Board index Tenis Teniseri i teniserke

Roger Federer - Umetnik sa reketom

Re: Roger Federer - Umetnik sa reketom

Postby Nowitzki.ct » 17 Jan 2013, 18:37

3.kolo: opet domaća nada na tapetu

Bernard Tomić, 196cm, 91kg. 21-godišnji Australijanac hrvatskog porijekla slovi za najveću nadu australijskog tenisa. Ipak visoko podignutu ljestvicu očekivanja za sada nije preskočio. Trenutni renking mu je 43. Međusobni skor protiv Maestra iz Bazela je 3-0 u korist Rodžera. Dvije pobjede došle su upravo na australijskom tlu, dok je jedini dosadašnji meč na AO prošle godine, bio rutina za Federera 6-4, 6-2, 6-2 iako je Tomić bio u formi karijere. Još uvijek nema pobjedu protiv rivala iz Top 10, protiv kojih je prošle godine zabilježio skor 0-6, a najveća pobjeda je bila nad 15. Dolgopolovom. U dosadašnjem toku turnira eliminisao je lako Leonarda Majera u 1.kolu, dok je protiv Danijela Brandsa preživio jedan set zaostatka i u meču sa 3 taj-breka uspio da pobijedi. Neporažen je u 2013-oj sa 10 vezanih pobjeda (3 egzibicione i 7 turnirskih) uz osvojen turnir u Sidneju.
Black and white till the end of days, Gravediggers for all your prayers, Partizan reign to last for aeons.
Nowitzki.ct

Postby alcesta » 17 Jan 2013, 18:52

Nowitzki.ct wrote:Dvije pobjede došle su upravo na australijskom tlu, dok je jedini dosadašnji meč na AO prošle godine, bio rutina za Federera 6-4, 6-2, 6-2 iako je Tomić bio u formi karijere.

Sad je Tomić u još boljoj formi, neka mu Fed da par gemova više :D
Novicki, je li ct za Cetinje? :biggrin:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Nowitzki.ct » 17 Jan 2013, 18:57

alcesta wrote:
Nowitzki.ct wrote:Dvije pobjede došle su upravo na australijskom tlu, dok je jedini dosadašnji meč na AO prošle godine, bio rutina za Federera 6-4, 6-2, 6-2 iako je Tomić bio u formi karijere.

Sad je Tomić u još boljoj formi, neka mu Fed da par gemova više :D
Novicki, je li ct za Cetinje? :biggrin:

Pa ne znam baš, prošle godine je naslagao Verdaska, Kverija i Dolga na putu do Federera. Mislim da je tada bio u boljoj, mada opet i Rodžer je bio u boljoj nego trenutno, tako da je to sve relativno ;)

Jeste Cetinje. :thumbup: Kome dugujem čast da to zna? :)
Black and white till the end of days, Gravediggers for all your prayers, Partizan reign to last for aeons.
Nowitzki.ct

Postby alcesta » 17 Jan 2013, 19:01

Podgoričanki :D evo konačno nađoh zemljaka na forumu :okk:
alcesta

Postby Nowitzki.ct » 17 Jan 2013, 19:13

Tvoj broj postova govori o tvom stažu, zato mi nevjerovatno djeluje taj podatak o malobrojnosti nas Crnogoraca :thumbdown: mada opet i ja sam tek prije koji mjesec otkrio ovaj forum.
Spoiler: pokaži
Na košarkaškim temama na kojima uglavnom boravim je slična situacija, ali eto mi smo tu da popravimo prosjek na tenisu :tenis:
Nowitzki.ct

Postby alcesta » 17 Jan 2013, 19:23

Pa ja ne mrdam s tenisa, tako da ne znam kakva je situacija na ostatku foruma :biggrin:
Inače što se tiče Tomićeve forme, pa osvojio je svoju prvu titulu, to je sigurno veći rezultat nego što je imao prošle godine kad je došao na AO. :) A Verdasko od prošle godine nije neki pokazatelj :D
alcesta

Postby Nowitzki.ct » 18 Jan 2013, 08:47

Svakako da je osvojen turnir podstrek za njegovo samopouzdanje, ali nije tu bilo nekog rivala najvećeg ranga, zna to i Tomić. Prošlosezonski skalpovi su mu više davali razloga za optimizam, nego ovosezonski niz, to je moje skromno mišljenje ;)
Nowitzki.ct

Postby alcesta » 18 Jan 2013, 16:09

Nowitzki.ct wrote:Svakako da je osvojen turnir podstrek za njegovo samopouzdanje, ali nije tu bilo nekog rivala najvećeg ranga, zna to i Tomić.

Nisam sigurna da on tako razmišlja, ako je rekao da ni broj 1 ne može da ga pobedi posle egzibicije :D
Ono, protiv Feda će mu vredeti i ovogodišnja forma kao i prošlogodišnja. :biggrin: Dobro je što je meč večernjji, ne bih da ga prespavam :biggrin:
alcesta

Postby Nowitzki.ct » 18 Jan 2013, 16:29

Ja iskreno ne vjerujem da će na teren izaći onaj Federer koji je izašao protiv Davidenka, a jedino protiv takvog bi imao neke šanse. A forma i glad mladih lavova su dosta puta bili nedovoljni da se savlada GOAT...voli Rodžer da ih disciplinuje na vrijeme, da ne uzjune kasnije, pa postane neki novi Marej od njih ;)
Nowitzki.ct

Postby Delester » 18 Jan 2013, 16:48

to je istina i svaka mu cast na tome, tu bi novak mogao da se ugleda
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby georgina » 18 Jan 2013, 17:01

Delester wrote:to je istina i svaka mu cast na tome, tu bi novak mogao da se ugleda

pa šta je sad, pa vidiš da je krenuo i on tim stopama, baš harper komentarisao kako je disciplinovao harisona :D
georgina

Postby Delester » 18 Jan 2013, 17:04

jeste disciplinovao, ali je prethodno tomic njega disciplinovao
ja to ne volim ni na egzibiciji
zna se ko moze eventualno da te savata skinutih gaca, a to svakako nije golobradi tomik :D
.......................................................................................
Delester

Postby Nowitzki.ct » 18 Jan 2013, 17:07

Delester wrote:to je istina i svaka mu cast na tome, tu bi novak mogao da se ugleda

eee, al zato Novak ima ljude poput Berdiha, kojem recimo nikad neće zaboraviti poraz u 1/2 Wimbldona, pa se otada svaki put iživljava na njega. I to se cijeni ;)
Nowitzki.ct

Postby Delester » 18 Jan 2013, 17:12

istinu zboris
Delester

Postby Gama » 18 Jan 2013, 17:22

:laugh: ishvaliste obostrano pulene samo tako. Komplimenti samo prste! :D

Why Is Federer So Great?
Court announcer Craig Willis nearly runs out of breath listing Swiss champion Roger Federer's incredible list of achievements.
Gama

PreviousNext

Return to Teniseri i teniserke