Skafi wrote:Postoji li šansa da Španija da 5 predstavnika u Evroligi, ako Valensija osvoji Evrokup. Znam da su jedne, samo jedne godine imali 5 ekipa u prvoj fazi. Mislim da je previše, pa taman to bili Španci. Takođe mi je nelogično da Rusi godinama imaju samo 2 kluba, a Turci u poslednje vreme čak 3.
Imali su 5 predstavnika kada su Huventud i Valensija osvajali EC.
Turci su pre 3 godine imali 3 predstavnika zato sto je Galata prosla kvalifikacije (ove godine bi imali 4 da se Banvit nije izglupirao u kvalama), a u poslednje dve zato sto su im sampioni bili klubovi bez A licenci (prvo Besiktas, pa Galata).
Rusi imaju dva zagarantovana(CSKA+finalista VTB-a). Verovatno ce i cetvrtu godinu za redom dati pobednika Evrokupa (Uniks, Himki, Lokomotiva, ponovo Uniks), ali ih jebe zato sto uvek osvajac Evrokupa igra finale domaceg takmicenja. Prosle godine je Himkiju malo falilo da bude bolje rangiran od Lokomotive (imali su u Podmoskovlju majstoricu sa CSKA) i tada bi u EL isli: CSKA zbog A licence, Himki kao najbolje rangirani ruski klub i Lokomotiva kao pobednik Evrokupa. Sanse da sada dobiju 3 predstavnika su ogromne, jer ce u polufinalu igrati CSKA i Uniks, a oni ce vrlo verovatno data biti vec kvalifikovani za EL.
A treceg predstavnika EL ocigledno ne planira da im dodeli. Nikad im WC nisu dali. Mislim da je razlog u tome sto su njihovi klubovi uvek glavni favoriti za prolazak kvalifikacija. Mislim da bi 4 tima koja igraju u neatraktivnom terminu od 17 00 bila bas previse.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.