Board index Arhiva Košarka

DT Kosarka - serijal secanja.

DT Kosarka - serijal secanja.

Postby lord_slawe_ » 17 Mar 2011, 21:43

Kako sam i obecao osobi koja me je "angazovala" na ovom forumu, u narednim postovima iskopiracu ceo materijal koji sam sa zadovoljstvom i setnom knedlom u grlu prelistavao u trenucima letosnje dokolice.

dakle, evo zanimljivosti koje je doneo 2.broj, 6.Marta '97 god.

- Rat Tijanica i Nikolica - Na programu BG-skog radio Indexa, clan uprave Partizana Aleksandar Tijanic ostro je komentarisao rad trenera Mute Nikolica, predsednik Partizana bio Jovica Pavlovic.
- Milatovic, trener FMP-a nakon osvojenog kupa - "Bulatovic, NBA potencijal", "Jestratijevic zver od igraca", inace za FMP igrao i Mladjan Silobad, sastav Partizana iz ove perspektive mi izgleda mnogo dobro.. Misel Lazarevic!!!
- "Igrac drugoligaske ekipe Ibon II, Goran Jeretin ipak nece biti dozivotno udaljen iz kosarke zbog fizickog napada na sudiju"
- Borislav Dzakovic - Korov u Zvezdi moze da ocisti samo jedan covek - Dragan Kapicic! Inace, Zvezda sa skorom 8-14 u tom momentu bila na 12-tom mestu od 14 klubova..
- Liga Jugoslavije sa Partizanom, FMP-om, Zvezdom, Beobankom, Buducnoscu, BFC Beocinom bila mnogo jaka i ujednacena.
- Partizan protiv Oly-ja igrao osminu finala Evropske lige u susretu oznacenom kao najinteresantnijim te runde. Seca li se neko Fasulasa? U grupnom takmicenju dva puta izgubili od Kroacija Osiguranja, u jednom od tih susreta kapiten Kroacija Osiguranja Josip Vrankovic sutirao za 3 10-11.
- U Grckoj ligi prvo mesto, pre play-offa suvereno drzao AEK!
- U rubrici secanja, susret Partizan - Aris iz '88 uz citiranje tadasnjeg trenera Vujosevica "Palja je skinuo Zevsa!", tada za Aris igrao Janakis uz Nikosa Galisa
- Najbolji ruki NBA lige Alen Iverson, Dzermejn O'Nil 4,6ppg a Kobe Bryant 6,5ppg, rukiji te godine jos i Entoan Voker, Marberi, Rej Alen, Markus Kembi, Sarif-Abdur Rahim
- Najbolji Evropljanin Detlef Srempf (Sijetl) sa 17ppg, slede Radja (Boston), Rik Smits, Sabonis, Kukoc, Divac, Danilovic.. NBA jos igrali Stojko Vrankovic, Estonac Martin Mursep, Potapenko
- Veliki portret Toma Gugliote (!!!!) a najbolji strelac lige bese Air Jordan sa 30,8ppg..

evo i 3.broj od 13.Marta '97 -

- Zoran Stojacic (otac Stefana Stojacica) direktor BFC-a moli za pomoc da se klub ne raspadne, poslednja sezona gde je BFC igrao ulogu u ligi, na kraju usledio raspad sjajnog tima, Topic, Topalovic, Vlada Kuzmanovic, Vucurovic, Nemanja Danilovic..
- Goran Karadzic (?!?!!?!), mladi reprezentativac i kosarkas Crvene Zvezde najavljuje tuzbu..!!
- Mijailo Grusanovic MVP ligaskog dela
- Partizan nakon poraza u Beogradu (Franko Nakic 27 poena) pobedio Oly u revansu u Atini (Drobnjak 19 poena) i izborio majstoricu na svom terenu, prepuno optimistickih izjava "Cegi - odlucilo veliko srce Grobara"..
- U 12.tom minutu meca Peristeri - PAOK Stojakovic slomio nogu nakon faula u napadu na Milanu Gurovicu. Trener Peristerija Sakota " Dodje mi da zaplacem!"
- Mirko Novosel o projektu Evropske profesionalne kosarkaske lige..
- Secanja Jugoslavija - Italija 30.Maj 1983 i velika tuca kada je Grbovic makazama po terenu jurio Menegina..
- Prica o Divcevoj sezoni u Sarlotu i izdvojen ucinak protiv Bostona od 23 poena, 18 skokova, 10 asistencija i 4 blokade. Na istoj utakmici Glen Rajs ubacio 48 poena. Portret Entoni Mejson (Sarlot Hornets, ko se seca ili zna kako je izgledao i igrao Charles Barkley, e pa ovo je bila uprgradeovana verzija)..

dakle, DT Kosarka broj 4 od 20.Marta '97 (cena 5 dinara )

- velika slika pokojnog bivseg premijera a tada gradonacelnika Beograda Zorana Djindjica sa salom Partizana i naslovom "Zoran je Grobar" (3-ca utakmica osmine finala Partizan-Oly)
- Intervju Slobodan Subotic "Partizan je tim Buducnosti", "Rebraca najbolji Evropski centar"
- U sastavu Buducnosti te godine tri Ivanovica
- Ubedljivo prvi strelac lige Miro Radosevic iz Borca
- poznati parovi cetvrtfinala Evropske lige. Partizan izgubio u Beogradu od Oly-ja 69-74, veliki naslov na front-page "Olimp jos visoko", Dusan Ivkovic trener Oly-ja "Partizan sledece godine na F4 ako zadrzi ekipu". Dejvid Rivers 21 poen, Nakic 19 a kod nasih Haris Brkic 18, Mica Beric 16..
- Od ovog broja sjajni pregledi najvecih Evropskih liga sa kompletnim statistikama, izvestajima sa najzanimljivijih utakmica, zanimljivostima, vestima..
- Na prvenstvu Evrope (Spanija 1997) Hrvatska bez najboljih - Selektror Petar Skansi "Komazec izdajica, Vrankovic ispraznjen, Radja destruktivac, Perasovic pun kompleksa"
- Secanja iz Grenobla 1979 godine i trijumfa Bosne u Kupu Evropskih sampiona - trener Tanjevic a igrali Zarko Varajic (45 poena u finalu protiv Emersona), Mirza Delibasic (30 poena u finalu), Radovanovic, Svetislav Pesic, Vucevic..
- u NBA sekciji puno blic-tekstova, vesti.. Brus Bouven potpisao za Majami dorektno iz CBA lige, secate li se Sedrika Sebalosa, Ajzeje Rajdera, Mukija Blejloka (coveka koji je redovno ubacivao izmedju 6 i 10 poena ali isto tako bio najbolji asistent lige sa 13 asistencija u proseku), Dena Majerlija, Vosona Lenarda, Erika Striklenda, Dzefa Hornacheka, Ostertaga, Samaki Voklera, Krisa Chajldsa.. Na 8! strana detaljni izvestaji o desavanjima protekle nedelje za sve! timove NBA lige, svoje mesto dobila i NCAA...

elem, jedan od "nezanimljivijih" brojeva broj 5 od 27.Marta '97

- BFC ostao bez sponzora, fabrike cementa, najavljeno gasenje tima
- Dzeri Kraus, GM Chicago Bullsa prisustvovao mecu Olimpija-Cibona a naslov kaze "Trebalo je da idem u Beograd". Skeniran Marko Milic, interesantni Roberto Duenjas (Barcelona), Bodiroga (Real) i Predrag Drobnjak.
- Intervju Miroslav Beric "Titula pa rastanak", jos onda Partizanove utakmice u Evropskoj ligi gledalo po 8000 ljudi u Pioniru
- Zvezda i dalje zakucana na 12-om mestu, Igor Perovic "Bila je ovo tuzna godina", igrao taj neki Karadzic, uzdanice Jovo Stanojevic i Zlatko Bolic, jos u sastavu 19-godisnji Igor Rakocevic, Trifunovic..
- Na utakmici Iva Zorka Farma - BFC, Vlatko Ilic(Iva) 39 poena, Manjencic 20, Grusanovic 12 uz 15 skokova, Vucurovic (BFC) 17, Milenko Topic 30p,8sk,3as, Kuzmanovic 20, Topalovic 16..
ja ne verujem da se ovakve statistike mogu videti danas, pogotovo da oba tima koja se susretnu imaju toliko raspolozenih igraca.. mnogo puno poena, skoro svaka utakmica je "u plusu koseva"..
- Hemofarm tavori na sredini tabele Prve B lige
- Povratak Sase Djordjevica u Bolonju "Vraca se Srpski polubog" tj, Djordjevic je u dresu Barselone ocekivao dvoboj sa Timsistemom u quarter-final Evropske lige. Prethodno je upravo iz Timsistema presao u Barsu.
- Real - Barselona 77 - 85 (neke stvari se tesko menjaju )
- Nikola Loncar treci strelac Palakanestra
- Secanja Udine 2.April 1974 godine, pobedom nad Zbrojovkom (Cehoslovacka) Crvena Zvezda osvojila prvi evropski klupski trofej za Jugoslaviju, Kup pobednika kupova. Igrali Dragan Kapicic, Goran Rakocevic (otac Igora Rakocevica), Dragisa Vucinic, Zoran Slavnic.. Iste godine Partizan izgubio od Kantua u finalu Kupa Koraca.
- Odlicne igre Divca lansirale Sarlot medju najbolje ekipe Istoka, davane statistike najboljih ekipa Istoka i Zapada u cak 33 kolone (!!!), profil Mica Ricmonda (Sacramento Kings, jos o Latrelu Sprivelu i Dereku Harperu (legendarni bek Dalas Maveriksa), Tim Dankan projektovan kao 1. pik na predstojecem draftu..

Toliko za sada, da ne bi izgledalo preglomazno i nepregledno..
lord_slawe_

Re: DT Kosarka - serijal secanja.

Postby Talicni Tom » 17 Mar 2011, 21:50

Ovo je jedna od najboljih ideja na forumu. Bravo Lorde.

Jedna od najjačih stvari: "Samo Kapičić može pomoći Zvezdi" :lol:
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

Postby bekrinjo » 17 Mar 2011, 21:57

Moracemo da pokrenemo akciju da ti kupimo skener pa da sve to lepo skeniras i postavis na nekom host sajtu... :D
bekrinjo

Postby lord_slawe_ » 17 Mar 2011, 22:03

bekrinjo wrote:Moracemo da pokrenemo akciju da ti kupimo skener pa da sve to lepo skeniras i postavis na nekom host sajtu... :D

:lol:

Drage volje bih, ali veruj da ima mnogo materijala koji iz ove perspektive ne bi bio atraktivan, pa sam se ja trudio da izvucem ono najzanimljivije i nesto sto bi bilo interesantno procitati (napisati) skoro 15 godina kasnije.
Inace je puno prostora bilo posveceno i zenskoj kosarci, nasim nizim ligama, bilo je kasnije i puno advertajzinga...
lord_slawe_

Postby bekrinjo » 17 Mar 2011, 22:11

lord_slawe_ wrote:
bekrinjo wrote:Moracemo da pokrenemo akciju da ti kupimo skener pa da sve to lepo skeniras i postavis na nekom host sajtu... :D

:lol:

Drage volje bih, ali veruj da ima mnogo materijala koji iz ove perspektive ne bi bio atraktivan, pa sam se ja trudio da izvucem ono najzanimljivije i nesto sto bi bilo interesantno procitati (napisati) skoro 15 godina kasnije.
Inace je puno prostora bilo posveceno i zenskoj kosarci, nasim nizim ligama, bilo je kasnije i puno advertajzinga...

Ja kuci ima neke stare casopise(Superkos,Fiba basket,Mec,Tempo...) pa svakog leta uzmem i iznova ih procitam da se malo podsetim...
bekrinjo

Postby ima 1 tim » 18 Mar 2011, 00:16

lord_slawe_ wrote:Kako sam i obecao osobi koja me je "angazovala" na ovom forumu, u narednim postovima iskopiracu ceo materijal koji sam sa zadovoljstvom i setnom knedlom u grlu prelistavao u trenucima letosnje dokolice.

Toliko za sada, da ne bi izgledalo preglomazno i nepregledno..

Hvala,Lorde :) stvarno je uzivanje iznova citati ove tvoje postove,nadam se da ces uskoro postovati i ostatak :)

p.s.kakvo crno 'angazovanje' :D ,privilegija je imati te na 4umu 8-)
samo se lepo moze ruziti,zavist valja i zasluziti

air:Hvala druze, nije nista licno protiv tebe, ali moramo neke standarde da postavimo...

Nemoj da se ljutis molim te...
ima 1 tim

Postby Milisav68 » 18 Mar 2011, 00:27

Svaka čast!
I jedna molba, "lupi" crticu za razmak kada daješ komentar na vest. :)
Milisav68

Postby lord_slawe_ » 21 Mar 2011, 15:23

@milisav

Trudio sam se da ono sto je pisalo stavljam u navodnike, kao sto su izjave nekih igraca ili neki bombasticni naslovi, delovi clanaka.
Nadam se da ces se snalaziti, jer zaista nemam vremena da opet prelazim sve i da re-editujem, ovo je prosta copy-paste akcija iz arhive drugog foruma.

brojevi 6-10

Broj 6 od 3.Aprila '97

- Posle "redovnih" varnicenja u duelima plejmejkera Buducnosti i Partizana, Lukovski : "Carke su zaboravljene", Pajovic : "Lukovski namerno provocirao"
- Intervju Predrag Danilovic : "Igracu za Jugoslaviju dokle god budem aktivan igrac"
- Hvalospevi Sakote o 22-godisnjem Novosadjaninu Milanu Gurovicu, 15ppg, 6sk, Gurovic "U buducnosti vidim sebe u NBA ligi"
- Intervju Bosa Tanjevic
- Pocinje Play-off Winston Yuba lige
- Bek Spartaka Vladimir Djokic : "Zelim samo u Partizan", Mihajlo Pavicevic trener KK Crvena Zvezda sastavio spisak pojacanja..
- U cetvrtfinalu Evropske lige Olimpijakos Dude Ivkovica pobedom nad Panatinaikosom u gostima 49-69 (Tarlac 16p 9sk) izborio polufinale, sve ostale tekme 1-1. Interesantno je, saznacete kasnije ko je igrao u finalu te godine
- Finale Kupa Koraca Aris Tofas 66-77, Grcka stampa furiozna..
- Seca li se neko Majka Juzolina, plejmejkera Masha iz Verone?
- Vremeplov 9 April 1983 godine, treca utakmica finala play-offa Sibinka - Bosna, skandal gde je sviran faul nad Drazenom Petrovicem nakon isteka vremena pri rezultatu 81-82 za Bosnu, Drazen pogadja oba, kasnije, takmicarska komisija odlucila da se ponovi treca utakmica u Novom Sadu 16og Aprila, Sibencani (trener Vlade Djurovic) se nisu pojavili i Bosna sluzbenim rezultatom 20:0 postala sampion Jugoslavije. Preceno fizickim obracunima, rascepom drzave..
- U NBA sekciji Skoti Pipen (forward), Dikembe Mutombo (center) i Bobi Fils (guard) objasnjavaju na 3 stranice svoju tehniku i nacin igranja odbrane, pocet odlican feljton o legendama NBA lige, portret Roni Sajkli (Orlando, ne mogu da ga se setim pa da se ubijem, statistika impresivnih 15ppg, 9,8rpg u Majamiju, Golden Stejtu i Orlandu)

Broj 7 od 10.Aprila

- Drobnjak i Cubrilo na draftu, izdvojeno o nekom Aleksandru Kul-u Belorusu sa Dzordz Vasington Univerziteta, predvidjali mu top5 mesto..
- Senzacionalna vest u Moskovskoj stampi "Vilt Cemberlen uzima pravoslavnu veru"
- Veliki intervju Dejan Bodiroga "Mozda jednog dana dodjem u Partizan, zbog navijaca i zbog mene", jos o Tanjevicu, Obradovicu, Cosicu, Kingsima...
- Partizan, Beobanka i FMP Zeleznik u polufinalu YUBA lige, cekala se Buducnost, u drugoj utakmici Partizan - Lovcen 4 igraca Lovcena igrala po 40 minuta a jedan 30..
- Milica Dabovic(15 godina) istaknuta kao nova Andjelija Arbutina Jugoslovenske kosarke
- Evropska liga, Olimpija prosla Stefanela, Barselona Timsistema (Djordjevic umalo fizicki napadnut), Asvel Vilerban u gostima pobedio Efes Pilsena (Jahovic, Naumovski, Karasev, Alston, Ufuk Saridza..), na toj utakmici Dzim Bilba (Asvel) u pobednickom zanosu odvalio rukom staklena vrata na svlacionici i zavrsio karijeru.
- U Kupu Koraca Aris u gostima pobedio Tofas 70-88 i zbog bolje razlike osvojio trofej, u Kupu Evrope u finalu se sastaju Real (Obradovic) i Mesh iz Verone.
- Play-off Italije, Henri Vilijams (Beneton) ubacio 17 poena za 4:42 minuta
- Podsetih se Dzoa Arlaukasa (Real Madrid), nosio Madridjane zajedno sa Bodirogom, Babkova iz Unikahe, u Italiji vladali Fucka, Markonato, Majers, Vilijams, Juzolino, Poceko, Loncar, Rebraca, Savic, Italijanska liga mnogo kvalitetnije od ostalih Evropskih..
- Vremeplov cetvrtfinale Evropske lige 1992 godine Partizan - Knor, u sve 3 utakmice Danilovic preko 20 poena, Djordjevic u prvoj u Beogradu 36, u Knoru tada Bineli, Brunamonti, Zdovc, Venington..
- Clanak "potcenjeni" u NBA kutku a kao takvi izdvojeni Dzejson Vilijams (Nets), Tom Gugliota (Twolves), Loj Vot (Clippers), Derek Harper (Mavs), Hersi Hokins (Supersonics), ovaj potonji bio neka verzija Barbose iz Finiksa, jednom proglasen najboljim 6-tim igracem lige.
- Predstavljanje Carlsa Oakley-a iz NewYork Knicks-a. Ah, kakav je to igrac bio.. ne znam tacno koliko je bio visok, cini mi se da nije bio visi od 200cm, bar ne mnogo a u karijeri je belezio vise od 10 skokova na mecu i to igrajuci na poziciji 4, treci skakac, cetvrti kradljiva i peti po broju odigranih utakmica za Knickse na all-time listi. Tada je bila aktuelna tuca sa Barklijem, secam se da je jedan drugar snimio to na VHS pa smo to gledali 100 puta kod njega kuci a onda sipchili 2 km pesice do igralista ne bi li nas neki od matoraca selektirao za njegovu ekipu u basketu...

