EPR wrote:Pozdrav svima.
Moram da primetim ( u nadi da se nece naljutiti na mene ) da M.S. nakon sto je izbrisala ono 25 kao da ima sve manje obzira prema brojevima , a brojevi kazu da
1 Marej ima bolji procenat dobijenih meceva od Novaka na travi i dve titule.
2 imaju iste rezultate na W , obojica po dva SF.
Naravno , nije to neki dokaz da je Marej bolji od Novaka na travi , pogotovo sto je sezona na istoj kratka ,ali mi se ipak cini da je Marej za nijansu bolji , narocito na brzoj travi , ali s obzirom da je Nole smanjio vreme prilikom namestanja za udarce,i povecao brzinu zamaha kod fh i da je koliko vidim, trava na W dosta spora i sa visokom odskokom mislim da Novak ima realne sanse za osvajanje.

Naravno da neću da se ljutim. Dugujem izvinjenje. I dalje živim u prošlosti, a to je prošla godina uoči koje su se isto mogle čuti takve priče, a i prenebregnula sam da Marej takođe ima jedno četvrtfinale koje mi je bilo adut. Tačno, imaju identične rezultate, s tim da je Novak statistički ulepšao sliku drugim kolom, a Marej je jedan propustio.
Ja se slažem da Marej prirodnije deluje na travi, nije to nikakav tabu za mene. Imam utisak da će mu značiti jednako koliko što je i Novaku ovogodišnja dominacija šljakom pred RG. Ipak, staviću ogradu da Marej svake godine napreduje tačno jedno kolo, dok Novak varira i sledeći tu logiku, očekivalo bi se finale. Da, pod uslovom da u prikrajku ne čeka Rafa.
Btw, pozdrav i tebi

.
Goca_64 wrote:AirBall wrote: ... Federer, Nadal i Murray dolaze iz visoko razvijenih zemalja i iza njih stoje izuzetno mocni i uticajni sponzori, dok je Nole, rekao bih selfmade man... Vredan decko sa Balkana koji je sve stekao svojim radom i koji je uspeo da talenat pretoci u vrhunski kvalitet......
Izvanrdan post, potpuno delim tvoje misljenje.
Eh, kamo lepe srece da nisu onako zaustavili Moniku, Stefi bi mogla da joj duva za vratom do kraja karijere.
Ja sam se u jednom trenutku Novakove karijere uplasila da bi i njemu mogao da se desi neki "nesrecan" slucaj, a imalo je i osnove za to, i to bas na Wimbiju. Te godine je ispao od Safina u drugoj rundi.
To se nekako zataskalo, a izgleda da ni sami Djokovici nisu hteli puno ra trube o tome.
Upravo zato bih i volela da Novak, ako ne vise, ali bar ponovi Monikin uspeh.
Složila bih se sa air-om, plus, i dalje mislim da je Adidas otkačio Novaka.
Takođe sam delila Gocine strahove da se ne ponovi Hamburg scenario. Što se tiče pomenutog Vimbija nakon čega je Novakova karijera krenula nizbrdo, da postoje pretnje albanskih terorista Novak je ljubaznošću domaćina, saznao pred turnir. Kako to niti je metod njihovih terorista, a i saznato je iz druge ruke, to jest MI5-a, prilično sam skeptična da je pretnji uistinu i bilo.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.