Board index Tenis Teniski miks

PDF Tenis-dogovori, pitanja, odgovori

Re: PDF Tenis-dogovori, pitanja, odgovori

Postby Liv » 03 Feb 2012, 17:47

Razmisljala sam malo o pdf-u Teniska istorija, mozda nije lose da se za pocetak dogovorimo oko par tema.

Recimo
- "Opsta istorija tenisa", kako je igra nastala, razvijala se, zanimljivosti kroz istoriju, prvi reketi, loptice i sl.
- "Istorija teniskih turnira", ovde bi se pisalo o konkretnim turnirima, kad su poceli sa odrzavanjem isl.
- "Teniske Legende", za ovo sad nisam sigurna da li da otvorimo fan teme ili ih podelimo po periodima ili nesto trece?
- "Najveca teniska rivalstva"
- "Gde su, sta rade", ovo moze da bude jedna tema ili cak dve - za strane i domace igrace. Ako cemo imati i fan teme, onda je dosta jedna.
- "Arhiva legendarnih meceva" - klipovi

I najbitnije sta sve spada u istoriju? Svi igraci koji nisu vise aktivni u profi tenisu?

Sta mislite? Oce biti materijala i forumasa voljnih da doprinesu :)

ps. javljam se dobrovoljno da se pozabavim opstom istorijom.
Liv

Postby harper lee » 03 Feb 2012, 18:36

Liv wrote:javljam se dobrovoljno da se pozabavim opstom istorijom.

Super ideje. :tenis:

Ja se dobrovoljno javljam da citam k'o manijak. :hatman:
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Liv » 03 Feb 2012, 21:20

georgina wrote:meni je ovaj (što si ga par puta upotrebila u vezi za starsicinim dogodovštinama :biggrin: ) vrh Image

Eno ga u meniju, prvi :P
Liv

Postby georgina » 03 Feb 2012, 22:11

Liv wrote:
georgina wrote:meni je ovaj (što si ga par puta upotrebila u vezi za starsicinim dogodovštinama :biggrin: ) vrh Image

Eno ga u meniju, prvi :P

pazi, stvarno :nisamodavle:
georgina

Postby Milutinov Tata » 04 Feb 2012, 06:20

Liv wrote:Razmisljala sam malo o pdf-u Teniska istorija, mozda nije lose da se za pocetak dogovorimo oko par tema.

- "Opsta istorija tenisa", kako je igra nastala, razvijala se, zanimljivosti kroz istoriju, prvi reketi, loptice i sl.

Odlicno :thumbup: . Ja bih u to dodao i kako je nastao i razvijao se "profi" tenis, od dvadesetih pa sve do Open ere. Zatim nastanak ATP i WTA tura, kako je ATP preuzeo turnire od 1990. i razvoj turnira do danas (Masters serija), razvoj tehnologije u tenisu i oko njega.

- "Istorija teniskih turnira", ovde bi se pisalo o konkretnim turnirima, kad su poceli sa odrzavanjem isl.

Za GS bi trebali imati posebne teme, za ostale turnire moze zajednicka. Ipak GS turniri zanimaju najvise ljudi. Tu bi obavezno u prvi post ili drugi trebalo ubaciti sve pobednike (po mogustvu finalni par i rezultat, bar za singl), tako da bi vremenom mogao da se edituje i dopunjuje. Mogli bi da otvorimo i teme za DC i FED kup, pa da se lagano pise o svakoj godini.

- "Teniske Legende", za ovo sad nisam sigurna da li da otvorimo fan teme ili ih podelimo po periodima ili nesto trece?

Ja bih se ponovio. Tema koja je zapoceta da ostane kao opsta za igrace/igracice pre Open ere. Ja spremam i dva nastavka (mozda i prosirim na tri, cetiri), koji ce opet biti neki sazeci, a ako neko ima zelju i pre svega volju moze u okviru ove teme da pise o nekom igracu iz tog perioda. Za tenisere/teniserke koji su obelezili Open eru treba izabrati one najvece (mozemo se dogovoriti ko su odabrani, prvobitan dogovor bese oni sa 3+ slemova)) i otvoriti teme za njih, ali ne kao klasicnu fan temu, vec temu koja bi govorila o karijeri nekog igraca/igracice, od prvih dana na turu, rezultatima po godinama, privatnom zivotu tokom karijere i konacno penzionisanju. Te teme bi neko morao da "vodi" da bi bile pregledne, a svako bi mogao da dopise nesto kao repliku ili komentar, dodatak, novi podatak, na ono sto je vec napisano (npr. Georgina pocne da pise o Lendlu, ja ne ulecem sa postavljanjem klipova ili tekstova sa kraja osamdesetih, vec pratim sta ona pise i dopunjejem, komentarisem da bi tema bila pregledna). Mozda bi mogli i malo da diskutujemo da bi tema bila "zivlja"

- "Najveca teniska rivalstva"

Odlicna ideja, rivali, medjusobni mecevi, tenzija, netrpeljivost :biggrin:

- "Gde su, sta rade", ovo moze da bude jedna tema ili cak dve - za strane i domace igrace. Ako cemo imati i fan teme, onda je dosta jedna.

I ovo je dobro, moze da bude univerzalna, nema potrebe da je delimo

- "Arhiva legendarnih meceva" - klipovi

Odlicno, ovde mozemo i da vodimo diskusiju, kako smo mi doziveli te meceve (ako smo ih gledali)

Mislim da bi trebali da dodamo temu "Tenis u Jugoslaviji/Srbiji" gde bi obradili istoriju tenisa i igrace/igracice sa nasih prostora.

