Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Dr. Thomas » 22 Jan 2025, 07:03

Западу одговара ова власт тако да ништа се овде неће значајно променити.
"Привилегија је бити у Партизану у овом тренутку, а ви знате због чега. Али то нам даје морал, нову енергију". - Жељко Обрадовић.
Dr. Thomas

Postby Inzaghi » 22 Jan 2025, 07:23

Bravo gospodine. Svaka cast.

"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby jupol » 22 Jan 2025, 08:49

ExEr wrote:
Ron Swanson wrote:Evo ga još jedan navodni grobar na -30:08.

Na tom delu vidim samo fegeta voditelja, propustam besto?

tad kad je postavljano je bio Live snimak pa verovatno nije vise na -30 minuta nego ko zna gde...

@Thomas, Zappa - ako je tako, zasto onda jednostavno ne ispuni zahteve studenata nego produbljuje podele i jos vise navlaci gnev i destabilizuje situaciju?
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby Gromiko » 22 Jan 2025, 08:58

Dimitrije wrote:Slobu (i nas sa njim) su 3 meseca bombardovala govna. Sve drugo je manje-više isto

Razlika je (na sreću) ipak velika. Za 10 godina Sloba je imao 5 godina rata, svi ratovi izgubljeni, standard je bio katastrofa, neke stvari nisu doktorirali kao Vučić, tipa Sloba nije slao batinaše na ljude nego policiju, pa onda to iritira i one koji ne podržavaju opoziciju jer ne možeš da pričaš da je u pitanju mladalačka tuča ili npr. nisu smatrali toliko bitnim da dobiju svaku opštinu nego je opozicija uredno vladala u mnogim opštinama po Srbiji.
Zatim, Sloba je nasledio državu u kojoj standard nije bio tako loš, pa su ljudi imali i ono "kako se nekada živelo". Takođe, stranci su aktivo podržavali opoziciju a sada podržavaju vlast.
Danas barem posla ima, realno nismo gladni, imamo opcije za kakvo takvo pristojno zaposlenje bez veze i imamo opciju da pobegnemo iz Srbije. Mnogo ljudi je nezadovoljno i vladavinom prethodnih pa je izgubilo svaku nadu da će biti bolje čak i ako se promeni vlast. Oni koji su "zapadno" orijentisani su razočarani odnosom Zapada prema nema, oni koji su "patriotski" orijenitsani iz meni potpuno neverovatnog razloga mahom podržavaju Vučića.

Drugim rečima, neuporedivo će biti teže smaknuti Vučića nego Slobu. Već je dve godine prešišao Miloševića i siguran sam da će još . Jedino ako naprave neku kardinalnu grešku a to ne smem ni da napišem na šta mislim.
Gromiko

Postby Bojdo » 22 Jan 2025, 09:03

Republika Srpska nije poraz, ako i taj rat računaš u "poraze". Ubjedljivo najveci osjecaj poraza u ratu u BIH imaju Hrvati pa Bosnjaci u BIH.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Nepozvan » 22 Jan 2025, 09:05

Plus su Slobu demonstracije i otpor počeli odmah, dvije godine posle dolaska na vlast.

Ovaj je imao solidan grejs period da se utvrdi.
Nepozvan

Postby Niksicanin » 22 Jan 2025, 09:05

Slao je i Slobo, ulećeli su jednom na FF '96., kožne jakne, alkatraz kape, i polomili studente.
Ja čuo da je među njima bio jedan moj drug(instruktor je bio u žandarmeriji dugo vremena), i svašta mu reko, nije čovjek mogao da progovori. Kasnije smo se razjasnili da sam ga napao na pravdi Boga, i šta ću izvinim se :biggrin:
Niksicanin

Postby BlackOwl » 22 Jan 2025, 09:24

Bojdo wrote:Republika Srpska nije poraz, ako i taj rat računaš u "poraze". Ubjedljivo najveci osjecaj poraza u ratu u BIH imaju Hrvati pa Bosnjaci u BIH.

