Board index Tenis Teniski miks

Vesti i aktuelnosti sa tour-a

Re: Vesti i aktuelnosti sa tour-a

Postby M.S. » 20 Jun 2011, 23:43

normalno, gomili ljudi se ne čini nerealnim (već realnim) uprkos tome što Novak ima bolje rezultate na Vimbiju od Mareja. što je smešno samo po sebi, ali i razumljivo kad se uzme koliko ljudi zapravo misli da je volej neophodan uslov da se uzme ovaj slem, i broj dva, kad se uzme da je Novak dosta potcenjen na travi, a usudila bih se reći, Marej je precenjen za svoje rezultate.

kad se dobro razmisli, dođe se do zaključka da je Novak i generalno dosta potcenjen igrač, pa je to najdominantnije na njegovoj najmanje dominantnoj podlozi. za Mareja važi sve obratno.

pozivanje na autoritete prilično je labav argument, kad se ima u vidu da je taj autoritet prilično neinteligentan čovek.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Gama » 20 Jun 2011, 23:56

Wonderful as his tennis became, it will still be a cause for concern that Murray didn’t—or couldn’t, or wouldn’t—find something else to do in the early stages other than weather the storm of Gimeno-Traver’s excellent tennis and hope for it to pass. It was when Murray sorted out matters in his own head and worked out a coherent plan to achieve what he wanted that he began to dominate. Murray fans, often if not exclusively British, will be hoping that he gets his head together quicker next time.

Ovo je problem kod Endija a imace solidne ispite u sledecim kolima.
Gama

Postby AirBall » 20 Jun 2011, 23:57

M.S. wrote:kad se dobro razmisli, dođe se do zaključka da je Novak i generalno dosta potcenjen igrač, pa je to najdominantnije na njegovoj najmanje dominantnoj podlozi. za Mareja važi sve obratno.

Adidas se odlucio da im Murray bude prvi pick i to je i osnovni razlog zasto je Nole presao kod Sergio Tachinija... Ocigledno je da su odredjeni krugovi napavili procenu da je Murray veci projekat od Noleta i ne treba da cudi ni Vilanderov odnos u ovom slucaju... Federer, Nadal i Murray dolaze iz visoko razvijenih zemalja i iza njih stoje izuzetno mocni i uticajni sponzori, dok je Nole, rekao bih selfmade man... Vredan decko sa Balkana koji je sve stekao svojim radom i koji je uspeo da talenat pretoci u vrhunski kvalitet...

Cini mi se da je njegov status u svetskom tenisu vrlo slican statusu Monike Seles, dok je igrala za Jugoslaviju... Niko nije mogao da ospori kvalitet, ali je jednostavno bila u nekoj vrsti medijske senke gde su ovi isti, ili njima slicni potencirali kako nema servis, kao sto sada potenciraju kako Nole nema volej i da jeste odlicna, ali ipak to nije to...

Mada ne brinem ja za njega, od tvrdih materijala je sazdan i on vrlo dobro zna da im nista nece teze pasti od njegovog uspeha...

Zato gazi Nole sokole, a mi smo tu uz tebe... Nisi sam...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Gama » 21 Jun 2011, 00:01

Tako je Air :jupi:
Gama

Postby Liv » 21 Jun 2011, 00:03

A ne, to za adidas imamo mi insajderske izvore :D al sachekacemo Delester za to, ako vec nije stavila na temu izveshtaji :)
Liv

Postby EPR » 21 Jun 2011, 00:32

Pozdrav svima.
Moram da primetim ( u nadi da se nece naljutiti na mene ) da M.S. nakon sto je izbrisala ono 25 kao da ima sve manje obzira prema brojevima , a brojevi kazu da
1 Marej ima bolji procenat dobijenih meceva od Novaka na travi i dve titule.
2 imaju iste rezultate na W , obojica po dva SF.
Naravno , nije to neki dokaz da je Marej bolji od Novaka na travi , pogotovo sto je sezona na istoj kratka ,ali mi se ipak cini da je Marej za nijansu bolji , narocito na brzoj travi , ali s obzirom da je Nole smanjio vreme prilikom namestanja za udarce,i povecao brzinu zamaha kod fh i da je koliko vidim, trava na W dosta spora i sa visokom odskokom mislim da Novak ima realne sanse za osvajanje.
Last edited by EPR on 21 Jun 2011, 02:04, edited 2 times in total.
EPR

Postby Gama » 21 Jun 2011, 00:38

Pozdrav i tebi :).
Gama

Postby Goca_64 » 21 Jun 2011, 00:47

AirBall wrote: ... Federer, Nadal i Murray dolaze iz visoko razvijenih zemalja i iza njih stoje izuzetno mocni i uticajni sponzori, dok je Nole, rekao bih selfmade man... Vredan decko sa Balkana koji je sve stekao svojim radom i koji je uspeo da talenat pretoci u vrhunski kvalitet...

