Delester wrote:i losa procena i ovo sto kaze unexpected (i jaaaaako dobra poenta sa odustajanjem)
dosta nesrecno izrazenih stavova koji su prosli bez ikakve opomene ili zahteva za pojasnjenjem, a nije trebalo
pomalo za nauk svima
i da taj momak koji je upotrebio rec legitimno nauci njeno znacenje
nekad nije dovoljna slobodna misao nego i anticipacija sta ona moze da proizvede ukoliko nije stavljena u sopstvene okvire
mlad je ovo forum
ako se izvuku pouke moze se preci preko ovakvih stvari pametniji
ali mora biti volje sa obe strane
Ja ne mogu da odolim, a da se opet ne potpisem ispod tvojih reci. I da dodam da je momak itekako dobio opomenu...
harper lee wrote:Dakle, to je ono sto sam ja trazio a Irri doziveo kao ultimatum. Odgovor na pitanje da li ovaj forum bastini ideju prebijanja kao legitimne navijacke, dakle sportske, akcije podjednako kao sto bastini i ideje sportskog nadmetanja, korektnih i postenih utakmica i radosti sportskih pobeda. Da li im daje podjednaku sansu da postoje? Odgovor je bio - da. Posle tog odgovora sam ja zakljucio da forum i ja nemamo isti stav po tom pitanju i posto sam ja u manjini prirodno je bilo da se sa njega povucem. Sve ovo ostalo je bespotrebna prica.
Ne znam gde sam ja to pominjao ultimatum, ali nebitno. Bitno je da si sada naveo tacnu sustinu, te ono na sta je od starta trebalo da se usredsredimo. Dakle, nije u pitanju opravdavanje ubistva, odobravanje nasilja, vec stav da navijacke grupe prebijanje rivala dozivljavaju kao potpuno normalnu stvar. Zato imamo i takve posledice...
To svakako nije nesto sto ovaj forum propagira, niti zelimo da ovo bude mesto gde ce se to zastupati. Ali, vise verujemo u edukaciju, u snagu argumenata, nego u batinu. Zastupamo tezu da smo duzni mladim ljudima da ukazemo gde grese, da uticemo na njih da promene svoj sistem vrednosti, a da se njihovim pukim odstranjivanjem to nece postici...