Board index Arhiva Košarka

NBA 2019/20

Re: NBA 2019/20

Postby Withnail » 25 Oct 2019, 09:27

Baxter Stockman wrote:Ayton suspendovan 25 mečeva zbog dopinga

Zalicili su mi da bi mogli biti simpaticni, svakako ne kao kanta dosadasnja.
Atlanta i Nop me najvise zanimaju, ispraticu ih.
Withnail

Postby Dr. Thomas » 25 Oct 2019, 09:51

Zlatni most je srušen, a meni drago što je i njihovo vreme prošlo. Beverli je seljačina ali ona pozitivna. Kavai ima neke nastavke za prste. :biggrin:
"Привилегија је бити у Партизану у овом тренутку, а ви знате због чега. Али то нам даје морал, нову енергију". - Жељко Обрадовић.
Dr. Thomas

Postby Bolkonski » 25 Oct 2019, 10:34

Kavaj je najbolji igrac lige, nestvarno je kakav je ono spoj, kakva lakoca igranja, kakvo bukvalno nepostojanje slabe tacke u igri. Ako uzme titulu i ove godine, za mene ide ispred Lebrona.
Bolkonski

Postby Starks » 25 Oct 2019, 10:58

Kavaj nije najbolji igrač lige. Među 5 najboljih je. Saglasan sam oko dijela za Lebrona.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby AirBall » 25 Oct 2019, 11:10

Kakva rapsodija Trae Younga nocas...

Mislilo se u prvi mah da je Dallas dobio u trade-u Doncic za Young-a, ali je veliko pitanje da li je bas tako...

Ogroman prostor za napredak ima Trae
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Dr. Thomas » 25 Oct 2019, 11:25

Atlanta mnogo čvrsta ekipa, celo vreme držali prednost od 5 do 10 poena. Mislio sam da će Pistonsi prelomiti kad su ih stigli do poluvremena. Ruža odigra par dobrih napada kao u stara dobra vremena pa odjednom zastane. Jang mnogo gotivan igrač. Šteta što Dramond ne dobija više lopti pod koš.
"Привилегија је бити у Партизану у овом тренутку, а ви знате због чега. Али то нам даје морал, нову енергију". - Жељко Обрадовић.
Dr. Thomas

Postby balzamen » 25 Oct 2019, 11:42

Starks wrote:Kavaj nije najbolji igrač lige. Među 5 najboljih je. Saglasan sam oko dijela za Lebrona.

Slazem se da je KAT prvi ali ko ti je jos ispred Lenarda? Janis?

E da, Golden Stejtovo nije proslo, ima da naseru mnoge timove i ove godine, bice u top 3.
balzamen

Postby Dr. Thomas » 25 Oct 2019, 12:11

Da se može izvući statistika koliko je floutera ispaljeno u Orakl areni. :biggrin:
Samo se nadam da Klipersi neće posustati kao što su imali običaj Hjuston i onomad Oklahoma.
Dr. Thomas

Postby Bolkonski » 25 Oct 2019, 12:25

Starks wrote:Kavaj nije najbolji igrač lige. Među 5 najboljih je. Saglasan sam oko dijela za Lebrona.

Zato sto ne mozes da smislis Lebrona :biggrin:

Pa ko je najbolji?
Covek je jedan Toronto dovukao do prstena...
Bukvalno nema slabu tacku u igri.
Bolkonski

Postby Starks » 25 Oct 2019, 12:46

Toronto je izuzetna ekipa bez Lenarda, on ih je "samo" povukao do vrha uz dozu sreće (G7 protiv File, povrede Durenta i Tompsona).

Durent je najbolji kada je zdrav, potom Harden, Janis, Lenard i Dejvis. Slaba tačka mu je kreacija, ne može da razigrava saigrače na nivou Džejmsa, Durenta, Grifina... od iste boljke pati Pol Džordž i to može postati strukturalni problem Klipersa jer nemaju nijednog vrhunskog asistenta.
Starks

Postby Sani » 25 Oct 2019, 13:50

:lol2:

I Giannis, i Harden i Davis bolji od KL :laugh:

Jedino i iskljucivo je Kevin Durant (verovatno) bolji igrac od Leonarda, i tu nema dileme vise, mada se i on maksimalno iskompromitovao nekim cudnim ponasanjem i izjavama koja steti svlacionici + povreda koja je prekinula dominaciju i veliku sansu za jos jednom titulom i pitanjem hoce li ikada biti na to nivou. Ovo pricam iz ugla onih koji kosarku gledaju po tome ko ce da ti donese titulu (svlacionica, defanziva, mentalitet, clutch, poeni i potezi na cist kvalitet), ne popularnost, atrakcije i 147 poena...

