Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Zappa » 03 Jan 2025, 16:26

Opet izjednačavate ove ubice na vlasti i ljude koji su protiv vlasti..
Ovo nema veze sa politikom nego sa mentalitetom, karakterom naroda i društva u kom živimo

80 % ljudi iz Srbije bez obzira kojoj političkoj opciji pripada ima isto mišljenje o ljudima iz RS, RSK, CG, KIM .

80 % ljudi iz Republike Srpske bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju ima isto mišljenje o ljudima iz Srbije, CG, RSK, KIM..
On nije vođa, on je podsticaj najnižim ljudskim instinktima, oličenje primitivnosti i beskrupuloznosti. Njegov režim nije politika, nego organizovani kriminal; Oni koji ga slede nisu heroji, već ljudi koji su izgubili moral i razboritost.
Zappa

Postby Inzaghi » 03 Jan 2025, 16:28

80% njih podrzava vlast.

Zivim medju njima. Svi su za.

A ljudi ih ne vole zbog ponasanja. Nacina zivota. Ko ima priliku da zivi sa njima zna o cemu pricam i ono sto smeta svima u NS ili BG. A to mnogi iz RS ne mogu da vide ili znaju jer nemaju taj osecaj.

Ja imam mnogo drugara i prijatelja iz Srpske, Krajine itd. Ni prici nisu ovim seljoberima. Ali skoro svi zive tamo. Njih par je ovde ali nisu povukli. I to su mi jako dobri drugari.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby grobar_Zvornik » 03 Jan 2025, 16:42

Zappa wrote:Opet izjednačavate ove ubice na vlasti i ljude koji su protiv vlasti..
Ovo nema veze sa politikom nego sa mentalitetom, karakterom naroda i društva u kom živimo

80 % ljudi iz Srbije bez obzira kojoj političkoj opciji pripada ima isto mišljenje o ljudima iz RS, RSK, CG, KIM .

80 % ljudi iz Republike Srpske bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju ima isto mišljenje o ljudima iz Srbije, CG, RSK, KIM..

Нико не изједначава, већ уочавамо лицемјерство.
И оно је присутно код већине оних који праве подјеле, а много их је и у власти и у опозицији у Србији.
И за мене су то иста говна и биће увијек. Да будем прецизан, ко год сматра Војску Републике Српске злочиначком за мене је говно и зло. И такве никада нећу подржавати.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Zappa » 03 Jan 2025, 16:58

U tu zamku u koju si ti upao grobar_Zvornik, upalo je i 90 % srpskih nacionalista u Srbiji..
Niko ovde i ne spominje vojsku Republike Srpske..

Ili podržavaju ovaj režim ili ne glasaju ,ali ako glasaju za minorne stranke ili pojedince koje služba osniva pred izbore..

Ti ljudi, uz penzionere su najodaniji glasači SNS i brana koja čuva ovaj režim..
I zato ova kampanja o ustašama, stranim placenicima..

Opstaju na podelama.. Za mene nisu isti i nikada nece biti
On nije vođa, on je podsticaj najnižim ljudskim instinktima, oličenje primitivnosti i beskrupuloznosti. Njegov režim nije politika, nego organizovani kriminal; Oni koji ga slede nisu heroji, već ljudi koji su izgubili moral i razboritost.
Zappa

Postby Bojdo » 03 Jan 2025, 17:19

Inzaghi wrote:80% njih podrzava vlast.

Zivim medju njima. Svi su za.

A ljudi ih ne vole zbog ponasanja. Nacina zivota. Ko ima priliku da zivi sa njima zna o cemu pricam i ono sto smeta svima u NS ili BG. A to mnogi iz RS ne mogu da vide ili znaju jer nemaju taj osecaj.

Ja imam mnogo drugara i prijatelja iz Srpske, Krajine itd. Ni prici nisu ovim seljoberima. Ali skoro svi zive tamo. Njih par je ovde ali nisu povukli. I to su mi jako dobri drugari.

:krsti:

Ови ни код Бошњака не можеш прочитати кад читаш њихово поређење са Србима из "Шумске"(како је ЈЕШИЋ назвао Републику Српску). Али ајде, бар је пало признање да их не волиш/волите и да их не сматрате себи равнима. Добри су само ни Срби који су остали живјети у Хрватској и БИХ, док ови дођоши...

Него, зашто Шумадинци не воле Србе из БИХ, Хрватске, ЦГ? Немој ми рећи да су и они "урбанији" од поменутих Срба па им смета њихов "примитивни начин живота" :laugh: ? А да не причам о југу Србије, гдје поједини људи бркају и падеже. Са каквим правом они некога гледају са висине?

Нема то везе са начином живота, већ постоји озбиљан проблем у тим људима који "мрзе" и који све друге криве за сопствене проблеме. Па се онда нађу у чуду када сазнају да су људи који воде њихову "урбану" партију заправо људи из Хрватске,РС....
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Гроф Тинторето » 03 Jan 2025, 17:44

Zapravo je rekao da ih ne vole zbog ponasanja, a ti si iskonstruisao da je napisao da ih ne smatra sebi ravnim.
Prilicno maliciozno, a dalja diskusija bi mogla da se temelji na toj malicioznoj podmetacini.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Bojdo » 03 Jan 2025, 17:54

Малициозно је написати ово.

