Board index Arhiva Košarka

KK Partizan 2013/14 - Miris bagrema

Sezonu 2013/2014 pamticu po

1.Evroligi
3
3%
2.Porazu od Cedevite
40
35%
3.Tituli
34
30%
4.Povredama
35
31%
5.Porazu u KRK
2
2%

Total votes : 114

KK Partizan 2013/14 - Miris bagrema

Postby Tegi » 18 Jun 2013, 16:03

Pamtim to kao da je bilo danas...

Sreda vece, na Javnom servisu emisija Raspakivanje o bivsem generalu Partizanove vojske, o generalu koji je tu vojsku proslavio, a boga mi i ona njega. Nazalost, nije ga zadesila sudbina Filipa II da dobije harizmaticnijeg, mudastijeg i ambicioznijeg naslednika. Bolje bi mu stajalo poredjenje sa imenjakom, Dusanom Silnim, koga su spoljni faktori ( smrt ) sprecili da ostvari svoj san-osvajanje Carigrada!
Znamo ko je nasledio Dusana i koliko je uspeo da odrzi ono sto je on stvorio.

Elem, po zavrsetku gorepomenute emisije prostruja vest da vraca se sigurno ON, general, poput Ahileja koji se prepun gneva vratio da bi pomogao svojim Ahajcima u trenucima kada su bili priterani uza zid.
A ja, obican smrtnik i zaljubljenik u kraljicu igara, bezbrizno sam silazio niz stepenice sa mislju kako ce povratkom Ahileja bez osetljive pete sve biti isto kao i pre 2 godine. Izgleda da nisam naucio generalovu lekciju "o neophodnoj dozi straha", tako da se naizgled bezbrizan silazak zavrsio izvrtanjem zgloba. Taj pad je, poput dolaska gavrana, oznacio da nadolazeca sezona nece proteci u, kako bi nas general rekao, svadbarskoj atmosferi.

General je na prvoj konferenciji najavio znacajne promene u sastavu, ipak niko od nas nije ni mogao da pretpostavi koliko ce te promene biti znacajne. Tada je bilo ocigledno da ima jasnu viziju tima. Napustili su nas najstariji Pera, Kec i Rasko, a medju prvima su stigli Leo, Milutinov, Gagic i Musli. Ipak, mislili smo da su oni zalog za buducnost, da ce pored sebe imati iskusnije igrace pored kojih ce posatajati bolji , kao sto je Kosta imao Krleta, Pekmen Kostu, Novica Miloja i Droleta, Tepic Kecmana. I takva ocekivanja su vladala sve do kraja avgusta/pocetka septembra, kada su usledili hladni tusevi u vidu dolazaka Torija Tomasa i Drua Gordona. Tek tada je postalo jasno sta je general smatrao "znacajnim promenama", postalo je jasno da ce ta sezona biti sezona "samo" cvetanja bagrema. I (skoro) svaki navijac Partizana je podrzao generala u ovoj misiji, misiji u kojoj ga poput Dzejms Bonda ocekuje upad na neprijateljsku teritoriju. A svi koji su gledali Bonda makar jednom, znaju da on ne moze da pogine.

I cela ta sezona neodoljivo podseca na peti film iz seijala o Bondu- "Samo dvaput se zivi" gde je Dzejms otpisan na samom pocetku filma ili na "Dozvolu za ubijanje", gde je prepusten sam sebi u borbi protiv mafijasa sa periferije americkog kontinenta. :biggrin:

Pocelo je jako lepo. Igra se kretala od solidne do odlicne, u Jardanskoj ligi smo bili na deobi prvog mesta i delovalo je da cemo biti lagano prvi u regularnom delu i tako obezbediti osnovni cilj sezone-plasman u Evroligu. Bili smo iznendadjeni lakim pobedama u Moraci i na Gripama protiv Splita, koji je na pocetku sezone bio hit. A u eliti smo pokazali koliko mozemo, Bogdanov sut za pobedu protiv CSKA u Pioniru, te nesrecni poraz od Barse u Blaugrani posle trojke iz odbojke Marselinja Uertasa.

A onda je usledila prva prekretnica sezone, u samo 3 dana. U 38. minutu meca sa Bambergom mislili smo da smo na korak od plasmana u TOP 16, a dva minuta kasnije smo se prakticno oprostili od prolaska te, ne previse teske grupe.
Gradski rival je iskoristio nasu fizicku i mentalnu iscpljenost i ocitao nam lekciju u prvoj od deset velikih bitaka ove sezone. Oni su tada poleteli, vezivali pobedu za pobedom, a nasa igra je vidno padala, poput mene one junske noci kada se general vratio.

