Delester wrote:irr, ja ne znam vasu upravljacku politiku, koliko i da li saradjutete sa ostalim modovima i postoje li generalna pitanja o kojima se cela urednicka garnitura izjasnjava...
Ali ako treba da nagadjam, mogu da razumem nezadovoljstvo jednog njenog dela i to bas onog koji svoju komunikaciju drzi na najvisem nivou-nedvosmisleno mislim na pdf tenis, te otuda osetljivost na nesto sto su mozda vama nijanse, a nekima npr pun kufer jer smo izlive nacionalne i druge mrznje imali u proslom forumskom zivotu da ga tako nazovem. Zajednicko nam je da ga se svi gnusamo. To treba biti razlog vise da se ovde pazljivo postupa, a ne pothranjuje razularenost. Ne mislim da to uzima maha i slicno, ali mislim da treba povesti racuna o tome da li vam teme lete na aspekte od kojih se ogradjujete, kao sto je recimo politika. Tu je dozvoljeno suvise, a pod firmom sporta, zar ne?
Veruj mi, delimo ISTO nezadovoljstvo, ali zato sam rekla iznad, tanka je linija do suprotne krajnosti i iz telje da protestujete nemojte preterati
Mozda si se dotakla sustine...
Ne postoji nacin da se povuce znak jednakosti izmedju teniskih i fudbalskih fanova, to su jednostavno dva sveta. Iluzorno je ocekivati da se na fudbalskom delu foruma vodi rasprava u rukavicama. Ovde je moderacija trazila i dobila prilicnu autonomiju, pomogli smo da se odstrane elementi, koji se nisu uklapali u zeljenu atmosferu na tenisu. Ali smo dosli do toga, da se iznenada pojavila teznja da se po svom ukusu uredi i ostali deo foruma. Sto je mnogo, mnogo je...
Nije bilo nacionalne i verske mrznje, nije bilo tamo
tm tako omiljene floskule o
relativizaciji zlocina, nije bilo vise od, za fudbalske navijace uobicajene razularenosti, nije bilo tu nikakve politike. Jedina politizacija je sto je slucaj Taton iznad svih drugih slicnih slucajeva, prakticno crvena marama za ljude, koji se nisu oslobodili pravila koja vaze tamo
tm. Tako da i samo pominjanje toga izaziva erupciju nezadovoljstva. To je politika, apostrofiranje tog mucnog dogadjaja kao neceg najgoreg sto se ovde ikada desilo, a zanemarujuci sve druge zrtve. Po necijim merilima, postoje bitne i manje bitne zrtve. Sve zavisi od nacionalnosti, pa tako ni u smrti nismo jednaki. Vodi se borba da je njegova smrt tabu tema. Istovremeno, njegovi roditelji se bore za pare...
@ Starsica
Nisam ni napisao da ste merile vrednost srpske glave, samo sam napomenuo da je ona ovde jednaka drugima. Nista nismo preduzeli, jer smatramo da ne mozemo da vam izadjemo u susret i odstranimo forumase koji vama nisu po volji. Posebno jer ne pisu na delu foruma koji ste vi uredjivali, a na bazi vaseg izuzetnog zalaska na fudbalske teme. A objasnjenja ovde nismo pokrenuli mi, ljudi su trazili i zasluzuju objasnjenja, sta se zaista desilo...
Ja sam samo i hteo da potvrdite da ste Harperovim stopama dospele na fudbal, pa ga potom sledile u nekim njegovim odlukama. On se jasno izjasnio da to ne zeli, ali to vama nista ne znaci. Umesto da ste prepustile nama da pokusamo da razresimo nesporazum sa njim, vi ste se opredelile da dodatno dolijete ulje na vatru...
Rekao sam vec u vise navrata, nisam hteo da banujem Harpera! Moje pravo da tako sudim. Mislim da mogu da se nosim sa njegovom prekom prirodom, te da covek koji napise more pametnih stvari, pa neki put i izgubi zivce, ne zasluzuje da bude sankcionisan. Barem kod mene nije presao tu zamisljenu crvenu liniju, lakse mi je bilo da mu editujem ili izbrisem post, pa i da ga privatno zamolim da spusti loptu. To sto bi ti pravdu uterivala batinama, te kaznama napravila red na forumu, me ne obavezuje ni na koji nacin. Imamo niz primera, sa raznih foruma, kako se upotreba batine zavrsavala...