Board index Tenis Teniski miks

PDF Tenis-dogovori, pitanja, odgovori

Re: PDF Tenis-dogovori, pitanja, odgovori

Postby anantaram » 21 Feb 2012, 21:03

Ovaj, ne moze bas da se tepa samom zlocinu. :nisamodavle: A ono sto je harper napisao o postupanju sa navijacima se tesko moze podneti kao ekvivalentno tome. Na kraju, hl je mogao da se opomene i on bi i bez toga imao argumente, a ona dvojica-trojica sto tepaju u svakom slucaju ne bi imali sta da kazu.

Kapiram da su jos sveze uspomene onog foruma i njegove umobolne moderacije, ali nemojte mnogo da pretegnete na drugu stranu.
anantaram

Postby AirBall » 21 Feb 2012, 21:07

anantaram wrote:Kapiram da su jos sveze uspomene onog foruma i njegove umobolne moderacije, ali nemojte mnogo da pretegnete na drugu stranu.

Konsultovali smo cak i pravnika i kaze da nema elemenata krivicnog dela...

U ovoj zemlji postoje sudovi koji se bave krivicnim pravom, a necu ja ovde na forumu nametati ''pozeljan model ponasanja''

Pojedincima na fb92 ne smeta da pisu gde odredjeni clanovi nazivaju Srbe narodom sa genetskom greskom i to je dozvoljeni model ponasanja, a nama se ovde sugerise da se stavljamo na jednu stranu gde se koriste metafore poput spaliti, satrti navijace i slicno...

Ne zelimo da arbitriramo u tim stvarima ko je u pravu...

Napisao sam na moderatorskim konsultacijama i cvrsto stojim iza toga, da posredujem izmedju Mosada i Hamasa ne pada mi na pamet...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby anantaram » 21 Feb 2012, 21:07

Otisla i Liv :girlcry:

Ode i moj ucenjivacki potencijal :biggrin:
anantaram

Postby Liv » 21 Feb 2012, 21:18

"Pozeljan model ponasanja" je upotrebljen kao zamena za "zdrav razum", zvucalo mi je manje agresivno. Ko razume, shvatice. Drago mi je da smo bar razjasnili da nikakve ucene nije bilo. Mada ne sumnjam da ce se pojaviti taj isti argument prvom sledecom prilikom.
Liv

Postby AirBall » 21 Feb 2012, 21:22

Liv wrote:"Pozeljan model ponasanja" je upotrebljen kao zamena za "zdrav razum", zvucalo mi je manje agresivno. Ko razume, shvatice. Drago mi je da smo bar razjasnili da nikakve ucene nije bilo. Mada ne sumnjam da ce se pojaviti taj isti argument prvom sledecom prilikom.

Da, da... Jasno je na sta se odnosilo...
AirBall

Postby Delester » 21 Feb 2012, 21:33

airball, u poslednjem postu mogu sa tobom da se slozim kada poredis avangardu kao derivat onog radioaktivnog otpada od foruma, zaista je mnogo bolje mesto. Sto samo po sebi IPAK ne mora biti kompliment uzevsi u obzir koliko je ta matica zabrazdila u srbofobiju. Nemojte ipak da postajete kontrateg tom ekstremizmu iz namere da dosegnete sustu objektivnost. Ovde se izmaklo iz domena sporta dobrano.
Ipak, da razmotrite opcije prekidanja takvih i slicnih diskusija koje se bave socijalnim i politickim temama ultimativno, mnogo ranije? Dinamika kojom reagujete je suvise spora. Kada se zahuktaju strasti i stvari iskoce izvan onoga sto ovaj forum po opisu tretira, valjda treba biti precizan i koncizan u egzekuciji? Mislim, sistem repetitivnih opomena koje niko ne sljivi kada nisu poimence upucene je jalov, zna se. Mislim da ste mogli da predupredite ovde mnogo toga zakljucavanjem teme na vreme.
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby AirBall » 21 Feb 2012, 21:42

Del, svi se mi ucimo tome kako forum treba da izgleda...

Ovo je nastalo kao plod zelje grupe ljudi da se druze i da razgovaraju o sportu...

