Board index Tenis Teniski miks

Izvan i iza turnira

Re: Izvan i iza turnira

Postby alcesta » 11 Apr 2012, 19:39

Houdini wrote:po cenu da me isplljujete, reci cu da je meni kombinacija br. 2 najbolja :D

nego jedno pitanje iz teniskog zutila. jel Viktor bio sa onom starletom aka pratnjom iz Survivora Stanijom ili je ipak uspeo da preskoci neku "starletu"?

Vidi se ko nam čita "Story" :biggrin:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Houdini » 12 Apr 2012, 20:32

ko ja? ma neee :biggrin:

citam svako jutro od korica do korica Politiku, Novosti, Blic, Kurir, Alo, Pres... tako da znam sve od predsednicke trke u USA pa do toga da su Ceca i Karleusa bile u istom avionu za Cirih, ako se dobro secam :biggrin: samo puno informacija imam u glavi pa ne mogu da se setim svih detalja iz zivota i prikljucnija mlade starlete...
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby georgina » 12 Apr 2012, 22:53

jel' se ti baviš pres klipingom ?
ja ne bih imala nerava da toliko (ovih naših) novina samo prelistam :biggrin:
georgina

Postby Houdini » 12 Apr 2012, 23:09

ne nemam (vise) veze sa stampom, nego kada jedem navikao sam da citam nesto. e posto jedem 5-6 puta dnevno, a volim da znam sta se desava oko mene i volim da imam sto vise informacija, dobije se to sto se dobije :D
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby alcesta » 13 Apr 2012, 16:29

Ja kad bih uz jelo čitala o Ceci i Karleuši, preseo bi mi obrok :biggrin:

Edit: jako lep tekst o Ljubičiću:
http://www.nytimes.com/2012/04/14/sport ... .html?_r=1
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Gama » 14 Apr 2012, 22:14

Skracena internet verzija teksta u Gloriji o Ljubi

Image

Nakon dva desetljeća uspješne karijere, Ivan Ljubičić (33) oprašta se od tenisa. Svoj posljednji meč naš najbolji tenisač odigrat će sredinom travnja u Monte Carlu, gradu na Azurnoj obali koji mu je već 15 godina dom, ali koji mu je bio i “odskočna daska” na putu do svjetskih teniskih visina. Ni sam ne zna kako će reagirati u tim emotivnim trenucima, ali siguran je da je donio pravu odluku.

Dječak koji je kao trinaestogodišnjak pobjeglo od rata iz Banjaluke, postao je 1997. stanovnik Monte Carla, njegovo ime postalo je poznato u cijelom svijetu, a svaki svoj uspjeh i neuspjeh proživljavao je sa svojom obitelji, koja će i u Monte Carlu biti na tribinama. A njegovo srce u tom će trenutku biti prepuno ljubavi za suprugu Aidu, troipolgodišnjeg sina Leonarda i četveromjesečnu kćerkicu Zaru, jer za sve što je s mukom postigao, oni su mu bili veliki poticaj i najveća nagrada.

Koliko je u vama sazrijevala ta odluka o prekidu karijere?
- Skoro godinu dana. Htio sam se oprostiti već lani, nakon što sam na turniru u Miamiju zbog problema s gležnjem i koljenima, koji me još muče, jedan meč odigrao loše. Ali sam razgovarajući s trenerom, suprugom i prijateljima, shvatio da u meni ima još tenisa i da nisam spreman za definitivni prekid karijere. No, nakraju mi je postalo da stvarno više nema nikakvog smisla treninge i igru prilagođavati ozljedama i mučiti se sputanim pokretima zbog kojih ne mogu dati maksimum. A konačnu odluku donio sam početkom ožujka u Dubaiju. Probudio sam se oko četiri ­ujutro i rekao - sad je dosta.

Kako je na vašu odluku reagirala vaša supruga?
- Moja supruga Aida predložila mi je da ipak još malo razmislim, ali za mene je to bila gotova stvar pa je to prihvatila. Ali, u konačnici, ta moja odluka nije nam život preokrenula naglavačke. Malo ćemo manje putovati, ja ću moći preuzeti dio brige oko djece, a imat ćemo i malo više slobodnog vremena. Ipak, moram priznati da mi nije lako i da ni sam ne znam kako ću reagirati kad odigram svoj posljednji profesionalni meč.