DT Kosarka broj 8 od 17.Aprila '97

- Igrac Reala Dejan Bodiroga i dalje u dilemi da li da sledece sezone zaigra za NBA ligasa Sacramento Kings
- Intervju Dragan Sakota, tada trener Peristerija, "Stojakovic jedan od najvecih talenata koje sam ikada video"
- Partizan pobedom u seriji 2-1 protiv Buducnosti prvi finalista play-offa, ceka se pobednik Beobanka-FMP. Drugu utakmicu serije Partizan - Buducnost 104-53 (7 igraca Partizana dvocifreno + Beric i Misel Lazarevic 9 poena), i interesantan citat "Majstoricu je obelezio incident koji se dogodio na zavrsetku prvog poluvremena kada su se pokoskali igrac Buducnosti Dragan Vukcevic i kapiten Partizana Miroslav Beric. Nastala je guzva na parketu a najagresivniji su bili generalni sekretar gostiju Tihomir Vucinic i igrac Marko Ivanovic."
- Veselin Petrovic, 20-ogodisnji bek FMP Zeleznika jedno od otktrovenja ovogodisnjeg prvenstva, "Jak, brz, agresivan".
- Postignuta saglasnost o fuzionisanju Vojvodine i BFC-a
- Predstojeci F4 Evropske lige donosi duele Oly-ja vs Olimpije i Asvela i Barselone "Favorit strahuje od Zmajceka", u Olimpiji tada Marko Milic, Arijel McDonald, Rasa Nesterovic, Marko Tusek, Stepanija, Jurkovic.. Takodje, Dejan Tomasevic izglasan u drugu petorku takmicenja.
- Real pobedom na Mashom osvojio Kup Evrope, Bodiroga 17p, Ereros 19, Duda sa Oly-jem osvojio Kup Grcke..
- Vujosevic preuzima Skaovilini, Mesina se vraca u Kinder, Vladislav Lucic u Barsi..
- Secanja iz Istanbula i polufinala Partizan - Filips - Djordjevic 21p, Danilovic 22p, Koprivica 14, Silobad 10p, sa druge strane Doukins 21p, Rodzers 19p, kao heroj istaknut Silobad koji je ustopovao Doukinsa u poslednjih 10 minuta utakmice.
- Zavrsnicu regularnog dela NBA obelezio Leri Dzonson iz Niksa koji je na sva zvona isprozivao Scotty Pippen-a pre tekme dva tima, cuvao ga na toj utakmici a ovaj mu za to vreme ubacio 18 poena. Kad je Leri the scary kako mu je bio jedan od nadimaka uzeo da cuva Michael-a ovaj mu za 12 minuta ubacio 20 poena.
- Tim Duncan i def prvi pik drafta slede Ron Mercer, Keit Van Horn, Tony Battie i dalje, jos interesantnih imena te godine Antoan Jamison, Tracy McGrady, Chauncey Billups, Matt Harping i mnogi drugi. Draft bez Cubrila i Drobnjaka. Licna Karta Keni Anderson, Portland Trailblazers. Ja sam ga mnogo gotivio..

broj 9-10 od 24 Aprila '97 dine

- Osamnaestogodisnji Stojakovic na rehabilitaciji u Sacramentu, vec se stampaju brojevi sa brojem 16 dok se PAOK sprema da mu ponudi 12 miliona maraka za cetvorogodisnji ugovor.
- Intervju Zeljko Rebraca igrac Benetona "Mozemo da se suprostavimo Amerikancima!"
- Razgovor sa Harisom Brkicem o ostanku u Partizanu i slicno..
- Prva utakmica finala play-offa Partizan - FMP 80:66 (Tomasevic 24p, 12sk, 4as), puno intervijua trenera prvoligaskih timova, Darko Ruso "Ostajem u Beobanci", Goran Bojanic (Buducnost) "Scepanovic veliki potencijal", Velimir Gasic Radnicki, Dejan Radonjic zvezda Lovcena "Otisao bih u ekipu sa sampionskim ambicijama"
- Hahaha, intervju Miodrag Raznatovic, Beogradski advokat i kosarkaski menadzer. Kakva slika, koliko ulja u kosi... Tada uglavnom zastupao igrace BFC-a iz Beocina a videcete kako ih je i gde "uvaljao" sledece sezone..
- Na F4 Evropske lige Djordjevic sa 17p najefikasniji u pobedi Barselone nad Asvelom a Rivers sa 28 poena presudio u pobedi Oly-ja nad Olimpijom.
- Majk Juzolino spakovao 30 poena Benetonu, Loncar prvi strelac Palakanestra u regularnom delu, Panatinaikos izgubio u cetvrtfinalu play-offa od Sakote, "Tim se raspada, navijaci jure igrace po svlacionicama", u Spaniji zakazan duel Real-Barsa u polufinalu..
- Vremeplov F4 Istanbul "Carska trojka u Carigradu!"
- U dresu Dalasa u jednom od poslednjih meceva regularnog dela Danilovic ubacio dotadasnji rekord karijere, poznati su parovi play-offa uz sjajne analize istih, Ajverson ruki godine, jedan od najtalentovanijih mladih igraca Kevin Garnet iz Minesote, licna karta Muki Blejlok - jedan od najpotcenjenijih bekova lige. Vec par brojeva traje feljton "NBA visokoletaci" o najboljim igracima lige a ovaj broj krasi naslov "Brdo koje skace" - pogodite koga su predstavili?
lord_slawe_

Postby lord_slawe_ » 28 Mar 2011, 14:40

broj 11 od 5.Maja '97

- Bosman i u kosarci, predlog Bore Stankovica za FIBA konferenciju. Italijanska stampa komentarisuci eventualne posledice usvajanja predloga tvrdi da je "solunski Aris unapred obezbedio opciju na sve kosarkase Partizana!"
- Nikola Dacevic (?) juniorski reprezentativac potpisuje za Limoz. Trener Bogdan Tanjevic kaze da je "Dacevic bolji kosarkas od Rigodoa u tim godinama"
- Pronasao jos nekoliko vesti o navodnim ultra-talentovanim, sto nasim, sto stranim igracima, nijedan od njih nije napravio ama bas nikakvu karijeru. Npr, Italijani puni hvale za nekog 17-ogodisnjeg Kristijana di Duliomarija ?!?
- Intervju Michael Jordan
- Partizanu osma titula, pobedjen FMP u seriji 3-1 , ponajbolji Mica Beric, Haris Brkic i trio centara Tomasevic, Drobnjak, Koturovic pridodali po 10-12 poena po mecu. Sastav - Vidacic D, Brkic, Cubrilo, Lazarevic, Beric, Koturovic, Vidacic V, Tomasevic, Drobnjak, Lukovski, trener Muta Nikolic.
- Miroslav Radosevic "Dolazim u Partizan", Djordje Colovic, predsednik Partizana "A sada Fajnal for", Muta "Zelim da ostanem", Buducnost i FMP se vec pojacavali (Stevan Pekovic i Dejan Radonjic), mladi centar Mornara Djuro Ostojic na pragu Zvezde..
- Dejvid Li Rivers, najzasluzniji za trijumf Olimpijakosa na Fajnal Foru, postigao 26 poena u pobedi nad Barselonom od 73-58 za prvu i jedinu titulu Olimpijakosa u istoriji.
Gazzeta je tada o Ivkovicu, treneru Jugoslovenske reprezentacije i Oly-ja rekla "Insistiranjem na snaznoj igri i odbrani on i Maljkovic, a malo manje Obradovic izmislili su fizicku kosarku koja nije lepa ali donosi trofeje. Sastoji se od misica, sporog ritma i granitne odbrane. To je ruzna kosarka koja ponizava talenat pojedinca ali donosi rezultate"
Djordjevic los u finalu u 10 minutu nakon izmene osuo rafal socnih psovki po Aitu. Muta "Tek sada mi je zao!"
- Prelazni rok uveliko traje, u Grckoj rat za Stojka (Vrankovica), Pesic ili Obradovic u Panatinaikosu, Stojakovic vec u Sacramentu, Kingsi nasli pare za Bodirogu, Tanjevic novi selektor Azura, mnogo vesti o transferima igraca..
- Istorijat, Finale Play-offa 1986 godine, Cibona-Zadar 1:2, u trecoj utakmici posle 2 produzetka u Zagrebu 110:111 za Zadar, trener Vlade Djurovic. Od igraca Zadra secam se jedino Stojka Vrankovica i Petranovica. Za Cibose igrali Nakic, Davor Cutura, Drazen (39 poena u toj trecoj), Danko Cvjeticanin, Franjo Arapovic..
- Poceo play-off u NBA, teze nego ocekivano Cikago eliminisao Washington gde su se pojavili Dzuon Howard i Chris Webber, Kukoc izvadio Bullse u 2 od 3 utakmice. NewYork bez poraza eliminisao Sarlot Vlade Divca (najbolji u seriji), predstavljen Dzon Starks.

broj 12 od 15.Maja '97

- Saopsten spisak igraca za pripreme za EP u Spaniji. Na spisku : Djordjevic, Vladimir Djokic, Sasa Obradovic, Beric, Danilovic, Loncar, Bodiroga, Radosevic, Cubrilo, Milenko Topic, Zoki Sakvic, Tomasevic, Drobnjak, Nikola Bulatovic, Rebraca i Divac.
- Novo pojacanje KK Zvezda Milenko Topic, angazovani jos i Vlada Kuzmanovic i neki Vukazic (?!). Ocekuje se potpis Topalovica, Ostojica i Vojkana Bencica. Partizan vec napustio Beric a sigurno dolaze Radosevi i Vladimir Djokic, Mijailo Grusanovic se spominje kao zamena nekom od centara. Buducnost isto renovira tim sa Pekovicem, Vladom Dragutinovicem i Djikanovicem..
- Marko Milic "Tata me lozi da dodjem u Partizan"
- Intervju Zoran Radovic i veliki pregled tek zavrsenog prvenstva. Do te mere analizirano kroz statistiku i intervjue sa igracima i trenerima da mi je u jednom momentu bilo i prenaporno analizirati. A meni tako nesto nikada nije bilo naporno..
- Danilo Mitrovic "Scepanovic je najbolji Jugoslovenski igrac" u svetlu toga da nije pozvan na pripreme repke.
- Prica o danasnjici KK Crvena Zvezda, Dragan Kapicic "Hteli smo da budemo prvaci Evrope a danas je Zvezda na nivou provincijskog kluba" Tomasevic "Igraci su samo roba", rasturen sampionski tim ZKK, objasnjeni odlasci Tarlaca, Stojakovica, Tomasevica, Jestratijevica, pred izlaznim vratima Igor Rakocevic.
- U Evropi igrala se zavrsnica prvenstava uz vesti "Stojakovic ostaje u PAOK", "Barkli i Juing se nudePanatinaikosu", "Djordjevic i Aito se pomirili" itd.. U spaniji Real - Barsa u polufinalu, gazduju Bodiroga na jednoj i Sale na drugoj strani... eh..
- Dusan Vujosevic, novi trener Skavolinija doveo Radosava Nesterovica. Inace, Vujosevic je vec poceo sa pripremama za sledecu sezoni iako na raspolaganju ima samo sest mladih kosarkasa! Tim ima dva treninga dnevno a naslov u Italijanskoj stampi "Vujosevic kaznjava!"
- U NBA se priblizava rasplet, Cikago i Juta cekaju rivale u finalima konferencija, pocela i pijaca a kao najatraktivniji free-agenti pominju se M.Jordan, Reks Cepmne, Pat Juing, Kevin Dzonson, Dejvid Vesli, Carls Autlo, Nik Anderson, Sem Kasel, Dzef Hornacek, Dzo Dumars, Teri Mils..
- Nastavak sjajnog, ali sjajnog feljtona o Barkliju, predstavljen ovosezonski tim Utah Jazz-a sa naglaskom "predvodjeni tandemom veterana poslednji put pokusava da dodje do NBA prstena" a u rubrici predstavljanje sjajan clanak o Klajdu Dreksleru. Kakva prangija u coveka, 20,6 poena 6,2 skoka i 5,7 asistencija prosecno u 14 sezona!!!
- Secate li se Eftimiosa Redzijasa?

broj 13 od 22. Maja '97

- "Pocela operacija Barselona" naslov vezan za pocetak priprema reprezentacije
- U anketi nekog Francuskog magazina Petar Naumovski (Efes) proglasen za najboljeg igraca Evrope, iza njega Djordjevic na drugom i Bodiroga na trecem mestu. Za najboljeg mladog igraca proglasen Stojakovic ispred Marka Milica, Vladimira Stepanije, Predraga Drobnjaka i Mirsada Jahovica.
- Intervju Vlade Djurovic, clanak o Vladi Scepanovicu i izjava Mira Radosevica vezana za prelazak u Partizan. Milenko Topic obecava trofeje u Zvezdi. Jos razgovora sa Dragoljubom Vidacicem, Rankom Carapicem, informacije o transferima, najave..
- Dusan Macura (18, C.Zvezda) jedan od nasih najperspektivnijih kosarkasa pred potpisom ugovora uslovljava igranjem u prvom timu..
- U petoj odlucujucoj utakmici finala play-offa Barsa pobedila Real Madrid i osvojila sedmu titulu. U toj petoj Djordjevic spakovao 25 poena uz 8 asistencija. E to je igrac koji je pravio razliku Beneton trijumfovao u italiji pobedom nad Timsistemom za koji je Karlton Majers ubacio 41 poen. "Postao sam Jugosloven prve klase" izjava Zeljka Rebrace.
U Grckoj Oly pred titulom predvodjen Draganom Tarlacem (16 poena i 14 skokova) a u Sloveniji se najavljuje velika bomba prelaznog roka - Vitalij Nosov u Krki!
- Slaven Rimac, uzdanica Cibone i Reprezentacije : "Aca Petrovic je hteo da me unisti!"
- Vremeplov - Pre 24 godine - 1973 godine - u Spaniji na prvenstvu Evrope Jugoslavija u final bolja od domacina Spanije 78:67, ekipa gde je bilo 8 debitanata(!).. Igrali izmedju ostalih Kresimir Cosic, Rato Tvrdic, Kicanovic, Dalipagic, Solman, Plecas, Moka Slavnic, Vinko Jelovac. Novosel "Lakse nego sto smo ocekivali"
- Posle 10 uspesnih godina u NBA ligi Kevin Dzonson naprasno odlucio da zavrsi karijeru tekom koje je igrao samo za Phoenix i belezio prosecno 18,6poena 3,3skoka i 9,5(!)asistencija.
- Lutrijom odredjeni San Antonio Spursi za pravo prvog pika i ta ljubav izmedju Dankana i njih i dan danas traje.
- MVP lige Karl Malone, Most improved Isaac Austin (Miami), rookie of the year Alen Iverson a sixth-man award u rukama John Starks-a. Najbolji defanzivac Mutombo.
- Predstavljanje Alena Iversona u kontekstu naslednika Michaela Jordana. Vec u svojoj rookie sezoni ubacio 50 poena Klivlendu, prosecno belezio 23,5 poena a interesantno je da je te godine, na all-star vikendu zeleo da ucestvuje u takmicenju u zakucavanju ali ga je povreda sprecila te je pobedu odneo 18-godisnji rookie L.A. Lakersa - Kobe Bryant (i ta ljubav i dan danas traje).

