Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Woodoo » 17 Jan 2025, 20:36

Pit Bull wrote:Problem je samo sto hipoteticki i da padne Vucic ili da sam kaze "cao prijatno odoh", sta onda?

SIgurno 50% žvaliih glasača iz ubeđenja bi ovo navelo kao razlog zašto i dalje glasa za žvalu.
Woodoo

Postby Dexi » 17 Jan 2025, 21:11

Onog trenutka kad Vucic padne SNS se vraca na neki radikalski nivo od 800 hilj.glasaca maksimum.
Svi ostali ce i poput rqnijih rezima da prelete na drugu stranu.

Da ne pricam da je dobar broj glasaca ljudi koji su primorani iz raznoraznih razloga da glasaju,ucenjeni da glasaju poslom,nekim benefitom ili nekim drugim razlogom.

Kao sto je SPS na prvim izborima posle pada Slobe doziveo dramqtican pad ,ili DS posle pada e tako ce i SNS da padne u brojkama vrlo brzo posle pada Oskara. :okk:

A taj pad se nazire,jer sve vise ljudi uvidja stetnost ovog korumpiranog,nestrucnog i krimonalnog rezima

Sve vise ljudi se ukljucuje,shvata razmere katastrofe na drustvo ,i ono sto je rezim zeleo da budu nezainteresovani i da im se ogadi politika ,desava se upravo suprotno :okk:

Ovaj rezim ce svojim suludim odlukama sam sebe da srusi,rekao bih.

Naravno po padu vlasti bez trulih kompromisa,vec da se i nama desi slucaj Sanader i da svi oni koji su odgovorni za mentalno ,i svako drugo unistenje ovog drustva odgovara.Naravno i svi oni koji su se okoristili i obogatili treba da odgovaraju.

Samo tako ovo drustvo moze da postane bolje,inace dzaba smo krecili.
Dexi

Postby Pit Bull » 17 Jan 2025, 21:15

Woodoo wrote:
Pit Bull wrote:Problem je samo sto hipoteticki i da padne Vucic ili da sam kaze "cao prijatno odoh", sta onda?

SIgurno 50% žvaliih glasača iz ubeđenja bi ovo navelo kao razlog zašto i dalje glasa za žvalu.

S tim da ja ne kazem da ne treba mijenjati, nego samo postavljam ocigledno pitanje ako covjeka sutra lupi srcani udar npr. i ne bude vise predsjednik drzave, kako izgleda naredni period za Srbiju? Ili jednostavno sam odluci da ode ili se desi nesto trece pa ne bude prvi covjek drzave.

Nemas previse primjera u svijetu da za trenutnu vlast ne postoji nikakva alternativa u smislu politicke organizacije koja ima jacinu...

Hipoteticki, ko ti garantuje da se gro glasaca SNS-a nece preliti na SPS i da Dacic nece preuzeti vlast u situaciji kada opozicija nema jednu izrazenu politicku opciju koju svi podrzavaju?

Poenta rusenja Vucica je valjda da se nesto promijeni, a ne da ostane na istom.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Domingoo » 17 Jan 2025, 21:21

Srbiju treba osloboditi od nasilne sadisticke , bezobzirne i izopacene vlasti..Ova vlast je kulminacija svega loseg nakaradnog izopacenog izdeformisanog fizicki i mentalno od 45 do danas .. Udbasi , sadisti , ludaci , folklor patriote , duhovno i moralno osakaceni .. Jovana Jeremic Vucicevic Bizon i ostali slika jedne simbioze svega poseg u drustvu ..

Vreme je ili za nestanak ili za cistku ..
Svaka rasprava o spoljnoj politici , kosovu , rusiji zapadu je iluzorna i kontraproduktivna na vlasti imamo coveka koji je nacionalno spoljno i unutras je razorio drzavu drustvo i narod .. da li bi Marinika Aleksic ili bilo ko drugi pozivao na gaze je ljudi ? Da li je Tadic 2012 kada su protrstvovali pozivao na gaze je i nasilje?

Neka bude ko kakve hoce politicke orjentacine ali neka bude NORMALAN covek .
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Houdini » 17 Jan 2025, 21:21

u tom scenariju bi verovatno i studenti izbacili nekoliko lica, plus bi recimo Milos Jovanovic dobio glasove ili tako neki manje ukaljani..

jedna moja procena, onog momenta kada padne vlast, pada SPS zajedno sa njom i Dacic, a Bane Ruzic postaje prvi covek.. i SPS se vraca opet na 6-7 posto, svojih standardnih, sa tendencijom rasta..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Pit Bull » 17 Jan 2025, 21:29

Vidjecemo, ja sam samo oprezan.

Jedna stvar je sto vecina nas na forumu, studenti, itd. "navijaju" za promjene, ali u praksi je to mnogo maglovitije.

