Board index Arhiva Košarka

NBA 2021/22

Re: NBA 2021/22

Postby Radonjaa » 16 Jun 2022, 16:05

Miriše mi na sedmu jer GSW nije baš toliko bolji da bi napravili 2 brejka u 3 gostovanja, ali svakako mislim da im je titula zacementirana još od G4.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Sarpsborg 08 » 16 Jun 2022, 16:54

Ja sam vec napisao da mislim da GS osvaja, mada bih bas voleo da vidim majstoricu. :okk:
Da li bi bilo dobro za Boston da pokusa sa niskom petorkom gde svi mogu da sutnu za 3 i koliki bi to bio problem za GS?
Sarpsborg 08

Postby Radonjaa » 16 Jun 2022, 19:04

Spoiler: pokaži
U prvoj je to prošlo, od tad baš i ne. Pisao sam da je Boston u petoj imao +11 za vrijeme dok je Robert Vilijams bio na terenu (31 minut), u četvrtoj +6 (opet za 31 minut), a obije su izgubili dvocifreno. Možda je to i slučajno, ali i na oko djeluje da tad igraju najbolje, i da ovu seriju ne gube na liniji za 3, nego u reketu, u minutima bez 2 visoka.

Što se tiče Bostonovog šuta za 3, mislim da su po talentu prosječna šuterska ekipa, čak bih rekao da nijedan igrač iz rotacije Bostona nije čisti šuter, ali pametnom igrom dolaze do dosta otvorenih pozicija, pa i pogađaju dosta trojki. Ali to nije ista stvar kao sa recimo Golden Stejtom, gdje su makar 3 igrača kojima je dovoljan i milimetar prostora na šutu. To se recimo vidjelo u završnici četvrte utakmice, daleko od toga da Boston nije imao neke pristojne pozicije, ali nije isto kad protivnik pomogne korak sa Smarta ili Horforda, ili ovamo sa Karija i Pula. Isto tako, velika je razlika između šuteva iz povratnih pasova (nebitno je li pas iz prodora ili sa niskog posta) i šuteva kad lopta kruži oko one izuzetno pokretljive odbrane Golden Stejta. Kod ovih prvih, šuter je uglavnom spreman, ,,namješten'' u kukovima, i fokusiran isključivo na šut, nije uzalud Duško Vujošević milion puta pričao da su to najprecizniji šutevi u košarci. :biggrin: To su uglavnom šutevi koje je Boston nalazio protiv odbrane Milvokija. Kod ovih drugih, koje dobijaju protiv Golden Stejta, lopta kruži, traži se pukotina, ali i ako se nađe, to nisu idealne pozicije, i pritom igrač u djeliću sekunde treba da donese odluku da li želi da doda, šutne, ili krene na prodor, pa ako se odluči na šut, da uđe u adekvatnu pripremu. Tu se već vidi razlika u kvalitetu između vrhunskih i dobrih šutera.

Poenta ove preopširne priče, Boston neće pokrenuti napad ako na teren izbace petoricu najboljih šutera i krenu da prangijaju, jer nisu takva ekipa, a i poginuće protiv GSW. :biggrin: Sa druge strane, ako nađu balans između spoljne i unutrašnje igre, što im je za sad teško išlo, pa iz toga krenu da nalaze otvorene pozicije, mogu ih izbušiti kao u prvoj i trećoj. To dosta zavisi i od kriterijuma koji će biti na snazi kad Golden Stejt bude igrao odbranu.

Još jedna zanimljiva stvar, koju je Udoka pomenuo prije pete utakmice, a i u petoj se potvrdila. Golden Stejt je uglavnom na sličnom broju poena u ovoj seriji (108-107-100-107), u petoj 104, znači u rasponu od 3 - 4 poena, taman bi tako nešto bilo i u trećoj da nisu praznili klupe na kraju. Sa druge strane, Boston je počeo sa 120, pa išao na 88, pa na 116, pa 97, 94. Naravno, nije to baš tako jednostavno, ima i do ritma, par utakmica su bili blouauti, ali je vrlo moguće da je ključ serije u napadu Bostona (tj odbrani Golden Stejta), a ne obrnuto, kao što smo svi pretpostavljali.

