Board index Košarka Evropska košarka

Ruska košarkaška PBL Liga

Re: Ruska košarkaška PBL Liga

Postby AirBall » 27 Jan 2012, 23:03

Dmitry Golovin je raskinuo ugovor sa Unicsom i blizu je povratka u Nizhnji Novgorod...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby AirBall » 28 Jan 2012, 13:57

U toku je derbi mec ruske lige izmedju Lokomotive i CSKA... Na poluvremenu vode Armejci 43-45...

http://www.pbleague.ru/online/events/3443
AirBall

Postby Šareni » 28 Jan 2012, 14:54

kakva treca cetvrtina cska, serija 20-0 , i na kraju trece rezultat 23-5, u cetvrtoj odradjivanje posla.. ft 91-58
Šareni

Postby AirBall » 28 Jan 2012, 14:55

CSKA je masina za mlevenje mesa... Prejaki su...
AirBall

Postby AirBall » 01 Feb 2012, 02:34

MiskoRaznatovic Misko4Raznatovic
Lokomotiv-Kuban and Anadolu Efes reached a preliminary agreement about loan of player Vlado Ilievski for remainder of 2011-2012 season
AirBall

Postby nolinjo » 05 Feb 2012, 16:45

brat kulagin opet izuva 14 poena za poluvreme uniksu
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby AirBall » 06 Feb 2012, 13:21

Velika nada ruske i evropske kosarke Dmitry Kulagin postize trojku uz zvuk sirene sa nekih 10 metara protiv Unicsa...

AirBall

Postby Tegi » 06 Feb 2012, 13:33

AirBall wrote:Velika nada ruske i evropske kosarke Dmitry Kulagin postize trojku uz zvuk sirene sa nekih 10 metara protiv Unicsa...

Gledao sam tekmu. Momak rastura, sjajna tehnika,sut, dobre fizikalije, ali se vidi da ima ludu glavu. Znaci, isti Bogdan :laugh: .
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby irriducibili » 06 Feb 2012, 14:15

tegi wrote:Momak rastura, sjajna tehnika,sut, dobre fizikalije, ali se vidi da ima ludu glavu. Znaci, isti Bogdan :laugh: .

Kako onda on igra, ukoliko je isti Bogdan? Zar ga ne bi trebalo poslati u neki Gulag? :unsure:
irriducibili

Postby deda » 06 Feb 2012, 18:13

Odlican je Kulagin,prosle godine je igrao u Njiznjem Novgorodu,ali posle par ludih noci po diskotekama,malo vodke,malo gandze,malo neke devojcice,a i par tuca u tim sitnim satima :vidbudale: dobio je sut u but od Panova i naseg trenera Lukica.S obzirom kako sad igra Triumf,a kako N.N. Kulagin je odlicno prosao,ima verovatno i ulogu to sto je on iz Moskve rodom,a Ljuberci(odakle je Triumf) je grad,satelit Moskve,(isto kao i HImki) pa mu je tu verovatno komfortnije,a i roditelji su tu :biggrin: .Samo meni je jos veci talenat mladji Karasev,kakav ce to igrac da bude :okk: Ali otom potom.

Ima jos jedna interesatna stvar,ove godine u razigravanje u prvenstvu idu samo prve 4 ekipe,1-4 2-3,tako da ce biti veoma zanimljivo do kraja prvenstva,realno 7 ekipa konkurise za 3 mesta.I kada se samo setim nekih prica o jacini jadranske lige :crybaby: ,ruska liga je nba za nju
deda

Postby Talicni Tom » 06 Feb 2012, 18:19

Odgeldah i ja sinoć snimak i stvarno me oduševio pojavom i načinom igre. Počev od odličnog napadačkog arsenala i raznovrsnosti do odličnih fizikalija koje sasvim korektno koristi u odbrani. Sinoć, odnosno juče je igrao protiv Domerkanta i Lajdeja i prosto ih oduvao. Svaka mu čast. Jedina zamjerka su gestikulacije po kojima bi se moglo zaključiti da ne može da drži koncentraciju i fokus što je i mogući uzrok što već nije top igrač jer po svemu to jeste.

I Karasev je odličan mladi igrač, tehnički je mnogo bolji od naših bekova njegovih godina, takođe pristojnih fizikalija ali još uvijek fizički nedovršen. I kao takav naravno lako može da igra protiv evroligaških bekova, ali hajde kod nas postoji neka nova košarkaška paradigma dok bek ne bude mogao da nosi centra u zubima ne treba da igra.
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

Postby Tegi » 06 Feb 2012, 18:36

Moze li neko ko zna ruski da mi objasni?

Kako prezime koje se pise Karasev, moze da se cita Karasjov?
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby AirBall » 06 Feb 2012, 18:42

tegi wrote:Moze li neko ko zna ruski da mi objasni?

Zato sto na tom e postoje dve tackice koje oznacavaju slovo jo...

Kao sto je Fedor Dostojevski Fjorod Dostojevski, ili kao sto je Vera Zvonareva Vera Zvonarjova...

Василий Николаевич Карасёв
AirBall

Postby Tegi » 06 Feb 2012, 18:51

AirBall wrote:

Zato sto na tom e postoje dve tackice koje oznacavaju slovo jo...

Kao sto je Fedor Dostojevski Fjorod Dostojevski, ili kao sto je Vera Zvonareva Vera Zvonarjova...

Василий Николаевич Карасёв

Hvala...
Tegi

Postby deda » 06 Feb 2012, 19:01

Evo mogu ja :teacher: :biggrin:

Slovo E e ,u ruskom jeziku se cita uvek kao JE,to je jako meko j i obicno uvo tesko i da ga cuje :biggrin: ,dalje,ovo sto ti pitas,u ruskoj azbuci pored slova e(je) , postoji slovo ё Ё ,sa dve tacke na vrhu i ono se cita JO(jo),ali poslednjih godina se sve manje i manje stampa slovo ё Ё,vec e,nosiocima jezika je lako da prepoznaju kada je rec o je,a kada jo,ostalima je vec dosta teze da to prepoznaju.Pored ovih dva e,postoji takozvano abarotnoe e koje se pise Э i ono se cita kao nase obicno E.
Inace,pravilno se izgovara Karasjov(Карасёв)

E,e- je

Ё,ё- jo

Э,э- e
deda

PreviousNext

Return to Evropska košarka