Board index Tenis Teniski miks

Vesti i aktuelnosti sa tour-a

Re: Vesti i aktuelnosti sa tour-a

Postby M.S. » 05 Oct 2011, 08:03

Valjda je logično da ne bi dobio zabranu da se baviš ekonomijom, kakve ona ima veze sa tvojim hipotetičkim nameštanjem mečeva. Ako se ikad dobijaju zabrane bavljenja nečime, to su delatnosti iz kojih je direktno proizašlo neko delo. Sud bi svakako došao na red kad bi postojali ikakvi ozbiljni dokazi sprege sa organizovanim kriminalom.

Kažnjavanje za sve vrste nezalaganja. Zanimljiv koncept, samo ne znam kako je dokaziv, jedino da konstruišemo neku spravu za čitanje misli, pošto nisu svi tako očigledni u nezalaganju kakav je onomad bio Davidenko. Puštanje meča niz vodu, uostalom, nije ni približno tako opasan i nemoralan MO koliko je lažiranje meča.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby georgina » 05 Oct 2011, 17:18

taj savic je (ako je) najverovatnije zvao tog nekog iz vrha sa namerom da taj neki namesti rezultat sopstvenog meca. on je tu kao neka vrsta posrednika zapravo.

ono sto je jabukamen verovatno mislio je to da je taj posrednik mogao da bude bilo ko. evo, mogla sam da budem i ja recimo. i onda taj ''berdih'' mene tuzi i kako bi onda mene kaznila ta asocijacij ili sta je vec. zabranila mi da igram tenis :biggrin: ?
ili da se bavim arhitekturom kao sto je savicu zabranila da se bavi tenisom jer je to ono cime se covek profesionalno bavi . to je ta logika sa ekonomijom mislim.
tj, nema nekog smisla takvo kaznjavanje, nelogicno je. postoje sudovi za to.
georgina

Postby M.S. » 05 Oct 2011, 17:54

hvala na pojašnjenju. to je autonomna asocijacija koja ima vrlo uske ingerencije usmerene isključivo na svoje članove.

ko što kss (primera radi, možemo uzeti bilo koji organ određene autonomije, recimo fakultet, advokatska komora, itd) sigurno ima neke disciplinske sankcije za svoje članove. ili da se vratim na fakultet i jedan meni poznat slučaj iz života. primera radi, osoba polaže ispite za druge služeći se prevarom. ako je student fakulteta, fakultet (koji upravo ima odgovarajuću autonomiju od države u nekim pitanjima) će moći da primeni svoj postupak, svoja pravila i sankcije usmerene na samo studiranje (suspenzija recimo). ako nije student fakulteta, nema apsolutno nikakve mehanizme protiv njega, sem prijave nadležnom tužilaštvu koje će videti ima li osnova za gonjenje za neku vrstu kažnjivih dela koja su u državnoj ingerenciji. u trećoj varijanti, moguće je da se kumuliraju ta dva svojstva i da on odgovara po oba osnova i pred oba organa. ali i ovako sam udavila i samu sebe, pa ne bih da dužim.

tako da je odgovor na pitanje hoće li nekom da se zabrani bavljenje ekonomijom zarad nameštanja mečeva-vrlo verovantno ne.
M.S.

Postby Milutinov Tata » 06 Oct 2011, 15:53

Sreca ili ipak nesto drugo?

Toni Nadal: Novak imao dosta sreće

Trener i stric drugog tenisera planete Toni Nadal "okrivio" je sreću kao uzork šet poraza Rafaela Nadala u šest finala sa Novakom Đokovićem u 2011. godini.

"Rafa je izgubio u Majamiju zbog jedne loptice koja za dlaku nije prešla mrežu u odlučujućem gemu trećeg seta. Bili smo na dva poena do pobede. Sve je moglo da bude drugačije. U sportu postoje faktori koji deluju kao nebitni, a zapravo mogu da prelome meč", rekao je Toni Nadal.

Španac objašnjava zašto je susret na Floridi bio prekretnica u međusobnim okršajima Srbina i Španca.

"Ako alaniziramo svih šest poraza, videćemo da je u Indijan Velsu Rafa bio bolji u prvom setu, ali je posle "nestao" iz meča. U Majamiju je bio veoma blizu pobede na brzoj podlozi. Ali, onda se dogodio neuspeh na šljaci Madrida i to je potpuno poremetilo Nadala. Počeo je da gubi živce, što je uticalo na njegove nastupe u finalima Rima, Vimbldona i US opena".

Toni Nadal smatra da je Đoković i u Njujorku imao mnogo sreće. I to protiv Federera, kada je spasao dve meč-lopte!

"Novak je potpuno zasluženo na mestu broj jedan. Najbolji je na svetu, ali je imao i dosta sreće, koja nas nije pratila. Na primer, u polufinalu US opena protiv Federera se vratio posle praktično izgubljenog meča. A Nadal bi, možda, pobedio u finalu da mu je Rodžer bio rival. Ali, ne vredi sad pričati o tome. Sve se svodi na to da moraš imati i dozu sreće".

Nadal će do kraja sezone, verovatno, dobiti barem još jednu priliku da prekine crnu seriju protiv Đokovića.

