Board index Arhiva Košarka

КК Црвена звезда 2018/19 - "И пад је величанствен лет"

Re: КК Црвена звезда 2018/19 - "И пад је величанствен лет"

Postby Bruce Dickinson » 20 Jun 2019, 19:40

Kakvi su Jovanoviću bili procenti sa slobodnih bacanja ove sezone? Koliko se sećam kod nas je po tom pitanju bio tragičan :D
Hallowed be Thy name
Bruce Dickinson

Postby Woodoo » 20 Jun 2019, 23:46

:biggrin2:
Image
Woodoo

Postby Desetka » 21 Jun 2019, 15:33

Meni nije jasno na sta ce da lici pionir od jeseni, ako mu povecavaju kapacitet za 2000 mesta, a da pri tome ne menjaju gabarite objekta.
On vec sad ne zadovoljava minimum uslova komfora, a kako ce sve to da bude kada 9000 ljudi bude u hali ostaje da se vidi.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby Opticus » 21 Jun 2019, 15:44

Ma pusti pionir sta kazes za Tomica? Jel opravdao ocekivanja?
Ne znam kud se dede konjusar?
Opticus

Postby markovl12 » 21 Jun 2019, 16:03

Desetka wrote:Meni nije jasno na sta ce da lici pionir od jeseni, ako mu povecavaju kapacitet za 2000 mesta, a da pri tome ne menjaju gabarite objekta.
On vec sad ne zadovoljava minimum uslova komfora, a kako ce sve to da bude kada 9000 ljudi bude u hali ostaje da se vidi.

Cek oni planiraju samo da naguraju jos 2000 stolica?!?!
OSTOJA, OSTOJA, .... ..... OSTOJA
markovl12

Postby bhc_comp » 21 Jun 2019, 16:24

Evo šta o tome kaže čovek koji je projektovao halu Pionir:

Sudeći po povećanju kapaciteta, koje je najavljeno iz gradske Uprave, trebalo bi da bude još glasnije, ali redakciji Espreso.rs javio se arhitekta Dragoljub Bakić, koji je sa svojom suprugom Ljiljanom projektovao ovu legendarnu dvoranu sedamdesetih godina 20. veka.

- Moramo da apelujemo na javnost da se to ne radi, pošto je do najavljenog početka radova ostalo još veoma malo vremena. Priča je počela pre dve godine, ja sam još tada kontaktirao medije, ali niko nije preneo moje kritičke reči. Preneto je da je dobra stvar što se Pionir renovira. Rečeno je da će svi bezbednosni kriterijumi biti ispoštovani, da ne brinemo ništa. Ipak, ja sam ih upozorio koliko to može da bude opasno, ali su oni to ignorisali - upozorava vidno uznemireni Bakić, čovek očigledno zabrinut za ljudske živote.

- Ljudi će padati sa tribina i ginuti, ukoliko urade ono što su najavili, a to je povećanje sedećih mesta na tribinama sa 5.000 na 8.000. Kako to planiraju da urade? Tako što će skinuti stare, komotne stolice i staviti više novih, daleko manjih, što će značajno smanjiti prostor za manevar na tribini. Ovo je veoma opasno, nebezbedno, bukvalno može da se desi da tribina koja se prepuni masom ljudi padne, a svima je jasno kakve bi bile posledice toga (setimo se stadiona Hejsel i finala Lige šampiona kada su izginuli navijači Juventusa i Liverpula prim.aut.). Veoma bitna prepreka za ovakve radove je i nagib tribina, koji je sa ciljem projektovan da bude takav kakav sad jeste. Prvi događaj u Pioniru bilo je boksersko prvenstvo, tada je u njega stalo 7.000 ljudi, ali uz postavljanje stolica u parter, jer ring je daleko manji od košarkaškog, rukometnog ili odbojkaškog parketa - jasan je legendarni arhitekta, čovek koji je zaslužan za to što je publika u Pioniru šesti igrač svake ekipe koja tu igra kao domaćin.

Zamenik gradonačelnika je istakao da će hala dobiti potpuno novi profesionalni parket, nove semafore, koševe i teleskopske tribine.

- Ovako zamišljena rekonstrukcija je nemoguća misija, apelujem da ne rade ovo, jer će biti odgovorni za mnogo života. Pa, zamislite tek kada dođu vatreni navijači, njih više nego što je predviđeno za određeni prostor, pa krenu da skaču. Šta bi se tada dogodilo, šta mislite? Hala je projektovana tako kako je projektovana sa ozbiljnim razlogom, ništa nije rađeno slučajno. Izlaze za slučaj opasnosti, za pražnjenje dvorane, nemoguće je povećati kako bi bili zadovoljeni parametri bezbednosti gledalaca - istakao je Bakić za Espreso.rs.

