Sad cu izreci nekoliko najstrasnijih frazetina koje su delimicno strasne i zbog toga sto su notorno tacne.
Fraza 1. Samoubistvo je kompleksan cin koji se ne moze uvek pripisati cak ni konceptu patologije a kamoli jednoj odredjenoj vrsti patologije. Ne postoji nesto sto se zove Jedna Jedina Suverena i Teritorijalno Integritetna Patologija Samoubistva, sta god o tome pisale razne knjige tipa "Kako ne izvrsiti samoubistvo - abeceda neizvrsavanja". Postoje cak i teorije koje kazu da samoubistva na neki nacin sluze odrzanju i afirmaciji ega (ovo do danas nisam znao, rekla mi zena, samo se pravim pametan

).
Fraza 2. Odnos prema zivotu je duboko individualna stvar i kod njega nema quick-fix resenja. Narocito se treba cuvati saveta iz knjiga popularne psihologije, pa makar one imale visemilionske tiraze. Te knjige uglavnom imaju placebo efekat i samim tim nisu u potpunosti bez koristi ali problem sa placebom je uvek bio da ne radi kad se covek zaista razboli. Drugim recima, u situaciji teskih trauma neophodne su unutrasnje rezerve stabilnosti, samokontrole i discipline. Ako to ne proradi uvek je na raspolaganju ozbiljna i strucna profesionalna pomoc iza koje stoji obimna literatura i ogromno iskustvo. Jedna knjiga je uvek samo jedna prica.
Fraza 3. (dedicated to my dear friend Delgado) Ne postoji odredjeno mesto gde je sve jer da postoji moralo bi da postoji i odredjeno mesto gde je nista. Kao sto zaturis kljuceve od stana pa ih onda nadjes na mestu za koje si mogao glavu na panj da stavis da tamo ne mogu biti tako je isto i sa kljucevima za resavanje pojedinih problema u zivotu. Kod inteligentnih i obrazovanih ljudi cesto se pojavi tendencija da se racionalno sve moze objasniti, klasifikovati i uskladistiti ali postoji prevojna tacka u nivou inteligencije i obrazovanja kad covek racionalno shvati da racionalno nije dovoljno. Od te prevojne tacke zapravo pocinje ozbiljno istrazivanje zivota (ako hocete) i, sto je jos vaznije, ozbiljna komunikacija sa drugima koji istrazuju. I sad moram da stanem jer sam se zajebo i poceo ovo da pisem u Exploreru, jebo me pas glupi.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.