jupol wrote:moguce da i Psiha vec buse njegovi iznutra, ovo nasilje mu nikako ne ide u prilog... mozda i sam Vucevic namerno izvodi huligane i pravi sebi razlog za ostavku i pokusava da se izvuce i zbrise...
Skoro sam siguran da je ovo sinoć i jutros ništa drugo nego kontrolisana prekompozicija u SNS. Nema šanse da je slučajno Vučićevo jučerašnje dvostruko insistiranje da ne bude nasilja i da policija radi svoj posao (uz naglasak tj delegiranje tog zadatka Vučeviću pred kamerama), i potom napad na studente u terminu koji je Vučić najavio, baš na Vučevićevom terenu.
Pritom ne mislim da je to uradio da bi sabotirao lično Vučevića, ne bi me čudilo ni da je ćelavi znao šta se sprema, ali je pogodnije tj bolje izgleda da Vlada padne zbog batinanja studenata tj zbog nesposobnosti Vlade da im garantuje bezbijednost, nego da premijer implicitno prihvati odgovornost za pad nadstrešnice i (svojima) prizna poraz u odgovoru na proteste, što se suštinski desilo.
Naravno, postoji šansa i da je ta očigledno dogovorena akcija usmjerena protiv Vučića, ali ako bih morao da se kladim, rekao bih da i dalje čvrsto drži uzde među svojima, i da koristi situaciju da izvede čistku. Da li isključivo zbog njihovih unutrašnjih trvenja, ili bi možda da počisti određeni profil kadrova (npr radikalske) i zamijeni ih nekim drugim kadrovima (raznim Kenama, Dejanima Bulatovićima, Šapićima, Šutanovcima) da bi nastavio prirodni put svoje politike i ušao u NATO, ili nešto potpuno treće, to ne mogu ni da pretpostavim.
Inače, uopšte nemam utisak da je u naročitom strahu. Siguran sam da mu nije prijatno, i da šizi i doživljava nervne slomove jer nema potpunu kontrolu i jer nije u centru pažnje, taj bijes mu sigurno jede džigericu. A siguran sam i da je prvoklasna kukavica. Ali on moć ne crpi iz naroda, pa nema razloga ni da se plaši da će mu je narod oduzeti, a dok je u političkoj areni sa Đilasom, Milivojevićem, Lazovićem, Marinikom, i sličnim idiotima i njegovim agentima, svoj je na svome. Ukratko, vjerujem da razmišlja na način da bi ga više uplašilo jedno izostalo Hilovo tapšanje po ramenu ili bratska poruka Zaharove, nego milion ljudi na ulici.
A s obzirom na to da u najtežem momentu za SNS od 2012, opozicija sa sve Nestorovićevim igračima broji oko 90 poslanika, od čega ni za jednog jedinog ne možeš da garantuješ da na ovaj ili onaj način nije Vučićev, niti za bilo koga od njih možeš da garantuješ da ga Vučić ne bi preveslao kao mladog majmuna sve i ako nisu u dilu, jako je teško očekivati da su ti ljudi u stanju da artikulišu bilo kakvu političku pobjedu.
Uostalom, oni očigledno misle ili im je zadatak da misle, da će Vučića uzdrmati prelazna vlada. Čuvena je priča kad je Milo dao opoziciji MUP da bi ušli u prelaznu vladu, pa opozicioni ministar (oksimoron

) danima nije mogao da dobije papir koji je tražio, jer bi sekretarica zaključavala u toaletu ili kancelariji i tako provodila radno vrijeme. Posle te prelazne vlade je DPS naravno rutinirao izbore, sa sve pakovanjem državnog udara na dan istih, toliko im je bila oslabljena pozicija.
Mogu misliti kakve sve trikove ima i na šta bi sve bio spreman SNS kartel, kao što mogu misliti i koliko bi opozicija i ,,opozicija'' bile sposobne da odgovore na te stvari. Skloniji sam da povjerujem i u uspjeh prelazne vlade eksperata (

) koju je pomenuo Manojlović, nego u to.
Naravno, uvijek je najlakše smisliti šta sve ne valja kao opcija

, ali to da ih Vučić obrlati nekakvom oročenom vladom je sigurno najlošije rešenje. Jasno je da prvi korak treba da bude bojkot izbora (dok mislim da kvalitetna opozicija gubi bojkotom Skupštine, za ovu našu nisam siguran

), pitanje je šta treba da bude drugi, jer se politika čiste kontre Vučiću može i mora voditi do jedne tačke, ali se u nekom momentu takvo raspoloženje mora i legitimisati na izborima.
Vjerovatno bi logičan potez bili konkretni zahtjevi u pogledu RTS, REM, RIK, izbornih uslova i naročito biračkog spiska (mada sumnjam da će čist birački spisak dočekati i naši unuci), pa onda sve ostalo, ali nisam optimista po tom pitanju.
Bogun wrote:Ako se ne varam, teoretski, može i nešto što je u potpunosti obrisano iz memorije uređaja da se vrati.
Svakako ima ode programera koji to mogu da potvrde ili opovrgnu.
Kao što reče Jupol, u dobrom dijelu slučajeva (a vjerovatno i u ovom) ti je dovoljna neka besplatna aplikacija poput DiskDigger koja može da vrati sadržaj obrisan iz telefona, čak i ako je obrisan iz one sekcije ,,nedavno obrisano''.