Mekejleb: "NBA može da čeka"
IZVOR. B92 | AK
Fenomenalnim igrama u dresovima Partizana i Montepaskija, Amerikanac Lester Bo Mekejleb privukao je pažnju košarkaške javnosti, pa i iz NBA lige.
Omaleni Amerikanac je već tri sezone na radarima gotovo svih NBA ekipa, ali je u SAD postao vredan pažnje tek posle opevanog "makedonskog Evrobasketa".
Amerikanci su prvo naučili što je to Makedonija, pa ubrzo shvatili kako je tu bivšu republiku nekadašnje Jugoslavije jedan njihov Amerikanac odveo do najvećeg uspeha u istoriji tamošnje košarke.
"Telefoni nisu prestajali da zvone mesec dana, a moj najčešći odgovor u tim razgovorima bila je Makedonija. Znali su da me po nekoliko puta pitaju za koga sam ja to igrao i gde se nalazi ta država", prisetio se za "Hoopshype" prošlonedeljni MVP Evrolige.
S obzirom da već tri godine u nizu igra sjajnu košarku u Evropi, Amerikanci su se zapitali da li će popularni "Borče" uskoro u NBA ligu.
"Sledeće sezone biću u Evropi. Ovde sam imao uspeha i želim da gradim karijeru na tome. Ovde postajem sve opušteniji i možda sada nije pravo vreme za odlazak. NBA može čekati", istakao je 26-godišnji plejmejker koji nije izabran na Draftu 2008. godine.
Ono što ga u Evropi posebno opušta svakako je zasluženi status.
"Tokom cele karijere u Americi govorili su kako on ne može ovo, on ne može ono. Slušao sam što govore, iskoristio to i postao bolji, ali sigurno da sam tamo potcenjen. U Evropi to nisam i osećaj je odličan", zaključio je 183 centimetra visoki Lester Bo Mekejleb.
Mekejleb je trenutno drugi najkorisniji igrač Evrolige sa prosečnim indeksom 21,7. On je u devet mečeva ove sezone prosečno postizao 18,7 poena uz 3,1 asistenciju, 1,6 skokova i 1,4 ukradene lopre.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...