Ima gresaka, ali one nisu namerne i tendenciozne, ali da zauzimamo samo jedan kurs kao sto je na nekim drugim mestima i da sve ostalo odbacujemo kao a priori fasisticko, da generalizujemo i da grupe ljudi koji se mere desetinama hiljada stavljamo u isti korpus to svakako ne mozemo...
AirBall

Postby Diktator » 21 Feb 2012, 21:53

Aleksa wrote:ne znam u cemu je problem.
ja sam blizi stanovistu harpera po pitanju navijaca,ali to sto neko misli drugacije od mene ne sme i ne moze biti razlog da se vredja neistomisljenik.
nisam procitao da su vredjaj i gkraljevo pozvali na neko ubistvo,itd..oni su napisali samo ono sto ce biti definicija tkz navijacke akcije u tkz navijackom svetu,bili oni na forumu ili ne..to sto se meni te akcije,kao i clanovi akcijskog odbora gade,druga je strana price..kao sto mi se manje vise gadi sve oko tkz navijaca.
lazna sloboda govora koja je nametnuta od medija sa pozivnim murije nikako ne bi trebao da bude nas uzor u uredjivanju ovog foruma.

moje misljenje o ovom slucaju..ako nekoga uopste zanima :biggrin:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Delester » 21 Feb 2012, 21:53

air,
sve je to meni jasno, ali jebem mu misa, neshvatljivo mi je da se ne moze naci neka sredina, neka norma mora postojati. Ovde ne mislim na stavove vec na komunikaciju za pocetak, a onda i teme koje nisu deo materije koju ste izabrali kao sferu delovanja. Koji djavo se tamo pominje nato, bombe, hag i slicno? Pa normalno je da ce to izvuci svaciju rezignaciju na sto, u svim smerovima, zar ne? Veruj mi, ja sam toliko razocarana onim sto sam citala na bivsem forumu da ne mozes ni zamisliti, ovde sam dosla jer hocu sport nezagadjen kretenima koji samo traze provodnike za svoje frustracije, a pored toga ne znaju odakle su suplji, istorijski, karakterno, kako god hoces. Lako je ovde otici u drugu krajnost bas zato sto se dugo bilo pod debilnom palicom tamo. To je latentni problem koga treba hvatati za rogove.
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby AirBall » 21 Feb 2012, 22:01

Del, ne mozes ni zamisliti koliko jedan ovakav forum vremena uzima... Imam dvoje dece i psa, a cini mi se da sam poslednjih 11 meseci vise proveo na forumu nego sa svojom porodicom...

Gresaka svakako ima i dosta puta se dogodi kada drustvo sedi u kaficu da troje ljudi ne mogu pronaci zajednicki jezik, a kamoli pronaci neki univerzalni model da se skoro 800 ljudi koliko je trenutno na Avangardi dovede u savrseni red...

Zeleli smo da zauzmemo labav kurs, to jest da se ne sluzimo batinom, jer je ovo zamisljeno kao mesto za odmor od svakodnevnih problema sa kojima se suocavamo u RL...

Uglavnom tako i jeste, jer od osnivanja foruma smo mozda imali 10-ak problematicnih postova preko kojih se nije moglo preci... Sigurno ne vise od toga...

Ko zna koliko puta smo putem PM-a molili, upozoravali, objasnjavali, jer veruj mi da niko od nas ovde nema nikakvu materijalnu korist, iskljucivo troskove, a samo iz zelje da se napravi jedna virtuelna sportska kafana gde ce se svi osecati lepo...

Kao sto rekoh i ponovicu... Gresili jesmo, verovatno cemo i dalje gresiti, ali ne iz zelje da bilo koga povredimo, vec da ovo mesto ucinimo prihvatljivim za vecinu...

Ko zeli da nam pomogne, dobrodosao je, ko ne zeli, ne mora nam dodatno otezavati...

Ima toliko puno virtuelnih mesta gde moze svako gurati sopstvenu pricu, ma koliko radikalna bila...
AirBall

Postby alcesta » 21 Feb 2012, 22:07

Pa ne mogu da verujem da se ovo ponovo dešava :tap: kao da način na koji je nastao ovaj forum nije dovoljna pouka :tap:
Ne znam šta da kažem, svratila sam par puta gore na pdf-ove za neke druge sportove, videla da ima svakakvih ekstrema i tamo i zaključila da mi je bolje da ostanem na teniskom, kao i na B92. Ali nisam se nadala da će me opet jednog dana dočekati i ovde ista situacija. :(
Ne znam kako se na drugim delovima ovog foruma ponaša moderacija niti me zanima da čitam tamošnje rasprave, ali moderacija na forumima i postoji da se ovakve stvari ne bi dešavale. Hteo ili ne, admin na forumu ima određenu odgovornost. Ili preuzimaš čisto formalnu ulogu pa kažeš, OK, ja ću da se brinem o tehničkim stvarima i ni o čemu drugom, neću da presuđujem u konfliktima i svako će moći da kaže svoju, u kom slučaju ništa nije zabranjeno i niko se ne banuje bez obzira koga i šta vređao; ili odrediš neka pravila komunikacije pa se onda staraš da budu i poštovana. Meni se čini da biste vi nekako hteli i jedno i drugo. Ne može.

