Board index Tenis Teniski miks

Izvan i iza turnira

Re: Izvan i iza turnira

Postby jabukamen » 08 Feb 2012, 14:32

Houdini wrote:Na stranu sto mislim da je izjava Kostelica malo otrgnuta iz konteksta.

Za mene je glavni kontekst da je izjava data nekoliko sati nakon sto je Nole proglasen za najboljeg sportistu sveta, a Ivica kao osvajac svetskog kupa u skijanju za najboljeg sportistu Zagreba. Ivano Balic je rodjen u Splitu u gradu koji nikad nije imao vrhunski rukomet, da li je rukomet manje zahtevan od fudbala, kosarke i posebno vaterpola jer, pobogu Split je na moru kao sto je Kopaonik planina. Najbolji sportista svih vremena Majkl Dzordan se bavio bejzbolom i golfom ne toliko uspesno kao basketom, da li je basket zato manje vredan? U koliko sportskih biografija je pomenuto da je neko krenuo sa jednim, a zavrsio sa drugim sportom, verovatno da razlog nije uvek jer je taj novi sport manje zahtevan. Uostalom, mnogi se svesno opredeljuju i za sportove koji nose vise slave i novca.

I zasto je Ante toliki sadista pa nije poslao svog sina na tenis nego ga muci sa skijanjem?
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby harper lee » 08 Feb 2012, 14:40

Mislim da ovde Delester najtacnije opisuje ovu izjavu. Teza je odluka da se toliko ulozi u mladog skijasa nego u tenisera jer i pored, hajde da kazemo, slicnog odricanja na kraju nagrada ne bude ni delic onoga sto se dobije ulaganjem u tenisera. Kostelicu ovo nije prvi put da preko ledja drugih sportista trazi bolji status u Hrvatskoj za svoju decu koja su, bez ikakve dileme, genijalni sportisti i nema razloga da se bilo ko ljuti na njega zbog toga. Covek koristi ono sto mu je na raspolaganju. Naravno, ne moze se ne primetiti frekvencija "Srbi nesto osvojili, a gde smo tu mi, nismo ni mi tikva bez korena" tendencija u hrvatskim medijima, pa ako treba i Kostelica da upregnu u ta kola, ali ne treba ni na to posebno obracati paznju. Ako ce ovo pomoci da Kostelici dobiju bolji status u Hrvatskoj so be it.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Delester » 08 Feb 2012, 14:45

@ alcesta, jabukamen
ne znam, mozda imamo razlicite krierijume, ja u ovome ne vidim apsolutno nista ometajuce, a pogotovu jer je ocigledno da je ovo neki marginalni sidekick ko zna koje price, onako surovo otrgnut
a evo i odakle

cak je i klip naslovljen nekorektno
sve vreme kritikuje njihov skijaski sistem i objasnjava koliko je zatvoren i nedostupan, plus je protekcija na mnogo vecem nivou i u zadnjih 20sec pomene kako su i djokovici rekli da je skijaje komplikovano

kod nas je preneseno da je on rekao da djokovic nije dobar u skijanju, i da je to lak sport i slicno, to nigde nije receno. receno je da je dostupniji od skijanja zato je pobrojao cileance, spance i slicno...
da se razumemo, moja drugarica licno poznaje janicu i ivicu, puno puta je sa njom bila i na rehabilitaciji, njihov otac sigurno nije cvece, a narocito u trenersko mposlu, janica se zbog njegovih metoda operisala dvocifren broj puta, za mene je to dovoljan razlog da mi lik bude ogavan, ali ovde mislim da se tenisom samo posluzio da poentira na svom nezadovoljstvu tretmanom i odnosima
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby alcesta » 08 Feb 2012, 14:56

Ne znam, Del, očigledno nemamo iste kriterijume jer meni na ovom snimku izgleda još gore, pošto je jasno da nije imao baš nikakav direktni povod da priča o tenisu i o tome šta su mu rekli Đokovići.

