by Bolkonski » 21 Oct 2021, 11:23
Pogotovo kod ljudi u Srbiji u počecima Jokićevog napretka.
Tada je bila pljuvačina po Melounu čim Jokić izadje iz igre ili neki saigrač, u bilo kom napadu, šutne iz svoje akcije, a da mu nije Jokić dodao loptu za otvorenu poziciju.
Ljudi su zamišljali da igra Denvera treba da bude takva da Jokić igra 48 minuta i šutira 50 puta, a pošto se to nije ostvarivalo meta su bili Meloun i Marej, iako je prvi najzaslužniji za Jokićevu evoluciju, a drugi mu je savršeno kompatibilan i njih dvojica imaju jednu od najboljih relacija, kada su u pitanju dopunjavanja i slaganja na terenu dva najbolja igrača nekog tima u ligi.
Mislim da Dever ima potencijal za osvajanje finala Zapada.
Lejkersi su fenomen lige - tim koji je doveo Entonija, Hauarda, Ronda, Divlju, a zapravo nije doveo ništa, jer su to igrači koji u ovoj fazi karijere, pogotovo na nivou play off-a, nemaju šta da ponude, a pojedini, kao Divlja, će i štetiti timu jer upadaju u veliki raskol izmedju želja i svojih objektivnih mogućnosti.
Doveli su brdo igrača, a suštinski ostali na Dejvisu i Džejmsu i izgubili Kuzmu i Poupa koji bi zaista mogli da daju pozitivan uticaj, uz Karusa koji je bio dobri duh ekipe i neko ko je, uz Poupa, držao defanzivu na spoljnim pozicijama.
Čak i Šruder bi bio uticajniji od nekih iz ovog kruga preživelih otaljavača karijera.
Klipersi će većinu regularnog dela igrati bez Kavaja, a i sa njim nisu tim koji Denver ne može da savlada.
Juta im može biti problem ako svi budu zdravi i mali Batler opravda ono što se očekuje da će postati.
Mada mi Denver deluje kao njihov nemezis, i timski i Jokić Goberu, i da je njima lakše da igraju protiv Bruklina nego protiv Denvera.
Za Finiks sumnjam da na energetskom nivou mogu ponoviti prošlu sezonu, a oni su tim koji živi od energije i entuzijazma.
Čak mi deluje da najviše problema Denveru mogu napraviti Voriorsi, jer bi oni, sa Stefom, Pulom, Klejom, pa i Viginsom, mogli da odgovore Denveru u toj brzoj, pomalo haotičnoj i pucačkoj košarci, pa i da to bude baš ono što im leži i gde mogu biti bolji od Nagetsa, uz izbegavanje izolacija i težnji ka protoku lopte i što širem prostoru u kome se brzom razmenom velikog broja pasova traži slobodan igrač.
Mislim da Denveru više leže ekipe koje se oslanjaju na izolaciju individualaca, nego na ekipu koja napad gradi kao Golden Stejt.
Zato mi se čini da je za Denver najbolje da izbegne Stejt i da puste da ih izbaci neko drugi.
Van njih, na Zapadu nema konkurentnih ekipa.