Zamisli vidis osobu koja je ometena u razvoju kako seta s ocem ili majkom i kazes nekom svom u prolazu "vidi onog idiota kakav je".
Pa kad krene "otac od idiota" da ti objasni da njegovo dijete nije idiot, srecno u pokusaju da mu objasnis da nisi mislio nista lose nego da si se sluzio knjiskim terminom (zvanicnim nazivom cak) za stanje u kojem se dijete nalazi.

Ovo prvo je uvredljivo, ovo drugo nije uvredljivo.
Da ne budem i ja pogresno protumacen, nije poenta porediti dijete ometeno u razvoju sa psom, nego iskljucivo to da sinonim ili cak zvanican naziv svejedno ne znaci da je drustveno prihvatljiv u komunikaciji. Nebitno da li se radi o osobi, zivotinji, objektu ili necemu cetvrtom. Ovo mi je samo palo prvo na pamet. Moze se upotrebiti isti primjer i za odraslu osobu.
Meni je npr. isto ker pogrdan naziv za psa.
S druge strane apsolutno kapiram poentu Zvornika i slazem se da nije hriscanski paliti svijece zivotinjama, samo msm. da je moglo proci i bez ovog "ker" jer se bez potrebe stvorila tenzija na forumu i ispisalo aman pet stranica na ovu temu. Pogotovo mi koji imamo ovo sivo cudo pored nicka trebamo obratiti paznju da u ovom momentu ne raspalimo dodatno vatru nekim nepromisljenim komentarom.
Dovoljno je tenzija ovih sedmica i bez toga.
I mislim da bi bilo ok da se stavi tacka na ovu temu jer ce otici u nedogled.
Kao sto neko napisa, ljudima koji nisu vjernici nije zabranjeno da koriste svijece, isto kao sto im nije zabranjeno da ih pale kako hoce i za koga hoce. A u Srbiji vjera kao takva nije zakonom obavezajuca za sve gradjane.