"Nisam prorok da znam šta će se dalje dešavati, ali jedno je sigurno. Niko nije nepobediv. Još nismo našli rešenje protiv Novaka, ali hajde da vidimo da li će se to promeniti", zaključio je Toni Nadal.

Kada se podvuče crta, trener drugog reketa planete je zadovoljan sezonom svog pulena.

"Stigao je do tri finala grend slema, osvojio je Rolan Garos. Uradili smo dobar posao. Takođe, u Njujorku sam primetio napredak kod Rafe na psihološkom planu. Izgubio je prva dva seta, a onda je odigrao perfektan treći. To mi uliva nadu pred sledeće turnire".

Link
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Keimaak » 10 Oct 2011, 15:08

Originally Published: October 9, 2011
Beijing boasts bigger is better
By Sandra Harwitt
Special to ESPN.com
Archive
BEIJING -- Shorter season. Less demanding schedule.

Those are two of the main cries that recently have surfaced from the top men players, who have gone so far as to talk starting a union. In a bow to irony: Many of today's players are barely old enough to remember that before the ATP took over control of the worldwide tour in 1990, it was the player's union.

The likelihood that the calendar should be curtailed by chopping the post-U.S. Open schedule is fairly slim. Beyond the top 10, the players are thrilled to have more weeks to ply their trade and enhance their bank accounts.

Image

However, if there ends up being any schedule reduction, you can bet all the dim sum dumplings in China that the ATP won't be shedding its post-U.S. Open Asian swing in Beijing and Shanghai.
Why?

China is investing fistfuls of money into tennis, and it's unlikely anyone will discourage those future funds.

"China is the largest growth economy in the world, so it's a great platform here for men's professional tennis," said Brad Drewett, the ATP CEO, International Group and a candidate to become the next ATP executive chairman and president when Adam Helfant vacates the position at year's end. "It's been incredible the growth of tennis the last years in China."

The Chinese culture has easily adopted the long-held American belief that bigger is better. They also seem to subscribe to the "Field of Dreams" theory that if you build it, they will come.

The Beijing-based China Open -- a $6.7 million combined men's ATP and women's WTA tournament that took place last week -- occupies the expansive 2008 site of the Beijing Olympic Tennis Green in which a state-of-the-art, 10,000-seat retractable-roof stadium known as "The Lotus" was constructed.

Although the existing Lotus stadium meets the needs of the tournament, a new 15,000-seat national tennis stadium shaped in a cut-diamond debuted last week. It's also resplendent with a convertible roof -- a nod to the hope of more Chinese tennis fans in the future. There's no official word on how much the new stadium cost -- it was built by the government and is rented out by the tournament -- but a rumored figure of around $78-million USD keeps surfacing.

Thus far, fans aren't packing the place by 15,000 strong yet. It's worth noting that tennis interest is relatively young with only a decade or so history in China. The positive is that China's current tennis fans are not yet jaded to the point that they demand nothing less than seeing the likes of Novak Djokovic, Rafael Nadal and Roger Federer.

On a somewhat chilly Friday night, the smallish, enthusiastic crowd at the China Open didn't seem to mind that Djokovic had pulled out of the tournament and instead were watching Jo-Wilfried Tsonga and Juan Carlos Ferrero going at it in the quarterfinals.

Is Beijing being groomed to become the fifth major?

The players acknowledge that the tournament infrastructure would fit the Grand Slam bill, the tradition just isn't there. "Facility-wise this is big," Ivan Ljubicic said. "There are a lot of courts, and the facilities are here to be a bigger tournament.

"I'm sure the China Open Beijing would love to have bigger tournament like Masters 1000 or, hopefully, bigger than that. But it's really schedule-wise difficult to become part of it once you're not. But I really appreciate the fact that Beijing and China Open are trying as much as they can to make us feel like it is a bigger tournament than it actually is."

Drewett who is the ATP's guy in charge of this region, has been careful not to misguide officials here into believing they can grow to Grand Slam status. "The history of tennis is there's four Grand Slams, and those four events have great tradition and great history," Drewett said. "You can't replace that. What these events can be is extremely significant events on the world tour by having a great facility, great support by their government, and great support commercially from their sponsors and television." Charles Hsuing, the co-tournament director of the China Open, takes his cue from Drewett. Therefore, he acknowledges that the idea of Beijing becoming a fifth Grand Slam is a pleasant, but likely not plausible, dream.

But he also sees no reason why Beijing shouldn't continue to do its best to be as close a facsimile of a major as possible. "We might not be a Grand Slam, but look around you and you'll see a tournament that has everything a Grand Slam has," Hsuing said proudly. "And next year, we'll be raising our prize money."

Јебеш живот без идеологије!