broj 14 od 29. Maja

- Plavi bez Divca, Danilovic se prikljucio pripremama a Rebarac se ozenio Nikola Loncar odusevljen Drobnjakom. Izgleda da je Drobnjak bas bio the one to come..
- Na okruglom stolu-seminaru o aktuelnim kosarkaskim trendovima organizovanom u Beogradu Pepe Laso "Samo su crnci bolji od Jugoslovena".. Izbegnut kosarkaski Bosman..
- Intervju Miro Radosevic, najbolji strelac lige.. bio mnogo blizi prelasku u FMP Zeleznik ali odlucilo ime Partizana. "Kada sam izasao iz prostorija FMP Zeleznika pomislio sam da bih bio lud da ne predjem kod njih. Sve smo zavrsili za 5 minuta" "Pregovori sa Partizanom su potrajali ceo dan, nisam imao menadzera nego su sa mnom bili moj otac i tast..."
- Luka Pavicevic tada play FMP Zeleznika ide u inostranstvo, Muta Nikolic produzio ugovor sa Partizanom, Bencic se posle 10 godina vratio u Zvezdu a posle 10-ak klubova i Efes se ukljucio u trku za Micom Bericem. Najbolji kosarkas zvezde Zlatko Bolic "Zvezdi falio Olajdzuvon".
- Pioniri Podgoricke Buducnosti prvaci Republice uz 59 poena Bojana Bakica. Beovuk prvak u juniorskoj konkurenciji, najvise obecavao Slobodan Savovic..
- Prica o Cacanskom Zeleznicaru.
- Vremeplov - Zlato osvojeno 1973 godine Jugosloveni odbranili dve godine kasnije na domacem terenu u Splitu i Beogradu. Vrlo malo promenjena ekipa, maltene se samo Mirza Delibasic prikljucio ekipi od pre dve godine a nakon finalne utakmice protiv opet Spanije (98:76) kapiten Rato Tvrdic izjavio "Kakva taktika, kakvi sabloni.. Ma, kad nam je krenulo nista protiv nas nije moglo da upali" a selektor Spanske selekcije se nije pojavio na konferenciji za novinare. Kasnije rekao "Brabender (inace, Amerikanac) je u ovom mecu prosao gore nego poslednji protivnik Kasijusa Kleja. Sramota je kako su Jugosloveni igrali prljavo"
- Dusan Vujosevic, novi trener Skavolinija "Zeleo sam da se vratim ali niko me nije hteo!" Jos tada ga isticali kao trenera koji zna i voli da radi sa mladim kosarkasima.
- Prelazni rok u to doba uveliko trajao, Fucka pregovarao sa Clipersima a za njega se borili Timsistem i Kinder, Nesterovic u Kinderu a i jedan Mladjan Silobad je odlucio da se okusa u letnjoj ligi! ali ne u Americi nego u Italiji
- Olimpijakos osvojio titulu u Grckoj i to petu uzastopnu! Opet dominirao Dragan Tarlac sa 16 poena i 9 skokova.
- Jedan od najtalentovanijih igraca u Sloveniji Matjas Smodis (17, Krka Novo Mesto) na meti Olimpije - Krka trazi obestecenje od 250.000 DM maraka a Olimpija je vec dovela 16-godisnjeg Bostjana Nahbara..
- U NBA ligi igraju se Finala konferencija, tuca Rodmana i Alonza Morninga na utakmici Cikago - Miami (siguran sam da ce se neko od vas setiti tog fajta pod kosem) a Carls Barkli ogorcen "prljavom" igrom Dzona Stoktona "Kad sudije ne sviraju tako ocigledan faul, dodje mi da mu iscasim rame ili polomim rebro!" a Entoan Kar, rezerva Karlu Melounu replicirao "Hej, ako hoce da se tuku, to je OK. Zato valjda dizemo tegove svaki dan."
- Jos jedno ime koje priziva secanja. Nik Van Eksel...
- Njujork Niksi, vrlo skup tim (Pat Juing, Alan Hjuston, Dzon Starks, Carls Oukli, Kris Cajlds, Lari Dzonson, Carli Vorld, Bak Vilijams) nije se plasirao u zavrsnicu..
- Predstavljanje Tima Hardeveja (Miami Heat) - e kako sam voleo ovog igraca.. 19,7 poena po mecu i 9,2 asistencije po mecu u karijeri, bio je poznat po njegovom "cross-over" driblingu, prakticno igrac koji je izmislio ovaj dribling a tada se, posto defanzivci nisu bili upoznati sa ovim manevrom, vrlo cesto desavalo da zavrse na parketu..
- I na kraju feljton o Patu Juingu uz naslov "reinkarnacija Bila Rasela"..

broj 15 od 5 Juna 97

- Moskovski "Sport Ekspres" objavio listu najboljih kosarkasa Evrope po pozicijama. Na poziciji pleya na prvom mestu Dejvid Rivers (Oly) ispred Djordjevica i Naumovskog. Na beku Henri Vilijams (Beneton) ispred Karltona Majersa i Sigalasa, Nikola Loncar na sedmom mestu. Na niskom krilu Dejan Bodiroga ispred Karnisovasa, Komazaca pa Stojakovica, na krilnom centru Dragan Tarlac ispred Dzoa Arlaukasa (Real) i Nikosa Ikonomua a na centru Zoran Savic ( ) ispred Rebrace!
- Dejvid Bauman predvidja visoko mesto na draftu za Drobnjaka. Opasno se kotira i Vladimir Stepanija (!)
- intervju Predrag Danilovic. pomalo o Zeljku Obradovicu, Vujosevicu, Divcu, Petu Rajliju, Ivkovicu, Djorjdevicu.. na konstataciju da je moguce da se sastane sa Partizanu u EL sledece sezone kaze "Dacu im 50 poena, ako budem mogao"
- Aleksandar Trifunovic, dugogodisnji kapiten Crveno-belih odlazi sa malog Kalemegdana "Zvezdi sam dao dve titule i jednu nogu!".. Kao 17-ogodisnjak odbio prelazak u Partizan.
- Oliver Popovic iznenadno potpisao za Zvezdu, Dejan Koturovic otisnuo preko bare u potrazi za angazmanom, Nikola Bulatovic interesantan Partizanu a put SAD-a krenuo i Aleksandar Radojevic, mladi centar Buducnosti..
- Plejmejker Buducnosti Gavrilo Pajovic "bez petice tesko do titule", za Buducnost potpisao Zoran Jovanovic bivsi centar Zvezde
- Reprezentacija krenula put Berlina na pripremne utakmice sa Nemcima a mlada repka vezbala za mediteranske igre.
Sastav mladih u to doba: Glintic, Nadjfei (Aleksandar?), Nikolic, Stanojevic, Lukovski, Canak, Rakocevic, Scepanovic, Djuro Ostojic, Vesa Petrovic, Vukicevic, Lazic
- Nakon dve godine provedene u NBA ligi Predrag Danilovic potpisao trogodisnji ugovor sa Kinderom vredan 11 miliona maraka. Iscurela informacija da mu je novi trener Indijane Leri Bird nudio sedmogodisnji ugovor vredan 21 milion dolara. Kinder jos doveo Nesterovica, Rigodoa, Alesandra Frozinija, Kjaciga, Koldebelu..
- Srdjan Jovanovic, bivsi junior Zvezde u Stefanelu, Panajotis Fasulas potpisao za Olimpijakos, najbolji igras zavrsenog Spanskog prvenstva Tanoka Berd iz Huventuda. Secate li se Damijao-a i Mardoka iz Timsistema Inace pise da je Timsistem pokusao da dovede Charlesa Oakley-a iz Nicks-a za 2,8 miliona dolara po sezoni!
- Vremeplov, Evropsko prvenstvo u Belgiji 1977 godine i trece zlato za Jugoslaviju, izuzetno podmladjen sastav sa svega dva starija igraca : Joze Papic, Kicanovic, Jelovac, Duje Krstulovic, Zeljko Jerkov, Djogic, Slavnic, Kresimir Cosic, Radovanovic, Varajic, Delibasic i Dalipagic. U finalu savladan SSSR na celu sa cuvenim pukovnikom Gomeljskim.
- U NBA ligi poznati finalisti, sad vec antologijski duel Chicaga i Utah Jazza.. prvi mec dobio Chicago kuci i pored dominacije Jute tokom cele utakmice i to pogotkom Jordana u poslednjim sekundama. Kasnije sam cuo mnoga misljenja da je upravo ovo resilo tu seriju.
- Leri Bird se vratio u rodnu Indijanu kao trener Pacersa.. Nije imao neku zapazenu trenersku karijeru..
- Na videlo izasao skandal oko namestanja utakmica u Detroit Pistonsima u vreme Ajzeje Tomasa
lord_slawe_

Postby lord_slawe_ » 04 Apr 2011, 16:25

eo i broja 16, sedmicu kasnije..

- na naslovnici, Covic : "Rusi me SPS!"
- Sergej Bjelov, reprezentativac Rusije "Ako ne osvojimo zlato, peske se vracamo u Rusiju"
- Spominje se neki Sremski Kukoc pod imenom Aleksandar Matic
- Srdjan Jovanovic, Zvezdino dete potpisao za Milanski Stefanel, intervju sa naslovom "Zamislite Zvezdinu petorku Jovanovic - Vukcevic - Stojakovic - Tomasevic - Tarlac" u fzn da su svi pobegli glavom bez obzira iz Zvezde u Grcku..
- Duda Ivkovic proglasen najboljim trenerom Evrope
- Toni Kukoc "Bodiroga je strasan igrac!"
- Intervju Mijailo Grusanovic, ja sam ga mnogo gotivio, mator a objasnjavao je basketa sa nevidjenom lakocom..
- Zavrsen prelazni rok u Winston YUBA ligi (dakle 12. Jun i zavrsen prelazni rok)..
Zvezda se ubedljivo "najbolje" pojacala dovevsi Topica, Kuzmanovica i Topalovica iz BFC-a i Olivera Popovica i Vojkana Bencica ( ) dok ih je napustio trio Aleksandar Trifunovic - Nebojsa Ilic - Mirko Pavlovic ( ne verujem kolika analogija moze iz ovoga da se izvuce), Partizan doveo Mira Radosevica i Djokica dok su ih napustili kapiten Beric i Koturovic, Buducnost fino pazarila - Ostojic, Zoran Jovanovic, Vlada Dragutinovic uz zadrzavanje kostura tima, FMP doveo Gorana Nikolica, Dejana Radonjica, Mladena Sekularca uz odlaske Luke Pavicevica i Silobada dok je i Beobanka bila vrlo aktivna dovodeci upravo Pavicevica i Mladju uz Glintica..
- Seca li se iko Branka Rajevca centra Radnickog sa Crvenog Krsta?
- Repka izgubila prve dve pripreme zatvorenog karaktera protiv Nemacke
- Slobodan Subotic preuzeo klupu Panatinaikosa a Kinder nakon Danilovica sprema ponudu za Divca. Olimpijakos doveo jos jednu zvezdu - Arturasa Karnisovasa a nakon spomenutog potpisa Subotica citav niz igraca se vezuje za PAO. Real trazi "anti-Duenjasa" i nadje ga u vidu Serge-a Zvikera (218cm i 125kg), Holandjanina sa Univerziteta Severna Karolina a dovodjenjem Marsela Nikole i Eftimiosa Redzijasa Barselona formirala ekipu za predsojecu sezonu uz ostanak Djordjevica..
- Petar Naumovski - "Niko ne trenira kao Jugosloveni"
- Vremeplov, cetvrto zlato sa prvestava Evrope, Zagreb 1989 godine. Kontam da vecina zna vecinu detanja a ja cu samo citirati Dudu ("A sad, Amerikanci!") i baciti sastav: Drazen Petrovic, Zdravko Radulovic, Zoran Cutura, Kukoc, Paspalj, Zdovc, Zoran Radovic, Stojan Vrankovic, Divac, Danilovic, Radja i Mario Primorac.
- Nakon cetiri utakmice u finalu NBA play-offa rezultat je neresen..
Ni ovde nemam sta novo trubiti te evo sastava obe ekipe:
- Rodman, Pipen, Jordan, Kukoc, Luk Longli, Ron Harper, Kerr, Kuechler, Caffey..
- Malone, Stokton, Greg Ostertag, Dzef Hornacek, Brajon Rasel, Adam Keefe, Foster, Carr, Howard Eisley, Anderson..
- Dejvid Ster vraca trojku na 7.24 metra a bila je na 6.74m.
- Clanak o nadolazecem Dream-Team-u IV a, po pozicijama, spominju se:
Terel Brendon (Cleveland) i Tim Hardevej
Glen Rajs i Latrel Sprivel
Tom Gugliota i Glen Robinson
Son Kemp i Vin Bejker
Alonzo Morning i Kris Veber (uz napomenu da veliki broj centara u ligi nisu Amerikanci)
Kendal Gil (), Kevin Garnet, Son Bredli kao dodatak..
- Predstavljanje Rona Harpera iz chicaga, sjajnog beka i vrlo vazan deo masinerije Bullsa toga vremena.
- I za kraj Lazne nagrade
Najlosiji momak lige - Denis Rodman
Placljivko godine - Kris Cajlds (napravio cak 198 licnih gresaka)
Najmanje minuta u ligi - Brus Bowen (Miami) odigrao samo 1 minut
Fosil godine - Carls Dzons (Hjuston) - sa svojih 40 godina odigrao 11 utakmica i napravio vise licnih gresaka nego sto je postigao poena
Najgrublji igrac lige - Son Kemp - najvise licnih gresaka uz 11 iskljucujucih
Najgori pik prve runde drafta - Eftimios Redzijas
Najgora investicija - Lusijus Heris (76ers) - potpisao 7godisnji ugovor vredan oko 30miliona a postizao 5,4 poena po mecu

