Board index Tenis Teniski miks

Svaštara ili forumaši van terena

Re: Svaštara ili forumaši van terena

Postby M.S. » 08 Dec 2011, 00:43

maki, ćao, nadam se da se uskoro problemi reše :) .

georgina, zanimljiv i lep post, s tim da ne mislim da postoji neka prava slobodna volja čoveka u ovom trenutku, mada je pitanje baš krupno.

delgado, uglavnom se slažem. laku noć, ljudi, nadam se veselijim temama narednih dana... bebac je inače operisan i nije trenutno ugrožen :) .
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby harper lee » 08 Dec 2011, 00:44

Sad cu izreci nekoliko najstrasnijih frazetina koje su delimicno strasne i zbog toga sto su notorno tacne.

Fraza 1. Samoubistvo je kompleksan cin koji se ne moze uvek pripisati cak ni konceptu patologije a kamoli jednoj odredjenoj vrsti patologije. Ne postoji nesto sto se zove Jedna Jedina Suverena i Teritorijalno Integritetna Patologija Samoubistva, sta god o tome pisale razne knjige tipa "Kako ne izvrsiti samoubistvo - abeceda neizvrsavanja". Postoje cak i teorije koje kazu da samoubistva na neki nacin sluze odrzanju i afirmaciji ega (ovo do danas nisam znao, rekla mi zena, samo se pravim pametan :biggrin: ).

Fraza 2. Odnos prema zivotu je duboko individualna stvar i kod njega nema quick-fix resenja. Narocito se treba cuvati saveta iz knjiga popularne psihologije, pa makar one imale visemilionske tiraze. Te knjige uglavnom imaju placebo efekat i samim tim nisu u potpunosti bez koristi ali problem sa placebom je uvek bio da ne radi kad se covek zaista razboli. Drugim recima, u situaciji teskih trauma neophodne su unutrasnje rezerve stabilnosti, samokontrole i discipline. Ako to ne proradi uvek je na raspolaganju ozbiljna i strucna profesionalna pomoc iza koje stoji obimna literatura i ogromno iskustvo. Jedna knjiga je uvek samo jedna prica.

Fraza 3. (dedicated to my dear friend Delgado) Ne postoji odredjeno mesto gde je sve jer da postoji moralo bi da postoji i odredjeno mesto gde je nista. Kao sto zaturis kljuceve od stana pa ih onda nadjes na mestu za koje si mogao glavu na panj da stavis da tamo ne mogu biti tako je isto i sa kljucevima za resavanje pojedinih problema u zivotu. Kod inteligentnih i obrazovanih ljudi cesto se pojavi tendencija da se racionalno sve moze objasniti, klasifikovati i uskladistiti ali postoji prevojna tacka u nivou inteligencije i obrazovanja kad covek racionalno shvati da racionalno nije dovoljno. Od te prevojne tacke zapravo pocinje ozbiljno istrazivanje zivota (ako hocete) i, sto je jos vaznije, ozbiljna komunikacija sa drugima koji istrazuju. I sad moram da stanem jer sam se zajebo i poceo ovo da pisem u Exploreru, jebo me pas glupi.
Last edited by harper lee on 08 Dec 2011, 00:48, edited 1 time in total.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby georgina » 08 Dec 2011, 00:45

Starsica wrote:Ako pod provincijom mislite na selo, kaze vam dete sa sela da ovde tek nema posla, osim ako se bavite zemljoradnjom :beyond:

ja naravno mislim na zemljoradnju. ovo što sada radim mogu da radim i u tunguziji, samo ako imam net. tako da mogu i u našoj provinciji, a usput malo baštice, kokica, prasence, pa i kravica, što da ne :nargile: .
a ako skroz presuši ovaj moj posao, onda krećem da intenziviram proizvodnju i iznosim proizvode na plac :manikir:

edit:
laku noć i od mene, odoh da sanjam neke kokice, patkice i sl. i da, divan i vedar dan na selu .
Last edited by georgina on 08 Dec 2011, 00:50, edited 1 time in total.
georgina

Postby Starsica » 08 Dec 2011, 00:49

To zvuci lepo, ali uglavnom nije isplativo :D Kaze ti dete koje zivi i radi citav zivot na selu :D Ali ima neta, mozes ga cak i krasti :lollol:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Liv » 08 Dec 2011, 00:49

Djordja, potpuno razumem o cemu pricas. Moj otac je rodjen u hr, on se sticajem okolnosti skucio u Beogradu jako mlad ali kompletna porodica s oceve strane mi je zivela u Bosni i Hrvatskoj. Oni koji su preziveli rat devedestih su ostali bez icega i poceli iz pocetka negde drugde. Ljudi u godinama, s decom koja su tada bila srednjoskolci. Ali mora se dalje.
Za posao takodje razumem, radim u kreativnoj industriji. I mislim da si u pravu. Mislim da poslovi koji zahtevaju da se stalno razvijas, usavrsavas, planiras, bolje oblikuju ljude. U smislu da su uvek spremni na sve i da se lakse snadju jer tako su navikli, nisu zatvoreni u kancelariju u kojoj rade potpuno istu svar iz dana u dan...

