Board index Tenis Teniski miks

Vesti i aktuelnosti sa tour-a

Re: Vesti i aktuelnosti sa tour-a

Postby Gama » 04 Oct 2011, 18:57

Ne znam M.S., meni je to bas obicno cinkarenje, i to coveka koji je zaradio u karijeri manje od 100 hiljada dolara. Mozda je, posto su se druzili kao juniori, u shali nesto i rekao u fazonu "kad se lose osecas i znas da ces izgubiti, bar mi kazi da zaradim koju :biggrin: ", tako nekako shvatam. A ovaj odmah otrcao da tuzi. Bljak.
Gama

Postby jabukamen » 04 Oct 2011, 19:30

M.S. wrote:Problem vidim pre svega u tome što do sada nije stradala nijedna velika riba, pa čak ni prosečna. Ubeđena sam da ima mnogo više onih koji nameštaju mečeve sem ludog Danija i Savića.

A to što Viško kaže da je dobar dečko... Mislim, relevantno je koliko i svedočenja Geringove dece, iako je sama komparacija preterana.

Savic je igrac klase Bjelice i Obradovica kom su visine Pasanskog i Bozoljca ostale nedostizne. Ako se zna da kladionice ni ne prate fjucerse, koliko je on uopste odigrao meceva na koje se moglo kladiti? Jeste malo licemerno, pa samo kad bi poceli cesljati nase igrace Nole je imao senzacionalni poraz od Viktora u Umagu, Janko je imao onaj mec u kom su kvote na protivnika drasticno pale nakon sto je uzeo set (totalno nelogicno za poznavaoce kladionice - citaj tokom meca su ubacene ogromne pare na Jankovog protivnika), Pasanski je predao na 0:6 u TB, najbolji dubl sveta Zimonjic/Nestor je izgubio od Marka i Darka, verujem da su itf i atp ljubitelji istine, a ne samo da istrazuju kladionicarske nepravilnosti, a svaki od ovih poraza je vise nego sumnjiv, a takvih nelogicnosti ima svakodnevno i na 250, a kamoli na celendzerima kojih teniseri (a lakse je njemu samom namestiti nego jedanaestorici fudbalera) odigraju po 30, a racuna se samo najboljih 18, pa svako od njih moze sebi priustiti pet iznenadjujucih poraza.

Dobar decko je pre nekoliko preskakao preko ograde i bezao kad je cuo da treba na doping kontrolu.

AirBall wrote:Meni jedna stvar nikako ne ide u glavu, a to je kakav interes ima no name igrac da namesti mec...

Mnogo veci od Rogera koji zaradi osmocifrenu sumu tokom godine jer pare koje zaradi na terenu nisu dovoljne, nedavno procitah da su godisnji troskovi Mikija Jankovica reda 60K, treba to nadoknaditi negde, sto rece Cvorovic ti bi da jedes, ti bi da je.es a to kosta.

A ja pomislio da David pokazuje na Noleta posto je Jelena pre bila sa nekim no name teniserom pa rekoh da nije ljubomoran sto mu je Nole pokupio devojku. :mukica: Mada sama ta rec cinkarenje mi je malo bzvz i da se na osnovu toga neko dozivotno banuje, koliko medju igracima ima animuziteta cudi me kako onda Roger do sad nije cinkario Noleta i Rafu da ih izbaci iz konkurencije.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby AirBall » 04 Oct 2011, 19:36

jabukamen wrote:Mnogo veci od Rogera koji zaradi osmocifrenu sumu tokom godine jer pare koje zaradi na terenu nisu dovoljne, nedavno procitah da su godisnji troskovi Mikija Jankovica reda 60K, treba to nadoknaditi negde, sto rece Cvorovic ti bi da jedes, ti bi da je.es a to kosta.

Opet mi nije jasno gde je mogao da uplati i hiljadu evra, jer strane kladionice nemaju fjucerse u ponudi, a na lokalu se vrlo tesko moze uplatiti i hiljadu dinara na meceve protiv nasih igraca kada je taj nivo takmicenja u pitanju...

Jednostavno pitanje, ako se kladio protiv sebe, gde je to radio?
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Liv » 04 Oct 2011, 19:41

Jel moguce da nije bio u pitanju njegov mec vec da je pokusao da 'utice' na nekog drugog? Toliko glup valjda nije.

Jabukamen, presekao si me pominjanjem Novaka. Od pocetka godine mi se vrzma po glavi da ce mu neko nakaciti neki skandal ili doping, iako nemam razloga tako da razmisljam i nisam nikako prostalica teorija zavere. Ali kad god bi Novak podigao trofej meni bi to proslo kroz glavu.
Liv

Postby M.S. » 04 Oct 2011, 19:42

Ne znamo ni da li je Berdih, a kamoli kako je do tog saznanja došlo. Još manje je li on otrčao da tuži i koje su još dokaze imali. Nemam nikakve razloge da ad hoc verujem Saviću, njegovo je pravo da se brani pa makar i lažima. Svi ostali odgovaraju za krivokletstvo sem optuženog kad slažu.

No ovo gore je teorija. U praksi, mi imamo samo odluku arbitraže, njegovu izjavu koja je-blago rečeno-nedovoljna za više od sumnje i jedno nagađanje da je reč o Berdihu. Ja opet ne verujem da je ijedna arbitraža nekog osudila samo zbog cinkarenja (to jest, jednog iskaza o događaju od pre 10 godina), to je više nego smešno. A da li je cinkarenje ili je on jedan od niza koji su svedočili na poziv arbitraže-drugo je pitanje. Na koje odgovor ne znamo.

Kad Savić i arbitraža predoče malo više informacija o slučaju, rado bih kreirala neko mišljenje.

