Jankovićeva je do plasmana u treće kolo došla pobedom nad Harbinom Mugurusom iz Španije sa 6:3, 6:3. Iako je njena protivnica dobila prva tri gema na meču, usledio je furiozni nastavak Jankovićeve, koja je osvojila narednih 12 gemova i slavila.
„U prvom gemu sam imala 40:15 na njen servis, nisam odigrala kako treba, tražila sam način kako da igram protiv nje. Nisam poznavala njenu igru, igra izuzetno ravno, niske lopte i jake, duboke. Trebalo mi je malo vremena da uvidim neke stvari,
druga je stvar kada vam kažu taktiku, ali treba to sprovesti u delo. Probudila sam se, počela bolje da se krećem, da joj ne dajem šansu da me napada“, naglasila je Jankovićeva.
Na pitanje koliko će joj za samopouzdanje značiti to što je osvojila 12 gemova zaredom, Jankovićeva je odgovorila:
„Nisam razmišljala o tome, samo sam igrala. To pokuzuje da sam imala visoku koncentraciju, da sam bila fokusirana na svaki poen. Nikada se ne zna kod ovakvih igrača,
date im malu šansu i može da krene i da ubacuje. Igra jako rizično, oko linije, bio mi je cilj da je što više pomeram. Bila sam odlično koncentrisana i tako sam dobila 12 gemova zaredom“.
U narednom kolu, Jankovićevu očekuje duel sa Australijankom Samantom Stosur, koja je postavljena za devetog nosioca u Parizu.
„Igrale smo u Štutgartu pre nekoliko nedelja, dobila sam je u dva seta. Znamo kako igra, ima dobar servis, možda i najbolji posle Serene. Ima dobar kik servis, koji izbacuje na prednjoj strani i forhend. Moj cilj je da ja dobro serviram, da napadam, da joj ne dam šansu da igra svoju igru, i da riterniram“, naglasila je Jankovićeva.
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2013&mm=05&dd=30&nav_id=718499