Board index Tenis Teniseri i teniserke

Roger Federer - Umetnik sa reketom

Re: Roger Federer - Umetnik sa reketom

Postby CherieBgd » 26 Sep 2011, 09:15

Institut za reputaciju svake godine ocenjuje političare, sportiste i poznate ličnosti, kako bi utvrdio ko se najbolje rangira u očima stanovnika raznih zemalja.
Na prvom mestu je bivši južnoafrički predsednik Nelson Mendela, a odmah iza njega nalazi se teniser Rodžer Federer.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/279133/ ... eputacijom
CherieBgd

Postby alcesta » 26 Sep 2011, 15:06

I to već ima na prethodnoj strani :D
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby mali_buda » 27 Sep 2011, 06:12

Mislim da ce na penzionisanje Rodzera najvise uticati rezultati koje bude postizao. Izgleda da je dobro fizicki pripremljen, ali sumnjam da ce moci da dugo trpi ispadanja u ranijim fazama turnira, ako dodje do toga.

Meni je drago sto nije jos otisao u penziju, ima jos mnogo toga lepog sto mozemo da vidimo u njegovoj igri. A, verovatno sada oseca i manji pritisak i vise uziva u mecevima, pa mu je i vece uzivanje na terenu ;)
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby harper lee » 27 Sep 2011, 11:49

mali_buda wrote:Mislim da ce na penzionisanje Rodzera najvise uticati rezultati koje bude postizao. Izgleda da je dobro fizicki pripremljen, ali sumnjam da ce moci da dugo trpi ispadanja u ranijim fazama turnira, ako dodje do toga.

Meni je drago sto nije jos otisao u penziju, ima jos mnogo toga lepog sto mozemo da vidimo u njegovoj igri. A, verovatno sada oseca i manji pritisak i vise uziva u mecevima, pa mu je i vece uzivanje na terenu ;)

Ma kakvi. Ako nesto njega bude oteralo iz tenisa to ce da bude upravo to smanjivanje pritiska. On sam sebi vec godinama nabija pritisak rezultata i rekorda i tako produzava teniski zivot. Covek, kao sto rekoh ranije, obozava tenis i sebe u njemu do te mere da je sebe identifikovao sa samom igrom. Mislim da je upravo to razlog zasto sebi dozvoljava da tako cesto komentarise druge igrace kao nekakav stariji brat ili wannabe mentor. Neverovatna sportska figura je Rodzer Federer, ne moze covek da mu se ne divi. Samo da ne pretera na kraju, veliki igraci umeju da se izmetnu u svoju sopstvenu suprotnost kad im zubi poispadaju pa krenu da ih presavijaju svi odreda, cak i oni koji nisu ni sanjali da ce u teniski CV moci da stave da su pobedili Velikog Rodzera. Mada, male su sanse, on je toliko dobar da moze da dobije mec protiv vecine igraca i peske a, kao sto svi odavno znamo, telo mu izvanredno podnosi nacin na koji igra.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Gama » 27 Sep 2011, 12:19

Covek, kao sto rekoh ranije, obozava tenis i sebe u njemu do te mere da je sebe identifikovao sa samom igrom. Mislim da je upravo to razlog zasto sebi dozvoljava da tako cesto komentarise druge igrace kao nekakav stariji brat ili wannabe mentor.

Kao ova recenica posle osvajanja USO 2007 po 4x: " I feel like they're watching greatness". Image
Gama

Postby Liv » 27 Sep 2011, 16:54

Haha. Zato ce on biti sledeci Mats ako odluci da na taj nacin ostane u tenisu, bice tesko izvuci kompliment od Mr. Greatness-a. :biggrin:
Liv

Postby Gama » 02 Oct 2011, 21:36

Fedova kuca koju je kupio pre 2 godine a gradi jos jednu na planini
Image
Image
Gama

Postby Liv » 02 Oct 2011, 21:46

aaaaaaaaa sto je dobro... zima, sneg , borici :inlove:
Liv

Postby CherieBgd » 25 Oct 2011, 22:14

:lollol:

Bivši broj jedan omiljen u svojoj zemlji
Švajcarci glasali za Federera na izborima

Rodžer Federer je ovih dana u čudu, pošto se njegovo ime našlo na listi onih koji su dobili glasove na izborima u Švajcarskoj iako nije bio zvaničan kandidat nijedne od partija učesnica izbora!

http://sport.blic.rs/Tenis/204902/Svajc ... a-izborima
CherieBgd

Postby Gama » 31 Oct 2011, 23:38

Fed je neumoran :laugh: , nece on jos u penziju, i dalje veruje da moze biti No.1. Svaka cast!
Roger Federer tells Swiss newspaper Basler Zeitung that he still hopes to retake the No. 1 ranking.

"In the long term that's one goal," said the now fourth-ranked Swiss. "But in the short term it’s no longer possible. This I must accept. Whether I'm No. 3 or 4 does not matter. The crucial thing is that I stay in the Top 4. That makes it easier at the Grand Slams. We are four equals, there can be very quick changes in the hierarchy. What is clear is in men's tennis in a season you have to get almost two Grand Slam titles to be No. 1. In the women's world rankings you can become No. 1 without winning a major, which would be unthinkable for us. That’s not to sound disrespectful towards women, it is simply a fact."

Federer also said he is unclear as to whether he’ll play mixed doubles with fellow Swiss Martia Hingis at the Olympics.

"It is too early for a decision," he said. "We're both in a comfortable positions and fortunately not have to rely on playing together at the Olympics."

Federer added that when his wife Mirka still played in the pros, and when he played mixed with her, she was the "most emotional. She had great pain and then had to cry after every game. It was clear to me that it's not about winning, but just the fact that we are ever together on the court."

http://www.tennis.com/articles/templates/news.aspx?articleid=14983&zoneid=25
Gama

Postby CherieBgd » 01 Nov 2011, 01:23

Fed kao Krkobabic :lollol:
CherieBgd

Postby Gama » 02 Nov 2011, 13:22

Ovo je verovatno ta nagrada za koju smo glasali :laugh:
Image
Roger Brennwald, tournament director, honours Roger Federer, right, with the "Number One History Award" at the Swiss Indoors tennis tournament at the St. Jakobshalle in Basel, Switzerland, Tuesday Nov. 1, 2011.
Image
Gama

Postby CherieBgd » 02 Nov 2011, 13:53

To je ono sto smo juce propratili u "sirokom" kadru nadahnutog svajcarskog rezisera... A Fed je bio mala crna tackica... Steta bas se doterao :lollol:
CherieBgd

Postby alcesta » 03 Nov 2011, 12:13

Kako sam ja psovala režisera i za to i za meč posle, mrzim "kreativne" kadrove. :mad2: Nije se čak dobro ni čulo :mad2:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Gama » 04 Nov 2011, 10:28

Federer dobio ulicu u Švajcarskoj
03-11-2011 15:14 Napisao: AG
Grad Bijen na zapadu Švajcarske odlučio je da jedna ulica u tom mestu nosi ime poznatog tenisera iz te zemlje Rožera Federera, prenosi agencija ATS. Ulica koje će nositi ime Federera prolazi između sedišta Švajcarske teniske federacije i prostora gde će biti napravljen novi stadion u Bijenu. Pregovori nisu bili jednostavni, izveštava ATS jer je ime tenisera koji je osvojio rekordnih 16 grend slem titula zaštićeno kao registrovani zaštitni znak.
Gama

PreviousNext

Return to Teniseri i teniserke