by medjutim » 25 Jun 2025, 13:31
Bojdo, ne znam jesi li primetio, ti si prvi uveo logore kao dokaz nečega, ne ja.
zločina nad Albancima je bilo itekako, samo što aršin iz 1876/78 i 1912/18 nije isti kao aršin za današnje ratove, kao što aršin za pobednike i poražene nije isti.
Srbi u Srbiji su trpeli bugarsku i austrijsku okupaciju, izgubili pola familije što od artijerije što od tifusa, prelazili Albaniju, dizali Toplički ustanak kao jedini ustanak na okupiranoj teritoriji, sve zbog rata koji NISU tražili, zbog događaja u INOSTRANSTVU, ali verujem da je Srbima u BiH bilo teže.
I koliku god cenu da su platili, nije dovoljno, i opet svi okolo znaju bolje šta i kako treba.
Svaka čast na junaštvu herojstvu i izborenoj slobodi, slobodno sad u slobodi uredite državu kako želite, pa zdravlje Bože i da se jednom ujedinimo, al' dotad možemo i sami da rešimo šta valja a šta ne u svojoj državi, koji su nam ciljevi, planovi, ko su nam prijatelji a ko ne.
Ako vi imate to pravo, zašto ne bismo i mi? Uostalom, zar Srbija nije bila najslobodnija u istoriji baš pre nego što je krenula u ratove, bez svih "jebeš ovo/ono" krajeva, kako ti reče?
@jupole, ako ćemo tako, koliko je Radovan Karadžić prokockao za vreme rata, i kako je njegov brat postao biznismen?
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana