by Koridor » 26 Jan 2025, 12:13
Apropo dozivanja inzagija
Tu sam ja, vec ne mogu doci do izrazaja od velikih boraca za demokratiju, pravdu, istinu, slobodu, Kosovo I Metohiju, gradjansko pravo I bez podjela jel tako. Pa necu onda stalno da smetam u tom rusenju Vucica I da narusavam harmoniju.
Samim time I ne procitam dosta toga, ali ono sto procitam je u principu po jedna laz po stranici ove teme. Prosjek po danu u zadnjih 5 dana je nekih 1,5 lazi dnevno. Lazi od kojih se pokusavaju praviti istine.
Mozda sam ja bosanski balvan, a nazalost nisam srpski hrast, ali koliko god bio balvan, ne mogu a da na primjetim kako se lazima pokusava doci do cilja. A hrast to ne radi, eventualno mucena mahovina.
Ne znam od cega bih prije krenuo. Pa cu ovako iz glave
- Napad na Pravnom fakultetu, poslao ih SNS, prva verzija. Napadaci kolege (drugi faks) onih koje su napali,a napali ih jer su se prethodno nadrogirali I napili dok su spremali transparente. Pa kad su se predali materijali s kamere. Cutnja.
- Napad SNS huligana ispred Promenade. Potukli se lokalni novosadski ultra narkomani izmedju sebe. Jednom cale…
- Neko mudo iz Opstine Palilula pokusalo ubistvo djevojke u Beogradu. Covjeku pomjesali identitet, skroz drugi lik vozio.
- Ubise neduzna covjeka SNS ultrasi u Indjiji. Pa imamo da je u pitanju obracun zbog droge.
- Neki gremlin posao na utakmicu hvali Vucica, kaze da je iz Priboja, konstatacija bilmez bosanski iz Doboja. Covjek iz Priboja, Republika Srbija.
- Vucic poslao huligane da ganjaju student u 3 po noci. Potukli se navijaci Zvezde I Psv.
Ima toga sigurno jos puno, vec nemam ti vremena… Mnogo je to lazi da bih pomislio kako je ta borba iskrena I kako nije slucajno da svako drugacije misljenje docekujete na noz. Volite laz. Zivite laz. Zato I ocekujete da vam se neko Pravda. Istinoljupci…
Zbog par bilmeza koji su se prodali Vucicu karakterises ljude iz Republike Srpske. Izmisljas price da pored tebe zive neki sumari i seljacine.
I za kraj, da ti kazem, nemoj legendo ljude navoditi na ban, ruzno je to sto radis danima. Ja razumijem da ti ne volis ljude iz Republike Srpske to je tvoje pravo, al nemoj iz ljudi istjerivat ono najgore da bi zadovoljio neke svoje niske pobude, znamo I mi balvani uzvratiti, ali necu da se spustam na taj nivo. Kada bih se ja spustao na taj tvoj nivo, mene bi mozda I trajno banovali, kad ti napises moderator se valjda prave da ne vide. Kada je trebalo branit ovaj narod, ja sam ostao ratni vojni invalid, doduse laksa kategorija, da bi sebi dozvolio da se spustam na taj nivo. I ne bih ti se ovoliko ni ovaj put posvecivao vec mi bode oci da ljude vec danima ovdje etiketiras I vrijedjas I navodis na ban, doslovno navodis. I navesces nekog od njih sigurno, ali nisam siguran da ce te to usreciti. Ja sam vec matoriji konj I dovoljno kajmaka sam pojeo da vidim kad se nesto svjesno radi I kad se ljudi sluze udarcima ispod pojasa.