Board index Tenis Teniski miks

Vesti i aktuelnosti sa tour-a

Re: Vesti i aktuelnosti sa tour-a

Postby georgina » 19 Jan 2012, 15:54

WTA hearing gripes about players' shrieking
"After the match, you go home and you sleep and you still hear that grunting in your mind," says the former No. 1 from Serbia of the excessive noise that continues to vex the women's game.

kreću izgleda neke ozbiljne polemike ovo ovoga
georgina

Postby Delester » 19 Jan 2012, 16:30

falim te boze
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby georgina » 19 Jan 2012, 17:17

a jesi li videla u dodatku ovo od bolitijeri akademije. ne razumem kakva je razlika između

1 Breathing/Grunting i
2 Grunting/Holding

prvo je kao ok, a ovo drugo nije
georgina

Postby Delester » 19 Jan 2012, 17:21

.......................................................................................
Delester

Postby georgina » 19 Jan 2012, 17:25

čitala sam to ali ne kapiram. koje je vrištanje u redu i pomaže igri, a koje ne.

btw, zar baš bolitijerijeva akademija ne proizvodi te vrištalice :confused:
georgina

Postby Delester » 19 Jan 2012, 17:28

pa on kaze zapravo da mora da se nadje sredina izmedju ta dva, ni jedno ne valja
on daje uputstvo kako i kada igrac treba da dise i izdise kada mu loptica dolazi i po udarcu
znaci, hoce da kaze da im nije cilj da igraci zadrzavaju vazduh da ne bi vristali i daje savete kako pravilno da izbace vazduh

ja tu ne vidim problem uopste, neka glasno izbace vazduh, to je sasvim zvucno drugacije i prihvatljivije od zvukova iz dzungle, i ni blizu glasno
Delester

Postby georgina » 19 Jan 2012, 17:35

ma smorno je to sa vrištanjem. jasno se vidi da je to i kod vike i kod marije potpuno veštački.
kod vike čak i više rekla bih. ona recimo kad ubode servis, vrišti ko sumanuta, a kada servis ode u mrežu, vrištanje se naglo prekida.
marija vrišti i na ds, ma cirkus totalni.

a neki se pitaju što gledaocima ne smeta recimo rafino i noletovo oglašavanje (namerno ne kažem vrištanje) a kod žena im smeta, a to je ko nebo i zemlja. rafa i nole su glasni samo kada ubace u petu i kada ispaljuju bombe kojima bi mogli ladno da ubiju nekoga.
georgina

Postby Delester » 19 Jan 2012, 17:40

pa vidis i dole medju komentarima se javljaju ljudi da kazu da je to glavni razlog sto su prestali da prate zenski tenis

inace znam da ljudi koji su gledali uzivo rafu kazu da se bas dere do jaja

novak je bas primer pravilnog izdisaja i to se kod njega cuje, s tim sto on ume samo uz ekstremni umor ili udarac da vikne nesto glasnije, ali je to daleko prijatnije za uvo od zena
Delester

Postby alcesta » 19 Jan 2012, 17:44

Pa ni kod žena nije sve jednako neprijatno, recimo meni to kod Ane uopšte ne smeta jer nije tako visok i kreštav ton, pa čak i Frančeska može da prođe iako je baš glasna. A Bojana me je zaprepastila pre nekog vremena, toliko se drala u jednom meču na svaki udarac, a zaklela bih se da toga nije bilo u početku.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Delester » 19 Jan 2012, 17:46

kod mene apsolutno ni jedna ne moze da prodje
ja bih sve da su kao kim
ana se dere cak neposredno pre udarca i posle, ali ispred nje istina ima mnooooogo gorih
franceska kad krene tu se zacenim, meni je ono njeno kao iz neke komedije ili parodije na vristanje
Delester

Postby georgina » 19 Jan 2012, 17:48

alcesta wrote:Pa ni kod žena nije sve jednako neprijatno, recimo meni to kod Ane uopšte ne smeta jer nije tako visok i kreštav ton, pa čak i Frančeska može da prođe iako je baš glasna. A Bojana me je zaprepastila pre nekog vremena, toliko se drala u jednom meču na svaki udarac, a zaklela bih se da toga nije bilo u početku.

pa to. i kod ane i kod fren je to nekako prirodno, baš nekako ''izlazi'' napolje sa udarcem, ali vika i marija su nepodnošljive i mislim da to rade tendenciozno.
georgina

Postby alcesta » 19 Jan 2012, 17:49

Doduše kad se pojavila ona mala De Brito pomislila sam kako čak ni Vika i Marija nisu toliko strašne :wacko:
alcesta

Postby Delester » 19 Jan 2012, 17:50

a serenu i venus ste zaboravili
Delester

Postby georgina » 19 Jan 2012, 17:51

alcesta wrote:Doduše kad se pojavila ona mala De Brito pomislila sam kako čak ni Vika i marija nisu toliko strašne :wacko:

kod de brito je problem bio u vrištanju koje dugo traje, maltene sve dok protivnica udari lopticu nazad. čini mi se da je rezai jednom na rg-u šizela i žalila se sudiji zbog toga a de brito je posle kukala kako eto njoj se prigovara a mariji ne sme niko ništa :biggrin:

btw, de brito je izgleda prestala sa tom praksom ... i nema je više nigde :biggrin:

edit:
ne znam, meni kod serene to nije toliko neprirodno, kod venus jeste malo više, ali marija i vika su zasenile sve ostale.
georgina

Postby alcesta » 19 Jan 2012, 17:53

Delester wrote:a serenu i venus ste zaboravili

Ja sam Venus stvarno zaboravila, toliko dugo je nema da se više ni ne sećam kako zvuči :(
alcesta

PreviousNext

Return to Teniski miks