Na jednom mom forumu smo prosto odredili da nema političkih rasprava niti skretanja teme na iste i to je to, ako se počne na tu temu postovi se brišu i teme zaključavaju. Jasno mi je da je to na sportu jako teško izvesti, ali mogli biste da razmislite u tom pravcu da ne bi kolateralna šteta postala prevelika.
Edit: sad iščitah šta ste napisali u međuvremenu. Air, pa niko i ne očekuje da ti sam sve to sređuješ i na sve paziš, ali valjda ima ko da ti pomogne od drugih modova? Dogovorite se zajedno o nekim pravilima i onda su modovi tu da ih sprovode.
Last edited by alcesta on 21 Feb 2012, 22:10, edited 1 time in total.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Milutinov Tata » 21 Feb 2012, 22:08

U ovoj zemlji postoje sudovi koji se bave krivicnim pravom, a necu ja ovde na forumu nametati ''pozeljan model ponasanja''

Mislim da ste onog trenutka, cim je i krenula rasprava koja nije imala veze sa sportom, trebali da je prekinete, jer njoj nije mesto na ovom forumu, pa cak ni u tom pdf gde se pise o navijacima. Rasprava je izmakla kontroli, pomenule su se "legitimne navijacke akcije" koje su se "na nesrecu" zavrsile gubitkom necijeg zivota usled "prekomerno" primenjen sile (parafraziram, nisam siguran da je bas doslovce ovako napisano). Takav stav na zalost nema nikakve veze ni sa presudama posle toga niti komentarise iste. Znajuci Harpera nisam iznenadjen njegovom reakcijom.

Zamolio bih sve one koji uglavnom pisu na ovom pdf-u da ipak ostanu prisutni, jer na kraju njihovo odsustvo ce se osetiti ovde. Mislim da smo gurali u dobrom smeru, i da je ovaj deo foruma zaista prijatno mesto za druzenje, razmenu informacija i misljenja, da je bilo i kvalitetnih stvari da se procita i sazna nesto novo.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Unexpected » 21 Feb 2012, 22:18

Što reče Aleksa, da napišem i ja koju, ako nekoga zanima moje mišljenje.

Forum još uvek nije proslavio godišnjicu, iluzorno je očekivati da za tako kratko vreme bu sve u savršenom redu i da nema nikakvih problema. Ako sam dobro upoznat, ljudima koji stoje iza ovog foruma je ovo verovatno prvi projekat ove vrste. Mnogi od moderatora po prvi put vrše tu funkciju. Sasvim je razumno da ima grešaka.

Juče sam napisao,
Od 218.205 postova na ovom forumu, problem se napravio oko 3 ili 4 posta, neka bude 5. Ovo čini 0,002291% od ukupnog broja postova.

Po meni je ovo odličan indeks korisnosti.

Fudbalski forum je izuzetno teško moderisati, ja se mučim sa košarkom gde Aleksa drži sve u malom prstu, mogu misliti kako je kolegama sa fudbala (sa rukometom je idila, sva četvorica koji pišemo smo vrlo pristojni :biggrin: ). Fudbal je stvar u kojoj se u ovoj zemlji prepliće sve i svašta, navijačke grupe, politika, huligani, unutarklupska previranja... Teško je izaći na kraj sa prepucavanjima navijača istog kluba, a ne sa neistomišljenicima.

Mislim da Harper, Liv i Dejan greše, što se tiče povlačenja. Ovo je tek prva džomba na putu na koju smo naišli, a sigurno će ih biti još.
The End.
Unexpected

Postby Gama » 21 Feb 2012, 22:30

Milutinov Tata wrote:Zamolio bih sve one koji uglavnom pisu na ovom pdf-u da ipak ostanu prisutni, jer na kraju njihovo odsustvo ce se osetiti ovde. Mislim da smo gurali u dobrom smeru, i da je ovaj deo foruma zaista prijatno mesto za druzenje, razmenu informacija i misljenja, da je bilo i kvalitetnih stvari da se procita i sazna nesto novo.

:+1:

Slozila bih se i sa alcestom. Ako se stvarno zeli virtuelna sportska kafana, sa naglaskom na sportska, treba ici u smeru koji predlaze alcesta.
Na jednom mom forumu smo prosto odredili da nema političkih rasprava niti skretanja teme na iste i to je to, ako se počne na tu temu postovi se brišu i teme zaključavaju. Jasno mi je da je to na sportu jako teško izvesti, ali mogli biste da razmislite u tom pravcu da ne bi kolateralna šteta postala prevelika.

Bacila sam pogled na te postove na temi 'navijaci' i kao da sam otisla na podforum 'politika i drustvo' ili 'politika i sport', ....Uzas! Takva(e) tema(e) ne treba ni da postoje ako se vec zeli samo i samo sportski forum.
Gama

Postby alcesta » 21 Feb 2012, 22:30

Još ja došla na forum i nešto mi čudno na Tenisu, i buljim i sve mi nešto fali a ne znam šta, i tek sad skontam da nema više modova pored imena pdf-ova :tap:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

PreviousNext

Return to Teniski miks