Sta je bio cilj na pocetku rata? Koliko srpskih teritorija je izgubljeno?
Bosnjaci dobili drzavu koju nikad nisu ni imali ni kontrolisali.
Hrvati su za uzvrat dobili Krajinu.
Mi smo za uzvrat izgubili Kosovo i Crnu Goru.
4-0 za nas.
"Ponovo je kao obrazloženje navedeno da se radi „o obezbeđivanja finansijske pomoći za redovan rad Košarkaškog saveza Srbije“. Međutim, redovan rad KSS-a je izgleda bilo finansiranje Crvene zvezde kao i u prethodnim navratima."
BlackOwl

Postby fighter » 22 Jan 2025, 09:30

Nisu Bosnjaci dobili drzavu, kontrolisu 23%
Srbi 49%
Da nije bilo rata bili bi vecina u svim gradovima sem Istocne Hercegovine i radili bi ono sto Siptari rade na Kosovu

Tako da RS ni u kom slucaju ne moze biti poraz srpske politike, moze se govoriti da Srbi nisu u potpunosti ostvarili cilj i da su za zelenim stolom ostali bez Sarajeva, ali ne moze se rec da su porazeni
fighter

Postby jupol » 22 Jan 2025, 09:51

Sloba je na kraju svakog rata izborio nesto za sta bi na pocetku rata bio streljan kao veleizdajnik onaj ko predlozi to resenje. To vazi i za Dejton.
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby Bojdo » 22 Jan 2025, 09:55

Najvazniji ratni cilj je bio da se ne ponovi nesto slicno Jasenovcu i da nad nama ne dominiraju Bosnjaci u nekoj "gradjanskoj" drzavi.

Imajuci u vidu da nas je bombardovalo nekoliko desetina zemalja putem NATO i da su se Hrvati i Bosnjaci u vecini vremena rata udruzili protiv nas uz podrsku NATO, pravo je cudo da smo uspjeli postati najveci pobjednici a Hrvati u BIH najveci gubitnici.

Bosnjaka je poginulo duplo vise. Izgubili su mnoga mjesta gdje su demografski dominirali. Sada dominiraju demografski na oko oko 23%. Srbi na 49%. Srbi tokom rata su fakticki izgubili vrlo malu gdje su bili etnicka vecina od Bosnjaka.

Jedino za cim Srbi mogu zaliti je Sarajevo, mada su i tu bilI u relativnoj vecini Bosnjaci.

Rezime Srbi dobili drzavu u drzavi koja ima veca ovlascenja od bivsih SFRJ republika. Fakticki su blizu konfederacije ako se gleda medjunarodno pravo.

Bosnjaci kao narod dobili najmanju teritoriju a najbrojnoji su. Izginulo ih najvise. Okruzeni su i Srbima i Hrvatim.

O Hrvatima je glupo i pricati, njima Bosnjaci biraju clana predsjednistva.
Last edited by Bojdo on 22 Jan 2025, 10:03, edited 7 times in total.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby fighter » 22 Jan 2025, 09:55

Dejton kakav god da je, je ipak najbolje sto je nudjeno u te 4 godine
Bilo je tu raznih nagaznih mina i podmetacina
Krajinu su prodali, a VRS je uspjela odbraniti Republiku Srpsku
Da je VRS dozivjela poraz mi bi bili tretirani ko Srbi na Kosovu.
fighter

Postby Domingoo » 22 Jan 2025, 09:59

Milosevic nije pao zbog Krajine i Kosova nego zbog rasula u drustvu ,zbog procvata kriminala,jezde i dafine ,opsteg haosa i devastiranja drustva ..
Mi smo od jedno porpilicno uredjenog i institucijalnog drustva 70-80 za vreme Slobe dosli do anarhistickog drustva u raspadu..
Procvat kriminala ,devastiranje morala ,duhovno srozavanje drustva .. Mi smo od Minje Subote dosli do vidovite Zorke , od spavanja u parku do maltetiranja u sred bela dana , od Brozovog sina koga niko nije poznavao do Milosevicevog sina koji samsra ljude po ulicama i drzi diskoteke ..