Što ste najromantičnije učinili za nju?
- Kad sam imao 19 godina i letio u Ameriku, napisao sam joj pismo na 28 stranica. Iskreno, više se ne sjećam što sam u njemu napisao, ali mora da je bilo svašta, jer sam tada još bio jako romantičan. Mislio sam da ga je bacila, ali, eto, za vrijeme ovog intervjua doznao sam da ga sve ove godine čuva u starom stanu.

Što ćete si priuštiti, a zbog tenisa dosad niste mogli imati?
- Ljeto! Odmor od 1. lipnja do 1. listopada, samo za nas četvoro. To mi je stalno nedostajalo. Uvijek samo imao tjedan ili najviše deset dana odmora.­
Gama

Re: Legende tenisa

Postby Opojni zumbul » 15 Apr 2012, 14:00

Nisam bio siguran gde ovo da stavim pa evo ovde. Premestite ako smeta

Kaprijati u teniskoj Kući slavnih
Izvor. B92 | UŽ

Amerikanka Dženifer Kaprijati, dvostruka osvajačica Australian Opena, 14. jula ove godine biće primljena u tenisku Kuću slavnih.

Kaprijati je sa sa 14 godina igrala polufinale Rolan Garosa, a u karijeri osvojila tri Gren slem turnira, Australian Open 2001. i 2002. godine i Rolan Garos 2001. godine. Kaprijati je 15. oktobra 2001. zauzelu prvu poziciju na WTA listi.

Sada 36-godišnja Amerikanka je sa 14 godina igrala u četvrtini finala Rolan Garosa. Kaprijati je sa 16 godina na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine osvojila zlatnu medalju u singl konkurenciji.

"Bila sam veoma uzbuđena kada sam saznala da ću biti primljena u Kuću slavnih. Moj san se ostvario jer je tenis oduvek bio moja strast i njemu sam posvetila ceo život. Čast mi je što ću postati deo istorije i što ću biti među najboljima svih vremena", rekla je Dženifer Kaprijati.

Kaprijati je kao maloletna hapšena dva puta. 1993. godine je uhapšena zbog krađe na Floridi, a godinu dana kasnije je uhapšena zbog posedovanja marihuane. Iz sveta profesionalnog tenisa Kaprijati se povukla 2004. godine. U karijeri je zabeležila 430 pobeda i 176 poraza, a osvojila je ukupno 14 turnira.
Opojni zumbul

Postby ivana23 » 15 Apr 2012, 17:55

Ljubičić: "Kraj nečeg divnog"

Image

Ivan Ljubičić izjavio je posle svog poslednjeg meča u karijeri da sada želi da pomogne tenisu, sportu koji mu je mnogo toga dao.

http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2012&mm=04&dd=15&nav_category=1319&nav_id=600831 - ceo tekst

.........................................................................................................
ivana23

Postby CherieBgd » 15 Apr 2012, 23:21

Top 10 bizarnih teniskih povreda
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/ ... _id=600853
Spoiler: pokaži
Tokom godina videli smo ili smo čuli za mnogo čudnih povreda svih sportista.
Portal The Tennis Space objavio je listu deset najbizarnijih povreda tenisera i teniserki, bilo na terenu ili van njega.

Kolege sa sajta posvećenog tenisu nisu se usudile da rangiraju bizarnost povreda, pa se u taj poduhvat nećemo ni mi upuštati. Izbor prepuštamo Vama:

Mihail Južni, reketom u glavu
Često viđamo Marija i Nadala kako udare žice na reketu kada se iznerviraju, ali Mihail Južni izabrao je suprotan put na meču sa Nikolasom Almagrom 2008. godine u Majamiju. Nakon izgubljenog poena, Rus je nekoliko puta udario sebe reketom po glavi i uspeo je da se raskrvari.

„Pre meča sam se osećao negativno, a posle toga sam izbacio svu negativnost iz sebe i dobio meč“, objasnio je Južni.

Kim Klajsters, kada teniserke plešu...
Povreda skočnog zgloba nije neobična i retka povreda u tenisu, ali pitanje je da li ga je iko povredio na način na koji je to učinila Kim Klajsters. Kim je prošle godine bosonoga igrala na svadbi jednog rođaka, sudarila se sa jednom od devojaka i izvrnula zglob. Da stvar bude gora, dok je pokušavala da odšepa sa podijuma, neko drugi zgazio joj je palac. Belgijanka je zbog te povrede propustila celu sezonu na šljaci.

