balkanski spijun wrote:jupol wrote:Propustih danasnju diskusiju - da pozdravim sve ljude iz manjih mesta i da im cestitam na brojnosti... Nadajmo se da ce Beograd sutra biti na visini zadatka...
Da l' je realno da neko komentarise svecu za psa? Sveca i plamen u skoro svakoj i modernoj i antickoj religiji ima neku vezu sa dusom, nema hriscanstvo nikakvu ekskluzivu... Pas nema religiju, mozes da mu zapalis svecu, prskalicu, dunes maslacak, sta god ti se ucini prikladnim da mu odas postu... Kakve to veze ima sa bilo kojom religijom...
Ovi vernici koji su se sokirali svecom ne videh da su pre toga komentarisali da li se po Bibliji smeju iz obesti ubijati ili muciti zivotinje... Ali za svecu je odmah stigla zabrinutost... Ta zabrinutost kao da malo bira utakmice...
dobro spinujete,ne ti ,vec i dugi.
https://www.youtube.com/watch?v=26tR8D0 ... annel=PRVAevo poslusaj da naucis nesto,pre nego sto ovako nesto ispises.
Banovaste momka,bezveze,jedino ako nije obrisano sta je pisao.
Ne razumem sta hoces da kazes i kome - saljes klip gde svestenik kaze doslovce da u pravoslavnom hriscanstvu nema nikakvih obreda za zivotinje i da mozda u drugim religijama ima (a dalje mi stvarno ne pada na pamet da slusam ukljucenje pokojnog silovatelja maloletnica i sta on ima da kaze o zivotinjama).
Ja sam upravo i napisao da pas nema religiju. Nema smisla da drzis verski obred za zivotinju, ali imas pravo na bilo koji prikladan nacin da mu odas postu, kakve veze ima ako si zapalio svecu i ako se to poklapa sa hriscanskim obicajima... Svece su postojale i u drevnom Egiptu. Nije niko trazio da se sluzi opelo za psa pa da kazes da to vredja osecanja vernicima...
Uostalom jasno je ovde da to i nije problem, problem je sto postoje razne direktive da se na svaki moguci nacin pljune po antirezimskim protestima, pa se nalaze i najbanalniji razlozi za to...