Liv wrote:Razmisljala sam malo o pdf-u Teniska istorija, mozda nije lose da se za pocetak dogovorimo oko par tema.
- "Opsta istorija tenisa", kako je igra nastala, razvijala se, zanimljivosti kroz istoriju, prvi reketi, loptice i sl.
Odlicno

. Ja bih u to dodao i kako je nastao i razvijao se "profi" tenis, od dvadesetih pa sve do Open ere. Zatim nastanak ATP i WTA tura, kako je ATP preuzeo turnire od 1990. i razvoj turnira do danas (Masters serija), razvoj tehnologije u tenisu i oko njega.
- "Istorija teniskih turnira", ovde bi se pisalo o konkretnim turnirima, kad su poceli sa odrzavanjem isl.
Za GS bi trebali imati posebne teme, za ostale turnire moze zajednicka. Ipak GS turniri zanimaju najvise ljudi. Tu bi obavezno u prvi post ili drugi trebalo ubaciti sve pobednike (po mogustvu finalni par i rezultat, bar za singl), tako da bi vremenom mogao da se edituje i dopunjuje. Mogli bi da otvorimo i teme za DC i FED kup, pa da se lagano pise o svakoj godini.
- "Teniske Legende", za ovo sad nisam sigurna da li da otvorimo fan teme ili ih podelimo po periodima ili nesto trece?
Ja bih se ponovio. Tema koja je zapoceta da ostane kao opsta za igrace/igracice pre Open ere. Ja spremam i dva nastavka (mozda i prosirim na tri, cetiri), koji ce opet biti neki sazeci, a ako neko ima zelju i pre svega volju moze u okviru ove teme da pise o nekom igracu iz tog perioda. Za tenisere/teniserke koji su obelezili Open eru treba izabrati one najvece (mozemo se dogovoriti ko su odabrani, prvobitan dogovor bese oni sa 3+ slemova)) i otvoriti teme za njih, ali ne kao klasicnu fan temu, vec temu koja bi govorila o karijeri nekog igraca/igracice, od prvih dana na turu, rezultatima po godinama, privatnom zivotu tokom karijere i konacno penzionisanju. Te teme bi neko morao da "vodi" da bi bile pregledne, a svako bi mogao da dopise nesto kao repliku ili komentar, dodatak, novi podatak, na ono sto je vec napisano (npr. Georgina pocne da pise o Lendlu, ja ne ulecem sa postavljanjem klipova ili tekstova sa kraja osamdesetih, vec pratim sta ona pise i dopunjejem, komentarisem da bi tema bila pregledna). Mozda bi mogli i malo da diskutujemo da bi tema bila "zivlja"
- "Najveca teniska rivalstva"
Odlicna ideja, rivali, medjusobni mecevi, tenzija, netrpeljivost
- "Gde su, sta rade", ovo moze da bude jedna tema ili cak dve - za strane i domace igrace. Ako cemo imati i fan teme, onda je dosta jedna.
I ovo je dobro, moze da bude univerzalna, nema potrebe da je delimo
- "Arhiva legendarnih meceva" - klipovi
Odlicno, ovde mozemo i da vodimo diskusiju, kako smo mi doziveli te meceve (ako smo ih gledali)
Mislim da bi trebali da dodamo temu "Tenis u Jugoslaviji/Srbiji" gde bi obradili istoriju tenisa i igrace/igracice sa nasih prostora.
Mozda jos jedna zajednicka tema za igrace/igracice koji su ostavili trag, ali ne spadaju u kategoriju legendi (Gerulatis, Noa, Lekont, Kes, Ostin, Sabatini...) ili da to ubacimo u "Gde su sta rade"
I naravno potrebno je sto vise dobrovoljaca

#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.
#8 #24
OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018
OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!