broj 17 od 19.Juna '97-me

- Secate li se prestiznog turnira "Trofej Beograda"? Zasto se to vise ne organizuje..
- Disciplinska komisija Kosarkaskog Saveza Stbije nakon osam punih casova vecanja izrekla Nebojsi Covicu, dotadasnjem predsedniku KS Jugoslavije jedinstvenu kaznu zabrane vrsenja duznosti u kosarkaskom sportu u trajanju od godinu dana.
- KK Partizan potpisao ugovor o sponzorstvu sa kompanijom Zepter.
- Intervju Ranko Zeravica, novi-stari sef struke u Crvenoj Zvezdi.. "Izgubili smo korak sa savremenom kosarkom"..
- Crvena Zvezda na renoviranim terenima malog Kalemegdana predstavila ekipu za sledecu sezonu. Najavljuju se trofeji, a odustajanjem Mornara iz Bara od takmicenja u Kupu Radivoja Koraca crveno-beli "zaradili" izlaz u Evropu.
- Mlada reprezentacija osvojila bronzu na mediteranskim igrama, nastavljaju pripreme za svetsko prvenstvo.. Zoran Savic o pripremama najace selekcije a Sale Djordjevic kaze "Evropi je dosta nase dominacije"
Skracen je spisak igraca, otpali su Vladimir Djokic, Dejan Koturovic, Aleksandar Cubrilo i Predrag Drobnjak. U dve pripremne utakmice protiv Grka u Pioniru zabelezene dve pobede. Komsije trenirao Janakis.
- Arturas Karnisovas "Djordjevic je jedini razlog sto zalim za odlaskom iz Barselone"
- Slobodan Boban Jankovic odlucio da prihvati ponudu Panioniosai od sledece sezone postane generalni menadzer kluba.
- Uprava Reala postavila ultimatum Dejanu Bodirogi, Beneton zadrzava Henrija Vilijamsa a u Milanski Stefanel stigli Dmitri Papanikolao i bivsi kosarkas Lejkersa Bajron Skot! Vujosevic tvorac novog Skavolinija (doveo Jana Bonata) a Barselona predstavila tim za sledecu sezonu (Djordjevic, Djofreza, Redzijas, Marselo Nikola, Duenjas, Andreas Himenez, Esteljer..)
- Ivo Daneu "Slovenija nema igrace za NBA"
- Istorijat Prvenstvo Evrope 1991 godine u Rimu, peto zlato za "plave" u senci sumorne najave rata. Opet nemam sta da dodam a da vam bude novo ili interesantno osim izjave Caka Dejlija, novopostavljenog selektora prve reprezentacije SAD koja ce biti sastavljena od profesionalaca "Jugosloveni su neverovatna ekipa".. A ta ekipa, kojoj je falio Drazen Petrovic je gazila sve redom sa po najmanje 20 razlike igrala je u sastavu : Zoran Sretenovic, Aleksandar Djordjevic, Velimir Perasovic, Toni Kukoc, Zarko Paspalj, Jurij Zdovc, Predrag Danilovic, Zoran Jovanovic, Vlade Divac, Arijan Komazec, Dino Radja i Zoran Savic. Jaoj..
- Pobedama u petoj i sestoj utakmici finala NBA lige Chicago Bullsi odbranili titulu. Petu tekmu su dobili sa 2 razlike sutem MJ-a u poslednjim sekundama a u sestoj utakmici opet pri neresenom rezultatu dodaje do Stiva Kerra koji resava seriju u korist Bullsa. Taj kljucni peti susret Jordan je zavrsio sa 38 poena.
- Te godine je pocela WNBA liga
- Predstavljanje Ajzaka Ostina, backup-a Alonzu Morningu u Miamiju. Covek koji je dosao iz Evope u Miami u svojoj prvoj sezoni (ne kao rookie, igrao je pre Evrope manje zapazene role u Juti i Filadelfiji) u Heat-u belezio je skoro 10 poena i 6 skokova po mecu zavrednujuci titulu igraca koji je najvise napredovao, ispred Daga Kristija i Rasida Valasa. Steta sto nije imao karijeru kao ova dvojica
- Krece novi sjajan feljton NBA visokoletaci o Krisu Malinu..

Here it is - broj 18 od 26. Juna '97

- Pocelo 30. Evropsko prvenstvo - Plavi brane titulu
- Aleksandar Gomeljski, najtrofejniji trener u istoriji Evropske kosarke - "Vi ste mala Amerika!"
- Dusan Macura, 17-ogodisnji centar C.Zvezde mogao bi da potpise ugovor sa Panatinaikosom..
- Kadetska reprezentacija se priprema za EP. Sa spiska kadeta jedini koji su napravili kakve-takve karijere su Miljan Pavkovic i Vladimir Tica. Za vecinu ovih igraca se posle nije culo. Kasnije ce ti kadeti postati prvaci Evrope.
- Intervju Aleksandar Djordjevic - kakav covek, kakva karijera.
- Pocetak prvenstva Evrope - Svi se plase Plavih. Pljuste pohvale na sve strane a tim, predvodjen selektorom Dudom Ivkovicem izgledao je ovako - Bodiroga, Danilovic, Obradovic, Loncar, Radosevic, Beric, Djordjevic, Rebraca, Bulatovic, Savic, Tomasevic, Topic. A u strucnom stabu Dude Ivkovica, pazite sad : Zeljko Obradovic i Muta Nikolic!
- Pregled svih ostalih reprezentacija sa sastavima i kratkim rezimeom njihovih priprema. Kada pregledavah ovo setih se nekada dobro poznatih a sada zaboravljenih - Klaudija Koldebele, Adama Vojcika, Aleksandera Kil-a, Nikosa Ikonomua, Jevgenija Kisurina, Andreja Fetisova, Seja Bukve , Haruna Erdenaja, Sefana Rizasera, Saulijusa Strombergasa, Odeda Katasa..
- Vremeplov - 1995 godina i Evropsko prvenstvo u Atini. Tek o ovome nemam sta pametno da dodam tako da evo nekih zanimljivosti - Danilovic "Mogu samo da nas mrze", Sasa Djordjevic je na celom prvenstvu sutirao za 3 - 17-34 dakle 50% a u finalu 9-12 uz 41 poen. Sa druge strane ga je pratio Sarunas Marculjonis sa 32 poena, 6 skokova i 6 asistencija, koji je proglasen za najboljeg igraca turnira. Najbolja petorka prvenstva je bila bez Djordjevica a izgledala je ovako - Marculjonis - Hristodulu - Kukoc - Divac - Sabonis. Pat Rajli "Onog casa kada sam 1989 godine video Divca na prvom treningu LA Lejkersa shvatio sam kakav dragulj imam u rukama". Inace, ono sto je neverovatno je procenat suta za 3 poena na celom sampionatu - Marculjonis i Jan Bonato 56%, Hristodulu 54%, spominjani Djordjevic i Andrej Fetisov 50% a svi oni su sutnuli najmanje 30 puta za 3..
- Dominik Vilkins trazi klub u Evropi! Bolonjski Timsistem je platio 10.000$ samo za dolazak u Italiju a spominje se da bi mogao da predje za sumu od 2mil maraka po sezoni. Vilkins se sigurno nece vracati u Grcku zato sto je posle odlaska iz Panatinaikosa ostao duzan 50.000$ za telefonski racun u stanu gde je ziveo
- Odrzan NBA draft, kasno u noc tako da detaljnije u sledecem postu a ovde ima mnogo interesantan clanak o istoriji draftova, koji je najupsesniji a koji najlosiji i slicno
L.A.Clippersi se spominju kao najlosiji procenjivaci jer od "bezbroj" prvih pikova ama bas nijedan nije nije postao zvezda. Za najbolju berbu su proglasili 1985 godinu (Juing, Meloun, Oakley, Dzo Dumars, Kris Malin, Ksavijer MekDanijel, Detlef Srempf) a ni 1984 nije losa (Jordan, Olajuwon, Barkley, Otis Torp, Kevin Vilis, Dzon Stokton). Kada je u pitanju najlosiji tu je 1986 bez premca (2 pik Len Bajas, 3-Kris Vosburb, 5-Keni Voker, 6-Vilijem Bedford i tako dalje, stvarno nijedan dobar igrac).
- NBA izbor - Dzef Hornacek, odlican suter za 3 poena, sjajan radnik i nezamenljiv clan Utah-a tih godina. Ima ona legendarna slika gde je, u akciji okruzen Dzordan-om, Rodmanom, Pippen-om cini mi se iz finala, sjajna slika..

broj 19 od 3.Jula '97-me

- Plavi u cetvrtfinalu u Barceloni, na naslovnoj strani slika Sase Djordjevica, posle trice Hrvatima a na ledjima ga nona - Kokan Djurisic
- Dejvid Rivers iz Olimpijakosa presao u Timsistem za 1.7 miliona dolara godisnje. Zamislite transfere u tom pravcu danas..
- Predrag Drobnjak izabran kao 49. pik na draftu od strane Vasingtona.
- Intervju Milan Gurovic - sledece godine se prijavljuje za draft, zeli da igra za Srpsku reprezentaciju, "prerastao sam Crvenu Zvezdu, jedini klub iz nase zemlje koji bi meni bio interesantan je Partizan zato sto igra Evropsku ligu, ali sam ja vec krenuo drugim putem"..
- Intervju Nikola Jestratijevic, pored Predraga Drobnjaka najtalentovaniji igrac na poziciji 5 u Jugoslaviji. Igra li on jos uvek?
- Posle 6 utakmica na prvenstvu Evrope Jugosloveni ostvarili plasman u cetvrtfinale.
- I tekma YU - Poljska 104 - 76 (Rebraca 19p, Danilovic 18, Bodiroga 16)
- II tekma YU - Italija 69 - 74 (Djordjevic 29p, 5as, Danilovic 13, ostali mizerno, Majers 23p 16-16sl bacanja)
- III tekma YU - Letonija 108 - 89 (Djordjevic 22p, 8as, Rebraca 17, Savic 12)
- IV tekma YU - Nemacka 88 - 73 (Savic 16p, Djordjevic 14p, 5as, Rebraca 12)
- V tekma YU - Hrvatska 64 - 62 (Djordjevic 19p, Bodiroga i Bulatovic 10, Slaven Rimac 22p 13-13sl bacanja)
- VI tekma YU - Spanija 79 - 70 (Loncar 17p, Rebraca 16p, Topic 14)

Statistika prvenstva do borbi za cetvrtfinale otkriva da je najbolji penaldzija Majers (39-41) a za njim Oded Katas (50-55), najbolji strelac Letonac Bagackis (21,8) ispred Katasa, najbolji asistent Mulaomerovic (6as po mecu) ispred nekog Letonca i Djordjevica, najbolji bloker Rebraca sa 2 blokade po mecu, Mulaomerovic gubi 5(!) lopti po mecu a Riki Pitis krade 4,33 a najbolji skakac Rasa Nesterovic (7,8 po mecu) ispred Mirsada Jahovica (7,33).
Da, najbolji trojkas do tada na PE je bio Sale Nacionale sa ucinkom 14-23 ili 60,8%.

Cetvrtfinalni parovi PE - Grcka-Poljska, Italija-Turska, Spanija-Rusija i Jugoslavija-Litvanija.
Gomile sjajnih blic-vesti, izvestaji i rezultati sa svake utakmice. Uzivancija

- Radosav Nesterovic, centar Slovenacke Reprezentacije "Voleo bih da se vratim u Partizan".
"Kako je doslo do toga da te puste?" - "Ne znam ni sam. U mojoj generaciji su bili Drobnjak i Glintic. Trener je bio Lukajic i on je dao prednost drugima, ali mu ja ne zameram. U Partizanu su hteli da me zadrze ali sam ja hteo da igram". "Partizan je institucija"
- Hrvatski mediji "I Bog protiv Hrvata", "Djordjevic pogodio nemogucu trojku"..
- Kao sto se i ocekivalo, na drafrtu te godine kao prvi pik izabran Tim Dankan od strane San Antonio Sparsa. Iza njega biran je Kit Van Horn a kao treci je bio Consi Bilaps. Jos Jos su birani i Ron Merser (6), Tim Tomas (7), Trejsi MekGrejdi (9), Skot Polard (19), Bobi Dzekson (23), Carls Smit (26), Dzejms Koton (onaj ex - Partizanov?! edit - kak'i bre, onaj je bio Sevalije 33), Marko Milic (34), Kebu Stjuart (36) itd.
- Cudo od deteta iz Los Andjeles Lejkersa Kobi Brajant iskoristice letnju pauzu da poboljsa ono (odbrana) sto ga sprecava da se od talenta razvije u velikog igraca. Sa prosecnim brojkama, bar u odnosu na Alena Iversona te godine, umeli su da prepoznaju talenat..
- Predstavljen Bak Vilijams (New York) aka "celicni covek". Te godine je igrao svoju 16-tu sezonu u NBA a za to vreme imao 13,1 poen i 10,1 skok po mecu tekom cele karijere. Clan generacije Portlanda koju je predvodio Klajd Dreksler, veliki radnik, igrao na poziciji 4 i jedan od legendi, obelezio je 80-te i pocetak 90-tih..

Broj 20 od 10.Jula '97 'dine, pravi gusht je bio ponovo ga prelistavati jer:

- Eurobasket 97 - Zlato za Plave!! MVP sampionata, jedan jedini i neponovljivi Sale Djordjevic!
- Milan Reljic igrac koji je sa 17 godina napustio CZ i otisao u Grcku sledece sezone nastupace za Kadjivu
- Zordi Viljakampa najavio da napusta kosarku..
- Bajron Skot, bivsi igrac LA Lakersa potpisao dvogodisnji ugovor sa PAO vredan 3 miliona dolara. Radja vrlo blizu dolaska..
- Intervju Nikola Bulatovic.
- 30. Sampionat Evope zavrsen trijumfom Jugoslovena
Retrospektivno, u cetvrtfinalu savladana Litvanija 75 - 60 (Danilovic 21p, Topic 12p i 8sk, Sasa Obradovic 11p) a rezultat Italija - Turska glasio 66 - 43. U polufinalu Jugoslavija - Grcka 88 - 80, po mnogima i najbolja partija naseg tima na prvenstvu, Grci (Alvertis, Papanikolau, Sigalas, Ikonomu, Redzijas, Hristodulu..) su bili naostreni ali su ih Bodiroga sa 22 poena, 6 skokova i 5 asistencija, Danilovic sa poena i ostatak Plavog tima sprecili u nameri da igraju finale. U drugom polufinalu Italijani su savladali Ruse sa 67 - 65 uz 19 poena Karltona Majersa i 14 poena i 10 skokova Denisa Markonata.
Veliko finale je bila utakmica koju, verujem kao i vi nikada necu zaboraviti. Kako je samo Zoki Savic cuvao Fucku, kako ga je samo shibao i maltretirao dok je ovaj sutirao 4-12 sa penala, pa onda fantasticna rola Bodiroge koji je nosio tim u eliminacionim utakmicama, kako se samo Majers ispucavao za 3 (3-13) i kako je nemocan bio kada se utakmica prelomila u nasu korist..
Na prvenstvu su za nas nastupili - Bodiroga, Danilovic, Obradovic, Loncar, Radosevic, Beric, Djordjevic, Rebraca, Bulatovic, Savic, Tomasevic i Topic pod vodjstvom Dude Ivkovica, trenera Zeljka Obradovica, pomocnika Mute Nikolica i Momira Milatovic, kond.trenera Krdzalica.
- Gomila statistike sa prvenstva - timske i individualne. Nasa ekipa je bila najbolja u sutu i za 2 i za 3 poena na ovom prvenstvu!! Pojedinacno, najbolji strelac prvenstva je bio Oded Katas (22ppg), najbolji skakac Mirsad Turkcan (7,33rpg), najbolji asistent Mulaomerovic (6,38apg) a najbolji bloker Zeljko Rebraca (1,67bpg).
Genijalne slike sa doceka igraca i veselja u diskoteci, kakvi su samo to carevi bili...
- Mirsad Jahovic - Fali mi nas jezik. "Beric pogresio. Bio sam licno prisutan u kancelariji kada je predsednik Efesa zvao Berica. Ponudjeni su mu takvi uslovi kakve trenutno ne moze da mu ponudi nijedan klub u Evropi. Bili smo spremni i Partizanu da platimo veliko obestecenje ali je Mica izgleda odlucio da ide u Italiju"
- Seca li se iko Heninga Harnisha, Nemackog reprezentativca , Upisao je fax nakon okoncanja profi karijere, citao je Ivu Andrica a povlaci se zato sto mu se ne dopada mesanje politike u sport i kako naslucuje krizu u Evropskoj kosarci
- NBA liga - clanak o menadzerima igraca i njihovom globalnom uticaju na "igru"..
- Predstavljanje Stiva Kera. Covek koji je u celoj karijeri za tri poena sutirao nesto ispod 50 % a u pojedinim sezonama taj procenat je isao i do 60 % !
lord_slawe_

Postby Milisav68 » 04 Apr 2011, 22:58

lord_slawe_ wrote:@milisav

Trudio sam se da ono sto je pisalo stavljam u navodnike, kao sto su izjave nekih igraca ili neki bombasticni naslovi, delovi clanaka.
Nadam se da ces se snalaziti, jer zaista nemam vremena da opet prelazim sve i da re-editujem, ovo je prosta copy-paste akcija iz arhive drugog foruma.

