Sigurno je da morske struje imaju veliki uticaj na vremenske prilike i klimu u svetu. Treba samo pogledati koliko je Atakama udaljena od mora, a jedna je od najsusnijih pustinja na svetu. Razlog jednostavan – Humboltova struja. To je najocigledniji primer, ali ima ih jos. Ja sam samo izrazio sumnju, da je moguce da jedna struja nestane u potpunosti usled onog BP incidenta, jer po mom misljenju priroda je mnogo jaca od coveka i njegovih gluposti. Ne sumnja, zapravo sigurno je da je uticaj tih idiota koji su naftom pobili ko zna koliko zivotinja i biljaka u okeanu veliki, ali ne toliki da pobedi prirodu u potpunosti.
Opet mozda ja gresim, mozda je onaj clanak sto je Liv postavila u potpunosti tacan i ovo sto ja pricam ima korene u mom skepticizmu gotovo svih vesti koje pronadjem u raznim medijima.
Inace na klimu utice malih milion faktora, a svi su uzrocno-posledicno povezani i kada se samo jedan od njih poremeti moze dovesti do promene vremena u odredjenim delovima zemlje. Zbog toga environmentalists dizu toliku frku i zbog toga su Kyoto protokol i onaj sporazum u Kopenhagenu toliko bitni. Nazalost oni koji najvise zagadjuju zemlju, zbog pohlepe i profita nemaju nameru da stanu.
I Del spomenu te eksplozije na suncu, na njih sam potpuno zaboravio i one su jedan od uzroka. Vreme se menja to je sigurno, a da li i klima videcemo u narednim godinama. Inace sam citao neki clanak CIA-e pre koju godinu, sta ce se desiti u narednim godinama i izmedju ostalog zbog izdizanja nivoa mora Holandija ce u potpunosti biti potopljena i jos par nekih stvari.
Inace kad smo kod klimatskih promena, jedan od mojih omiljenih komicara, preporucujem da pogledate
P.S. Ne znam da li sam vec rekao, ali pravo je zadovoljstvo biti na ovom PDF-u i drago mi je sto sam ga otkrio