Од рођења мог.. није прошло без имена твог.....
Keimaak

Postby alcesta » 10 Oct 2011, 15:40

Svi kukaju na gust raspored a ovi bi još jedan slem :lollol:

Zikiju će pobeda u prvom idućem meču biti 500. u karijeri. :jupi:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby karambol » 10 Oct 2011, 15:42

alcesta wrote:Svi kukaju na gust raspored a ovi bi još jedan slem :lollol:

Zikiju će pobeda u prvom idućem meču biti 500. u karijeri. :jupi:

Red bi bilo da i Azija ima jedan GS :biggrin:
Pravih se reči uvek kasno setim,
odgovor znam kad ostanem sam...
karambol

Postby Altair » 10 Oct 2011, 17:29

mozda je stvarno vreme. tradicija je tradicija, ali treba gledati u buducnost iraskidati sa nekim starim stvarima i uvoditi nove. sangaj bi mogao da bude slem, uz neke drasticne prepravke kalendara. kao npr, da se izbace dva-tri mastersa. glasam za sinsi i monte karlo. i da se DC igra svake druge godine na jednom turniru .
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

Postby Starsica » 10 Oct 2011, 18:01

To smo mi u drustvu skoro spominjali, da bi trebalo prosiriti kalendar sa jedne strane i skratiti ga sa druge. Prosiriti ga za GS u Aziji a skratiti za bar dva mastersa.
I moze li neko da mi kaze zasto se nijedan veci turnir ne igra u Africi ili Juznoj Americi? :unsure:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby M.S. » 10 Oct 2011, 18:15

Kao peti slem se pominjala Španija, tj Madrid. Načelno, imati peti slem je super za ljubitelje tenisa. Moguće i za igrače. Međutim, multiplikovanje slemova nije dobro za očuvanje njihovog prestiža, barem mi se tako čini. Takođe, on ne bi smeo da se igra na betonu i otvorenom, jer je poenta obuhvatiti ne samo različite kontinente, već i podloge. Betonskih ima dovoljno.

Zašto ih nema više na pomenutim područjima, ne bih znala da odgovorim. Verovatno zbog novca i (ne)atraktivnosti.

Ipak, ne bi me začudilo da Kina dobije jedan u roku od par decenija.
M.S.

Postby Panta » 10 Oct 2011, 18:51

Hm, vise bih voleo da peti GS dobije neka zemlja sa zavidnom teniskom tradicijom (npr. Spanija), a ne neki azijski tigar.

Ali, that`s just me.
Fedor is back.
Panta

Postby Starsica » 10 Oct 2011, 18:53

Nije meni do toga da bude Kina, meni je da bude Azija. Ne vidim zasto bi Evropa imala exkluzivno pravo na tri GS - a kad imamo jos kontinenata na raspolaganju.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Panta » 10 Oct 2011, 19:09

Starsica wrote:Nije meni do toga da bude Kina, meni je da bude Azija. Ne vidim zasto bi Evropa imala exkluzivno pravo na tri GS - a kad imamo jos kontinenata na raspolaganju.

Mozda zbog toga sto su neki drugi sportovi mnogo popularniji u Aziji, dok je tenis ipak vezan za evropske zemlje, kao i SAD i Australiju.

Ionako se na AO gleda kao na najmanje prestizni GS , mogu misliti kako bi se gledalo na Otvoreno prvenstvo Ujedinjenih arapskih emirata ili Indije :laugh:

Ako je FIFA daje SP Juznoj Koreji i Kataru, ne mora i ATP krenuti tim putem.

Doduse, ovi moji (mozda mrvicu evro-centristicki) razlozi na jednu i lova na drugu, ne sumnjam sta ce biti odabrano.
Fedor is back.
Panta

Postby M.S. » 10 Oct 2011, 19:13

verujem da je u Kini ekspanzija tenisa. pride bi bilo prilično glupo da u Evropi budu tri slema.
M.S.

Postby alcesta » 10 Oct 2011, 21:29

Eh sad, ne sviđa mi se ideja o povećanju broja slemova. Ovako mi je taman nekako, po jedan za svako godišnje doba. Sad da se uvode novi bilo bi mi kao štampanje novčanica sa više nula, manje bi vredeli onda postojeći.
Inače uopšte ne smatram da treba da se podele po kontinentima. Zašto bi Afrika imala slem, ili Južna Amerika, ako prvo ne dokažu da su tome dorasli? Ko hoće slem neka prvo organizuje malo veće turnire, pa masterse, pa posle izvesnog vremena ako sve ide kako treba i bude dovoljno publike, može se razmišljati o slemu, a i tada bih imala mnogo rezerve. Inače nisam uopšte evrocentrična, s obzirom da su jako male šanse da ikad prisustvujem lično nekom slemu bilo gde, pa mi je sasvim svejedno odakle ih gledam na TV-u, osim zbog vremenske zone. Kad bi od mene zavisilo ne bi mi nimalo smetalo da prebacim RG ili USO u neki grad u Kini gde bi imali dovoljno stadiona, dobre uslove, sokolovo oko na svim terenima i nekoliko krovova, a o reflektorima da ne pričam. :bleh: Razume se i dovoljno publike :biggrin: za tradiciju u tenisu ionako nisam nikad posebno marila.

Pre nego da se uvodi još jedan slem ja bih napravila veći razmak između RG i W i ubacila pre W jedan travnati masters umesto nekog od američkih betonskih. Ali ko mene pita :biggrin:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

PreviousNext

Return to Teniski miks