Ne ulazim u politicku ideologija sam sam protivnik komunizms pricam o cinjenicama i drustvenom stanju na koji druge drzave nemaju uticaj .. Spoljnu politiku necu da komentarisem jer tu uvek moze da se kaze "naoali nas jaci ,ratovali smo protiv celog sveta ,svi su bili protiv nas " ,ali ko te terao da pustis dete da mafija ? Zenu da vodi drzavu i policiju da ne radi svoj posao ?

Mnogi zaboravljaju zasto se narod pobunio protiv Slobe, problem je sto ljudi iz ruralnih sredina gde nije stigla ta sapa kriminala ,korupcije i nasilja koje je sps posadio nisu mogli da razumeju stanje u BG i vecim kradovima kao sto ni sada ne mogu da razumeju da Srbija ne zivi zlatno dobra ..

Sto se tice spoljne politike Krajine ,Kosova mislim da je o tome iluzorno sada pricati jer ta tema nema kraja , sto se tice Republike Srpske recicu samo da ju je NAROD odbranio kao sto ce uvek i da je odbrani zivela ona nama .
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Storm11 » 22 Jan 2025, 10:08

BlackOwl wrote:Ima li sta u Zrenjaninu? Da l je toliko propao grad.

U odnosu kako zna u Zru da bude tiho, mirno i neprimetno, rekao bih da je za sada i odziv i masa odlicna.

U ponedeljak koliko znam nije bilo skole koja nije obustavila rada (mislim i da su svi dalje u obustavi, ali za to se glasa svaki dan), isti dan lep odziv prosvetara i drugih ljudi ispred skupstine ZR, dosta njih otislo za BG sopstevnim prevozom,ispalio ih prevoznik kojeg su unapred platitli (Sagot), pod izgovorom da su se autobusi pokvarili. Dve prosvetne ispenktorke odbile da idu u inspekciju skola, plus dale vrlo lepo objasnjenje/razlog odbijanja zasto isto da se ne radi, tu mislim da su bile prve, bar nisam video da su se iz drugh gradova izjasnjavali odnosno odbili da izadju u inspekciju. Cak i jedan jedini postar u ZRu krenuo sa obustavom rada :biggrin:

Idu setnje mahom svaki dan, jedini je tu problem sto je u vreme radnog vremena inace verujem da bi brojnost bila veca. Kao sta rekoh za ZR po meni prilicno ozbiljno. Stvarno je ljudima dopizdelo. Evo moj cale sa kancerom, i bas upitnom fizickom snagom, je rekao da moram da ga vodim na protest, kaze ponece stolicu, ali da zeli da da doprinos. Videcmo kako ce biti za vikend.
Last edited by Storm11 on 22 Jan 2025, 10:56, edited 2 times in total.
Storm11

Postby soniko » 22 Jan 2025, 10:10

Republika Srpska jeste pobjeda ali ne zahvaljujuci vec uprkos Slobi jer da se on pitao BiH bi danas bila uredjena po Vens Ovenovom planu, rascjepkana iz cetiri dijela. Ko zna moze da postavi taj plan da mladji vide, koje je teritorije nudio taj plan i sta je on zelio da prihvati.

Ne sporim pomoc, kapa dole dobrovoljcima, a sto se tice vojne tehnike i oruzija na to smo imali pravo isto koliko i Srbija jer smo u bivsoj SFRJ svi ucestvovali u njenom stvaranju, izgradnji i odrzavanju.

Na kraju, da se zakljuci, mnogo vise losih nacionalnih odluka je donio od dobrih zato sto ih je sve donosio obaziruci se prije svega na svoj politicki status, kako u zemlji tako i u svijetu.
soniko

PreviousNext

Return to Evropska košarka