Radonjaa

Postby Sarpsborg 08 » 16 Jun 2022, 19:13

Tako je i ja sam mislio da je kljuc odbrana Bostona, odnosno napad GS-a, a ispalo je bar zasad da je odbrana GS-a ta koja pravi razliku. Narocito defanzivni skokovi , a odmah zatim napad iz tranzicije na nepostavljenu odbranu.
Boston mora nesto da menja u svakom slucaju, videcemo kakvo ce biti prilagodjavanje Udoka i nadam se uzbudljivoj utakmici.
Sarpsborg 08

Postby Bogun » 16 Jun 2022, 20:41

Postavka odbrane Bostona je debelo zakazala u prve četiri utakmice, po mom mišljenju, svašta sam video u NBA, ali se ne sećam da je neka ekipa postavila odbranu tako da najbolji igrač protivničke ekipe može da radi šta hoće.

Prve 4 utakmice se Kari branio u dubokom dropu, najbolji trojkaš svih vremena. Neverovatno, ali to nije dalo rezultate i za posledicu imami Karijev šut za tri od 49% odnosno 25/51.
To bi bilo kao kada bi neko na Kalatesu postavio odbranu da se ide preko bloka.

I u petoj se branio u dropu, ali ne u toliko dubokom, stajali su bliže Horford i Vilijams, nije našao dobre poglede u 1/4, onda je ispalio 3 skroz nerezonske i ishitrene trojke (ako to kod Karija postojio uopšte) i uveo se u kontraritam, od ostalih 6 barem 4 su bile skroz otvorene.

Inače, u 4 i 5 utakmici GSW je skroz ogolio slabiju - levu ruku Tejtuma i Brauna. Mnogo ih usmeravaju u levo i tu su im procenti bili mizerni.
Ako Boston ne nađe rešenje za to teško da će napad prodisati.

I za kraj, mislim da Boston ovo mora da dobije ubedljivo, ako se uđe u neizvesnu završnicu naći će se već neko da pritisne dugme za samouništenje. Imali smo primere i protiv Milvokija i protiv Majamija.
PKAŠ
Bogun

Postby Гроф Тинторето » 16 Jun 2022, 20:54

Bolkonski wrote:Golden Stejt neće osvojiti ni Zapad.

Evo jedne zanimljive prognoze :biggrin:

Znao je Bolk koga da jinxuje, ali ni to ne pomaze.

Bogun je jos na pocetku PO rekao da ce GS osvojiti i to protiv Bostona u finalu.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Bogun » 16 Jun 2022, 20:59

Vidi se ko prati na času. :biggrin:

Bolk, sada mi duguješ jedan burek i četvrtinu preko. Kamata i inflacija... jbg.
PKAŠ
Bogun

Postby Sani » 16 Jun 2022, 22:13

Pa mislim da je te momente cesto ujebala zelena lesinatm aka Golden, Marcus Smart svojim pomracenjima kada utripuje da je Durant. :biggrin:

Slazem se, i ja sam ubedjen da ce neizvesnost vise odgovarati GS.

Deluje da kad je GS u ritmu da se Boston i ne pita previse, i nije do njih, jako je tesko braniti Poola koji se raspuca, da ne pominjem splash bracu.

Kako god da se zavrsi, sve u svemu dobar PO.

Najveca zal?
Definitivno Denver, kompletni bi imali mnogo toga vise da pokazu... Takodje i LAC koji nismo ni videli.

Zato ce sledeca sezona da prsti ako zaobidju povrede ove lidere.
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby Pit Bull » 17 Jun 2022, 02:55

Tejtum riknuo.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Radonjaa » 17 Jun 2022, 03:09

Radonjaa wrote:Pisao sam da je Boston u petoj imao +11 za vrijeme dok je Robert Vilijams bio na terenu (31 minut), u četvrtoj +6 (opet za 31 minut), a obije su izgubili dvocifreno. Možda je to i slučajno, ali i na oko djeluje da tad igraju najbolje, i da ovu seriju ne gube na liniji za 3, nego u reketu, u minutima bez 2 visoka.

Poluvrijeme, on na +3 u 17 minuta na parketu, a Boston na -15, tj za 7 minuta bez njega na parketu je Golden Stejt napravio 18 razlike. Sad već teško da može biti slučajno.

Radonjaa wrote:Još jedna zanimljiva stvar, koju je Udoka pomenuo prije pete utakmice, a i u petoj se potvrdila. Golden Stejt je uglavnom na sličnom broju poena u ovoj seriji (108-107-100-107), u petoj 104, znači u rasponu od 3 - 4 poena, taman bi tako nešto bilo i u trećoj da nisu praznili klupe na kraju. Sa druge strane, Boston je počeo sa 120, pa išao na 88, pa na 116, pa 97, 94. Naravno, nije to baš tako jednostavno, ima i do ritma, par utakmica su bili blouauti, ali je vrlo moguće da je ključ serije u napadu Bostona (tj odbrani Golden Stejta), a ne obrnuto, kao što smo svi pretpostavljali.

