Pit Bull wrote:Vidjecemo, ja sam samo oprezan.
Jedna stvar je sto vecina nas na forumu, studenti, itd. "navijaju" za promjene, ali u praksi je to mnogo maglovitije.
Prvo, Vucic i dalje ima podrsku 1.6M - 1.7M glasaca od cega ih je fin broj koji ce i njega da brani na ulici mnogo agresivnije od studenata.
Da se ne lazemo, on se nece povuci... Dok god bude imao taj broj glasaca, on ce insistirati na izborima i to je to. Demokratija, jbg.
Jedini realan scenario u kojem on pada jeste da stranci pronadju nekoga oko koga ce okupiti apsolutno sve kontra SNS kao sto je bilo u slucaju Milosevica. Neka vjestacka koalicija u kojoj ce biti apsolutno svi, a u prvi plan bi se istaklo neko nestranacko lice ili neko potpuno novi koji bi imao podrsku apsolutno svih i koji nema nikakvu mrlju.
Plus, stranci bi poslali posmatrace svoje svuda da organizuju "legalne" izbore i da sprijece kradju jer opozicija nema taj kapacitet da to isprati. Napravila bi se neka prelazna vlada od godinu-dvije dok se ne uspostavi novi sistem i to je to.
Ali osim toga, ja ne vidim neke druge mogucnosti.A pri tome ne ocekujem ni ovo da se desi btw.
Nema on ni blizu taj broj sem ako se ne racunaju sva ona biracka mesta gde je izlaznost 100% i svi za SNS, oni jedan dobar deo pokradu direktnom kradjom a jednim delom izmanipulisu ljude pre svega starije medijskim manipulacijama. Ovo nije vlast vec kartel i to je velika razlika. Drugo nema on agresivne pristalice sem dela huligana koje finansira i polusveta koji se tu okuplja ali nije to ni blizu dovoljno, njegovo biracko telo cine penzioneri i to ubedljivo, to pokazuju sva istrazivanja, radnici JKP idu silom da ne bi dobili otkaz jer ovi ne samo sto prete vec i pretnje sprovode u delo a oni sigurno ne bi isli u agresivne sukobe.