Board index Arhiva Košarka

KK Radnički Kragujevac 2010/2011

Re: KK Radnički Kragujevac 2010/2011

Postby Beonegro » 31 Mar 2011, 08:29

Statista wrote:Kako drugačije objasniti da je posle tri kola u KLS najbolji igrač u ligi - Predrag Miletić :o .

Tako što momak igra vrlo čvrsto, pametno i hrabro, a onda ga i sreća prati. I nije nahajpovani G-style muthaphuckah, nego radi na terenu to što treba, to što je košarkaški rezon i to što trener od njega traži. Svaka mu čast. Nije vrhunski potencijal, nije ni mlad, ali za mene jeste jedno od otkrovenja ove godine.

Ako Šulović nastavi ovako, i za njega bi se moglo reći isto.
BORBA, BRE!!!

Plakao sam kad je pala Sekuritatea!
Beonegro

Postby bekrinjo » 31 Mar 2011, 22:38

Čakarević: Nismo sada favoriti!
Đ. M. | 31. mart 2011. 20:45 | Komentara: 1
Voleli bismo da igramo finale, ali uspeh je i treće mesto – ističe jedan od junaka trijumfa Radničkog nad Partizanom u Beogradu

DANILO Mijatović je trojkama pokidao pobedničku nit Partizana u “Pioniru”, dugu skoro četiri godine. Ali, njegova artiljerijska priprema ne bi bila tolikom efikasna da u prvih 20 minuta Marko Čakarević nije držao “konce” Kragujevčana.

Potpunu posvećenost rivala u čuvanju Markovića i Lija, mladi Beograđanin je iskoristio na maestralan način, izbrojavši 18 poena i pet asistencija za samo 20 minuta. Da ga četvrta lična greška, početkom treće deonice, nije “oterala” na klupu, statističke brojke bi bilo daleko bolje.

- Ma, ne smeta ni ovako. Bitan je konačan rezultat - kratko komentariše lični učinak Čakarević, koga je sa saigračima, u sredu oko ponoći 40-50 navijača sačekalo ispred kragujevačke hale “Jezero”. - Svaka im čast, još jednom su pokazali koliko im je stalo do kluba.

Izabranici Miroslava Nikolića im uzvraćaju na pravi način.

- Posle nešto lošijeg starta u Jadranskoj ligi, mnogi su nas precrtali. Međutim, polako smo se vraćali, pobeđivali daleko kvalitetnije, odnosno zvučnije protivnike. Zamalo nam je pobegao i izlazak u Evropu...

Ali, kako sada stvari stoje neće im pobeći izlazak na Jadran. Nije nerealno i da zaigraju u finalu plej-ofa.

- Izvojevali smo važnu pobedu protiv Partizana, ali se ne zanosimo da smo sada favoriti. Sigurno da bismo svi voleli da igramo u finalu, ali, realno, sve preko trećeg mesta koje direktno, bez plaćanja pozivnice, vodi u Jadransku ligu je mnogo više od uspeha.

Posle Partizana, na redu je Mega Vizura.

- Trebalo bi da zaboravimo na veliku pobedu protiv crno-belih i da se okrenemo susretu sa mladim beogradskim klubom. Pokazali su kvalitet u prvom delu sezone, a igraju odlično u Superligi. Ne smemo nimalo da ih potcenimo, jer bi nam poraz anulirao sve urađeno u “Pioniru” - jasan je Čakarević.

HVALA NIKOLIĆU
MARKO se 2007. sa zlatnom medaljom svetskog juniorskog prvaka uputio u Francusku, gde je dve godine nosio dres Asvela.

