balkanski spijun wrote:Nisi ni poslusao sta svestenik kaze,a ni sagovornik.Vazno je pomenuti pedofila,silovatelja Palmu.
Ocigledno ne znas znacenje paljenja svece,Lepo je objasnio svestenik,znacenje.
nebitno.Svak nek radi po sopstvenom nahodjenju.
Pa voditeljka je prekinula tog svestenika da bi ukljucila silovatelja u program. Naravno da necu dalje da slusam.
Tih prvih nekoliko minuta sam odslusao, hvala, covek je sasvim lepo obrazlozio zasto po hriscanstvu nemaju smisla verski obredi za zivotinje. Isto tako je rekao i ono sto sam i ja pisao, da je po Bibliji ljudima dato od Boga da se staraju o zivotinjama kao delu naseg postojanja...
Diskutujemo oko razlicitih stvari. Apsolutno se slazem da paljenje svece za zivotinju ne moze da bude verski obred, bar ne po hriscanstvu, ali sta smeta paljenje svece samo po sebi, kao nacin da se oda pocast zivotinji? Isto kao sto sahranis zivotinju, ali je ne sahranis na ljudskom groblju. Sta je tu problem?
Bas to sto kazes, neka svako radi po svom nahodjenju ako nikom ne nanosi zlo. Ja sam zato i pitao kako se dezurni vernici na forumu nisu oglasili kada je neko cinio ono sto je i po Bibliji za osudu (bezobzirno i bespotrebno ubio psa), ali se jave kad neko zapali svecu za tog psa.