Prvo, Vucic i dalje ima podrsku 1.6M - 1.7M glasaca od cega ih je fin broj koji ce i njega da brani na ulici mnogo agresivnije od studenata.

Da se ne lazemo, on se nece povuci... Dok god bude imao taj broj glasaca, on ce insistirati na izborima i to je to. Demokratija, jbg.

Jedini realan scenario u kojem on pada jeste da stranci pronadju nekoga oko koga ce okupiti apsolutno sve kontra SNS kao sto je bilo u slucaju Milosevica. Neka vjestacka koalicija u kojoj ce biti apsolutno svi, a u prvi plan bi se istaklo neko nestranacko lice ili neko potpuno novi koji bi imao podrsku apsolutno svih i koji nema nikakvu mrlju.

Plus, stranci bi poslali posmatrace svoje svuda da organizuju "legalne" izbore i da sprijece kradju jer opozicija nema taj kapacitet da to isprati. Napravila bi se neka prelazna vlada od godinu-dvije dok se ne uspostavi novi sistem i to je to.

Ali osim toga, ja ne vidim neke druge mogucnosti.A pri tome ne ocekujem ni ovo da se desi btw.
Pit Bull

Postby Houdini » 17 Jan 2025, 21:42

naravno ovo je hipoteticki na tvoje pitanje bilo..

mozda sam naivan ali ne trebaju ovde stranci, zapravo trebaju u smislu da se ne mesaju i da ne cuvaju Vucica na vlasti.. nije 5. okotbar nastao jer su stranci ulagali pare, vec jer je postojala kriticna masa, da ona ne postoji mozes ulagati sta hoces dzaba ti..

jednostavno kod svih autokrata na celu, postoji momenat u narodu kada je vec previse i onda krecu promene.. danas po prvi put mislim da bi realno ovo moglo mozda da bude to, jer 12 godina je vec proslo, protesti traju i omasovljuju se, plus imas to studentsko jezgro koje drzi proteste.. par varnica i moze ovo da preraste u generalni strajk..

bolsenik da nije toliko bolestan, mogao je ovo da resi u prvih 10 dana, ispuni zahteve, studenti su u pravu i cao.. verovatno je mislio da ce da se raspadne kao i svaki drugi.. ali drugacije ti je kad nemas veliko jezgro pa sa par provokatora i placenih politicara razjebes sve.. a drugacije je kad su studenti ovako slozni i drze se..
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Kreanga » 17 Jan 2025, 21:45

Tako je Hudini, platice cenu sto se okruzio budalama.
Kreanga

Postby Pit Bull » 17 Jan 2025, 21:48

Sve je to Hud super, ali opet, za milion i po ljudi u drzavi on nije diktator nego mesija.

Tako da ce biti i onaj scenario "on bi da ide, ali narod ne da".
Pit Bull

Postby zvezdaraking » 17 Jan 2025, 21:55

Danas isao na veceru sa zenom u Rizoto i Pasta bar na bulevaru ( ekstra klopa) i kao krenuli tramvajem par stanica da ne idemo autom a tramvaji ne rade.
Vidim posle stoje oko đerma i onda pogledam kolone ljudi uglavnom omladine koja ide nizbrdo i shvatim da idu na protest. Vec kad je protest poceo i tramvaji proradili.
zvezdaraking

Postby Houdini » 17 Jan 2025, 21:56

Sloba skoro 2 miliona 2000., a SPS dva meseca kasnije 500k..

nema on toliko ljudi, brojka je znatno manja..

opet kazem daleko je on jos od pada, ali nikad blize od 2012 nije bio..
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Pit Bull » 17 Jan 2025, 21:58

Pa nece SNS imati ni 50 hiljada kad njega ne bude, ne pricam ti ja to. :D

Pricam ti o situaciji gdje je jos na vlasti.
Pit Bull

Postby Inzaghi » 17 Jan 2025, 21:59

Od 100% glasaca, izadje oko 50% manje vise.

Nek pobede i sa 75%.

To je 1/3 naroda.

Jednostavno je.

I to je 1/3 sa idealistima, kupljenima, prodanima, ucenjenima. Vise od toga ih nema i nece ih biti.

I to sto bi rekli kad su najjaci.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Houdini » 17 Jan 2025, 22:02

Pit Bull wrote:Pa nece SNS imati ni 50 hiljada kad njega ne bude, ne pricam ti ja to. :D

Pricam ti o situaciji gdje je jos na vlasti.

opet ti kazem i Sloba je imao skoro 2 miliona glasaca, pa 5. oktobra nije 100 ljudi izaslo da ga brani..

mislim i JSO dosao i okrenuo se..
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Inzaghi » 17 Jan 2025, 22:05

"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

PreviousNext

Return to Evropska košarka