Izvor. B92, blick.ch | UŽ
Švajcarski teniser Rodžer Federer je u intervjuu "Bliku" rekao da Olimpijske igre u Londonu možda neće biti njegove poslednje.
"Moj cilj ove godine je da probam da ponovo osvojim Vimbldon i zlato na Olimpijskim igrama. Mnogi mi govore da mi je ovo poslednja prilika da osvojim medalju na Olimpijskim igrama, ali ja ne mislim o tome. Nije mi nezamislivo da učestvujem i u Riju 2016. godine", rekao je Federer.
Švajcarac je u paru sa Stanislasom Vavrinkom osvojio medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu pre četiri godine, ali nema medalju u pojedinačnoj konkurenciji.
Feder je rekao i da ga je Rafael Nadal pozvao na egzibicioni meč 14. jula. Nadal Novak Đoković će 14. jula odigrati humanitarni egzibicioni meč na stadionu madridskog Reala "Santjago Bernabeu".
"Mene je Nadal pitao da odigramo taj meč u Madridu 14. jula, ali sam morao da ga odbijem jer ću se u to vreme pripremati za Olimpijske igre u Londonu", rekao je treći reket sveta.
Rodžer Federer nije igrao na turniru Masters serije 1000 u Monte Karlu na kome je Rafael Nadal u finalu pobedio Novaka Đokovića.
"Nisam gledao finalu u Monte Karlu, ali sam čuo da je Novak bio umoran. Uvek kada igrate protiv Nadala morate davati svoj maksimu, a šljaka je njegova omiljena podloga, zato mislim da je on prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa".
Federer je istakao i da je srećan što je i dalje među najboljim teniserima u vreme kada su se pojavili fantastični mladi igrači kakvi su Novak Đoković i Endi Mari.