Ok, nije problem, ja sam mislio da ih sad prelistavaš i kuckaš. :smile:
Još jednom :bravo: za trud.
Milisav68

Postby lord_slawe_ » 13 Apr 2011, 13:39

broj 21 od 24. Jula '97 - cena 8 din ovo poskupljenje mi je teze palo nego sadasnja SEKA..

- Nikola Loncar - Sa Partizanom sam zavrsio (jedno jako trcanje pred rudu..)
- Kadeti prvaci Evrope!
- Mirko Milicevic, Slobodan Kalicanin, Dusan Jelic samo su neka od imena koja se pominju a kojih ni uz najvece napore sive mozdane mase i googlashkih bravura nisam uspeo da se dosetim..
- Intervju pominjani Nikola Loncar - iz Italijanske Kadjve kao najbolji strelac Italijanske lige sasvim neobjasnjivo prelazi u Francuski Pari Sen Zermen.
- Kadetska reprezentacija Srbija pobedom nad Rusijom 100 - 87 postala prvak Evrope. Predvodjeni trenerom Veselinom Maticem zlato su osvojili - Micheta, Toshic, Vukadinov, Shekularac, Crnogorac, Tica, Marko Pekovic, Ronchevic, Lakonic, Sojic, Miljan Pavkovic, Jovanovic. Na prvenstvu su igrali Ivan Tomas (Cro), Andrej Kirilenko, Toni Parker, Jose Calderon, Sani Becirovic, Vladimir Boisa, Antonis Focis, Floran Pietrus, Vlado Ilijevski..
Eto, iz te generacije mozemo da kazemo da smo "dobili" Miljana Pavkovica, Marka Pekovica i Vladimira Ticu. Hm. Mnogo je obecavao Slovenac Zagorac, secam ga se kao veoma talentovanog centra ali se izgubio kao i Sekularac i Crnogorac kod nas. Petorica igraca se nisu ni vratila u zemlju vec su ostali u nekom kampu u Belgiji na sta je Tosa zestoko reagovao zbog Marka Pekovica i Crnogorca.
- Partizan, Crvena Zvezda kao i vecina prvoligasa zapoceli pripreme za novu sezonu..
- Objavljen zreb za Evropska klupska takmicenja, Partizan u grupi sa Danilovicevim Kinderom i Barcelonom + Ulker, Ortez i Hapoel Jerusalim.
- Reprezentacija do 22 godine nastavlja pripreme za SP u Australiji. Redjaju se porazi od Spanije (x2) i Litvanije a nasi su bili u sastavu Petrovic, Scepanovic, Rakocevic, Cubrilo, Nadjfei, Stanojevic, Basaric, Glintic, Ostojic, Canak, Lukovski.
Za Spance nastupa Jorge Garbajosa, Himenez a Litvance Marchuljonis, Zukauskas, Kaukenas...
- Marko Milic nastupa za Filadelfiju u letnjoj ligi dok Damir Mulaomerovic prica o okolnostima pod kojim odlazi iz Cibone..
- NBA - Rodman debitovao kao kecher , pricha o marketinskom ratu proizvodjaca patika i izbor za najlepsu fotografiju..
- Predstavljanje Vin-a Bejkera, sjajan krilni centar tada Milvoki Bucksa, jedan od najboljih u ligi..

DT Kosarka, broj 22 - 7 Avgust '97me

- Slobodan Tosic, igrac Mornara iz Bara "Zeleo bih da budem kao Danilovic"...
- Mladen Sekularac "Zelim da igram kao Kukoc". Inace, obojica su clanovi Kadetske selekcije, prvaka Evrope i bili su nosioci igre..
- Predrag Stojakovic u Sakramentu strpljivo sprovodi rehabilitaciju i svakodnevno sutira po 500 trojki. Procenti su mu izvanredni i nekoliko puta uspeva da u seriji od 50 suteva pogodi 42 lopte. Na drugoj strani, PAOK mu nudi milion dolara samo da ostane..
- Sarunas Marculjonis prestao sa aktivnim igranjem i preuzeo funkciju predsednika Litvanske lige. Izrazava razocarenje kvalitetom Litvanaca koji igraju na koledzima, predvidja osnivanje Balticke lige i sumnja u sanse da Ilgauskas postane NBA kalibar.
- U rubrici "pisma", zanimljivo prorocanstvo jednog citaoca koji je, jos onda, predvidjao krah Srpske kosarke zbog rada u mladjim kategorijama. Kaze da sputavaju rad na individualnom kvalitetu sve u funkciji timske igre. Vise nemamo (onda) igraca koji moze svakom da ubaci 30 poena a nasi "timski" igraci nisu na Evropskom nivou. Interesantno pismo koje je, uz male korekcije, veoma aktuelno i dan-danas.
- Intervju Veselin Toza Matic, trener zlatnih kadeta. Tada vrlo mlad strucnjak. Googlao sam, trenirao je neke klubove u Nemackoj i Poljskoj a momentalno je, bar po wikipediji, trener selekcije Irana..
- Prvoligasi nastavljaju pripreme za predstojecu sezonu, gotovo svi odreda najavljuju borbu za pozicije koje vode u Evropske Kupove.
- Dragan Markovic - krilo Subotickog Spartaka najavljuje isto to. Taj je kasnije presao u Partizan koliko me secanje sluzi?
- Sastav juniorske reprezentacije Jugoslavije (godiste 1980 i mladje), pod vodjstvom trenera Branislava Jemch-a (?!) :
Djordje Komadinic (Part), Marko Kijac (Beobanka), Slobodan Ocokoljic (Masinac), Novak Stojsic (FMP), Mirko Vukajlovic (CZ), Vladimir Radmanovic (CZ), Nenad Pistoljevic (FMP), Goran Cakic (CZ), Jugoslav Dasic (Masinac), Nikola Vucurovic (BFC-Voj), Balsa Radunovic (Buduc), Nikola Krusevac (CZ) i Milos Vujanic (CZ).
Osim Radmanovica i Vujanica niko od ovih mladica nije napravio neku znacajnu karijeru a o doprinosu u seniorskoj selekciji da ne govorimo, sem Vujketa i eventualno Radmanovica, mada je Radmanovic mnogo vise problema stvarao nego sto je bio koristan. Iako je ovde nedostajalo nekoliko igraca, Macura pre svih, mozemo izvuci poucnu paralelu glede sadasnjosti i (ne)uspeha nasih juniora u Litvaniji. Mnogo je bitnije stvoriti igraca(e) koji ce dati doprinos seniorskoj selekciji nego po svaku cenu (i cenu pljuvanja po mladicima) juriti rezultat u mladjim kategorijama.
- Sastavi Partizanovi protivnika u Evropskoj Ligi. Kinder (Danilovic, Rigodo, Skonokini, Abio, Papanikolau, Savic, Nesterovic, Frozini, Augusto Bineli - koji je tada imao 33 godine a nedavno sam (ovde) procitao da je tek sada pravio oprostaj?!), Barcelona (Rafa Djofresa, Djordjevic, Himenez, Nikola, Redzijas, Duenjas), Ortez , Hapoel (Radisav Curcic ) i Ulker (Harun Erdenak, Jildirim)..
- Kenet Caki Etkins je poslednje pojacanje Cibone u tom prelaznom roku..
- Cikago Bulsi doveli Madjara! Ko moze da se seti imena bez konsultovanja literature i googla? Ja se nikada ne bih mogao setiti
- Italijanska liga nikada jaca. Drim Timsistem i Kinder mnogo pojacani, odlicne sastave imali i Beneton, Skalovili, Stefanel.. Malo gore je sam kucao sastav Kindera a Timsistem je doveo Dominika Vilkinsa, Gregora Fucku, Galanda, Kjacig uz Riversa i Majersa... Secate li se kako se ta sezona zavrsila? I ko je resio..
- Grcko prvenstvo pocinje u senci velikog sukoba Janisa Joanidisa i Dude Ivkovica. Joanidis se "osvetio" Dudi (ovaj ga nasledio na mestu trenera i osvojio Evropsku ligu) tako sto je odveo Sigalasa i Papanikolaua iz Oly-ja mutnim radnjama sa njihovim menadzerima. Zare Paspalj te godine igrao za Aris
- Spanska liga ultra-nezanimljiva u odnosu na ove dve..
- Fil Dzekson jos godinu dana u Bullsima, Sparsi zavrsili posao sa Dankanom, najbolji ruki prosle godine - Alen Iverson uhapsen zbog posedovanja marihuane i nedozvoljenog nosenja vatrenog oruzja..
- Predstavljanje Horace Grant (Orlando Magic) Cuveni "General" i njegove jos cuvenije naocare..

DT Kosarka, broj 23 od 21.Avgusta '97

- U svakom broju je bila rubrika "zasto volim kosarku" gde su ukratko intervijuisali poznate licnosti na zadatu temu, u ovom broju, jedan-jedini i neponovljivi Dobrosav Gajic, izmedju ostalog, kaze : "Novinari koji prate kosarku dobili su mogucnost, zahvaljujuci ovoj igri, da kazu mnogo lepih i nekonvencionalnih reci"
- Praja Junior trenira sa Beobankom - Nakon sto je, godinu dana ranije, napustio Partizan i otisao na studije u SAD, Davorin Dalipagic se vratio u Srbiju. Gde je sada on, sta li radi?
- Crvena Zvezda u tri pripremne utakmice na turneji po Spaniji zabelezila 3 pobede. Pala i BBarselona sa Marselom Nikolom, Saletom Djordjevicem.. Partizan sa druge strane na turneji po Sloveniji odigrao 5 utakmica, slabije rivale dobijao a od Albe i Olimpije izgubio (sansu dobijali mladici Dozet, Varda i Avdalovic..)
- Bek Rimskog Telemarketa, jedan od najboljih Italijanskih igraca Davide Anciloto u jednoj Rimskoj bolnici bori se za zivot. Pao u nesvest na jednoj pripremnoj utakmici nakon cega je ustanovljen izliv krvi u mozak.
- Kapiten Ruske rep. Vasilij Karasev napustio Efes zbog Naumovskog i igrace sledece godine u Albi..
- Kris Ensti proglasen za najboljeg igraca Svetskog prvenstva za kosarkase do 22 godine. Australijanac je poceo sa treninzima tek u 17 godini i te godine je presao u Dallas..
- Intervju Darko Ruso, trener mlade reprezentacije
- Mlada reprezentacija Jugoslavije pobedom nad Argentinom osvojila trece mesto na drugom Svetskom prvenstvu za igrace do 22 godine koje je odrzano u Australiji. Vec sam pisao sastav te nase ekipe iz koje se iznedrilo sijaset odlicnih i klupskih i reprezentativnih igraca. Vlado Scepanovic je bio najbolji strelac sampionata.
U toku takmicenja izgubili smo od SAD-a (Lukovski im ubacio 24 poena) a u polufinalu smo izgubili od Portorika! za koji je igrao Danijel Santijago, Oskar Travieso.. U finalu Aus - Por domacin je bio bolji (Met Nilsen igrao i niko vise meni poznat...). Ocigledno je po statistikama da su ekipu nosili Scepanovic i Lukovski. U Argentini igrali Viktorijano, Djinobili (vrlo mala minutaza), Skola, Oberto, Fernandez, a od ostalih, na prvenstvu su nastupili i Besok, Kaukenas, Mark Dikel..
Steta sto se ovo prvenstvo vise ne odrzava..
- Juniorska reprezentacija nije uspela da se kvalifikuje za prvenstvo Evrope. Pisao sam i o njima i tom sastavu, a kuriozitet je da je Balsa Radunovic izglasan u najbolju petorku tog turnira koji je odigran u Sloveniji. Kaze Misa Lakic - pred njim je velika karijera Inace, za Sloveniju su tamo nastupali Nahbar, Becirovic, Smodis...
- Sastav turnira "Delta Trofej '97" - Olimpijakos, Beneton, Alba, Efes Pilsen, Partizan i Crvena Zvezda.
- Krilni centar Buducnosti Aleksandar Sasa Ivanovic pred novu sezonu porucuje - hocu u reprezentaciju!
- Objavljene tabele uspesnosti svih ucesnika sampionata stare Jugoslavije i ove nove. Vrlo lepa statistika..
- Zeljko Obradovic okupio ekipu Benetona a pocetak priprema obelezio "novi izgled" Zeljka Rebrace - 5 kilograma misica. U tandemu sa Denisom Markonatom proglaseni su na najbolji centarski tandem Evrope.
- Bajron Skot - "Karijeru cu zavrsiti u Panatinaikosu!". "prekinucemo dominaciju Oly-ja" i slicno.. a posle nekoliko godina provedenih u NBA, tacnije Seltiksima, Dino Radja se vratio u Evropu - u PAO! Kako su se tada i jedni i drugi pojacali, za neverovati.
- Da li su bivsi NBA igraci promasena investicija velikih Evropskih klubova? "Kada bogovi sidu na zemlju". odlican clanak, prenecu najinteresantnije uz izjavu nekog Dzo Beri Kerola, koji je krajem 84 stigao u Milanski Simak kao 1.(!!) pik na draftu 1980 godine, ali je tada bio u sukobu sa upravo Golden Stejta. Kerol je za 250.000 dolara odigrao 6 utakmica sa prosekom od 29 poena, 14 skokova i 3 blokade a odigrao je i jednu utakmice protiv Crvene Zvezde u kupu Koraca u Beogradu. Pre meca je izjavio da nikada nije cuo ni za jednog Srpskog igraca.
Dzordz Gervin je proveo 10 sezona u NBA ligi sa prosekom od 25 poena po mecu, najbolji strelac San Antonia svih vremena (verujem da je to Dankan promenio), rekord od 33 poena za jednu cetvrtinu i jedan od 50 najboljih igraca svih vremena. Stigao je u Banko di Romu sa 34 godine i odigrao celu sezonu sa prosekom od 26 poena i 5 skokova.
Rolando Blekmen - 13 sezona u NBA, najbolji strelac Dalasa svih vremena (opet, verujem da je to neko skinuo), dosao u AEK sa 34 godine a potom prelazi u Stefanel gde doprinosi osvajanju titule..
Spenser Hejvud proveo 12 sezona u NBA ligi, stiao sa 31 godinom nakon otkaza iz Lejkersa i proveo kompletnu sezonu u Veneciji sa 23 poena i 10 skokova po mecu..
Redzi Tius - 13 sezona u NBA, uvek medju najboljim strelcima lige. Stigao sa 34 godine u Rendzer (Vareze) i nadavao se koseva u sezoni 1991/92 (29 poena po mecu) ali nista znacajno sa timom nije osvojio..
Tom Cejmbers - 14 sezona u NBA ligi, visestruki All-Star, fantastican igrac. Stigao sa 36 godina, u sezoni 95/96 u Makabiju prosecan sa 15 poena i 6,7 skokova..
Aleks Inglis - 15 sezona u NBA, najbolji strelac lige 1983 godine i uvek u vrhu liste, prosecno 21,5 poena tokom karijere, visestruki all-star, najbolji strelac i asistent Denvera svih vremena. Stigao sa 37 godina u drugoligas (!) Delpi iz Napulja, u sezoni 1991/92, odigrao za zaborav - 14 poena i 4,8 skokova po mecu.
Artis Gilmor - 12 sezona u NBA, najbolji procenat suta svih vremena u NBA ligi (59,9%). Stigao sa 39 godina u drugoligar Arimo iz Bolonje, 218cm visoki centar je dobro skakao (11 rpg) i precizno, ali malo sutirao (12 ppg)..
Ejdrijan Dentli - proveo 15 sezona u NBA, najbolji strelac lige 1981 i '84 godine, u karijeri ubacivao 24,3 poena po mecu. Unistio Jugoslovensku reprezentaciju u Montrealu 1976 godine, visestruki all-star. U Evropu stigao u 35 godini i u sezoni 91/92 u Milanskom drugoligasu Breeze odigrao prosecno, ubacujuci 26,7 poena po mecu.
Bilo je tu jos igraca - Bob Makadu koji je mozda ostavio i najveci pecat od svih gore nabrojanih, Orlando Vulridz, Dominik Vilkins, Deril Doukins, Rik Mahorn i mnogi drugi.
- Statistike svih timova u ligi za proslu sezonu. Kosarkaska Biblija
- Predstavljanje Sona Kempa, legendarnog krilnog centra Sijetla..

