Jelena: Moram da budem jaka Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugu rundu Rolan Garosa, ali se namučila dok je savladala malopoznatu Austrijanku Patrisiju Majr-Alhajtner.
"Bilo je teško, počela sam izuzetno loše meč, samim tim sam dala samopouzdanje protivnici, ali u drugom setu sam povratila svoju igru i samopouzdanje i krenulo je na bolje", izjavila je Jankovićeva za B92 posle meča.
"Pobeda u prvom kolu mi mnogo znači što se tiče samopouzdanja, nadam se da ću nastaviti da podižem novo igre, to mi je najbitnije", dodala je Jankovićeva.
Srpska teniserka ima novi tim ljudi oko sebe, pa se još uvek prilagođava na nove uslove rada.
"Imam novi tim koji radi sa mnom, nije lako promeniti neke stvari za dva dana. Samim tim, moram da to ustalim i da se osećam komforno kada odrađujem neke stvari što se tiče moje igre. Moram da verujem u sebe, da budem jaka i pozitivna i krenuće bolje".
Jankovićeva je imala mnogo problema na startu meča, očigledno nije verovala dovoljno u sebe što je dovelo u problem.
"Trenutno mi baš nedostaje samopouzdanja. Teško ga je dobiti, a lako ga je izgubiti. Takav je naš sport, svi se nosimo s tim tokom karijere. Dajem maksimum da se izborim za svoje pobede i da se taj rad isplati kad-tad".
Prva prepreka je jedva preskočena, ali Jankovićeva je uvek favorit iz senke, pa i na ovom Gren slemu, gde se nada završnici.
"Nikad se ne zna. Volim da igram na šljaci, imala sam dosta dobrih rezultata na Rolan Garosu. Videćemo, sve je moguće. Trenutno sam u senci nekih drugih igračica koje su u Top 5 naravno, i to je normalno. Ali to oduzima i pritisak i može da mi pomogne. Na meni je da dam maksimum, da se borim za svaki poen, verujem u sebe i videćemo šta će biti".
Sledeća rivalka će joj biti Amerikanka Varvara Lepčenko, levoruka teniserka koja je trenutno 61. na WTA listi.
"Što se tiče mog sledećeg meča, neće biti lako, ali nadam se da ću biti mnogo bolja nego danas i da ću krenuti mnogo bolje. Da ja imam sve pod kontrolom, a ne da se mučim na početku", istakla je Jankovićeva kojoj će duel sa levorukom teniserkom biti dobra provera za finale Fed kupa protiv Češke koja ima nekoliko levorukih igračica.
"Prerano je pričati od Fed kupu, sad je maj, a igramo u oktobru. U svakom slučaju, svaki meč protiv levoruke igračice znači, treba se prilagoditi različitim stilovima igre".
Jelena u Parizu ima i veliku podršku porodice, samo otac nije na Rolan Garosu.
"Lepo je videti, porodicu na okupu, doduše bez oca. Prvi put su mi tu oba brata, došao je i mlađi koji je završio fakultet pa ima više vremena. Došao je da podrži sestru, ne ide joj u poslednje vreme. Rekao je da dolazi pod uslovom da ga ne brukam, da idem dalje, tako da moram da ga poslušam", našalila se Jankovićeva na kraju intervjua za B92.