Nije uspeo Janko Tipsarević (8) protiv Mihaila Južnjeg (29) da se plasira u četvrto kolo Rolan Garosa. Rus je bio bolji u tri seta, 6:4, 6:4, 6:3
- Igrao je dobro i bio je bolji od početka do kraja. S druge strane,
bilo mu je lako kad sam se na terenu kretao kao Lindzi Devenport! Dovoljno mu je bilo da me pomeri jednom u stranu i da dobije kratku loptu. Igrao je veoma pametno. Uopšte nije gradio poen, nego je gledao da me jakom loptom pomeri u stranu, što je možda bila i najbolja taktika - izjavio je Tipsarević posle meča.
Bile su mu teške noge posle jučerašnjeg maratonskog duela protiv Verdaska. Platio je ceh odlaganjima zbog lošeg vremena, ali, delimično, i zbog toga što je veliko vođstvo protiv Španca od 2:0 pretvorio u neizvesnost petog seta.
- Isuviše sam umoran da bih razmišljao o tome. Ne kažem da bih sigurno pobedio Južnjeg, ali sigurno je da će mi sutradan biti krivo - analizirao je Tipsarević.
Nije naš as imao sreće ovih dana s vremenom i rasporedom.
- Trebalo je da igram u utorak, ali nisam. Od devet ujutro do osam uveče sam bio u klubu, i onda igrao sutradan. Trebalo je ponovo da igram dan kasnije, opet sam od 9 do 8 bio u klubu, dan kasnije igrao meč preko četiri sata, i u subotu opet. Ceo ovaj Rolan Garos, sa tim čekanjem, bio je veoma naporan. Ali, kao što je bio naporan meni, tako je bio i nekom drugom. Lopta je okrugla, sve se to okrene - zaključio je Janko.
Sve u svemu, s obzirom na okolnosti, nije toliko nezadovoljan svojim nastupom.
-
Sigurno je da će mi pobeda nad Verdaskom pomoći. Mislim da će ova godina biti dobra. Probaću da se kvalifikujem za London. Ova sezona na šljaci nije bila naročito dobra, ne kao prošla, ali se nadam boljim rezultatima na travi i brzoj podlozi - izneo je Janko svoje planove.
Sad sledi odmor.
- Idem u nedelju u Beograd. Nekoliko dana ću biti u krevetu i probati da potpuno ozdravim, da se oporavim i "očitavim". Počeću zatim s treninzima. Sledi onda trava, igraću Hale, imam zatim nedelju dana priprema, a onda idem na Vimbldon, gde sam prošle godine izgubio u 3. kolu. Ne branim veliki broj poena, tako da se nadam da ću uspeti da malo dublje uđem u turnir - zaključio je svoj ovogodišnji nastup na Rolan Garosu Janko Tipsarević.
http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:436772-Janko-Kretao-sam-se-kao-Lindzi-Devenport