Board index Tenis Teniseri i teniserke

Janko Tipsarevic

Re: Janko Tipsarevic

Postby alcesta » 24 Feb 2013, 16:51

Image
Indoor seazon didnt go so well.The only thing left to do is practice even harder and wait for my chance to make better results...Next stop,Dubai
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Gama » 24 Feb 2013, 20:32

Image

Janko Tipsarevic took to the skies Saturday ahead of this week’s Dubai Duty Free Tennis Championships, boarding the Seawings Cessna 208A Caravan seaplane.

While Tipsarevic visits Dubai often, this was his first experience in the Seaplane and he was thrilled to get a bird’s eye view of the city, the aerial excursion taking him past the Palm Jumeirah, Burj Khalifa, the World Islands, the Burj Al Arab, the Dubai Creek and Port Rashid.
Gama

Postby alcesta » 24 Feb 2013, 20:38

Fenomenalna slika :okk:
alcesta

Postby Gama » 25 Feb 2013, 13:38

Gama

Postby Dejan » 25 Feb 2013, 19:35

Јанко Типсаревић не игра у Бојсију

Репрезентација Србије ипак неће играти комплетна у четвртфиналу Светске групе Дејвис купа у Бојсију почетком априла.
Иако је изгледало да ће наш тим бити у најјачем саставу у походу на другу Салатару, трње на тај пут посуо је Јанко Типсаревић.
Прес служба деветог тенисера света послала је званично саопштење у коме између осталог пише:
После 14 година континуираног играња за државни тим, Јанко Типсаревић је потврдио да неће бити у саставу репрезентације у Бојсију против Американаца.
– У предстојећих педесетак дана очекују ме само мечеви на тврдој подлози. Имајући у виду да је време трајања мог повратка у пуну такмичарску форму неизвесно, процена мог тима је да моје тело може да издржи ритам турнирских мечева само на два добијена сета. Мало је вероватно да могу да пружим максимум у две партије у Дејвис купу, обе у могућих пет сетова, са врхунским противницима у току једног викенда.
Зато сматрам да је много одговорније да овакву одлуку донесем и поделим са саиграчима и селектором благовремено, како би се сви прилагодили овој ситуацији. Наш тим има изузетно јак састав са светским бројем 1 на челу. Уверен сам да и без мене могу да остваре фантастичан резултат – изјавио је Типсаревић.
Нема сумње да ће оваква Јанкова одлука изазвати различите реакције, јер се многима неће свидети чињеница да Србија неће бити комплетна у веома тешком дуелу, који би могао да буде финале пре финала у борби за Салатару.
Не знамо ни да ли одлука о неигрању важи само за четвртфинале или за целу годину, ако Орлови освоје Бојси, али то ће се открити када се Типсаревић после првог меча у Клубу авијације појави на прес конференцији.
...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby alcesta » 25 Feb 2013, 21:03

Iskreno zabole me za DC, ali mi se ništa ovo ne sviđa sa formom i ritmom i tandara mandara. Kakve on to probleme ima da ne može da igra na tri dobijena? Šta će raditi kad dođe RG? I kad će više da se oporavi, ako mu je ritam i telo problem, što igra turnire svake nedelje (ili bar pokušava), što ne sačeka da se oporavi?
alcesta

Postby Napredpartizan » 25 Feb 2013, 23:11

Kakva glupost od izjave Janka....
Napredpartizan

Postby Gama » 26 Feb 2013, 22:55

Preziveo je let avionom ali ne i Davidenka
Gama

Postby alcesta » 27 Feb 2013, 00:17

Igru ću preskočiti, ali pejzaž je :odlep:
alcesta

Postby Nowitzki.ct » 27 Feb 2013, 14:27

Image

Prolazim kroz tezak period...Povreda,Davis cup,3 prva kola za redom.Nije mi lako.Utehu trazim u bezkrajnim trenizima i nadi da ce na naredne 2 masters serije u Americi biti bolje.Hvala nekolicini vas koji mi idalje pruzate podrsku,jer mi je sad preko potrebna

Hard period for my career ..Injury,Davis Cup,3 first rounds in a row...Not feeling particularly good.I will search for consolation in endless hours of practice and hope that Indian Wells and Miami go better.A big "thanks"to some of you who,are giving me your love and support,cause now I really,really need it
Black and white till the end of days, Gravediggers for all your prayers, Partizan reign to last for aeons.
Nowitzki.ct

Postby Starsica » 27 Feb 2013, 15:46

Nadam se da je Delgado medju njima :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Gama » 27 Feb 2013, 16:03

Sta li je hteo da kaze sa ovim naglasenim 'nekolicini'?
Tezak period? Jos pominje DC :huh: . Imala bih razumevanja ako van tenisa ima problema. A ako je tu sve u redu, nije smak sveta par poraza da bi trazio podrsku...utehu, malo jake reci za poraze u tenisu.
Gama

Postby alcesta » 27 Feb 2013, 20:32

Pa, ako ima snage za beZkrajne treninge, onda sa fizičke strane i nije tako loše, pogotovo što je i dubl igrao s Viktorom.
Mada sva ova jurnjava za parama u zadnje vreme deluje mi kao da od starta sezone ni sam ne veruje da će se zadržati u top 10 pa hoće da pokupi šta god može dok može. A to je naravno loš znak za nas koje ne interesuje njegov buđelar.
alcesta

Postby Gama » 27 Feb 2013, 22:18

alcesta wrote:Mada sva ova jurnjava za parama u zadnje vreme deluje mi kao da od starta sezone ni sam ne veruje da će se zadržati u top 10 pa hoće da pokupi šta god može dok može.

