Board index Tenis Teniski miks

Svaštara ili forumaši van terena

Re: Svaštara ili forumaši van terena

Postby Delester » 09 Dec 2011, 10:17

a da li se cesto praktikuju neke varijante tih sireva sluzene sa kao nekim dzemom ili nekom vrstom gustog slatkog sirupa vocnog, skoro karmeliziranog, i zelenom salatom? to mi je servirano kada sam zadnji put narucila nesto cije ime ne znam da ponovim :D
bilo je krajnje interesantno ali i vrlo jako, a ja sam dala sve od sebe i zakljucak je da moram vise da se trudim :biggrin:
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby Liv » 09 Dec 2011, 10:27

Da! :) Brie se recimo sluzi sa tim kao dzemicima od bobica, najcesce cranberries. Ti mekani sirevi se cesto i pohuju pa onda uz dzemic, mnjac :D mada, ja najvise volim uz grozdje jer su oni teski i masni a voce ih razblazi i bas mu da smek :)
Damn, sad moram na pijacu sutra
Liv

Postby euforija » 09 Dec 2011, 10:56

Dakle vi ste ne verovatni, koliko se ismejah, adidaska je vrh, Starsice bravo! Mada, eto i ovde samo potvrdjujem ono za sebe, uvek omanem kad se nesto zanimljivo desava, ja kao Marko, uvek kasno stizem. :laugh:

I samo da dodam, sada sam uzasno gladna jer iscirah sve ovo o raznim specijalitetima. Imajte milosti :biggrin:
Osmeh Je Kriva Linija Koja Ispravlja Sve Stvari
euforija

Postby georgina » 09 Dec 2011, 11:59

ja sam buđave sireve sa zelenom plesni zavolela momentalno a sa belom plesni ne volim ich :confused:
nije da nisam više puta probavala (ne bi li se navikla), ali ne ide.
georgina

Postby Liv » 09 Dec 2011, 13:36

Uh, ja te bele obozavam. Probaj s grozdjem :D To je OK, samo sam htela da skrenem paznju na to da je ukus ipak vrlo drugaciji od svega na sta smo navikli pa da zato ne treba odbaciti posle prve probe :) Meni je isto bilo sa pecurkama i sushijem. U pocetku katastrofa ali sad bukvalno mogu da se udavim u svemu tome. Cak sam toliko zavolela svezu (zivu) ribu da su mi recimo losos i tuna bez premca najukusnije sveze. Probala i dimljene i na pari i iz rerne itd. ma nista mi nije tako ukusno kao kad su sveze.
Liv

Postby georgina » 09 Dec 2011, 14:32

kod mene je sa ukusima poprilično jasno. ili mi se dopadne u momentu ili nikako :biggrin:

sirovu ribu sam probala pre cca 30 god u nekom restoranu koji se zvao (u prevodu)'' obala severnog mora'' i to u varijanti sendviča koji su hleba imali samo u tragovima, toliko je bio tanak. dopalo mi se ''s pika''. nije se dopalo većini ostalih, tako da je nas nekolicina pokusala sve :laugh: . suši je mila majka u odnosu na te sendviče, mislim, ima više onog ostalog, što nije riba.

kod belih sireva imam problem (naročito mi se ne dopada bri) sa tim nekim pozadinskim ukusom, ne toliko sa mirisom.
georgina

Postby Liv » 09 Dec 2011, 15:01

Nisam ni mislila na sushi, vec na sashimi. U sushiju sam je prvi put probala i to nagiri koji je samo riba i pirinac. Slabo jedem maki i ostale kombinacije u kojima ima svega i svacega. Sad tamanim sashimi i salatu uz lepljivi pirinac sa strane (njega obozavam).

A Brie meni vise nema nikakav miris :D valjda sam se navikla.

Spoiler: pokaži
Image
:drool:
Liv

Postby Starsica » 09 Dec 2011, 15:08

E, vratite se na slaninu, gubim se u ovim fensi jelima :lollol:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Liv » 09 Dec 2011, 15:17

Sto fensi, na prvi potok i pecaj :biggrin:
Liv

Postby georgina » 09 Dec 2011, 15:44

nema ovakvih boja u našim potocima :jebiga:
georgina

Postby cecans » 09 Dec 2011, 15:47

Obozavam (skoro) sve vrste sireva, ali nikako ne mogu da se naviknem na tu kombinaciju sa vocem, moja mama i sestra se dave sa miksom sireva i grozdja, ja probala nekoliko puta i ne ide :jebiga: . Sto kaze georgina, ako ne ide iz prve, ne ide nikako. Letos, kad smo bili u Holandiji, desi nam se biser :biggrin: , pre povratka kuci odemo u neki butik sira u Hornu ( mesto gde kumovi zive ) i trazimo Old Amsterdam, a stariji covek, koji je i prodavac i proizvodjac i vlasnik :laugh: nas pogleda onako strogo preko naocara i kaze - Slusajte, da vas nesto naucim, to jeste mozda najpoznatiji i najtrazeniji holandski sir, al' nit' je old nit' je Amsterdam :lollol: . Krene sa pricom, od Kulina bana na ovamo, te ne zri tri godine koliko bi trebalo nego hemijom za tri meseca, bla, bla i zavrsi sa konstatacijom da se nikad nije ni pravio u Amsterdamu nego na nekom desetom mestu :lol: .Naravno uvali nam neki njegov cuveni sir :nene: , doduse bio je stvarno extra.
cecans

Postby georgina » 09 Dec 2011, 16:51

ipak, kada bi me neko priterao uza zid da izaberem jednu kuhinju, bila bi to mediteranska.

znači, riba i sve ostalo iz mora,jagnjetina, pršuta, pančeta (dobro, nema sapunjare, to bih nekako preživela :roll: ) mediteransko povrće i voće, maslinovo ulje i vinsko (poželjno balzamsko) sirće, sirevi tipa parmezana koji se posipaju preko svega :beyond:, slatkiši razni ... svašta tu nudi mediteranski pojas, italija, grčka, turska... tu nema šta nema od slatkiša :biggrin:

način spremanja, prvenstveno lešano i tu i tamo malo gradela. sve u svemu ... uživancija :drool:

i da, uz jelo vince, na tašte lozica :nargile:
Last edited by georgina on 09 Dec 2011, 16:54, edited 1 time in total.
georgina

Postby Delester » 09 Dec 2011, 16:52

pozdrav ljudi, odoh malo u planine. Kuckamo se :)
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby georgina » 09 Dec 2011, 16:55

Delester wrote:pozdrav ljudi, odoh malo u planine. Kuckamo se :)

aaaa, ne idi bre sad, vidiš da se tek zagrevamo :laugh:

... srećan put i lepo se provedi
georgina

Postby Liv » 09 Dec 2011, 17:55

Sto Del, "jer tamo nema zime"? :D Lep provod :hatman:
Liv

PreviousNext

Return to Teniski miks