Cini mi se da je njegov status u svetskom tenisu vrlo slican statusu Monike Seles, dok je igrala za Jugoslaviju... Niko nije mogao da ospori kvalitet, ali je jednostavno bila u nekoj vrsti medijske senke gde su ovi isti, ili njima slicni potencirali kako nema servis, kao sto sada potenciraju kako Nole nema volej i da jeste odlicna, ali ipak to nije to...

Mada ne brinem ja za njega, od tvrdih materijala je sazdan i on vrlo dobro zna da im nista nece teze pasti od njegovog uspeha...

Zato gazi Nole sokole, a mi smo tu uz tebe... Nisi sam...

:bravo: :+1:
Izvanrdan post, potpuno delim tvoje misljenje.
Eh, kamo lepe srece da nisu onako zaustavili Moniku, Stefi bi mogla da joj duva za vratom do kraja karijere.
Ja sam se u jednom trenutku Novakove karijere uplasila da bi i njemu mogao da se desi neki "nesrecan" slucaj, a imalo je i osnove za to, i to bas na Wimbiju. Te godine je ispao od Safina u drugoj rundi.
To se nekako zataskalo, a izgleda da ni sami Djokovici nisu hteli puno ra trube o tome.
Upravo zato bih i volela da Novak, ako ne vise, ali bar ponovi Monikin uspeh.
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović
Goca_64

Postby Maki » 21 Jun 2011, 01:04

Da, to je bilo pre 3 god kad je Nole ispao od Safina u 2.kolu. Sta se desilo tad Goco?
Maki

Postby Goca_64 » 21 Jun 2011, 02:23

Maki wrote:Da, to je bilo pre 3 god kad je Nole ispao od Safina u 2.kolu. Sta se desilo tad Goco?

Dobijao je pretnje od albanske mafije, valjda...atentat i tako to...
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović
Goca_64

Postby M.S. » 21 Jun 2011, 07:11

EPR wrote:Pozdrav svima.
Moram da primetim ( u nadi da se nece naljutiti na mene ) da M.S. nakon sto je izbrisala ono 25 kao da ima sve manje obzira prema brojevima , a brojevi kazu da
1 Marej ima bolji procenat dobijenih meceva od Novaka na travi i dve titule.
2 imaju iste rezultate na W , obojica po dva SF.
Naravno , nije to neki dokaz da je Marej bolji od Novaka na travi , pogotovo sto je sezona na istoj kratka ,ali mi se ipak cini da je Marej za nijansu bolji , narocito na brzoj travi , ali s obzirom da je Nole smanjio vreme prilikom namestanja za udarce,i povecao brzinu zamaha kod fh i da je koliko vidim, trava na W dosta spora i sa visokom odskokom mislim da Novak ima realne sanse za osvajanje.

:D
Naravno da neću da se ljutim. Dugujem izvinjenje. I dalje živim u prošlosti, a to je prošla godina uoči koje su se isto mogle čuti takve priče, a i prenebregnula sam da Marej takođe ima jedno četvrtfinale koje mi je bilo adut. Tačno, imaju identične rezultate, s tim da je Novak statistički ulepšao sliku drugim kolom, a Marej je jedan propustio.

Ja se slažem da Marej prirodnije deluje na travi, nije to nikakav tabu za mene. Imam utisak da će mu značiti jednako koliko što je i Novaku ovogodišnja dominacija šljakom pred RG. Ipak, staviću ogradu da Marej svake godine napreduje tačno jedno kolo, dok Novak varira i sledeći tu logiku, očekivalo bi se finale. Da, pod uslovom da u prikrajku ne čeka Rafa.

Btw, pozdrav i tebi :) .