Mozda jos jedna zajednicka tema za igrace/igracice koji su ostavili trag, ali ne spadaju u kategoriju legendi (Gerulatis, Noa, Lekont, Kes, Ostin, Sabatini...) ili da to ubacimo u "Gde su sta rade" :unsure:

I naravno potrebno je sto vise dobrovoljaca :biggrin:
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby jabukamen » 04 Feb 2012, 10:08

Liv wrote:Sta mislite? Oce biti materijala i forumasa voljnih da doprinesu :)

Ja nekako sumnjam. Mozda jos dodati ponesto, recimo vec postojece teme sa legendarnim poenima i teniska statistika i rekordi (mozda cak i teniske diskusije i spajz) da bi teme mogle da zive i da napreduju. A mozda bi cak i u treci pdf mogli prebaciti i ovu temu, svastaru i forumske igrice cisto da se raspodeli na tri ravnopravne celine, prva o aktuelnim turnirima, druga o igracima, njihovim aktivnostima, modi i tome sl, a treca o svemu ostalom neposredno i posredno vezanom za tenis u sta spada i istorija jer se bojim da ovako nakon sto se jednom ispise o prvim reketima, Lejveru, Gerulatisu i tenisu izmedju dva rata da vise nece biti novog materijala i tema za diskusiju na tom delu foruma.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby Liv » 04 Feb 2012, 13:43

^ slazem se da ce u nekom trenutku presusiti ali to i jeste ideja. Da se sakupe informacije na jedno mesto. Ja ih ne bi mesala, najvise jer su ljudi navikli na organizaciju kakva je sada i mislim da funkcionise. Mozda u nekom trenutku moze da se otvori poseban pdf za fan teme ali za sad je, obzirom na broj tema, jos uvek rano.
Liv

Postby jabukamen » 04 Feb 2012, 15:20

Ja sam uvek forum posmatrao kao "zivu masu" i zato mi i jeste zanimljiv jer se stalno nesto desava i dopisuje tj uvek je aktuelan i kad otvoris imas nesto novo za procitati i to mi se ne uklapa sa idejom da se u sledecih nekoliko sedmica tu nesto upise i da tako stoji sa minimalnim osvezavanjima kao u muzeju, ali ocigledno da nemamo istu percepciju foruma.

Fudbal i kosarka naravno imaju teme posvecene starim danima, ali cak i kad su daleko poseceniji i kad imaju 5-6 podforuma ne postoji nijedan ceo pdf samo za stvari koje su se davno desile i koje se vise ne osvezavaju. Mislim da bi otvaranjem dve-tri teme (cak i jedne) potreba forumasa da pisu o davnim vremenima bila zadovoljena, da se nikad nije previse ni pisalo o starim igracima da bi se javila potreba za celim podforumom pa sam zato mislio ako je vec otvoren treci pdf (posto se slazem da je forum sa dva pdf sasvim ok funkcionisao) da u njemu bude nesto aktuelno sto bi vodilo ljude i na tu stranu.

Naravno, sve ovo sto pisem nije uopste bitno, to malo samo radi Monk u meni koji zele da je sve bar donekle simetricno, koga zanima istorija on ce to i posecivati i tamo postovati...
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby Liv » 04 Feb 2012, 15:33

Razumem potpuno sta hoces da kazes. Postojace fan teme, teme sa klipovima meceva, teme o rivalstvima, o tome gde su i sta rade i to bi sve u teoriji trebalo da su aktivne teme. Teme o istoriji turnira i o opstoj istoriji verovatno nece biti aktivne u nekom trenutku sto ne znaci da ne treba da ih imamo. :)

@Tata, mislim da nema potrebe za razdvojenim GS temama. Ipak tu nema toliko toga da se pise? Jednom kad se uradi istorija sva 4 turnira i pobednici to je to.
Liv

Postby Milutinov Tata » 04 Feb 2012, 17:32

Ja kao pokretac ideje o ovome podnecu i najvise zrtve, koliko god budem mogao :biggrin: . Kao sto rece Liv, ideja je da te stvari budu na jednom mestu. Sto se tice "zivota" na njima to zavisi od forumasa. Moja ideja razdvajanje je pre svega bila preglednost. Mozemo na temi "Legende tenisa" pisati o svim velikim igracima, ali moze doci do rasplinjavanja, mesanja igraca, pa bi nekako bilo nepregledno.

Sto se tice GS turnira, nemam nista protiv da bude i jedna tema, kako god se dogovorimo :)
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Altair » 06 Feb 2012, 21:20

sti prebacujete postove usled pracenja prenosa i postovanja. pravi se zabuna
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

Postby Liv » 06 Feb 2012, 21:21

da ne bi posle morala da prebiram sta su komentari a sta cestitke isl.
Liv

Postby anantaram » 07 Feb 2012, 23:44

Da li stalno mora da me pita da li hocu da revidiram svoj post zato sto je neko drugi nesto napisao dok sam kucao?

Moze li da se iskljuci to?
anantaram

Postby Starsica » 07 Feb 2012, 23:53

Mislim da ne moze, taka je forum :beyond:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby anantaram » 08 Feb 2012, 00:01

:trtmilojka: E to je bas bzv. Zasto bi me software terao da revidiram i kritikujem svoje stavove, sta to njega briga? Hocu da ostanem glup, moj i samo moj problem. :nisamodavle:
anantaram

PreviousNext

Return to Teniski miks