Takođe, u prvi mah se mislilo da bi se akustika hale povećala pojačavanjem kapaciteta, ali kako kaže gospodin Bakić, to i nije baš tako:

- Arhitektura je ozbiljna nauka, ne mogu stvari da se rade tako neplanski. Znate li šta bi se desilo sa zaglušujućom bukom u dvorani ako bi se povećao broj ljudi u njoj? Dodavanjem 3.000 majica, jakni, farmerki, trenerki i ostalih odevnih predmeta, zvuk bi postao drastično slabiji, buka ne bi bila toliko nesnosna, jer bi sva ta tkanina ublažila akustiku, to će dobro znati svaki muzičar koji je nekada svirao pred većim brojem ljudi - zaključio je jedan od naših najvećih arhitekata i akademskih građana.

Ono što je dodatno frapantno je podatak da apsolutno niko nije kontaktirao Dragoljuba Bakića i njegovu suprugu Ljiljanu, bar da se raspita pred početak radova.

https://www.espreso.rs/sport/kosarka/384995/ljudi-ce-ginuti-i-padati-s-tribina-ako-se-pionir-renovira-preti-nam-katastrofa-a-o-akustici-da-ne-pricamo

Koliko je sve to tačno, veze nemam, možda malo i preteruje, ali posle svega što su zasrali u ovom gradu, nikakvo čudo ne bi bilo da naprave neko sranje i ugroze živote ljudi sa ovim renoviranjem Pionira.
teglica wrote:Ja imam privilegiju da kritikujem i Ostoju

jedno ime wrote:Veliki Dule objasnio malom kariju
bhc_comp

Postby DelijaMomak » 24 Jun 2019, 14:19

Ima li neko info, da li su Lazić i Čović stvarno produžili ugovore? :truce:
DelijaMomak

Postby bhc_comp » 24 Jun 2019, 14:25

Kapiten potpisao trogodišnji ugovor. :okk:

bhc_comp

Postby Crna Ovca » 24 Jun 2019, 14:25

Lazic produzio ugovor na 3 godine, za Covica nista nisam cuo mada je ovde neko pisao da je i on produzio vec.

Bhc brzi
Јер ја сам дете Партизана, црна овца друштва, увек бела врана
Crna Ovca

Postby Baxter Stockman » 24 Jun 2019, 14:31

E jebi ga :biggrin:

Nadao sam se da ćemo formirati tim bez njega jer je ono što je prikazivao u poslednje 2 sezone zaista slabo.
Sad kad je potpisao nema druge nego da mu poželimo sreću, valjda će se vratiti u onu staru formu. :okk:
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby bhc_comp » 24 Jun 2019, 14:39

Ljudi često zaboravljaju da nije sve u individualnom kvalitetu igrača. Ima on veoma bitnu ulogu u timu, a pored toga, on je naš najtrofejniji igrač i igrač sa najviše nastupa u dresu KKCZ. Takvog igrača se ne odričeš tek tako i koliko god umeo da me iznervira nekim nekošarkaškim potezima s vremena na vreme, bio bih jako razočaran da mu klub nije ponudio novi ugovor.

bhc_comp

Postby DelijaMomak » 24 Jun 2019, 15:08

Onda je i definitivno istina i da je Čović potpisao dvogodišnji ugovor.. Katastrofa, uz svo poštovanje za plej-of ABA lige
DelijaMomak

Postby Dr. King Schultz » 24 Jun 2019, 15:54

Zele od Laze da naprave legendu nad legendama, osvajaca bezbroj trofeja, uzora mladim igracima.
Posto cemo vladati jako, jako dugo, why not :beyond:

I Covic i Laza imace svoju primenu u narednoj sezoni, i fino je imati ih. Oko 90 utakmica je u pitanju najmanje, trebaju nam rutineri iskusni sa klupe, ovakvi da izdrzimo sva takmicenja.

Mozda Kuzmu i Djenku dovedemo u paketu, vidim na insta druze se u Madridu :roll:
Dr. King Schultz

Postby Opticus » 24 Jun 2019, 17:53

Lazic jos i moze da odigra ulogu nekog specijalca ali Junior nema sta da trazi na EL nivou, plus zauzima mesto mladima.
Opticus

Postby John Doe » 24 Jun 2019, 18:00

Lazić može da odigra ulogu samo ako može da šutira trojke 40% kad je sam. Ono pomaganje sa njega u finalu KLS-a je katastrofa, tj igrač manje u napadu.
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

PreviousNext

Return to Košarka