Petkoraci ples je nastao na US Openu 2009. Do tada su nam rezultati bili dosta loši, ali u Njujorku u prvom kolu Andrea je pobedila Petrovu, 11. na svetu. Rekao sam joj da mora da uradi nešto posebno i ona je zaplesala - kaže za „24 sata" Petar Popović, trener nemačke teniserke.

HARIZMA - Andrea je omiljena teniserka na WTA turu, a za plasman u top 10 jedan od najzaslužnijih je 30-godišnji Novosađanin, bivši trener Ive Karlovića.
- Andrea je trenutno 124 jer nije igrala 10 meseci, pa nam je sada cilj da se što pre vrati u 30 najboljih. Krećemo sa Hopman kupom i duelom sa Srbijom i već se radujem druženju i treninzima sa Novakom i Anom. Posle ide Australijan open, gde će Petko igrati dubl sa Jelenom Janković - kaže Popović.
Petkovićeva ima kuću u Novom Sadu, gde živi i Petrova porodica. Ima sina Georgija od 10 i ćerku Andreu od 2,5 godina koja, ipak, nije dobila ime po teniserki.
- Prošle nedelje smo se družili u Novom Sadu. Išli smo na pikado i kuglanje, a pridružio nam se na nekoliko dana i Vemić. Vodili smo je i na ćevape - dodao je Popović.

On je igračku karijeru rano završio zbog povrede ramena. U trenerskim vodama je izgradio ime, ali ga najviše boli što se u Srbiji dovoljno ne ceni njegov rad.
- Jednog dana vidim sebe kao selektora Fed, što da ne, i Dejvis kup tima. To je neki moj cilj. Stvarno je čast biti selektor obe reprezentacije. Nikad nisam dobio ponudu Saveza da radim sa igračima ili budem uz tim, ni kao selektor, konsultant ili trener. Više me cene u inostranstvu, nego u rođenoj zemlji. To je valjda normalno - ironičan je Petar, ali je otkrio da želi da otvori tenisku akademiju u Novom Sadu, ali da trenutno nema odgovarajućeg zemljišta. U projekat će verovatno biti uključeni Andrea i Ivo Karlović - zaključio je Popović.
Vemića „oteo" NovakSPARING - Andrea je doskora sarađivala sa Dušanom Vemićem, koji je postao član stručnog štaba Novaka Đokovića. „Drago mi je što radi sa Novakom. Andrea i on su prekinuli saradnju kada je bila povređena i nije mogla da ga plaća. Vratiće se Dule u naš tim na nekoliko nedelja godišnje da rade na servisu", kaže Popović i napominje da su oni zajedno radili i sa
Jovanom Jakšić, Petrovom bratanicom. „Trenutno o njenom razvoju brine Laslo Kiš. Jovana ima veći potencijal od trenutnog rejtinga, ali za uspeh su potrebni sreća i zdravlje", dodao je Popović.