Btw, evo Novak šta kaže o tome:
http://www.zurnal.rs/2012/02/08/djokovi ... index.html
Spoiler: pokaži
– Свим срцем сам уз другове, сигуран сам да ћемо победити Шведску. Нажалост нећу ићи у Ниш, јер планирам да први пут после седам година одем са дршутвом на скијање на Копаоник. Истина мама се мало љути зато што је хладно, али мислим да ће ме пустити. Тенис је моја највећа љубав али је скијање најбољи могући спорт којим сам се бавио и жао ми је што никада нисам професионално одвезао бар слалом – истакао је Ђоковић.
Међутим он није хтео да коментарише изјаве Антеа Костелића да је тенис лакши спорт од скијања, али је искористио прилику да честита на свим успесима хрватским скијашима Ивици и Јаници Костелић.
Last edited by alcesta on 08 Feb 2012, 14:58, edited 1 time in total.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Delester » 08 Feb 2012, 14:57

georgina wrote:al' brate mili, što ovaj čovek dobro izgleda :odlep:
Image
Adventurer Bear Grylls attends the 2012 Laureus World Sports Awards at Central Hall Westminster on February 6, 2012 in London, England.

brate mili plus jedan! obozavam tog lika
.......................................................................................
Delester

Postby Delester » 08 Feb 2012, 15:00

@alcesta, eto i nole kaze da je skijanje najbolji sport :biggrin:
pustite dete da se igra

mislim da je hteo da iskoristi novakovo ime u podvlacenju zutim, to ja tako vidim, a ne da je upereno protiv novaka
nista onda , razilazimo se u vidjenjima, big deal :biggrin:
Last edited by Delester on 08 Feb 2012, 15:03, edited 1 time in total.
Delester

Postby alcesta » 08 Feb 2012, 15:02

Delester wrote:@alcesta, eto i nole kaze da je skijanje najbolji sport :biggrin:
pustite dete da se igra
Bolje neka pripazi da se ne polomi tamo, sad je našao da se uželi skijanja :funbat:
alcesta

Postby Liv » 08 Feb 2012, 15:08

Uh, ni ja se ne slazem. Komentar da je dokaz da svako moze igrati tenis pa nabrajanje igraca iz Cilea isl. je rasisticki. Kao da su ljudi odatle niza rasa. Bas je iskoristio priliku da pljucne po tenisu pa samim tim i uspehu nasih igraca. Inace mi taj nacin dokazivanja stvari jako smeta, kad moras nekog drugog (druge) da spustis da bi sebe izdigao. Znaci da nemas prave argumente.
Plus sto nesto sto se prica uz pice sa prijateljima nije za televiziju. Glupa izjava, da budem blaga.

Истина мама се мало љути зато што је хладно, али мислим да ће ме пустити.

:laugh:
Liv

Postby Delester » 08 Feb 2012, 16:40

mislim da je nabrajao zemlje koje geografski nisu blagoslovene skijaskim centrima i adekvatnom klimom
dok to u tenisu nije odlucujuci faktor, u skijanju u velikoj meri jeste i s te strane je isla poenta da je tenis makar sto se meridijana tice dostupan svakom i zato zemlje koje jesu blagoslovene diktiraju vecinu uslova za koje su oni kao takmicari iz hrvatske morali da se bore krvavije nego drugi
sto se novca tice, tenis je prilicno nedostupan, ali je skijanje i po tom pitanju rigoroznije
e sad za ostalo je stvarno stvar subjektivnog osecaja
Delester

Postby Dejan » 08 Feb 2012, 16:55

Rafael Nadal sketch on Canal+ prompts Spanish Tennis Federation to sue broadcaster over doping allegations

Rafael Nadal sketch on Canal+ prompts Spanish Tennis Federation to sue broadcaster over doping allegations
The Spanish Tennis Federation (RFET) plan to sue French television channel Canal+ over a sketch which appeared to imply world No 2 Rafael Nadal and his fellow Spanish athletes are drug cheats.

The sketch from the show Les Guignols, or The Puppets, shows a life-size likeness of Nadal filling up his car's gas tank from his own bladder before being pulled over by traffic police for speeding.

"Spanish athletes. They do not win by chance," is flashed on the screen surrounded by the logo of the RFET and several other Spanish federations, including football and cycling.
In a statement published on Wednesday, the RFET said it planned to sue Canal+ France for "publishing a video in which, as well as containing unacceptable and damaging insinuations, the federation's emblem and anagram were used".
The federation would be demanding that the video is withdrawn, the logo is not used again and that Canal+ pays damages for its unauthorised use, the statement added.
...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby alcesta » 08 Feb 2012, 17:13

Tja... ajde recimo da kao Rafin fan nisam objektivna, pa ću se uzdržati komentara. Što nisu stavili Kontadora u spot? :roll:
alcesta

Postby georgina » 08 Feb 2012, 17:27

neukusno skroz
georgina

Postby Liv » 08 Feb 2012, 18:21

Martina Navratilova and Petra Kvitova outside Centre Court
Image
Image
Liv