- Jednostavno, bio sam izlazno juniorsko godište, moj tadašnji klub, Žitko, u kom je stasao veliki broj naših uspešnih igrača, nije imao seniorski tim, a u Srbiji nije bilo ineteresovanja za mene, pa sam se odlučio za Francusku. Bilo je teško, ali i veliko iskustvo za mene. Posle sam došao u Lajonse. Trebalo je vremena da uđem u ritam, ali trener Nikolić je imao strpljenja - ističe Čakarević.
bekrinjo

Postby bekrinjo » 01 Apr 2011, 12:33

Дочек испред „Језера“
Велику радост у шумадијској престоници донела је победа Радничког. Испред дворане „Језеро“ око педесетак Црвених ђавола је, по доласку тима из Београда уз познати навијачки репертоар прославило тријумф показавши колико цене све што су Крагујевчани учинили у овој сезони.
bekrinjo

Postby AirBall » 03 Apr 2011, 20:31

Nikolić: Platio sam cenu moje lude glave

Image

KADA se pomene Muta, prva asocijacija je štos, ili neki od milion gegova iz srpskog parakošarkaškog života. Negde u ćošku, izvan vidokruga, čuče njegove klupske titule, zlatne medalje, igrači kojima je skinuo teško odelo anonimnosti.

Ni šumadijski hit, koji je komponovao kao trener Radničkog iz Kragujevca, nije bitno promenio sliku o Miroslavu Nikoliću. Da li su dve pobede protiv Partizana dovoljne da se o Muti govori kao o ozbiljnom treneru, koji samo voli da se našali?

razgovoru za „Novosti“, bolno iskreno, kao i uvek, priča o narastajućem rivalstvu s večitim srpskim šampionom, svojoj ludoj glavi zbog koje plaća visoku cenu, problemima u odnosima s našim velikim trenerskim imenima...

* Da li je Radnički najozbiljniji konkurent Partizanu za titulu?

- Tek je početak, još ništa nismo uradili. Treba pobeđivati u kontinuitetu, sve može da se okrene u trenutku. Nismo mi tako superiorni. Dobro je što smo „brejkom“ protiv Partizana napravili zalihu. Možemo da odigramo finale, verujem u igrače, govorio sam im da možda imamo i bolji tim od crno-belih.

* Niste ni pogledali Vladu Jovanovića kada ste se ukovali. Da li to ima veze sa rivalitetom između Radničkog i Partizana?

- Kao dete navijao sam za Partizan, dao sam i profesionalni doprinos, s mojim naslednikom Kimetom Bogojevićem, da 1998. dođe do fajnal-fora Evrolige. Za mene je Radnički Real Madrid i svakog želim da pobedim. Kada smo dobili crno-bele u Kragujevcu, poslao sam pozdrav prijateljima, partizanovcima koji nisu verovali da možemo da pobedimo. Nisam provocirao navijače, nikad to ne radim, a nisam ni zaslužio da me publika u prošloj utakmici u Jadranskoj ligi tako izvređa, samo zato što želim da pobedim.

* Da li je loše za našu košarku to što je pet klubova u Superligi iz Beograda?

- Nije loše, ali nije ni dobro. Došao sam u Kragujevac da dignem košarku, to je potrebno i Nišu, Leskovcu, Čačku, Kraljevu. Jedan sam od onih koji su najviše dali našoj košarci, 20 godina radim u Srbiji. Voleo bih da ustane i ta „južna pruga“, ljudi su željni uspeha, dobrih utakmica. Svi talenti su iz provincije, najbolji igrači išli su trbuhom za kruhom i gradili velike karijere. Kažite mi ko je iz Beograda, osim Đorđevića, Slavnića i Kapičića?

* Da li su pare najveći problem srpske košarke?

- Nisu najveći, ali jesu veliki. Mali budžeti, igrači odlaze, ne možeš da zadržiš dobre strance, ne smeš da omaneš u izboru. Treba mi malo para da napravimo rezultat, da uđemo u Evropu. Neredovna primanja, igrači ljuti u svim klubovima, osim u Radničkom. Ne kukamo, igramo maksimalno, kažem igračima hajde da odigramo još ova dva meseca kad smo već tu. Bolje je nego da sediš kod kuće.

* Zašto vas često opisuju kao kontroverznog trenera?