Evo koliko ovo sto pise Starks ne pije vodu (pricao kako je Butler bolji igrac o Leonarda), dakle pricam o proslogodisnjem PO (samo Philly) i to kako ih je "samo povukao":

vs Philly G1 - 45pts (69.6%) 11rbs
vs Philly G4 - 39pts (65%) 14rbs 5ast
Spoiler: pokaži
na 01:01 clutch trojka za +4

vs Philly G7 - 41pts (kos za pobedu u poslednjoj sek za prolaz)

ceo PO stats:
30.5ppg
9.1rpg
3.9apg
fg 49%
3p 37%
povezao oko 40 bacanja u finalu

:D

Mrzi me sad da vadim sve utakmice, preglupo je :biggrin:
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby Sani » 25 Oct 2019, 14:17

Da prokomentarisemo i par nekih stvari sa samog pocetka:

- deluje da ce Warriorsi imati ogromnih problema da se uklope, sto ofanzivno, sto defanzivno. Kao sto se i najavljivalo bice opasne promaje u odbrani, dok ce Curry trpeti ogroman teret u napadu bez Thompsona. Green se sinoc u prvom poluvremenu pozalio na povredu, to bi ih bas ozbiljno uzdrmalo. Ispasce na kraju da ce i oni voditi borbu za PO ako se Klay ne vrati do aprila.

- Clippersi deluju prilicno ozbiljno na pocetku, zajebane glave i nema zajebancije. Ako Doc bude uspeo da odrzi mir u svlacionici i ovu energiju, mislim da ce osvojiti titulu. Pitanje je sada kad se vrati George kako ce se raspodeliti lopta, samo da ne proradi neki njegov ego, vec da se zrvtuje za tim malo. Kreacija moze da bude problem, ali kada imas igrace poput Loua, Leonarda i Georga koji bas umeju kvalitetno da trpaju sami, mislim da nece to biti toliki problem... Defanzivno su masina, jos sad kad im se vrati PG :truce:

- Lakersi nekako smuseno u prvoj, na momente deluju kao bas opasna ekipa, a na momente gde se ne zna ko sta radi. Rondo se vraca pa ce biti zanimljivo kako ce funkcionisati James, Davis i on, sa obzirom da svi troji uglavnom funkcionisu samo kada je lopta u njihovim rukama, a sve puca od ega. :biggrin: Mali uzorak, videcemo...

Ovi ostali nedovoljno da se nesto vise kaze. Doncic i KP stvarno deluje kao dobar tandem.

Veceras derbi Utah vs LAL, na Areni, koja ubija sa prenosima, nestvarno :blue:
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby Holden » 25 Oct 2019, 14:32

Kako jedan Janis moze biti bolji igrac kosarke od LeKonja i Stefa Karija pa cak i trenutno ajde mrs mi iskuce svako ko to smatra
mudrovsukilo wrote:
ima raznih al ovaj holden najludji
Holden

Postby Bolkonski » 25 Oct 2019, 14:50

Harden je mozda najtalentovaniji igrac, ali Kavaji je klasa iznad jer Kavaji moze da natrpa 40 kome hoce, a uz to moze defanzivno da urnise koga hoce, plus sto i nije bas slab kreativac. Nije on na nivou kreacije Hardena ili Lebrona, ali nije ni da ne zna da podeli pad kad napravi visak.
Uostalom, to i nije njegov primarni zadatak.
Janis :biggrin:? On Lenardu ne moze da vezuje patike.
Grcka bi sa Kavajem uzela SP, sa ovim nisu mogli da izdaju iz grupe.
Sto se Dejvisa tice, Lenard je dva svoja tima nosio to prstena, ovaj, kako stvari stoje, nece nijedan, osim ako kao KD ne ode u neki super tim koji vec ima dva-tri all star igraca.
Jedino za Duranta mogu da se slozim, on je, po meni, najnestvarniji i najnezaustavljiviji igrac koga sam gledao.
Cak i u odnosu na mog omiljenog Kobija.
Bolkonski

Postby Starks » 25 Oct 2019, 15:36

Tri njuške, stotinu gluposti :biggrin:

@Sani
Prije nego što zaslužiš argumentovan odgovor od "forumaša sa jakom NBA reputacijom", kako si me svojevremeno sa divljenjem nazivao, kaži mi kakve veze sa kvalitetom ima nečije (Durentovo) čudno ponašanje ili izjave koje daje? Sve i da se to računa, da li Kevinove bubice više diskredituju njega ili Lenarda sramotan način na koji je natjerao San Antonio da ga trejduje?

Ako ovaj šut nije srećan, onda ta misteriozna životna sila uopšte ne postoji.

Na ovo sam mislio kad sam napisao da je Toronto imao sreće na putu do titule. Naravno da je Lenard sabio u toj seriji sa Siksersima, zapravo igrao je najbolju košarku u čitavoj karijeri.

@Bolkonski
Harden je mozda najtalentovaniji igrac, ali Kavaji je klasa iznad jer Kavaji moze da natrpa 40 kome hoce

Kavaj Lenard 580 utakmica u karijeri (469 u regularnoj + 111 u PO). Ukupno 6 (slovima: ŠEST) puta dao 40+ poena.
Džejms Harden u sezoni 2018/19: 78 utakmica, 9 puta preko 50 poena.

Janis je tri godine mlađi od Lenarda, to nikako ne možeš previdjeti. Uporedi učinak MVP Grka sa Lenardom iz sezone 2015/16. u istom uzrastu.

Lenard je vjerovatno najbolji two-way košarkaš današnjice, mada Durent nije daleko iza (ako je uopšte bio prije povrede).
Starks

PreviousNext

Return to Košarka