Goca_64 wrote:
AirBall wrote: ... Federer, Nadal i Murray dolaze iz visoko razvijenih zemalja i iza njih stoje izuzetno mocni i uticajni sponzori, dok je Nole, rekao bih selfmade man... Vredan decko sa Balkana koji je sve stekao svojim radom i koji je uspeo da talenat pretoci u vrhunski kvalitet......

:bravo: :+1:
Izvanrdan post, potpuno delim tvoje misljenje.
Eh, kamo lepe srece da nisu onako zaustavili Moniku, Stefi bi mogla da joj duva za vratom do kraja karijere.
Ja sam se u jednom trenutku Novakove karijere uplasila da bi i njemu mogao da se desi neki "nesrecan" slucaj, a imalo je i osnove za to, i to bas na Wimbiju. Te godine je ispao od Safina u drugoj rundi.
To se nekako zataskalo, a izgleda da ni sami Djokovici nisu hteli puno ra trube o tome.
Upravo zato bih i volela da Novak, ako ne vise, ali bar ponovi Monikin uspeh.

Složila bih se sa air-om, plus, i dalje mislim da je Adidas otkačio Novaka.

Takođe sam delila Gocine strahove da se ne ponovi Hamburg scenario. Što se tiče pomenutog Vimbija nakon čega je Novakova karijera krenula nizbrdo, da postoje pretnje albanskih terorista Novak je ljubaznošću domaćina, saznao pred turnir. Kako to niti je metod njihovih terorista, a i saznato je iz druge ruke, to jest MI5-a, prilično sam skeptična da je pretnji uistinu i bilo.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Gama » 21 Jun 2011, 09:16

Evo, da ne sumnjamo vise :teacher:
Serena took off her shoes and showed reporters 5-inch scar on right foot and smaller scar under left foot?
Gama

Postby Panta » 21 Jun 2011, 14:29

Daj Goco, pa nije Seles napadnuta jer je bila iz Jugoslavije, vec od idiota opsednutog Stefi.

Da je njena najveca rivalka bila iz bilo koje druge zemlje, isto bi prosla.Nazalost.

A te pretnje albanskih terorista vise prilice Kuriru i slicnima, nego sto je tu zaista bilo neke podloge

I logicno je i normalno da Novak bude iza Rafe i Rogera po hajpu, iz prostog razloga jer je rec o dvojici, mozda i najvecih sampiona u istoriji ove igre, i svaki minut medijskog i bilo kakvog drugog prostora su debelo zasluzili.

Djokovic je dosta napravio i samom cinjenicom da je, pogotovo u poslednje vreme, potpuno ravnopravan sa njima, bez obzira sto ih nikad nece stici po broju slemova.

Slazem se da je malo neprirodno guranje Mareja u tu ekipu, ali se do najvise desava pred W, zbog cinjenice iz koje zemlje i sa kakvom teniskom tradicijom dolazi.Nekada da je ta podela, Rafa i Roger, pa za nijansu ispod Nole i Marej, pa svi ostali, pila vodu.U ovom trenutku, sigurno ne.
Fedor is back.
Panta

Postby Liv » 21 Jun 2011, 15:00

Panta wrote:A te pretnje albanskih terorista vise prilice Kuriru i slicnima, nego sto je tu zaista bilo neke podloge

A otkud ti to znash? :) O tome je pisala Britanska shtampa i Novak je tada imao obezbedjenje unutar kompleksa. Lako mi je poverujem u to znajuci koliko je jaka albanska mafija ovde.

p.s.
Nisu teroristi, vec mafija.
Liv

Postby Panta » 21 Jun 2011, 16:06

Liv wrote:
Panta wrote:A te pretnje albanskih terorista vise prilice Kuriru i slicnima, nego sto je tu zaista bilo neke podloge

A otkud ti to znash? :) O tome je pisala Britanska shtampa i Novak je tada imao obezbedjenje unutar kompleksa. Lako mi je poverujem u to znajuci koliko je jaka albanska mafija ovde.

p.s.
Nisu teroristi, vec mafija.

Nekako mi je logicno da koja bilo mafija ne preti nikome, vec ako zeli da ga zaista otme, to i ucini, bez puno pompe i naslova u britanskoj stampi.

Naravno, ostavljam prostor da gresim, te da je zaista bilo alarmantno.
Fedor is back.
Panta

PreviousNext

Return to Teniski miks