- Zato što nisam diplomata i demagog. Trebalo bi da se menjam, ali ne mogu. Na sopstvenu štetu. Nisam takav karakter, moram svima u lice da kažem šta mislim. Najviše mrzim laži i manipulacije, od toga mi odmah skoči pritisak.

* Na koji način ste u karijeri plaćali cenu preoštrog jezika?

- Omalovažavaju moje rezultate. Uvek sam dobijao neku polušansu, da Dragan Šakota nije postao selektor, nikad ne bih radio u savezu. Pravio sam pomak sa svakim klubom, penjao se stepenicu više. U Beočinu sam stvorio čudo, vodili smo s 2:0 u finalu protiv Partizana, koji je bio jak kao zemlja, i izgubili smo sa 3:2. Rekli su „dobro, Muta nije trofejni trener“. Kad sam uzimao titule govorili su da ne znam da radim sa mladima. Mislim na neke velike trenere. Onda uzmem evropsko i svetsko zlato sa dve generacije mladih, a oni kažu „dobro, ali Muta je neozbiljan“. Samo zato što napravim štos kojem se smeju 20 godina! Kao, na SP 2007. za juniore imao sam dobar tim, a ti momci su na prethodnom prvenstvu bili jedanaesti.

* Da li vas je to koštalo mesta selektora ili posla u velikom klubu?

- Ti repovi se vuku za mnom. I kao igrač sam bio temperamentan, želeo sam da pobedim i Kićanovića i svakog drugog. Taj moj bezobrazluk iritira ljude, zbog čega sam platio cenu, ali sam uvek bio pošten.

* Mnogi su vam zamerili na izjavi da je Dušanu Ivkoviću ponestalo patriotizma.

- Ako spominješ patriotizam, daj svoj doprinos srpskoj košarci. Kad igrači ne uzimaju pare, nemoj ni ti. Kao što bih ja radio da sam u reprezentaciji. Ili neki drugi trener. Kad sam bio pomoćnik Željku Obradoviću, imali smo premiju od 300.000 maraka ako uzmemo zlato. Osvojili smo titulu i svi smo delili kao braća. Ako jedan uzima pare i misli da je najpametniji, ne bi trebalo da pominje patriotizam. Neka kaže „ja sam profesionalac i radim za pare“. To priznajem, tako je radio Svetislav Pešić. A onda moje izjave bodu oči. To što vole poslušnike, a ima i trenera koji služe kao šoferi, ne znači da svi treba da klimamo glavama. Znam gde mi je mesto, ko je prvi, drugi i treći, ali ne mogu da kažem da si u pravu kad nisi. Zato smetam.

U kakvim ste odnosima sa kolegama?

- Sa svima sam dobar, ali me ne interesuje to što neke moje reči shvate na pogrešan način. Uopšte ih ne blatim. Bio sam dobar s Božom Maljkovićem, sad su odnosi zahladneli. Hoće-neće da se javi. Kad je bio u kombinaciji za selektora, a propisi ACB lige ne dozvoljavaju trenerima u Španiji da rade sa reprezentacijama, rekao sam da tri meseca nemamo selektora i gubimo vreme pitajući se da li će Maljković da prihvati. Kažem za novine da će prihvatiti malo sutra, a on se naljuti na mene. Trener koji je najmanje dao srpskoj košarci. Koga je trenirao? To što se međusobno ne podnose, a ljube se kada se vide na javnom mestu, mene ne zanima.

* U kakvim ste odnosima sa Ivkovićem?

- Korektnim, iako, u principu, ništa nije uradio za mene.

* Koga posebno cenite?

- Obradovića, mog druga i najboljeg trenera u Evropi, takođe i Pešića, s kojim se ne družim i nismo na istim talasnim dužinama. Kada je postao selektor, obratio mi se kao dotadašnjem Obradovićevom pomoćniku: „Mutavi, izaberi šta ćeš da radiš„. Veoma korektno. Odgovorio sam: „Gospodine, više ne mogu da budem drugi trener, samo prvi“. Bio sam sa Željkom, sa drugim neću. Takav mi je karakter.