DT Kosarka broj 24 od 4. Septembra '97

- Naslovnica - Miroslav Nikolic "Bicemo prvaci Evrope!"..
- Svetislav Pesic, trener koji je sa Nemackom reprezentacijom osvojio Evropsko zlato 1993 godine kaze "YU kosarka ce jos dugo vladati Evropom!"
- Posle osam dana borbe za zivot u Rimu preminuo Davide Anciloto, mladi Italijanski reprezentativac. "Anciloto je najveci pomak u svojoj karijeri postigao u Pistoji dok sam je ja trenirao. Bio je veoma inteligentan i neuobicajeno radan i talentovan kosarkas. Ovo je trebalo da bude njegova sezona..." - Dusko Vujosevic
- Intervju Aleksandar Cubrilo - "Jos je rano za NBA", "nekada mi je uzor bio Barkli" , "mogu da igram i dvojku"...
- Trofej Beograda '97 - Partizan ubedljivo prvi.. Pobedjivani redom Beneton (79-59), Efes Pilsen (69-68) i Crvena Zvezda (81-56) uz odlicne partije Drobnjaka tokom celog turnira i donekle Cubrila. Na predstavljanju novog tima Kindera izgubili od domacina u poslednjoj sekundi trojkom Danilovica "Kinder se napalio, a mi jos uvek slavili" (pobedu na BG turniru), "Napalili se da zgaze Zvezdu a ja im rekao Izvol'te" , "spremamo Drobnjaka za NBA".. Muta briljira(o)..
- Trener Crveno-belih Mihajlo Pavicevic "Bicemo pravi kada bude potrebno!", Zvezda na TB pobedila Albu a izgubila od Olimpijakosa pored 26 poena Topica.
- Posle visegodisnje vladavine Grckih klubova, Italijanski Palakanestro ponovo najkvalitetnija liga u Evropi. Drim-TimSistem koji je imao Dejvida Riversa, Karltona Majersa, Dominika Vilkinsa i Gregora Fucku proglasavan za najveceg favorita sto u Italiji, sto za Evropsku titulu. PAO doveo Radju i Bajrona Skota, Oly - Karnisovasa, Dzoni Rodzersa i Fasulasa.. Taugres postao Tau Keramika..
- Kraljevi su na 5 stranica dali raspored utakmica NBA lige za celu predstojecu sezonu..
- Kevin Garnet, na zaprepascenje kompletne sportske javnosti u Americi odbio ponudjeni sestogodisnji ugovor tezak 103 miliona dolara od strane Minesote, zeleci da na kraju godine, kao slobodan agent, dobije jos vise!!
- Legendarni NBA centar koji je tada napunio 44 godine osvojio je svoju 4 tu titulu u karijeri sa Bullsima, nadimak mu je "Poglavica" a drzi rekord, i dan-danas, sa najvise odigranih utakmica u ligi (1611) i u 21 sezoni imao je prosecno 14,5 poena i 9,2 skoka.. Da vidim ko sve prati topic
- Izvrstan clanak o Glenu Rajsu, jednim od najboljih sutera lige tada, mnogi su ga videli kao naslednika MJ-a..
- Predstavljanje Dzoa Dumarsa, legendarnog beka Detroit Pistonsa..

DT Kosarka broj 25 - 18. Septembar 97-me

- Partizan Zepter odrzao konferenciju za medije povodom predstojeceg starta kosarkaske sezone. Muta - "Spremni smo za sve izazove"
- Odlaskom Miroslava Radosevica u Partizan u Borcu spremaju zamenu - Branko Milisavljevic
- Antoan Rigodo - "Igru gradimo na Danilovicu.."
- Hemofarm najozbiljniji kandidat za plasman u Prvu ligu. Izmedju ostalih, tada u sastavu HF-a igrali Bojan Kusmuk, Zeljko Vucurovic, Bojan Gnjato, Dragisa Saric, Ivica Mavrenski..
- Ekskluzivni intervu Peni Hardavej. Kakav je to talenat bio. Tada je zavrsio svoju cetvrtu sezonu i prosecno je belezio 20 poena po mecu, 4,6 skokova i 6,7 asistencija.
- Misel Lazarevic, krilni centar Partizana - "Zelim da se dokazem u Jugoslaviji!". Covek rodjen u Roterdamu. Ime je dobio iz pomodarstva. Uzor mu je bio Toni Kukoc. Zivo me zanima sta je taj uradio nakon odlaska iz Partizana..
- FMP poceo sezonu, savladao Keravnos u Kupu Evrope. Odlican tim su imali, Vesa Petrovic, Dejan Radonjic, Jestratijevic, Goran Boskovic, Bulatovic..
- U ovom broju sastavi svih ekipa Winston YUBA lige.
- U Spaniji Djordjevic i Bodiroga "daju casove"
- Posle briljantne igre protiv Kindera i osvajanja Superkupa, Italijani proglasli Zeljka Obradovica, trenera Benetona, za jedinog naslednika Aleksandra Nikolica. Selektor Plavih "Profina kopija".
- Bajron Dinkins u Olimpijakosu? Nakon samo 48 sati nakon sto je, na veliko iznenadjenje svih, napustio PAO, jedan od nnajboljih igraca Evrope na poziciji 1 usao u pregovore sa vecitim rivalom..
- "Pipen i ja kao Robin i Betmen" - MJ u intervjuu za CNN.
- Consi Bilaps i Ron Merser, treci i sesti pik na draftu, potpisali trogodisnje ugovore sa Celticsima., Hornacek produzio sa Dzezerima + jos gomila vesti vezane za transfere..
- Poglavica otisao u legendu. Robert Peris nakon 21 godine aktivnog igranja zavrsio karijeru. Voleo bih da mogu preneti kompletan tekst jer je fenomenalan i nakon citanja sticece nevidjeno postovanje za sve sto je ovaj covek postigao u karijeri. Umesto toga, samo jedan deo koji ponajbolje opisuje Perisa kao igraca - "Iako je bio fantastican igrac, proveo je 21 godinu u senci drugih, koji su zahvaljujuci njegovom kvalitetu i konstantnosti dosegli status superstarova. Neprevazidjeni borac i dzentlmen na terenu...."
lord_slawe_

Postby lord_slawe_ » 20 Apr 2011, 20:22

DT Kosarka broj 26 od 2.Oktobra '97..

- Bivsi kapiten Partizana Miroslav Beric karijeru ce najverovatnije nastaviti u San Antoniu, a u razgovoru za DT Kosarku porucuje "Ako ne uspem u NBA, u decembru sam u Partizanu!"
- Odredjen sastav Americke selekcije za SP Kosarkasa u Atini (naravno ovo je bio preliminarni spisak) "Sakil O'Nil predvodi Dream Team IV. Selektoru Rudiju Tomjanovicu na raspolaganju ce biti Grent Hill, Gary Payton, Kristian Laetner, Glen Rice, Chris Webber, Kevin Garnet, Vin Baker, Terel Brandon i Alan Houston..
- Clanak o uticaju pustanja Bosmanovog pravila u kosarku. Apsolutno su sve predvideli u vezi fluktuacije igraca a cak su i predvidjali krah Francuske i Italijanske lige koje nisu ni na kakav nacin regulisali to.
- Intervju Teoman Alibegovic - tadasnji kapiten Slovenacke reprezentacije i kosarkas Kaseresa. Igrao krilnog centra, bio clan generacije iz 1987 koja se u Bormiu na juniorskom Svetskom prvenstvu okitila zlatnom medaljom. Ispricao anegdotu "Dok sam igrao u CBA ligi prisustvovao sam zameni igraca koja se odigrala na poluvremenu utakmice. Trener je usao u svlacionicu i rekao igracu da pokupi svoje stvari i predje u protivnicku svlacionicu. Par minuta kasnije, umesto njega je dosao igrac protivnicke ekipe koji me je cuvao u prvom poluvremenu."
- Zvezda krenula furiozno na pocetku Winston Yuba lige. Procenat suta na prve tri utakmice celokupne ekipe im je bio 69%. Ekipu nosili Topic i Kuzmanovic i igrali po 40 minuta. Prvi strelac u prva tri kola Predrag Drobnjak..
- Pocinje takmicenje u "B" ligi kosarkasa. Revnosni kao sto su uvek i bili, ponudili su sastave svih ekipa a ja sam naleteo na par interesantnih imena - Vladimir Vuksanovic (KK Srem), Goran Jeretin (Ibon Niksic), Ognjen Askrabic, Dejan Milojevic, Zarko Vucurovic (Beovuk), Vojkan Krgovic (Buducnost Pec), Branko Milisavljevic (Borac Cacak), Nemanja Jelesijevic (KK Masinac), Zoran Sirovina (KK Zastava)..
- Partizan u prva tri kola Evropske lige ima ucinak 2-1. Pobedjen Ulker (26 poena legende Harisa Brkica i 25 poena uz 9 skokova Tomasevica, Harun Erdenaj ubacio 29 za goste), poraz od Barcelone na strani (29 poena Rodzera Esteljera) i opet pobeda kod kuce protiv Hapoela (Opet Tomasevic i Brkic najistaknutiji).
- Zeleznik i Beobanka uspesno nastupali u Kupu Evrope (kakav tim Beobanke Cimbaljevic, Luka Pavicevic, Glintic, Stragi Stevanovic, Prekovic, Savanovic, Vicentic i Mladja Silobad)
- Nastavlja se dominacija Reala i Barcelone u Spaniji "Djordjevic ima ubilacki instikt" Bio u top 5 u kategorijama strelac, sut za 3 poena, slobodna bacanja, asistencije.
- Stojakovic, posle sage sa Kingsima tu godinu ipak igrao u Paoku i predvodio tim sa preko 20 poena u svim utakmicama.
- Novi trener Italijanskog prvaka uneo "revoluciju" u igru Benetona. Mihajlov "Obradovic je jednostavno surov". Beneton na 9 uzastopnih utakmica nije primio vise od 60 poena. Izdvojio se triling Beneton, Timsistem i Kinder koji su uz Mes iz Verone tada Italijansku ligu izdigli iznad svih ostalih po kvalitetu i zanimljivosti.
- Virginijus Praskjavicijus?
- Mileta Lisica harao Slovenackim terenima
- Posle velikog trejda u kome su ucestvovali Sijetl, Milvoki i Klivlend, Son Kemp najzad napustio Sonicse. Rain Man je otisao u Cavse koji su Bucks-ima ustupili Terela Brendona i Tajrona Hila dok su oni u Seattle prosledili Vina Bejkera.
Kemp, Bejker i Brendon su bili na spisku za SP u Atini i sam krem NBA lige u tom trenutku.
- Admiral odusevljen Timom Dankanom.
- Toni Kukoc produzio za jos 3 godine sa Bullsima, Carls Barkli najavljuje novi pohod na sampionski prsten, Majkl Dzordan u saradnji sa Nike-om osnovao sopstvenu kompaniju za proizvodnju sportske opreme..
- Predstavljanje Latrela Sprivela. Jos jedan u nizu kandidata za naslednika leteceg Majkla, Sprivel je igrao u Golden Stejtu i belezio prosecno 20 poena u (do tada) petogodisnjoj karijeri stim sto su mu brojke bile najbolje (naravno) u nedavno zavrsenoj.
- Posle uspesne operacije ligamenata Entoni Mejson, krilni centar Sarlota porucuje "Vracam se jaci nego ikad!"

T Kosarka broj 27 od 16.Oktobra '97-me

- Roberto Duenjas, centar Barselone, poklonio patike nekadasnjem igracu Radnickog Milovanu Tasicu - Tasi. Duenjas je za Tasin problem (da se nalazi u teskoj materijalnoj situaciji) cuo od Vladimira Stankovica, novinara El Mundo Deportiva i dopisnika DT Kosarke.
- Prema istrazivanju Americke agencije za ispitivanje javnog mnjenja, fudbal je ugrozen na poziciji najpopularnijeg sporta na svetu a najveci prodor belezi kosarka koja osvaja zemlje sirom zemaljske kegle, Kinu, Australiju, Meksiko..
- Intervju Sasa Obradovic, tada presao u Romu..
- Posle 4 kola Winston Yuba lige, veciti rivali jedini bez poraza : "Zvezda u seriji, Partizan sa pola snage". Lovcen predvodjen Rankom Carapicem, Pekovicem, Kovacevicem iznenadjenje na startu.
- Secate li se da je Zvezda imao i trenera Amerikanca? Na utakmici u kojoj je doticni debitovao na klupi Zvezde, Vlada Kuzmanovic ubacio 48 poena Beobanci. Nenad Canak, najbolji igrac Spartaka u tek zapocetoj sezoni..
- Procenti Partizanovih centara u ta prva cetiri kola su zastrasujuci, Drobnjak 33-43, Tomasevic 26-34..
- Muta Nikolic nezadovoljan dosadasnjim ucinkom (2-2) Partizana u Evropskoj ligi, upozorava na osnovnu slabost tima "Dogovorimo se jedno, odigramo drugo". Uprkos bledoj igri Partizana u Bolonji, izgubili od Kindera 77-72 (Danilovic 24p, Rigodo 20p - Drobnjak i Brkic po 17), Italijani odusevljeni "Ove godine F4 a iduce na krovu Evrope!".
Neocekivani odlazak Koturovica poremetio koncepciju, Muta hteo Jestratijevica, a pominjala se mogucnost da legenda Mijailo Grusanovic igra za Partizan u Evropskoj ligi a u prvenstvu za svoju Ivu. Muta : "Govorio sam mu, ostavi jednom te tvoje svinje i zemlju i dodji u veliki klub da osvojis trofej, ali ne vredi.."
- Pitali ste se gde je zavrsio Mica Beric? u Taukeramici. i vec na startu zauzeo mesto lidera, ubacivsi Barseloni 17 poena. Inace, prava je milina gledati sada te rezultate, pogledas kod Reala - Bodiroga najefikasniji, pogledas Beneton - Rebraca, kod Barselone - Djordjevic, Kinder - Danilovic, Pari Sen Zermen - Loncar, Paok - Stojakovic, Oly - Tarlac.. Ali bukvalno je tako bilo, svi su bili u prva 2 igraca na svim utakmicama.. Nije se 97 i 98 slucajno desila..
- Majstori dali sastave svih ekipa u 3 najace Evropske lige (ESP, ITA, GRE)
- Hansi Gnad
- Pocele pripreme svih 29 NBA klubova, Denver trejdovao Antonia McDyes-a u Finiks, Alonzo Morning ima (bar je tada imao) opasno dobru zenu i jos gomila zanimljivosti..
- Predstavljanje Terela Brendona, odlicnog beka Clevelanda koji je pravo tada bio trejdovan u Milvoki Buckse
- Kevin Garnet sklopio najvisi profesionalni ugovor u istoriji sporta, za 6 godina Minesota se obavezala da ce mu isplatiti 125 miliona dolara..

DT Kosarka broj 28, October 30th..

