mali_buda wrote:Mislim da ce na penzionisanje Rodzera najvise uticati rezultati koje bude postizao. Izgleda da je dobro fizicki pripremljen, ali sumnjam da ce moci da dugo trpi ispadanja u ranijim fazama turnira, ako dodje do toga.
Meni je drago sto nije jos otisao u penziju, ima jos mnogo toga lepog sto mozemo da vidimo u njegovoj igri. A, verovatno sada oseca i manji pritisak i vise uziva u mecevima, pa mu je i vece uzivanje na terenu

Ma kakvi. Ako nesto njega bude oteralo iz tenisa to ce da bude upravo to smanjivanje pritiska. On sam sebi vec godinama nabija pritisak rezultata i rekorda i tako produzava teniski zivot. Covek, kao sto rekoh ranije, obozava tenis i sebe u njemu do te mere da je sebe identifikovao sa samom igrom. Mislim da je upravo to razlog zasto sebi dozvoljava da tako cesto komentarise druge igrace kao nekakav stariji brat ili wannabe mentor. Neverovatna sportska figura je Rodzer Federer, ne moze covek da mu se ne divi. Samo da ne pretera na kraju, veliki igraci umeju da se izmetnu u svoju sopstvenu suprotnost kad im zubi poispadaju pa krenu da ih presavijaju svi odreda, cak i oni koji nisu ni sanjali da ce u teniski CV moci da stave da su pobedili Velikog Rodzera. Mada, male su sanse, on je toliko dobar da moze da dobije mec protiv vecine igraca i peske a, kao sto svi odavno znamo, telo mu izvanredno podnosi nacin na koji igra.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.