I sad moram da stanem jer sam se zajebo i poceo ovo da pisem u Exploreru, jebo me pas glupi.

:lollol:
Liv

Postby georgina » 08 Dec 2011, 00:53

Starsica wrote:To zvuci lepo, ali uglavnom nije isplativo :D Kaze ti dete koje zivi i radi citav zivot na selu :D Ali ima neta, mozes ga cak i krasti :lollol:

znam ja jako dobro da nije isplativo, samo se malo šalim.
međutim, iako živim u gradu, znam ponešto i o selu. ne može se uvek govoriti (i misliti) na jeziku isplativosti i neisplativosti. ne isplati se ni meni paradajz koji gajim svake godine (da, da, imam bašticu i u gradu :biggrin: ) pa ipak ne odustajem od njega. itd ... neki drugi put dalje, laku noć svima ... ponovo
georgina

Postby M.S. » 08 Dec 2011, 00:54

@harper:taman se post zahuhtavao.

odnos prema životu jeste individualna stvar i nije nužno (nije nipošto) filozofska tema na kojoj treba dokazivati superiornost sopstvenog (jakog ili boljeg) pogleda na njega.

georgina, imam imanje za tebe :D. za mene je to nešto čime se nikad verovatno ne bih bavila.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Starsica » 08 Dec 2011, 00:55

Da, to se secam kad si napisala da u gradu imas basticu :D Kad sam govorila o isplativosti/neisplativosti, vise sam mislila da se od toga jako tesko zivi, ali k'o sto rece, znas to i bez mene ;)
Laku noc G :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Starsica

Postby AirBall » 08 Dec 2011, 00:58

Starsica wrote:Ako pod provincijom mislite na selo, kaze vam dete sa sela da ovde tek nema posla, osim ako se bavite zemljoradnjom :beyond:

Ma ne... Za takvu transformaciju jos uvek nisam spreman, jer kao neko ko je rodjen u gradu sve i da hocu iskreno sumnjam da bih bio kadar da jedan takav projekat izguram...

S obzirom da je priroda posla kojim se zena i ja bavimo takva da nam je svejedno gde se nalazimo, mislim da je pravi trenutak za promenu. Ne gubimo mi nista, ako kupimo imanje gde cemo iz zanimacije gajiti neko voce i povrce i gde cemo napraviti deci bazencic da se igraju leti i na taj nacin cemo se uciti zivotu van grada...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Liv » 08 Dec 2011, 01:01

A usput smiruje zivce kad imas tako nesto da mu se posvetis u slobodno vreme... sljivica, jabuka, kruskica itd :)
Liv

Postby Starsica » 08 Dec 2011, 01:02

Meni odavno ne smiruje zivce :D Doduse, kad treba da tresem sljivu sa nekom finom i dugom motkom, dodje kao savrsena antistres terapija :lollol:
Starsica

Postby Liv » 08 Dec 2011, 01:03

Haha... to je jer imas previse sljiva, smanji na par stabala. I posalji malo rakije za nas kojima su blagodeti seoskog zivota daleko :laugh:
Liv

Postby Starsica » 08 Dec 2011, 01:05

Hocu, naravo, posto od moje familije niko ne voli rakiju od sljive :biggrin: A samo meni jos uvek nije dosadilo da je mucim lupanjem :D
Starsica

Postby Liv » 08 Dec 2011, 01:12

Nismo mi gadljivi ni na drugo voce :lol: to me podseti, donela sam jednom kolegi ovde (Englez) za rodjendan unuche dunje. Jos se nije usudio da je proba :lollol:
Liv

Postby Starsica » 08 Dec 2011, 01:15

Ja imam iskustvo, sa druge strane, da su stranci odusevljeni rakijom. Doduse, samo u pocetku. Sutra kunu i rakiju i vocku i mene i Srbiju :lollol:
Starsica

PreviousNext

Return to Teniski miks