* Šta mislite o primedbama da ste samoreklamer?

- Ja sam trofejni trener i to niko ne može da mi oduzme! Kad god treba da se kaže neka istina, novinari zovu mene. Znaju da sam iskren, a onda ispadnem samoreklamer. Evo, kažem, nemojte da me zovete i nemojte uopšte da pišete o meni!

* Šta je nedostajalo da napravite trenersku karijeru u Evropi?

- Krive su te priče o meni po Srbiji. Dva puta sam bio u inostranstvu, ali nikad nisam imao pravu priliku. Pet godina sam vodio Partizan i Budućnost u Evroligi, mislim da sam napravio dobar rezultat. Karijere me koštala moja luda glava, moji principi.

* Da li mislite da ćete dočekati dan da postanete selektor?

- Uopšte nisam opterećen time. Znam kada bi meni dali da budem selektor, kad svi imaju milionske ugovore u

inostranstvu, kad niko nema vremena. Neka bude ko hoće, svakom selektoru želim uspeh. Moja je satisfakcija to što sam rezultatima zaslužio da budem selektor.

* Da li se kajete zbog nečega što jeste ili niste uradili?

- Ne kajem se, radio sam pošteno, uvek sam jurio titule, želeo nešto više da napravim. Žao mi je što nisam krunisao rad titulom sa Beočinom. I grešio sam... Mogao sam da budem veći trener nego što jesam.

* Ima li šanse da unovčite svoje rezultate?

- Ne znam, videćemo. Trenerska karijera je duga, nikad se ne zna šta nosi dan, a šta noć...

LIČNA KARTA
ROĐEN: 8. januara 1956. u Kragujevcu.
IGRAČKA KARIJERA: Radnički KG, Goša (Smed. Palanka), IMT, Maribor.
TRENERSKA KARIJERA: Maribor, IMT, Goša, Radnički KG, BFC Beočin, Partizan, Budućnost, Radnički, Crvena zvezda, Vojvodina, Apolon (Grčka), Budućnost, Hemofarm, Saratov (Rusija), Svislajon Vršac, Radnički KG.
TRENERSKI USPESI: srebro na OI 1996. u Atlanti, zlato na EP 1997. u Barseloni i zlato na SP 1998. u Atini kao pomoćni trener reprezentacije Jugoslavije, prvak Jugoslavije 1997. sa Partizanom, prvak Jugoslavije 1999. i 2000. sa Budućnošću, zlato na EP 2006. u Turskoj za mlade sa reprezentacijom SCG, zlato na SP 2007. u Novom Sadu za igrače do 19 godina.

OBRADOVIĆ BROJ 1

KOJA je najbolja petorka aktivnih srpskih trenera? - Interesuju vas oni koji su igrali košarku, ili oni koji nisu? Znate, postoje dve vrste trenera. Nije pravilo da ćeš biti vrhunski trener ako si igrao košarku, ali ja volim kad je neko lupao loptu o parket. Zna se ko su najbolji srpski treneri, oni koji rade u inostranstvu. Ne bih pogrešio da stavim bilo kojih pet. Glavno merilo su titule, što znači da je Željko Obradović „broj 1“.

BASKET SA DRAŽENOM

KAKO je izgledao legendarni basket „1 na 1“ sa Draženom Petrovićem? - Bio sam poznat po tome, retki su oni koji su mogli da me pobede. Kada je Dražen služio vojsku u Beogradu, dobio me sa 2:0 u partijama. Došao sam pravo sa mora, a on je trenirao dva puta dnevno. Uhvatio me „na spavanju“. Ne kažem da bih ga pobedio, ali ne bih izgubio sa 2:0. On je došao kod mene i rekao: „Muto, čuo sam da si najbolji basketaš u Beogradu, hajde da igramo“. Imao je taj inat, tu želju da pobeđuje.