Poluvrijeme, subjektivni utisak da je Golden Stejt pogodio sve što su šutnuli, i opet dali 54 poena (tj projekcija na 108 na kraju). Ali zato Boston na projektovanih 78 poena.

Inače, mislim da je Udoka pod pritiskom pogriješio kad je od G5 promijenio odbranu na Kariju. Nije ni čudo što su u svakoj od prve 4 imali bolju šansu, nego u ove dvije. Ako mora da se bira, bolje čak i otvoren Kari, nego ova agresivna udvajanja protiv ekipe koja je uigrana kao sat. Sad su dobili to da su njega ,,usporili'', a zapravo je samo promijenio režim rada, i dalje od njega sve polazi, samo ih sad trpaju i ostali. Dok su visoki bili u dropu, Grin nije postojao, čak ga je Ker na kraju četvrte utakmice držao na klupi. A još otkad je Stivens bio trener je Boston imao uspjeha protiv GSW izbacivanjem Grina iz ritma, ne ove dvojice, jer je to gubljenje vremena, tako se na kraju razigraju i oni i ostatak ekipe.

Edit: Upravo se dešava da 4 puta uzastopno izlaze agresivno na Karija na piku, sva 4 puta su primili trojku od nekog od ostalih, onda im je i on dao 2 iz (sekundarne) tranzicije. Definitivno ih je Udoka uništio promjenom odbrane, jeste ih Kari maltene sam dobio u četvrtoj, ali ne znam šta je očekivao da postigne na ovaj način. Svakako sa ovakvim napadom ne bi dobili ovo, a u sedmoj bi im se šanse u svakom scenariju mjerile u promilima, ovako su samo otišli bez borbe.

Radonjaa

Postby Dembele » 17 Jun 2022, 04:07

Sramotno kontrolisanje ekipe Udoke,trebalo ih ometlati!
Dembele

Postby veljkos161 » 17 Jun 2022, 04:24

Šlag na tortu za Karijev legasi :okk:
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby familija » 17 Jun 2022, 04:55

@sani
Sine..sta kazes..Kari ce pod pritiskom da se slomi...
To sto su ga jurili..i udvajali..sto i @Radonja napisa..trebalo mu jedno poluvreme da se transformise i da ne juri sut po svaku cenu...
Ja lepo napissh da ce Tejtum i Braun pod protiskom da popuste...

GS..vise nego zasluzeno... :blue: :blue: :blue:
Ali jos jednom moram da napomenem..kao u petoj...veceras doktorska disertacija Grina...au majko kakva je to partija bila...treba odgledati reprizu i pohvatati sve njegove poteze..pogotove odbrane koje statistika ne vodi...strasno...
Kod 72:50 u 30 min su potpuno stali napadacki..kao da su vec slavili..bili su pomalo i neozbiljni..ali je kod svakog pokusaja Bostona da spusti ispod 10-ak razlike Grin reagovao ili preseconom ili izbijenom loptom..ili dobrom odbranom ili skokom..ma svuda ga je bilo.... :blue:
I tako..do sledece sezone...gde GS ostaje prvi kanidat za novu titulu..samo da budu zdravi...
"NIJE VAZNO KOLIKO PUTA PADNES, VAZNO JE DA SVAKI PUT USTANES!"
familija

Postby Bogun » 17 Jun 2022, 06:45

Rekoh, za mene najbolje finale, omiljeni igrač vs omiljeni tim u NBA, pa ko god da uzme drago mi je.

Svaka čast Kariju. :blue:

Što se utakmice tiče, ovde se pokazao sav šampionski karakter GSW-a, od -10 do +15 u roku od 4 minuta, na prelazu iz prve u drugu, tu su i rešili utakmicu, do kraja je bilo samo rutiniranje.

Boston je ostao bez goriva još u Majamiju ako ćemo realno.
Prva utakmica je dobijena onim nestvarnim šutem Vajta i Horforda u četvrtoj četvrtini kada su kombinovano šutirali 8/9 za 3.

Previše je skratio Udoka rotaciju, prosto mi je za nepoverovati da je seriju igrao sa 8 igrača, mada je Pričard igrao na kašičicu. Praktično 7 igrača.
PKAŠ
Bogun

Postby DON » 17 Jun 2022, 07:28

Cestitke za GSW :okk:

Najjaca stvar sto su kosarkaski bogovi sredili je da Vigins donese prsten Goldenu (forumasu ne klubu) :laugh: :roll:
DON

PreviousNext

Return to Košarka