Obozavam (skoro) sve vrste sireva, ali nikako ne mogu da se naviknem na tu kombinaciju sa vocem, moja mama i sestra se dave sa miksom sireva i grozdja, ja probala nekoliko puta i ne ide

. Sto kaze georgina, ako ne ide iz prve, ne ide nikako. Letos, kad smo bili u Holandiji, desi nam se biser

, pre povratka kuci odemo u neki butik sira u Hornu ( mesto gde kumovi zive ) i trazimo Old Amsterdam, a stariji covek, koji je i prodavac i proizvodjac i vlasnik

nas pogleda onako strogo preko naocara i kaze - Slusajte, da vas nesto naucim, to jeste mozda najpoznatiji i najtrazeniji holandski sir, al' nit' je old nit' je Amsterdam

. Krene sa pricom, od Kulina bana na ovamo, te ne zri tri godine koliko bi trebalo nego hemijom za tri meseca, bla, bla i zavrsi sa konstatacijom da se nikad nije ni pravio u Amsterdamu nego na nekom desetom mestu

.Naravno uvali nam neki njegov cuveni sir

, doduse bio je stvarno extra.