Board index Tenis Teniseri i teniserke

Jelena Janković, The Empress

Re: Jelena Janković, The Empress

Postby Gama » 26 Apr 2013, 09:18

Pregled meca Jelena-Stosur 64 64

Intervju posle meca

U 1/8 finala poraz od Lisicki 76 75 :(
Gama

Postby Gama » 11 May 2013, 23:03

Image
ImageImage
Gama

Postby alcesta » 11 May 2013, 23:05

U onolikom Rimu ne nađoše lepšu pozadinu da se slikaju od praznog autobusa :tap:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Gama » 15 May 2013, 10:56

Jelena-Pironkova

ImageImage
Gama

Postby alcesta » 16 May 2013, 20:25

S ovim rezultatom trenutno je 10. u trci :triprsta: valjda neće sutra ispustiti priliku za polufinale.
alcesta

Postby Gama » 29 May 2013, 00:34

I njena haljinica mi se svidja :okk:

Jelena Janković uspešno je startovala na Rolan Garosu, pošto je u prvom kolu savladala Slovakinju Danijelu Hantuhovu sa 6:4, 7:6 (9:7).

Meč je trajao skoro dva sata, uz jednu pauzu od sat i po zbog kiše, a Jelena je zabeležila šestu pobedu u devet međusobnih mečeva sa Hantuhovom.
Srpska teniserka u prvom setu napravila je jedan brejk, što joj je bilo dovoljno za vođstvo od 1:0, da bi u svom stilu potpuno „pala” na početku drugog, kada je Slovakinja uspela da povede sa 5:0 u gemovima.

I onda je Jelena pokazala zašto je zovu „Kraljice drame”. Prvo je smanjila na 5:2 kada je usledio prekid zbog kiše, potom, kada je meč nastavljen došla do 5:5, a zatim je u taj-brejku iskoristila treću meč loptu i zasluženo prošla dalje.
Jankovićeva će u drugom kolu igrati protiv Garbine Muguruza iz Španije.

ImageImageImageImage

Jelena Jankovič kaže za B92 da joj je prekid zbog kiše pomogao da dobije drugi set u meču sa Danijelom Hantuhovom.

„Imala sam 0:30 u prvom gemu drugog seta, to nisam iskoristila, a onda su kola krenula nizbrdo. Povukla sam se i dopustila sam joj da napada i da vodi igru, pogađala je duboko, a ja nisam igrala svoju igru. Kada sam smanjila na 5:2, osetila sam da imam šansu da se vratim, koliko god njeno vođstvo bilo veliko. Kada je pala kiša, brat mi je dao nekoliko instrukcija, drugačije sam odigrala taktički u nastavku meča i to je doneo rezultat, Prekid mi je značio jer sam se fokusirala bolje i imala sam bolji plan“.

Sledeća rivalka je Garbinje Mugurusa iz Španije, 19-godišnjakinja kojoj leži šljaka.

„Nikada ranije nisam igrala protiv nje. Mislim da nije tipična Španjolka, ono malo što sam uspela da gledam, tako mi se činilo. Visoka je devojka, igra agresivno i želi brzo da završava poena. Videću sa svojim timom na šta treba da se koncentrišem najviše. U svakom slučaju, meni je najbitniji servis i da vršim pritisak na riternu. To moram da popravim“.

Na pitanje šta je krajni cilj na turniru, Jelena odgovara:

„Naravno, cilj mi je da osvojim turnir. Bila sam tri puta polufinalistkinja, imala sam dobrih rezultata na šljaci. Naravno, neću da idem predaleko, imam težak žreb od samog početka. Idem meč po meč, pa ćemo videti“.
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2013&mm=05&dd=28&nav_id=718008
Gama

Postby alcesta » 29 May 2013, 18:04

Pročitala sam ovo već, ali koliko god puta da pročitam, ne ide mi u glavu da Jelena priča o spremanju taktike :biggrin:
alcesta