- Juniori Buducnosti iz Podgorice odlaze na turneju po SAD-u gde ce odigrati 9 pripremnih utakmica sa univerzitetskim ekipama. Kosarkasi Beovuka takodje putuju na dvonedeljnu turneju po SAD gde ce odigrati kontrolne utakmice protiv ekipa iz drzava Ohajo, Ilinois i Viskonsin.
- MVP broja Dusan Kecman U prvih sest kola u dresu Beopetrola drugi skakac prvenstva (7,5 rpg) i osmi strelac (17,5 ppg). Za tada dvadesetogodisnjeg igraca njegov trener Kreckovic kazuje da "ponekad preteruje sa egzibicijama"
- U Parizu odigran cuveni McDonalds turnir, nezvanicno klupsko Svetsko prvenstvo gde su ucesce uzimali prvaci kontinenata. U finalu Bullsi, naravno, isprasili Dudin Oly sa 104-78 (Jordan 27p, Karnisovas 19)
- Intervju Dejan Tomasevic.
- Partizan i Zvezda i danje sa maksimalnim ucinkom u Winston Yuba ligi od sest pobeda bez poraza a iza njih dva Crnogorska kluba Buducnost i Lovcen sa jednim porazom. U utakmici Par-FMP Haris Brkic briljirao sa 19 poena, 6 skokova i 7 asistencija. Milenko Topic najavljuje pobedu u susretu protiv Partizana. jedan od istaknutijih u prvih sest kola je bio Damir (?) Pokrajac iz Borovice, prvi strelac sa 21,3 poena po mecu i treci skakac sa 7,2 skoka.
- Ivan Cimbaljevic, kapiten Beobanke i apsolvent stomatologije "Nisam atraktiva ali igram odbranu"
- Crvena Zvezda ubedljiva i u Kupu Koraca bez poraza, kao i Buducnost u svojoj grupi.
- Partizan pobedio Ortez u Evropskoj Ligi i drzi drugo mesto u grupi iza Kindera a ispred Barcelone. U susretu protiv Francuza briljirao Predrag Drobnjak sa 30 poena i 10 skokova. Split porazen u Gripama od Benetona (Hrvati tada imali dva predstavnika u Evropskoj ligi) a Prkacin govori o Rebraci "Nije mu Beneton uzalud dao milion dolara po sezoni. Nista mu ne mozes, covek zna."
U prvih 5 strelaca nalaze se Stojakovic (4.) i Rebraca (5.), najbolji procenat suta ima Radisav Curcic a tu su i Bodiroga (3.), Savic (4.) i Rebraca (5.), u sutu za 3 poena Milan Tomic je na drugom mestu, dominiramo i medju skakacima (Rebraca, Tomasevic, Tarlac), Djordjevic je drugi asistent a Danilovic gubi najvise lopti po utakmici. Dominacija.
- Kinder prvi u Italiji sa Danilovicem kao prvim strelcem prvenstva. Italijanski mediji sele Drobnjaka u NBA i predvidjaju mu blistavu karijeru. Vlade Djurovic preuzeo reprezentaciju Belgije. Najboljeg strelca Grckog sampionata Predraga Stojakovica jedini koji je uspeo sacuvati je - Zarko Paspalj
- Uz Marka Milica, Boris Gorenc je vec drugi Slovenac u NBA ligi.
- Intervju Radisav Curcic. Imao i kratku epizodu u Dallas Mavs-ima.
- Pocinje 51. izdanje najkvalitetnije kosarkaske lige na svetu uz naravno izvrsne analize i kompletne sastave svih ekipa.
- Predstavljanje Detlef Strempf. Do tada najbolji kosarkas Nemacke svih vremena. Sa svojih 208 centimetara i sjajnom atletskom gradjom mogao je da igra na pozicijama 2-4, prozivan je za Evropskog Larry Birda, bio je proglasavam za najboljeg sestog igraca lige (1990/91) a svoju najbolj sezonu odigrao je u dresu Indijane 1992/93 godne kada je kao starter belezio 19,1 poena, 9,5 skokova i 6 asistencija po mecu. I 15.4% suta za 3 poena!

broj 29 od 13. Novembra '97

- Todoric "Zadrzacemo igrace, osvojicemo Evropu!"
- Mirko Pavlovic "Ludvig je pravi potez, ali moraju da ga istrpe 2-3 godine", radio covek kao pilot..
- U zrebu za SP u Atini 1998 godine, Jugoslavija u grupi sa Portorikom, Rusijom i Japanom
- Intervju Arturas Karnisovas
- U derbiju 8 kola Winston YUBA lige Partizan izgubio u Podgorici. Gavrilo Pajovic ubacio 23 poena uz 7 skokova i 6 asistencija. Muta Nikolic "Ja o kosarci u Podgorici nemam sta da kazem. Uslovi za igru su bili potpuno neregularni, parket je bio mokar, sa tribina su letela jaja, pomorandze.."
Crvena Zvezda ostala usamljena na celu sa maksimalnim ucinkom.
- Todoric i Nikolic se gadjaju fajnal-forovima i kojecime..
- Milan Prekovic "U Beobanci vazi pravilo - dobra odbrana - a u napadu sta uradis!"
- Igor Rakocevic "U Zvezdi se sve preokrenulo, stekli smo mentalitet pobednika", nekoliko meseci 1991 godine proveo u Partizanu. Iz teksta se vidi da je taj Ludvig bio ludji od Vujosevica po pitanju izmena igraca, kaze Rakoc da su jednom brojali i da je napravio 53 izmene za celu utakmicu.
- Od ovog broja DT Kosarka predstavlja talentovane mlade kosarkase. U ovom broju razgovarali sa trojicom kadeta Beovuka, Strahinja Zgonjanin (1983), Dusan Djordjevic (1983) i Milos Pavlovic (1984).
- Beobanka u Kupu Evrope pobedila Milanski Stefanel (80-79), najveci uspeh u istoriji kluba. U Stefanelu tada igrali Djentile, Portalupi, Srdjan Jovanovic, Sigalas, Rudjeri, Kid, Sambugaro..
- Od kada je Nesterovic clan startne petorke Kindera, Bolonjezi ne znaju za poraz. Partizan pobedio Ulker u Turskoj uz 23 poena Dragana Lukovskog.
- Erik Strulens
- Vujosevic tone sve dublje. Skavolini nakon 8 kola Italijanskog prvenstva na pretposlednjem mestu na tabeli sa skorom 2-6. Ferdinando Djentile, kapiten Steanela govori za DT Kosarku..
- 18-godisnji Matjas Smodis, krilni centar Krke, jedan je od najtalentovanijih kosarkasa Slovenije. "Prevazisao sam sredinu, mastam o NBA ligi."
- Ministar sporta Litvanije, legendarni Rimas Kurtinaitis najavljuje povratak na parket.
- Poceo novi sampionat NBA lige od Evropljana dobro startovao Rik Smits u Indijani a Arvidas Sabonis je i trojke sutirao..
- Alen Iverson "Zelim da budem Dzordan umesto Dzordana"
- Sjajni clanci, nekadasnji prvotimci Cikaga govore o tome kako je biti saigrac leteceg Majkla, kakva je atmosfera na treningu i slicno. Sem Smit, novinar Chicago Tribune-a sa potcenjivanjem tvrdi da Evropa nije nista bolja od CBA lige. "Bullsi su stigli u Pariz, a Pariz je samo zevnuo.."
- Kosarka predstavlja - Reksa Cepmena, tada u Finiksu. Kakav je to kralj bio, belac, skakao kao lud, kucao (imao odraz od 99 centimetara iz mesta), odlican i vrlo zahvalan timski igrac, igrao na pozicijama 2 i 3..

DT Kosarka broj 30 od 27. Novembra 1997

- Naslovna strana u jednoj slici, neredi na derbiju i naslov "Pucanj u Kosarku!"
- Reprezentacija se okupila pred dve prijateljske utakmice, pocinje 'operacija Atina' a vodi se dijalog oko toga kako omoguciti Stojakovicu i Tarlacu nastupe za nasu repku. Naime, ukoliko bi odmah zaigrali, izgubili bi Grcki pasos koji im je tada bio zlata vredan.
- Milivoje Karalejic - jedini doktor kosarke u Jugoslaviji. Bio ppomocnik Pesicu u Bosni a kasnije ga pratio u svim ostalim poslovima, sve do '87-me i Svetskog juniorskog zlata. Nastavio uz Vujosevica u Partizanu, saradjivao sa Zoc-om, ponovo Pesicem u Albi...
- Ruben Manjano, trener Juzno Americkog prvaka Atenasa "Dolazi vreme druge polovine kosarkaske planete". Tada je ovo bila vrlo smela izjava. Fabricio Oberto, najtalentovaniji igrac "digao sam Barklija, da se najezis!"
- Intervju - Dragan Todoric. mnogo toga je predvideo. "U Partizanu ne postoje ugovori na godinu dana, i to je jedan od razloga sto nije realizovan transfer Topica. Najkraci period na koji neki iskusniji igrac moze da dodje je 3 godine a ukoliko je mladji, to je period od 6 godina. Na primer, Varda je sa nama potpisao ugovor na sedam godina."
- Pri rezultatu 77 - 69, na 1:46 do kraja drugog poluvremena prekinut je kosarkaski derbi. U tom momentu je nestalo svetla u Pioniru, sa jedne strane je trajao obracun Delija sa policijom a sa druge strane se vodila borba za zivot jednog navijaca koji je povredjen iz raketnog pistolja.
Grobari : "Haos planiran, mrak sakrio krivce"
Delije : "Saper rezirao sudijsku bruku, raketa ispaljena po scenariju 'Markale' "
Lavina optuzbi upucenih na suprotnu stranu, sto igraca, sto funkcionera. Inace, na terenu dominirao Tomasevic sa 13 skokova, Partizan imao 5 dvocifrenih dok je kod Zvezde najefikasniji bio Miskovic sa 22 poena za 21 minut..
- Prvi strelac lige i danje Vukazic (OKK), najbolji penaldzija Grusanovic, asistent Sretenovic a MVP index Dejan Tomasevic (29.4 indeksna poena u proseku, cak deset vise od drugoplasiranog Bulatovica)..
- Razgovor sa Borislavom Corkovicem, sefom mladjih kategorija crno-belih "Stvaramo igrace, rezultati nas ne interesuju"
- U Kupu koraca Zvezda kod kuce izgubila od Peristerija (Gurovic ubacio 26 poena uz 8 skokova za goste) i u 1/16 finala za protivnika dobila Italijansku Sijenu, tada klub iz sredine tabele Palakanestra. Buducnost za rivala dobila Statiba Viljnus ekipu.
- U Evropskoj ligi Partizan izgubio kod kuce od Barselone 106-110 (legendarna utakmica koja je resena nakon produzetaka gde je Djordjevic za goste ubacio 39 poena i odigrao 50 minuta dok je kod nas bilo 6 igraca sa dvocifrenim ucinkom) a dozivljen je i poraz od Hapeola u gostima, nakon jednog produzetka (Curcic 19 poena - Radosevic 25). Ova dva poraza su nas 'spustila' na trecu poziciju u grupi iza Kindera i Barse.
Interesantno je da je Valeri Dajnenko do tada u tom takmicenju sutirao 36-36 slobodna bacanja.
- Jorgos Sigalas na pocetku sezone napustio Oly i otisao u Stefanel "Duda nije zeleo da ostanem"
- Miroslav Beric prvi strelac Taukeramike, pruza odlicne partije u ACB ligi "Spanci prezadovoljni, porede me sa Perasovicem". U sastavu Tau jos bili i Elmer Benet, Jorge Garbajosa..
- Poenima Danilovica sa linije penala, cetiri sekunde do kraja meca, Kinder pobedio gradskog rivala Timsistem. "Danilovic kralj Bolonje!" Iako povredjen, tri dana pre ove utakmice odigrao u Evropskoj ligi simultanku protiv Barselone i ubacio 32 poena, pre nego sto ce resiti gradski derbi.
- Tijeri Gadu
- Mileta Lisica, bivsi kosarkas Zvezde u Laskom dozivljava drugu mladost. Najbolji igraci Slovenackog prvenstva Matjas Smodis, Goran Jagodnik, Milan Goljovic, Primoz Brezec, Ivica Jurkovic, Jaka Lakovic..
- Mindaugas Timinskas
- NBA liga se zahuktava, Lejkersi bez poraza, MJ MVP prve nedelje sampionata a Sek druge, a odlicne igre Vlade Divca donele Sarlotu drugo mesto overall na istoku. Najbolji Evropljanin Arvidas Sabonis koji uz 18ppg i 11,5rpg sutira i odlicnih 9-26 za tri poena!
Ruki generacija dosta slaba na startu, predvodi ih, naravno, Tim Dankan sa 14,8ppg i 11rpg, ostali prilicno slabi, za razliku od proslosezonske..
- Pocelo glasanje za prve petorke 48 All-Star meca
- Sallary-cap u NBA ligi nema vise smisla, "Bullsi prevrsili svaku meru", 21 od 29 ekipa debelo premasilo granicu od propisanih 24,8 miliona dolara. Wage bill Chicaga iznosi 61,8 miliona dolara, slede New York sa 54 i Orlando sa 44 miliona dolara. Najplaceniji igraci MJ (33,1), Garnet (20,8), Pet Juing (20,5), Horas Grant (14,2), najplaceniji Evropljanin Divac (4,8) ispred Kukoca (4,5) a Lajonel Simons (?!??!) najskuplji 'duh'.
- Predstavljanje A.C. Greena. Haha, sjajan, legendarno krilo, originalni Iron-Man, nadimak koji je zavredio time sto je odigrao 1192 utakmice za redom, bez pauze! U celokupnoj karijeri propustio samo 3 od 1281 utakmice!! Bio clan sjajne generacije Lakersa sa kraja '80-tih i pocetka 90'tih, nastupao jos za Phoenih, Dallas, a cini mi se da je igrao i u Torontu (ili Vancouveru, nisam siguran)..
lord_slawe_

Postby lord_slawe_ » 20 Apr 2011, 20:24

broj 31 od 11. decembra '97

- Aca Raskovic, agent agencije "Fame" za Evropu, nesto o statusu Stojakovica i Tarlaca a najinteresantniji deo o tome kako je Michael Jordan licno ga pitao koliko ce kostati da Dragan Tarlac odmah nakon McDonalds turnira u Parizu postane clan Bullsa.
- Intervju Vlade Divac. O njemu sve znate a ovaj intervju je toliko sjajan, opsiran i stao je na 5 strana A4 formata.
- Crnogorci su vec tada poceli da prete istupanjem iz zajednicke lige, rasplamsao se ostar sukob na relaciji KS CG - KSJ, tvrde da je prvenstvno namesteno i da Srbi vedre i oblace savezom, mnogo prigovora na rad komesara Radomira Sapera..
- Dejan Vukosavljevic, kapiten FMP Zeleznika i najbolji trojkas lige "Mirza me naucio da verujem u svoj sut"
- Vladimir Djokic, letosnje pojacanje Partizana jos uvek ceka na pravu sansu..
- Inace, Dragan Lukovski je MVP broja, u protekle 2 nedelje odigrao izuzetno a i debitovao za nacionalnu selekciju.
- Dejan Koturovic je iz Partizana presao u Rasing kod Maljkovica i Loncara.
- Nastupila je pauza u svim takmicenjima zbog odigravanja kvalifikacija za EP, odigrana 3 kola, Bosna i Hercegovina u Sarajevu pobedila Hrvatsku (Markovic 30p - Mrsic 25p) i bez poraza zasela na celo grupe, Tanjevic predvodio Italiju i krenuo sa podmladjivanjem reprezentacije (uveo Poceka, Anreu Menegina, Roberta Kjaciga..) a Grcka stampa je poraz od Slovenije okarakterisala kao "Nacionalnu sramotu".
- Za to vreme, nasi igrali prijateljske sa Francuzima i obe utakmice dobili, interesantan bio duel klupskih drugova Danilovica i Rigodo-a, secam se te utakmice kao da je juce bila, odigrana u prepunom Spensu u Novom Sadu, tada sam prvi put u zivotu gledao reprezentaciju uzivo..
- Mihajlo Vukovic, trener Pamese vec sedam godina sa uspehom radi u Spaniji. Pamesa drzala trece mesto u ACB ligi a Mica Beric i dalje dominirao u dresu Taukeramike..
- U grckoj PAO i Oly na celu sa 9-1 skorom, prvi skakac prvenstva Dino Radja sa 15,5(!) skokova po mecu a Stojakovic treci strelac.
- Teski dani Duleta Vujosevica u Skavoliniju, bili na poslednjem mestu lige..
- Clanak o Primozu Brezecu kome predvidjaju veliku karijeru.
- Legendarni Marculjonis idejni tvorac projekta Balticke lige koji je zaziveo u to vreme..
- Sto se NBA tice, sezona se zaukala, Tim Dankan i dalje najbolji ruki ispred Bobi Dzeksona, Rona Mersera i Lorensa Fanderburka, Divcevi Hornetsi u seriji poraza, Rik Smits najbolji Evropljanin sa 17,5ppg i 7,1rpg..
- Skandal u Ouklendu, Latrel Sprivel fizicki napao trenera PJ Karlisima i popio jednogodisnju suspenziju. Dalje u clanku kazu da su dozivotne zabrane igranja u NBA dobili, zbog uzimanja narkotika, Roj Tarpli i Ricard Dumas.
- Poceo NBA Vremeplov, odlican feljton, i to sa predstavljanjem Boston Celticsa.
- Predstavljanje Sema Kasela