Serena Vilijams, bitka sa flašom piva
Nakon što je osvojila titulu na Vimbldonu 2010. godine, Serena je sedela u jednom baru u Minhenu. Pored nje bila je brojna ekipa koja je gledala utakmicu Svetskog prvenstva u fudbalu. Uz fudbal često ide i pivo, ali Serena to nije znala i nagazila je na jednu od flaša koje su u opštoj gunguli završile na podu. Sereni su bili potrebni šavovi na desnom stopalu, na kraju se i onesvestila, a zbog te povrede pauzirala je nekoliko meseci.

Zaboravni Goran Ivanišević
Goran je u Monte Karlu pošao na trening, ali zaboravio je jednu stvar – rekete. Ivanišević je već otvorio vrata i pokušao je da dohvati rekete, ali su se vrata zalupila i polomila srednji prst na njegovoj desnoj šaci. Umesto na trening, Ivanišević se uputio ka bolnici.

Gotfrid fon Kram, nesreća sa konjem
Fon Kram bio je rival Fredu Periju pre početka Drugog svetskog rata. Gotfrid je kao dečak hranio konja kockicama šećera, ali mu je konj tom prilikom odgrizao i prst. Iako mu je nedostajao kažiprst, Fon Kram je dva puta osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske

Filipusis i Ivanišević, sudar na mreži
Na meču u Torontu Ivanišević i Filipusis igrali su zajedno u dublu, hrvatski teniser pokušao je smečom da vrati lopticu, Mark je pokušao običnijim udarcem, a na kraju su se sudarili glavama na mreži. Ivanišević je išao na ušivanje, a Filipusis je doživeo potres mozga.

Sem Kveri, ludilo u Bangkoku
Na turniru u Bangkoku 2009. godine Kveri je sedeo na staklenom stolu i vezivao pertle. Sto je pukao, Kveri je propao kroz staklo, povredio je podlakticu i krvario je svuda po svlačionici. Bila je neophodna hitna operacija, ali srećom nije bilo povrede ligamenata.

Jevgenij Kafeljnikov, nezgoda u teretani
Ruski teniser polomio je šaku u teretani, kada je trenirao na krušci. Tadašnji šampion Rolan Garosa morao je da se povuče sa Australijan opena 1997. godine i ukupno je pauzirao tri meseca.

Poslušaj konobara, Rafaele
„Budite pažljivi gospodine, tanjir je vruć“, savet je kojim konobari najčešće upozoravaju goste da ne diraju posuđe rukama dok je još vruće. Nadal nije poslušao savet kelnera u japanskom restoranu na turniru u Sinsinatiju i opekao je srednji prst i kažiprst na vreo tiganj. Srećom, bila je u pitanju desna ruka, a Nadal je kasnije rekao da su mu žuljevi uzrokovani opekotinama zadavali probleme pri bekhendu.

Pas je čovekov najbolji prijatelj. Ili nije?
Belgijska teniserka igrala je fudbal u svojoj bašti kada se saplela na svog psa Dizela, inače dogu. Kim je nezgodno pala i povredila je trtičnu kost. Sreća u nesreći, Kim se tada svakako oporavljala od povrede ručnog zgloba, pa ta „smešna povreda“, kako ju je Belgijanka opisala, nije uticala na njenu karijeru.

Ali Kim ... :lollol:
CherieBgd

Postby Milutinov Tata » 16 Apr 2012, 00:07

Nedostaje Ivanisevicevo usinuce vrata pred finale u Majamiju '96, koje je zaradio dok je spavao. Usled toga je predao finale posle par gemova. I Musterova "povreda" na istom mestu, ali 1989. uoci finala, kada ga je udarilo jedno od vozila iz sluzbe turnira i povredilo mu koleno, cak mu je i karijera bila ugrozena.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Opojni zumbul » 16 Apr 2012, 09:49

Kim kraljica bizarnih povreda!
Opojni zumbul

Postby Gama » 16 Apr 2012, 23:09

Coria dobio sina prvenca - Thiago

ImageImage
Gama

Postby Opojni zumbul » 17 Apr 2012, 07:12

Šarapova sa novom frizurom

Image

Image
Opojni zumbul

Postby Starsica » 17 Apr 2012, 10:47

Meni uvek zao kad vidim da je neko osisao dugu kosu. Ali stoji joj odlicno. Kratka kosa ti stoji ili dobro ili ne.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Delester » 17 Apr 2012, 11:00

i meni se svidja
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

PreviousNext

Return to Teniski miks