Postby alcesta » 30 May 2013, 22:30

alcesta

Postby Gama » 30 May 2013, 23:13

Jelena Jankovic giving a towel to line umpire not to a ballboy

:lol2: eto, kad je fokusirana na mec

Jankovic 2R Press Conference - video

ImageImageImage

– Tek mi je 28 godina, vidite da ima mnogo igračica koje igraju sjajan tenis u kasnim dvadesetim, pogledajte Serenu, pa Skjavone, koja je osvojila Rolan Garos u 30. godini. Sada se osećam mnogo zrelije, istina, imam više sitnih povreda, ali mnogo bolje poznajem sebe i kompletnija sam kao igračica – izjavila je Jankovićeva u Parizu, nakon pobede protiv Garbine Guburuzu iz Španije.
Jankovićeva je na tom meču izgubila prva tri gema, a onda furiozno osvojila narednih 12, za pobedu od 6:3 i 6:0 i duel sa Samantom Stosur u šesnaestini finala.
http://www.zurnal.rs/2013/05/30/jankovic-tek-mi-je-28-godina-mogu-jos-da-pobedujem/index.html?lang=lat
Gama

Postby Hezonja » 30 May 2013, 23:16

Pa realno prica.Kada je mogla SKajvone da osvoji RG, ne vidim zasto ne bi mogla Jelena.
Hezonja

Postby Gama » 31 May 2013, 01:01

Jankovićeva je do plasmana u treće kolo došla pobedom nad Harbinom Mugurusom iz Španije sa 6:3, 6:3. Iako je njena protivnica dobila prva tri gema na meču, usledio je furiozni nastavak Jankovićeve, koja je osvojila narednih 12 gemova i slavila.

„U prvom gemu sam imala 40:15 na njen servis, nisam odigrala kako treba, tražila sam način kako da igram protiv nje. Nisam poznavala njenu igru, igra izuzetno ravno, niske lopte i jake, duboke. Trebalo mi je malo vremena da uvidim neke stvari, druga je stvar kada vam kažu taktiku, ali treba to sprovesti u delo. Probudila sam se, počela bolje da se krećem, da joj ne dajem šansu da me napada“, naglasila je Jankovićeva.

Na pitanje koliko će joj za samopouzdanje značiti to što je osvojila 12 gemova zaredom, Jankovićeva je odgovorila:

„Nisam razmišljala o tome, samo sam igrala. To pokuzuje da sam imala visoku koncentraciju, da sam bila fokusirana na svaki poen. Nikada se ne zna kod ovakvih igrača, date im malu šansu i može da krene i da ubacuje. Igra jako rizično, oko linije, bio mi je cilj da je što više pomeram. Bila sam odlično koncentrisana i tako sam dobila 12 gemova zaredom“.

U narednom kolu, Jankovićevu očekuje duel sa Australijankom Samantom Stosur, koja je postavljena za devetog nosioca u Parizu.

„Igrale smo u Štutgartu pre nekoliko nedelja, dobila sam je u dva seta. Znamo kako igra, ima dobar servis, možda i najbolji posle Serene. Ima dobar kik servis, koji izbacuje na prednjoj strani i forhend. Moj cilj je da ja dobro serviram, da napadam, da joj ne dam šansu da igra svoju igru, i da riterniram“, naglasila je Jankovićeva.
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2013&mm=05&dd=30&nav_id=718499

:laugh:
Sutra od 12:30 igra sa Mirjanom 2. kolo dubla protiv Francuskinja Severine Beltrame/Laura Thorpe.
Gama

Postby Hezonja » 31 May 2013, 01:07

Poslace sutra u zvanicnu penziju Beltram.
Hezonja

Postby alcesta » 01 Jun 2013, 23:16

Image
:biggrin: Neka samo igra što više dublova na slemovima, izgleda da pomaže :biggrin:
As na meč loptu :uzbud: (doduše ko zna koju, al' da ne cepidlačimo :biggrin: )
alcesta

Postby Starsica » 01 Jun 2013, 23:18

Kraljica :biggrin:
Samo da sad ne uprska pa da izgubi, to bi me bas skenjalo.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby alcesta » 01 Jun 2013, 23:20

Mene ne bi, od nje se sve može očekivati :biggrin:

U trećem setu sam do 3:0 odlično igrala, ali sam onda stala. Malo sam se i umorila, pa sam čekala da ona nešto napravi, a da meni padne s neba. To se naravno nije desilo, povela je sa 4:3, a onda sam se naljutila na sebe i pitala se šta radim.
Klasika :laugh:
alcesta

PreviousNext

Return to Teniseri i teniserke