RADNIČKI INSTITUCIJA

KRAGUJEVČANI su organizovali doček za igrače posle pobede nad Partizanom. Toliko im to znači? - Naravno da im znači, naši navijači znaju koliko je teško pobediti Partizan u Beogradu. Kragujevčani su zvezdaši i partizanovci, ali svi navijaju za Radnički, instituciju koja postoji 90 godina, a Zvezda i Partizan od 1945...

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.ht ... lude-glave
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby AirBall » 06 Apr 2011, 18:10

Muta po svom obicaju mesa karte i Dzo Vukosavljevic se nalazi u startnoj petorci protiv Hemofarma...
AirBall

Postby bekrinjo » 06 Apr 2011, 18:30

20-6 u skokovima nakon samo 13 minuta igre
bekrinjo

Postby AirBall » 06 Apr 2011, 18:31

bekrinjo wrote:20-6 u skokovima nakon samo 13 minuta igre

Bozovic dominira... Ima vec 8 skokova i index 15, ali imam neki osecaj da ce se Radnicki vratiti...
AirBall

Postby bekrinjo » 06 Apr 2011, 18:33

Lee o od 8 iz igre...
bekrinjo

Postby bekrinjo » 06 Apr 2011, 18:40

U Vrscu rezultat 32-24 ostaje nepromenjen vec 4-5 minuta?!
bekrinjo

Postby AirBall » 06 Apr 2011, 18:41

bekrinjo wrote:U Vrscu rezultat 32-24 ostaje nepromenjen vec 4-5 minuta?!

34-24 za Hemofarm na poluvremenu... Odlican rezultat za Radnicki s obzirom da sem Miletica i Cakarevica svi igraci su u kontra ritmu... Lee index -5, Markovic -1, Aleksic -2, Sulovic -2...
AirBall

Postby bekrinjo » 06 Apr 2011, 18:43

Pa taj rezultat je stajao od 15-og minuta,neverovatno da niko nije poentirao za to vreme...

edit:Moja greska.rezultat je dugo bio 32-24 ipak je Hemofarm poentirao
bekrinjo

Postby Statista » 06 Apr 2011, 18:55

AirBall wrote:
bekrinjo wrote:20-6 u skokovima nakon samo 13 minuta igre

Bozovic dominira... Ima vec 8 skokova i index 15, ali imam neki osecaj da ce se Radnicki vratiti...

Neće

Ovo je jedna od "onih" utakmica na strani a bilo ih mnogo u ove dve sezone. Mi koji malo pažljivije pratmo Radnički znamo pa se i ne uzbuđujemo previše. Jednostavno cela ekipa otvori utakmicu kao da su zaboravili peglu kod kuće pa im je jedino bitno da što pre sednu u autobus i vrate se u KG. Nikad mi neće biti jasno kako Muta "bira" te utakmice ali ih igraju kao od bede. Sreća pa hemosi šutiraju 1 od 14 za tri inače je moglo da bude 20+ za poluvreme.

Radnički je prilično limitirana ekipa u fizičko-kondicionom smislu njima ovaj ritam od dve utakmice nedeljno nikako ne odgovara. Treba očekivati ovakve padove i kalkulacije jer nije cilj Radničkog da bude prvi na kraju već da osigura treće mesto.
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby AirBall » 06 Apr 2011, 19:07

Vratio se Radnicki s -13 na -7... Nije ovo jos gotovo...
AirBall

Postby aca04 » 06 Apr 2011, 19:11

Statista wrote:Neće

-4 ;)
...nego sto je nasa ljubav prema crno-beloj boji
aca04

Postby AirBall » 06 Apr 2011, 19:11

Trojkom Lee-ja su spustili na -1...

Cim su se Aleksic, Lee i Mijatovic pridruzili Cakarevicu i Mileticu razlika se otopila kao sneg na +25...
AirBall

PreviousNext

Return to Košarka