Koliko sam čitala, reklo bi se da je najviše nameštanja na nižim nivoima takmičenja.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby alcesta » 04 Oct 2011, 19:50

Gde izvukoste Novaka, on mi na pamet ne bi pao u ovom kontekstu. Ne brini, Liv, nema opasnosti, Novak je postao takva institucija da su potrebni debeli i osnovani dokazi pre nego što se neko usudi da se baca blatom. :) Ni Berdihu se ništa ne može desiti na osnovu kuloarskih priča, pa čak ni nekom iz top 50. Doduše nije da ne verujem da toga i među top 50 nije bilo, ali ipak najviše stradaju sitne ribe u ovakvim slučajevima, kao i zbog dopinga.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby M.S. » 04 Oct 2011, 20:07

Jesu neki porazi/pobede bili sumnjivi, pod lupom, iznenađujući, itd. Ne neki, već mnogi. Međutim, teško je razlučiti je li Novak (primera radi) pustio taj meč protiv Viće niz vodu, što teniseri nekada rade-zbog malodušnosti, svesnog tanka, itd. Ili zbog nekog nameštanja za novce, u šta ne verujem. Ja uopšte ne znam kako se taj lanac nameštanja razotkriva, sem posredstvom eventualnog svedočenja i vrlo posrednih dokaza kakvi bi mogli biti i kumulirane indicije-tok klađenja i tok meča, tranferi računa, itd, itd... Lakše je naći čoveka koji se sam kladi za svoj meč, nego čoveka koji je samo deo mafijaške mašine. Zanimljiva tema u svakom slučaju. Koja je i za ljude koji su maksimalno istraživali i dalje prilična misterija.
M.S.

Postby AirBall » 04 Oct 2011, 20:09

M.S. wrote:Jesu neki porazi/pobede bili sumnjivi, pod lupom, iznenađujući, itd. Ne neki, već mnogi.

Zar nije Bojana Jovanovski izjavila, mislim prosle godine na nekom turniru u Poljskoj da je morala da pozuri na kvalifikacije da li za RG, ili neki drugi Grand Slam...

Pa javna je tajna da veliki broj igraca koji igra kvalifikacije za GS turnire uglavnom namerno gubi neke meceve na manjim turnirima da bi se uklopili u raspored...

I da li ih sve treba kazniti zbog toga?
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby M.S. » 04 Oct 2011, 20:18

Naravno da ne. Podrazumeva se samo nameštanje za svoj ili tuđ račun. Finansijski naravno, a ne račun koji se tiče ekstra dana za odmor, stizanja na kvalifikacije, melanholično-metafizički pristup meču, itd.
M.S.

Postby alcesta » 04 Oct 2011, 20:28

M.S. wrote:melanholično-metafizički pristup meču, itd.
:sarcastic: Posebno za ovo kad bi kažnjavali morali bi da zaposle još gomilu ljudi i svi da rade prekovremeno, a broj profesionalaca bi se desetkovao :lol:
alcesta

Re: Teniske diskusije

Postby alcesta » 04 Oct 2011, 20:46

Izvinjavam se ako je već bilo: http://tennis.si.com/2011/09/30/the-fiv ... -to-watch/

Nije baš srećan izbor što je ubacila i teniserku, bolje da je napravila listu od po pet tenisera i teniserki (mada naravno u današnje vreme pitanje je da li bi se našlo toliko teniserki koje je uvek zabavno gledati :biggrin: ).
alcesta

Postby Gama » 04 Oct 2011, 22:00

Jedan igrač sa kojim sam bio dobar prijatelj i sa kojim nisam imao kontakt 11 godina me je prijavio TIU navodeći da sam ga kontaktirao i nudio mu novac kako bi namestio rezultat njegovog meča, što je neistina – kaže doživotno suspendovani naš teniser

Ja sam shvatila da se nije kladio na svoje meceve vec da je Dule nudio pare (npr. "Berdihu") da namesti "Berdih" svoj mec i tako obojica zarade.
Pa koje to pare Dule moze da ponudi, i sada i pre 11-12 godina, tada su bili tinejdzeri. Za sada bez svih cinjenica zaista suludo zvuci cela ova prica.
Gama

Postby Liv » 04 Oct 2011, 22:11

tako sam i ja skontala, a ne mogu da verujem da bi bilo ko rizikovao posao/karijeru takvim potezom.
nije sigurno u pitanju nesto sto se desilo pre 11 godina, ako je tako kako on tvrdi u pitanju je neki skorasnji dogadjaj.
Liv

Postby alcesta » 04 Oct 2011, 22:13

Ma priča je puna rupa, a ako on još ne može da govori o detaljima onda i ne treba skoro očekivati nešto smislenije. Videćemo kad se završi ta procedura hoće li dopunjena verzija imati nekog smisla, ovako se ništa ne može zaključiti.
alcesta

Postby jabukamen » 05 Oct 2011, 05:45

Ako bi cepali dlaku na pola, onda bi trebalo kaznjavati za sve vrste nezalaganja, a ne samo ono koje direktno donosi novac jer je publika platila da vidi mec dva igraca, a ne jednog, neko nezasluzeno napreduje na listi jer mu je pusten mec, obmanjivanje javnosti, kako se to vec pravno definise.

Ako Savic nije ucestvovao u mecu onda ne vidim kakve veze ima sa igranjem? Sta bi bilo da sam ja upleten u tako nesto, zabranili bi mi da se bavim ekonomijom ili bi i meni zabranili da se bavim tenisom iako se ni ne bavim njime? Kad su finansijske malverzacije u pitanju nekako su mi logicnije ustanove sud i zatvor.

Ako se nisu videli od 15. godine otkud da se toliko ne vole? Sve u svemu cudna i nekompletna prica.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

PreviousNext

Return to Teniski miks