlucuje medjusobni. Ako se budu pravili krugovi tu ce u velikoj prednosti biti ekipa koja ima +1 pobedu ( recimo 4 ekipe u krugu, protiv jedne ekipe imas 2:0 a protiv ostalih 1:1).
Zato je za mnogo bitno da dobijemo Zvezdu i odemo na 2:0 jer se vrlo lako moze desiti da sa njima pravimo krugove.
Takodje je i kos razlika mnogo bitna. Recimo udjemo u krug sa Milanom i Parizom, svi imaju 1:1 ali smo najbolji zbog +20 u Milanu. Svaki kos ce biti bitan. Ako dobijemo Bajern i Zalgiris i sa njima budemo imali 2:0, vrlo je moguce da protiv svih konkurenata budemo najbolji u krugovima.
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby BlackOwl » 18 Jan 2025, 08:34

Pariz out Madrid in i to je to sto se tice top 6 po meni. Bas treba nesto neocekivano da se desi da ovih 6 ekipa ne bude na prvih 6 pozicija.
"Ponovo je kao obrazloženje navedeno da se radi „o obezbeđivanja finansijske pomoći za redovan rad Košarkaškog saveza Srbije“. Međutim, redovan rad KSS-a je izgleda bilo finansiranje Crvene zvezde kao i u prethodnim navratima."
BlackOwl

Postby licimur » 18 Jan 2025, 09:35

Kojih 6 ekipa? Ko je na tabeli u prvih 6 trenutno?

Trenutni prikaz je na osnovu kos razlike koja se na kraju nece gledati...

Ali ako mislis da smo mi 7mi mozda to i jeste najrealnije mada 2:0 protiv monaka moze na kraju da bude jako bitno...

Veciti derbi 7vs8 uopste ne deluje nerealno i toliko daleko...
ko vas jebo godinama ...
licimur

Postby Banka15 » 18 Jan 2025, 10:06

Bogun wrote:Real pritisnuo dugme za paniku sa ovim potpisom DSJ-a. Videćemo kako će se on prilagoditi na Evropu i kojom brzinom.
A obziom da je lik budala koji u Dalasu nije hteo sa bude druga violina Luki Dončiću, moze biti vrlo zanimljivo u Madridu kada ne bude bilo po njegovom. Navijam za taj scenario. :D

Promenio se on poprilicno od tog perioda iz Dalasa kao igrac, postao je mnogo racionalniji i orijentisaniji na odbranu. E sad, da li ce zadrzati takav stav i nacin igre i u Evropi videcemo.

Pritom je i ta prica sa Lukom bila prenapumpana u najmanju ruku, cak su njih dvojica bili najbolji prijatelji u tom periodu, Karlajl je dobio otkaz jer se Luki nije svidelo to sto je pokusao da ih posvadja kako bi lakse najurio Smita iz ekipe.
Banka15

Postby Dexi » 18 Jan 2025, 13:40

U ovakvoj EL gde je sve moguce,i gde svako moze svakoga da dobije nije bas lako predvideti ko ce na kraju gde da zavrsi.

Mislim da je Zvezda pobedom nad Monakom napravila ogroman korak ka prvih 6 pozicija.Ima bolji skor medjusobni i odlican raspored Zvezda i mogla bi do skora 20-14,mozda cak i 21-13 do kraja sto bi trebalo da garantuje mesto u prvih 6.

Real ako se ne sabere moze vrlo lako da zavrsi kao 7 ili 8.KKP bi morao da udje u play in.Targeti za nas realni su Bayern,Milano i Pariz i sasvim jw realno da regularni deo zavrsimo na poziciji 7 ili 8 sto je fenomenalno posle onih 2-8 :okk: .

Za 7 ili 8 mesto trebace skor 19-15,za siguran play in 18-16 mozda cak i 17-17.

Za nesto vise morace da se ide na minimum 20 pobeda,a to je u slucaju KKP malo teza i manje realna prica.

Bice jako tesko uloviti Zvezdu ,Barsu,Pao i trebace nam ozbiljna serija pobeda i pobede recimo u Monte Karlu i Barseloni.A treba kuci dobiti i Zvezdu i Real.

Neka moja prognoza reg.dela 1 Oly,2 Fener,3Pao4.Barsa,5 Real6 Zvezda 7 KKP 8 Monako 9Milano 10 Bajern. :biggrin:
Dexi

Postby NEDJA » 18 Jan 2025, 15:11

Partizan ce biti ispred CZ
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam