The Don Killuminati wrote:Moze recept?

može. ništa specijalno.
prvo pokupuješ: mladu duguljastu cveklu sa sve liščem, mlad krompir, tikvicu (onu malo veću), mlad c i b luk sa sve perima (ali da ipak imaju glavice).
sve opereš, cveklu presečeš (bez guljenja, samo se opere dobro) na četvrtine (ako je mala, ako su veće onda na osmine, jer se cvekla najsporije peče), krompiriće na polovine, lukove onako odokativno na neke komade, zelene delove takođe, sve se to lepo posoli, dobro namulji (tj. naulji sa maslinovim uljem) i lepo u pleh koji se odozgo upakuje alu folijom i to pečeš na 200 recimo 40 min cca, onda otvoriš, dodaš sečene tikvice (sa korom ali kojima je izvađeno seme) isto posoljenej i dobro namuljene, još 15 min cca pod folijom i još 15 otvoreno da se sve lepo zapeče.