by Pit Bull » 28 Dec 2024, 23:55
Evo jos jedan banalan primjer.
Jedan moj dosta dobar drug kad smo studirali 2015. godine zajedno, bio je pro-Vucic do srzi. Otprilike kao moja baba iz gornjeg posta.
Zadnjih par godina je njegov najveci hejter koji moze da postoji i pljuje ga na svakom koraku. Upecatljivo jer je poznat novinar.
Kad sam ga pitao u cemu je razlika i kako je doslo do takvog preokreta, odgovor je bio "tad nisam znao sto sad znam".
I to je otprilike sva filozofija. Da bi covjek mogao da donese ispravan i normalan sud o bilo cemu, mora da cuje obe strane, mora da razmisli u glavi i vidi sta je cuo s obe strane i sta ima smisla, sta ne. Kad konstantno slusas samo jednu stranu i kad druga strana ne postoji, kako da ti budes protiv prve strane?
Tako je i sa ljudima van politike. Koliko puta vam se desilo u zivotu za neku osobu da vam je neko pljuje na sav glas, govori sve najgore o njoj i onda i vi steknete averziju prema toj osobi bez da ste je ikad upoznali u zivotu? Pa jos se uhvatite za tu pricu pa pricate trecoj osobi "ma on(a) je katastrofa, cuo sam sta sve radi, uzas jedan"... I onda igrom slucaja nekad posle u zivotu upoznate tu osobu i saznate da sve price koje ste culi o njoj padaju u vodu i da su nista drugo nego lazi iz kojeg god razloga.
Ili pridjes jos blize... Dvoje ljudi raskine vezu ili brak, a imas konekciju sa samo jednom osobom iz tog odnosa. I onda ti ta osoba naravno isprica sve najgore o onoj drugoj kako je kriva za raskid... I nemas nikakv uvid u to sta je sve u tom odnosu radila osoba sa kojom ti imas kontakt...
Itd. itd...
Izvrsena je lobotomija nad ljudima preko tabloida i TV kanala i to je to. Nas narod (vecinski) hoce da klikce na bait naslove, hoce da cita o skandalima, tracevima, zutilu, itd... Nece da cita provjerene stvari i normalne price. Ima izuzetaka, ali vecina je ova nazalost gora.
Isto sa TV-om... Kod nas ce vise ljudi da pogleda politicku emisiju sa Seseljom, nekakav rijaliti ranga Zadruga nego sto ce da pogleda kvalitetan film ili seriju, nego sto ce da procita kvalitetnu knjigu ili da upali neki kanal iz kategorije National Geographic, History, Discovery i slicno...
I zato mozes da radis ovom narodu sto god hoces, jer narod to hoce. Zato i stoji ona da je svaka vlast odraz sopstvenog naroda tj. vecine u tom narodu.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