Bas tako, u prilog tome govore i ovi tekstovi. Cas se pominje povreda, cas odbrana mnogo poena. Sve lici na paniku od ispadanja iz top 10

Tema dana u utorak bila je odluka Janka Tipsarevića da ne igra u četvrtfinalu Dejvis kupa u Bojsiju protiv SAD.

Da li je bilo drugog rešenja?
– Nije. Jednostavno, raspored mi je toliko pretrpan da sam morao tako da uradim. Ovo je odluka mog tima i mene, mislim da je najbolja za moju karijeru. Branim 1.400 poena na šljaci. Ja nisam Novak da mogu da osvojim Australijski open i uzmem 2.000 bodova. Moram svoje poene da uzimam na manjim turnirima, a čeka me jako težak i naporan raspored, mislim da na šljaci branim skoro pola mojih poena.

A ako ranije završite takmičenje u Majamiju, da li tada postoji mogućnost da se predomislite?
– Ne postoji šansa, jer neću imati dovoljno vremena da se pripremim. Moja greška je bila što posle Australije nisam uzeo dužu pauzu i onda svežiji došao u Dubai. Trebalo je da preskočim oba turnira u Francuskoj i da sa svežom glavom odigram ovde. Ovako neću fizički ni psihološki izdržati, pući ću kasnije, kada dođe šljaka, ako budem vezao Monpelje, Marsej, Dubai, Indijan Vels, Majami, Dejvis kup. A želim da imam isti raspored kao prošle godine na šljaci, jer se pokazao da je dobar. To su Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim, Diseldorf, Rolan Garos, pa Hale i Vimbldon na travi.

Da li ćete kasnije igrati ako Srbija pobedi u četvrtfinalu?
– Ova odluka važi samo za ovaj meč. Svestan sam da smo malo oslabljeni mojim neigranjem, ali i Viktor je pobeđivao i Iznera i Kverija, tako da mislim da će šanse biti 50:50.

Bilo je nekih priča o sukobu sa TSS oko para?
– Nema to nikakve veze, stvarno sam želeo da igram i sa Belgijom. Uostalom, videli ste moje rezultate u poslednjih mesec dana, to je najbolji dokaz da me je ova povreda uništila.
http://www.zurnal.rs/2013/02/27/janko-puci-cu-ako-budem-igrao-previse/index.html?lang=lat

Bogdan Obradović:
– Mi smo i protiv Belgije bili bez Janka i pokazali smo da imamo moćan tim koji je posle samo dva dana ostvario pobedu – naglasio je Obradović, ali i dodao. – Žalim što Tipsarević neće biti sa nama, ali u pitanju je njegova karijera. Ovo je pravi dokaz veličine potrošnje jer teniseri igraju skoro cele sezone bez nekih većih pauza za oporavak tela. To je realno stanje stvari jer je veliki rizik za njegovu karijeru, a predstoji mu odbrana 1.400 poena.

Novak Djokovic:
– Bio je povređen, ima loše rezultate poslednjih mesec dana – istakao je Novak. – Nije dobro za tim što neće igrati, ali nije dobro ni za njega što ima toliko problema. On je i ranije bio u sličnim situacijama, iskusan je i zna kako da ih prevaziđe. Potrebno mu je vreme jer je ta povreda iz Australije ozbiljna. Zato nije igrao Dejvis kup u Belgiji. To je njegova lična odluka, ali mi svi stojimo iza nje jer razumemo kroz šta prolazi.

Viktor Troicki:
– Krivo mi je što nismo svi na okupu, ali ga razumem u potpunosti. Ima puno bodova da brani, želi da se spremi za šljaku najbolje što može.
http://www.zurnal.rs/2013/02/27/novak-i-viktor-svi-stojimo-iza-jankove-odluke/index.html?lang=lat
Gama

Postby alcesta » 27 Feb 2013, 23:05

Tja, onda je već napravio previše grešaka dosad jer mu samo preskakanje DC-a neće toliko pomoći da se odmori. Doduše nije ni da će se naigrati u Americi s ovakvom formom, par mečeva maksimum ako ne dobije neki ekstra žreb (mada, kad može da izgubi od Tursunova, kakav mu je žreb onda potreban?)
alcesta

PreviousNext

Return to Teniseri i teniserke