broj 32 od 25. Decembra '97

- Posle teksta u DT Kosarci, citaoci ponudili pomoc bivsem asu Radnickog Milovanu Tasicu..
- Druga Evropska All star utakmica bice odrzana 30. Decembra u Tel Avivu. Zasto je ovo ukinuto, secam se da je bilo bas sjajno gledati te ekipe. Bila je podela na Istok i Zapad, Trener istoka je bio Duda a Mesina je bio na drugoj strani.
Evo i sastava -
Zapad : Vendel Aleksis, Bodiroga, Danilovic, Djordjevic, Fucka, Alberto Ereros, Vasilij Karasev, Rebraca, Rigodo, Rivers, Savic, Vladimir Stepanija
Istok : Sergej Bazarevic, Drobnjak, Gintaras Einikis, Ikonomu, Rasard Grifit, Karnisovas, Katas, Mulaomerovic, Naumovski, Radja, Bajron Skot, Tarlac
- Izabrani su i ucesnici nase domace lige, o sastavima ne bih
- Intervju Zeljko Obradovic - i o njemu znate apsolutno sve
- U nasoj ligi su tada bili aktuelni trejdovi, po uzoru na NBA ligu i sa te strane, mislim da je korak u nazad sto se to vise ne primenjuje. Partizan je poslao Misela Lazarevica u Beopetrol da bi doveo Slavisu Koprivicu, 30-godisnjaka koji ce posle 5 godina i legendarne sezone u kojoj je bio sampion Evrope opet igrati za Partizan Dalje su 'trgovali' manji klubovi i razmenjivali igrace, Buducnosti iz Vojvodine uzela Dragana Ceranica u zamenu za Zorana Jovanovica..
- Jedan dan pred revans protiv Sijene Crvena Zvezda smenila Ludviga i angazovala Laleta Lucica.
- Odigrani cetvrtfinalni turniri Kupa Jugoslavije, ispali Zvezda i FMP, Zvezda ispala od buducnosti u Novom Sadu, i tu utakmicu sam gledao, secam se odlicne kosarke.. Nenad Canak u Subotici ubacio 28 poena uz 7 skokova Partizanu i to je bila najbolja preporuka za njegov angazman sledece sezone..
- U drugom Krugu Evropske Lige Partizan ce biti u grupi sa Cibonom. To ce biti prvi susreti ova dva kluba, nakon sedam godina, nakon rata i sankcija. Posledju utakmicu su odigrali 13.4.1991 godine kada je Partizan u Hali sportova pobedio trojkom Djordjevica u polufinalu plej ofa. U zadnja dva kola Evropske lige Partizan ocajan, izgubio od Kindera u Beogradu 49 - 75 (Brkic jedini nesto odigrao, Savic 17p, Danilovi 15, Rigodo 27) i u Pou od Orteza 70 - 74. Zauzeli cetvrto mesto u grupi. Sa druge strane Cibona furioznom serijom 4-1 dosla do drugog mesta u njihovoj grupi iza Timsistema.
Sastav Cibone - Mulaomerovic, Damir Nicevic, Veljko Mrsic, Caki Etkins, Jevgenij Kisurin, Alan Gregov, Giricek, Marcelic, Rimac, Dzevad Alihodzic, Ivan Grgat, Aramis Naglic. Bese to vrlo dobar sastav.
Veljko Mrsic obecavao pobedu u Beogradu.
- Pukovnik Gomeljski trazi pojacanja iz Jugoslavije.
- Crvena Zvezda je uspela da eliminise Sijenu zbog bolje kos razlike. U Italiji izgubili 72 - 81 (Midlton 32p - Kuzmanovic 23) ali kod kuce u Pioniru sjajni 91 - 73 uz odlicno rasporedjene strelce i minute u igri. Sledeci protivnik Turska Darusafaka, tim iz sredine tabele Turskog sampionata.
- Buducnost bez mnogo problema prosla Statibu iz Viljnusa uprkos porazu u gostima. Sledeci protivnik Podgoricanima je bio Grcki Peristeri u cijem sastavu su bila dva poznata imena - Milan Gurovic i Marko Jaric.
- Beobanka u Kupu Evrioe za protivnika dobila Zagrebacki Zrinjevac (Vladimir Anzulovic igrao za njih) a FMP Zeleznik igrao protiv Francuskog Asvela (Delani Rad, Alan Digbo, Andre Ovens, Dzim Bilba..)
- Dimitri Papanikolau 'izdao' Kinder i vratio se u Olimpijakos, Sergej Bazarevic, jedan od najboljih Ruskih kosarkasa i jedan od poslednjih brkajlija tvrdi da je pogresio zbog odlaska u Turski PTT Telekom..
- Vlade Divac poceo neku vrstu 'blogovanja' i objavio svoj prvi clanak za DT Kosarku. "Kobi Brajant novi Majkl Dzordan"
- Pat Juing se tesko povredio i zavrsio sezonu, nastavak feljtona o Celtics-ima i predstavljanje Brajana Vilijamsa iz Detroit Pistonsa, vrlo dobrog centra visokog 211cm i teskog 138 kg

brojevi 33,34,35 i 36.

- druga evropska all-star utakmica odigrana u Tel-Avivu. Karnisovas MVP a Djordjevic najbolji u sutiranju trojki. Drobnjak za ekipu Istoka za 21 minut ubacio 18 poena, 1 poen manje od Litvanca. U ekipi zapada Danilovic 13 poena, Rebraca 9, Savic 7 i Djordjevic 23.
- u Pioniru odrzan domaci all-star mec. Haris Brkic poneo titulu MVP-a postigavsi 35 poena za jednu od ekipa..
- Intervju Drazen Dalipagic - "veliko rivalstvo sa Kicom", "ne secam se ni jednog poraza od Zvezde", "Seltiksi - najveca greska u zivotu"..
- Dusan Kecman - :U Beopetrolu imam jos mnogo da ucim, a posle, zna se, Partizan ili Zvezda", protiv FMP-a u gostima postigao 25 poena uz 7 skokova i 4 asistencije...
- Prva runda Ciboni. Partizan porazen u Pioniru od Cibone 70-78. Za nase jedini Tomasevic na visini zadatka sa 22 poena i 14 skokova, ostali ocajni uz ukupan sut 3-20 za 3 poena. Na drugoj strani Mrsic 19 poena, Giricek 14, Mulaomerovic 13. Muta "Ja sam najveci krivac!"
- Naslovi u Hrvatskoj stampi "E moj druze Beogradski"; "Samar crno-bijelim curicama"..
- Intervju sa Acom Petrovicem pre utakmice sa Partizanom.
- FMP dobio Asvela kuci sa 5 poena razlike a Beobanka na gostovanju u "kutiji sibica", protiv Zrinjevca, prvu utakmicu odgrala 59-59
- Taukeramika predvodjena Micom Bericem vlada Spanijom, Djordjevic "nedostaje nam Karnisovas"
- Dule Vujosevic dobio otkaz u Skavoliniju, nakon 15 kola cvrsto prikovani na dno tabele sa skorom 2-13
- Petar Naumovski, najbolji kosarkas Efes Pilsena prica o Jugoslovenskoj skoli kosarke i NBA ligi..
- kao sto napomenuh, Vlade Divac pisao svojevrsni blog za casopis, komentarisuci desavanja u ligi i posebno komentarisuci utakmice Sarlota i svoj ucinak u njima.
- Feljton o LA Lakersima od samog nastanka fransize..
- Predstavljanje Vesli Person

broj 34 i prve naznake skorog gasenja lista - (nedostatak papira za stampu i mala prodaja )

- Davorin Dalipagic se vratio sa studija u Americi "U NCAA nema velikih talenata", "samo ne nazad u Partizan".
- Zoki Savic "nasledice me Tomasevic i Drobnjak"
- Ivo Petrovic, bivse krilo Zvezde u proteklih sedam godina igrao u 10 razlicitih zemalja..
- Intervju Lale Lucic - "zona je kukavicka odbrana", "dajte Partizanu dva stranca i bice prvak Evrope", "Rakocevic ne shvata, rad je sve, talenat je nedovoljan"
- Trener Partizana Muta NIkolic podneo ostavku, nasledio ga Milovan Kime Bogojevic. Mutina odjavna "Za dobrog trenera uvek ima posla"..
- Intervju Mladjan Silobad, te sezone centar Beobanke. Prica o prijateljstvu sa Danilovicem (kumovski su vezani), kaze da je bio veliki Zvezdas kao mladji, sanja(o) dres Reprezentacije i prica o Doukinsu (1992, polufinale protiv Filipsa)..
- Aca Raskovic, generalni menadzer "Fame"-a za Evropu peica za DT Kosarku..
- Beobanka prosla Zrinjevac (kod kuce 60-55) uz 15 poena i 6 skokova Zokija Stevanovica a FMP nije uspeo da sacuva prednost iz prvog meca protiv Asvela. Sledeci protivnik Beobanke Polti iz Kantua sa Miroslavom Pecarskim.
- Partizan nastavio da redja poraze u Evropskoj ligi, izgubili od Timsistema u Italiji 82-85 (Majers 20p, Rivers 19p, Kjacig 13, Fucka 12 - Radosevic 23 p, Brkic 17, Lukovski 16) i kod kuce od AEK-a 71-73 (Lukovski 22p, Radosevic i Tomasevic 14p - Anderson 20 p, Koldebela 12). Na tabeli pretposlednji od 6 ekipa uz skor 4-9.
- U Kupu Koraca Zvezda iznenadila pobedom u Turskoj protiv Darusafake 81-77 (Stroters 30p - Topic 21p, Kuzmanovic 15, Popovic 14) i uz pobedu u Beogradu plasirala se u 1/4 finale gde ce igrati protiv Konjaspora a Buducnost dobila kod kuce Peristeri 78-60 uz 22 poena Vlade Scepanovica sto je ipak bilo nedovoljno jer su u Grckoj izgubili sa 19 razlike! Za Peristeri Jaric 0 poena za 22 minuta a Milan Gurovic 31 poen uz 5 skokova.
- Vremeplov, u susret dolazecem Svetskom Prvenstvu, Prvo Svetsko u Buenos Aires-u 1950 godine. peja je o ovome detaljno na pdf-u pisao..
- Kinder zeli Divca, Italijani mastaju o Stojakovicu a Antonelo Riva juri Oscara Scmidta na listi najboljih strelaca svih vremena...
- U susretu NBA all-star utakmici predstavljanje svih ekipa uz sjajan istorijat svih do sada odigranih all-star meceva.
Istok - Grent Hil, Kemp, Mutombo, Jordan, Anferni Hardevej, Tim Hardevej, Redzi Miler, Glen Rajs, Stiv Smit, Rik Smits, Entoan Voker i Dzejson Vilijams
- Zapad - Mailman Meloun, Garnet, O'Nil, Pejton, Brajant, Vin Bejker, Dankan, Edi Dzons, Kid, Ricmond, Admiral Robinson i Nik Van Eksel.
- Nastavak feljtona o Lejkersima i predstavljanje legendarnog Redzija Milera. Sut za 3p iznad 40% u celoj (dotadasnjoj) karijeri..

br 35

- Tri nasa kluba u zavrsnici Evro-kupova - Partizan protiv Olimpijakosa, Zvezda protiv Sole-a i Beobanka protiv Zalgirisa
- Divac najavio povlacenje iz reprezentacije na predstojecem SP.
- Sasa Obradovic nezadovoljan u Rimu, najavljuje povratak u Zvezdu..
- Slaven Rimac otkriva da, dok je igrao za Juniorsku reprezentaciju, postojala mogucnost da postane clan Partizana. Sve je islo preko Vujosevica koji je tada trenirao juniore, Cibona nije racunala na njega..
- Intervju Nebojsa Popovic.
- Drazen Dalipagic postao tim-menadzer Crvene Zvezde i u klub doveo svoga sina Davorina.
- Zoran Jovanovic, nekadasnji reprezentativac Jugoslavije, vratio se u 33 godini u nasu ligu, u Vojvodinu.
- Aleksandar Smiljanic, 21-godisnji bek FMP Zeleznika trenutno jedan od najboljih mladih igraca u ligi...
- Crvena Zvezda sesti put u zavrsnici Kupa Radivoja Koraca, nakon 10 godina cekanja. U dvomec savladali Konju iz Turske, izgubivsi prvi mec u gostima 63-67 i pobedom kod kuce 81 - 66. Ekipu predvodio Milenko Topic uz podrsku Vlade Kuzmanovica i Olivera Popovica. I ostali odlicni, cak 7-rica sa prosekom od 7-9 poena po mecu. U polufinalu protiv Solea a drugo sf je Mes Verona - Roma. Francuzi ocito smatrani za jakog protivnika, puno superlativa na njihov racun a gledajuci njihov sastav ne prepoznajem ni jednog poznatijeg igraca, osim sto videh 43-godisnjaka..
- U osmini finala Evropske lige Partizan igra protiv Olimpijakosa. U zavrsnici dela po grupama sa 2 pobede zauzeli 4 mesto u svojoj grupi. Tarlac i Karnisovas povredjeni a ostatak tima neubedljiv - Dzoni Rodzers, Majkl Houkins, Vukcevic, Papanikolau, Franko Nakic, Fasulas, Milan Tomic, Zavrasenko..
- Kinder i Aek (?!) smatrani za favorite Evropske lige
- Beobanka prosla i Polti, pobedivsi kod kuce cak 30 razlike. U 1/4 finalu ih ceka Zalgiris sa Jonasom Kazlauskasom na celu a od igraca tu su bili braca Zukauskas, Strombergas, Praskevicijus, Dainius Adomaitis, Masijulis, Sestokas...
- Posle osvojenog Kupa Spanije ekipu Pamese sacekalo 30000 ljudi na gradskom trgu. Predvodjeni Vukovicem savladali redom Taugres, Forum i Huventud. U Grckoj Solunski Aris senzacionalno osvojio Kup, predvodjen Zaretom Paspaljem..
- Posle Milica, Nesterovica i Vladimira Stepanije, Slovenija ima novo cudo od deteta - 17-godisnjeg Bostjana Nahbara
- Istok pobedio Zapad na NBA All-star utakmici, Brajant povredio Meloun-a Dzef Hornacek najbolji trojkas a Zidrunas Ilgauskas MVP ruki utakmice..

i poslednji, 36 broj

- Jugoslavija opet u Evropskom vrhu, Partizan savladao Olimpijakos, Zvezda prosla u finale a kosarkasice Hemofarma stale na korak od finala Evropske lige..
- Prema poslednjim prognozama predstojeceg drafta, predvidja se pojavljivanje 10-ak igraca sa prostora bivse SFRJ. Scepanovic, Jestratijevic, Gurovic, Glintic, Aleksandar Nadjfei, Nenad Canak...
- MVP broja - Vladimir Djokic, jedan od heroja pobede nad Olimpijakosom..
- Aleksandar Nikolic primljen u All American Hall of Fame
- Intervju Kime Bogojevic
- Vlado Scepanovic "Hocu u Atinu i da igram Evropsku ligu!"
- Zvezda u Beogradu demolirala Sole 81-49 uz odlicnu kolektivnu igru ali su se kockali na strani i dozvolili poraz od 22 poena. Andrea Macon, trener Mesa ulogu favorita u finalu prepusta crveno-belima. Za Mes te godine nastupali izmedju ostalih, Majk Juzolino, Hansi Gnad i odlicni amerikanci Majron Braun i Rendolf Kiz.
- Zalgiris odneo pobedu u oba meca protiv Beobanke. Ruso "Dalje nismo mogli"
- Partizan savladao Olimpijakos u 2 meca i izbacio Grke iz Evropske lige. Legendarna pobeda u gostima 78 - 74 uz sjajnu igru svih (Djokic 13p, Brkic 14, Tomasevic 14, Drobljak 16) ali je mec odlucio Cubrilo sa 13 poena i 10 skokova. Na drugoj strani Milan Tomic 20 poena i Fasulas 18 uz 9 skokova. Kod kuce u krcatom Pioniru 72-60 uz rolu Tomasevica od 16 poena i 13 skokova, Radosevic 15 poena itd..
Interesantno je da je Bogojevic uveo Djokica kao prvog pleja umesto Lukovskog koji je imao sasvim solidne statistike koliko sam ispratio. Izgleda potez koji je pravi..
- CSKA, sledeci protivnik - Markus Veb, Dmitri Sakuljin, Sergej Panov, Mihail Salavjov, Valeri Tihonenko, Anton Judin, Igor Kurasov, Gundars Vetra, Dmitri Domani, Valeri Dajneko - coach Stanislav Jeromin
- Efes Pilsen odvalio Cibonu u dvomecu uz role karijere Petra Naumovskog..

ende.
lord_slawe_

Return to Košarka