Nacina zivota. Ko ima priliku da zivi sa njima zna o cemu pricam i ono sto smeta svima u NS ili BG. A to mnogi iz RS ne mogu da vide ili znaju jer nemaju taj osecaj.

У ово бих повјеровао да су Срби из РС неки мигрантни из Африке, са другачијом кулутолошком праксом и обичајима, па да ти може толико сметати њихов начин живота, а не да фактички припадају истом културолошко-идентитетском простору. Мени је то шупља прича.

Како никоме у Добоју не смета један Шумадинац који се овјде преселио. Овјде живе и браћа из Краљева са породицом и уопште не примјећујем да њихов начин живљењања који су "донијели" из Краљева се толико разликује од мога да их због тога "не волим".

Град Добој је примио доста избјеглица са свих страна, од Сарајева до Хрватске, па нема те нетрпељивости према географском поријеклу. Мени су најбољи пријатељи из Сарајева и Книна.
Last edited by Bojdo on 03 Jan 2025, 18:04, edited 2 times in total.
Bojdo

Postby Dimitrije » 03 Jan 2025, 17:59

Ukoliko mi dozvoliš Doboj. 90ih je bilo mnoooogo veliko pomeranje. Grubo rečeno, kada ideš “u goste” domaćin te dočeka i odredi pravila ponašanja. “Njih” nije imao ko da sačeka, odlazili ljudi, pa “ovi” doneli svoja pravila ponašanja. Nije (čini mi se) ni Grof kao neko sa KiM bolje prošao. A to je bilo debelo posle “njihovog” dolaska.
Dimitrije

Postby Bojdo » 03 Jan 2025, 18:01

Димитрије,

Никако ми не може бити јак аргумент та " света правила". Као да су дошљаци дошли са неке друге планете. Каква то правила има рођени Београђанин, које прекрши "рођени Сарајлија"?
Last edited by Bojdo on 03 Jan 2025, 18:05, edited 1 time in total.
Bojdo

Postby White Mamba » 03 Jan 2025, 18:05

Fino preti celavi degenerik
Ako
Deb'o. Sujetan. Oce kadrira. Ne vodi treninge. Oce stan u BGH2O. Dov'o asocijalnog Korija
NECE STEFI DA IGRA ZA NJEGA
Stop hibridnom ratu!!!
White Mamba

Postby bwa » 03 Jan 2025, 18:10

E moj Bojdo, kad sam ja neke stvari konačno shvatio, mnogo mi je lakše bilo.
Sto bi Njegoš reka "Otada smo bolji prijatelji"
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby Edge » 03 Jan 2025, 18:11

Last edited by Edge on 03 Jan 2025, 18:22, edited 2 times in total.
Edge

Postby Dimitrije » 03 Jan 2025, 18:12

Bojdo wrote:Димитрије,

Никако ми не може бити јак аргумент та " света правила". Као да су дошљаци дошли са неке друге планете. Каква то правила има рођени Београђанин, које прекрши "рођени Сарајлија"?

Nisu to sveta pravila. Do 90ih je išlo u laganom ritmu, tada je naglo, uz svu nervozu i rat i bedu u 4 godine promenjena slika. Nadam se da sam uspeo da budem malo jasniji.

Da se tužakam. Nismo mi Beograđani toliko kivni. Novosađani :jezik:

@BWA Ne govorim ja ovo iz pozicije nekoga kome smetaju “oni” nego iz mog ugla analiziram kako bi moglo biti. Isto tako, mi Beograđani (mada sam ja Žarkovac) smo uvek i svugde imali problema. Da se ne zajebavamo
Dimitrije

Postby Гроф Тинторето » 03 Jan 2025, 18:14

Bojdo, samo sam ukazao na cinjenicu sta je napisao, a sta si ti iskonstruisao/dodao.
Vidim da si u sledecem kvotu taj deo izostavio, mudro.

I sam sam dosljak, znam kakvo misljenje ima dobar deo Srba iz centralne Srbije o ostalima, kradja vazduha i tako to, al budimo ljudi pa nemojmo da podmecemo :biggrin:
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Desetka » 03 Jan 2025, 18:35

U Beogradu, barem u onom kom se ja krećem i živim, niko ne gleda odakle si ti ili odakle su tvoji. Prihvataju se ljudi i druge nacije i vere, a o srbima odakle god da su mi je glupo i da govorim, naravno pod uslovom da vredis nešto kao covek. U mom društvu je većina ljudi rođeno u Beogradu, ali ima i onih koji su, ili roditelji još cesce, iz svih moguća delova Srbije, Bosne, Crne Gore i niko se nikada nije bavio time, niti razdvajao na bilo koji način. Kad pročitam ovakve stvari, stvarno se zgrozim. Samo ne mogu da provalim da li se to propagandno gura iz ko zna kog razloga, ili je ovaj narod stvarno toliko retardiran, da ne postoji niti jedna stvar oko koje se neće podeliti i uniziti.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

PreviousNext

Return to Evropska košarka