Pobedjivali smo na jedvite jade, Igokea nas je ponizilia kao niko ranije na ovim prostorima u ovom veku, a posle jos jednog nesrecnog poraza od Bamberga, raspali smo se na param parcad. Redjali su se kiksevi-Solnok, Zadar, Siroki, Olimpija, a narocito su nas zabolela dva uzastopna, rekao bih i kontroverzna poraza od KKCZT-a. Delovalo je da je to nas kraj. Ali kako ide onaj stih-Na vrhu uvek ima mesta ako se krene sa dna.
Razni zli ljudi su redovno davali generalove psiho-analize, govorili su da je tesko bolestan, da je nase vreme proslo. A on je mislio da njihovo jos nije doslo!

Kao sto su nas poslednja 2 minuta prve utakmice sa Bambergom gurnula u ambis, tako su nas posledja 2 minuta utakmice sa Cedevitom lansirala na vrh. Posle toga je sve bilo protokularno. Jer kada procvetaju bagremi, a boga mi i ruze, kada zmaj zama'ne repom i kada general uigra svoju vojsku, zna se ko ce na kraju imati najmanje mrtvih. Bilo bi ruzno sa moje strane, ne spomenuti jos jedan detalj. General je shvatio da se veliki neprijatelji ne mogu dobiti samo na vojnu taktiku i vestinu, vec je za to potrebna i teska artiljerija, u ovom slucaju u vidu simpaticnog Gala Zofrija Lovernja, koji je izgleda doneo izum svojih dedova-carobni napitak. :biggrin:

Ocekivanja od sledece sezone?
Najvisa! :biggrin:
Konkurencija ce biti jos jaca, ali generalu "nije bitna kolika je sila sa kojom se bori, vec koliku svetinju brani". Bagremi su procvetali, zamirisali na brdovitom Balkanu, vreme je da se taj miris oseti i u civilizovanoj Evropi, ali i u Rusiji (morao sam :biggrin: ) ako nas zreb uputi tamo. Nadam se da strani mocnici nece presadjivati nase bagrenje, a da ce general da zasadi neki iz, recimo, Bosne, Sevilje, a zasto ne i iz Francuske. Odande provereno dobro uspevaju. Nazalost, ostali smo bez najlepseg i najviseg bagrema, onog letonskog. Ali sam siguran da ce on ponovo izrasti i biti jos visi, lepsi i cvrsci.

Da se vratim na emisiju sa pocetka ovog posta, cije mi dodeljivanje od strane moderacije predstavlja zaista veliku cast i ostvarenje forumskog sna. Mislim da je ta emisija o generalu snimljena prerano, jer mu najveca, najteza, ali i bitka njegovih snova-tek predstoji!

Gospodo Partizanovci, nek' nam je sa srecom!
Last edited by Tegi on 18 Jun 2013, 19:34, edited 9 times in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Re: KK Partizan 2013/14-Miris bagrema

Postby Napredpartizan » 18 Jun 2013, 16:05

Bravo Tegi !

Srecna nam nova sezona Grobari, sto vise trofeja i velikih pobeda...
Napredpartizan

Postby AirBall » 18 Jun 2013, 16:13

Svaka cast Tegi!

Znam da nije prva, a nadam se ne i poslednja...

Kukace se u novembru i decembru, ali su april, maj i jun nasi...

Tako je svake sezone i tako nam se moze... :D
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Oglala » 18 Jun 2013, 16:14

To Tegi, druze!
veni, vidi, Kecman
Ay, Carmela
Paint i black

Dok ste živi, bićete mi krivi
Oglala

Postby Panta » 18 Jun 2013, 16:20

Tegi :blue: :blue: :blue:
Fedor is back.
Panta

Postby lockdown » 18 Jun 2013, 16:24

Bravo Tegi!

Jos kad bi samo ubacio nek(u)e od ovih slika :D

Spoiler: pokaži
Image

Image

Image

Image

Image
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

Postby Petzl » 18 Jun 2013, 16:28

Bravo majstore :blue:
Petzl

Postby MorningGlory » 18 Jun 2013, 16:32

Mirisace bagremi, nekima lepo a nekima i ne bas :D
Djumicu mars iz svetinje
MorningGlory

Postby civor » 18 Jun 2013, 16:33

Svaka cast na postu
Baron je najveci kralj
civor

Postby Doktor Mo » 18 Jun 2013, 16:39

Bravo Tegi! :blue:
Doktor Mo

Postby Nevidljivko » 18 Jun 2013, 16:45

Da se i ja upisem. Na osnovu jucerasnje emisije i postova clana jednog drugog foruma koji ima moje najvece postovanje moze se zakljuciti da cemo imati mnogo manje promena u sastavu nego sto se mislilo. Ono sto smo mogli zakljuciti iz prosle sezone je da je ovaj tim porastao u svim dimenzijama, sto u timskoj igri sto individualno. Po meni najslabija pozicija nam je bila centarska gde nam je falilo sigurnosti i konstantnosti u svakom smislu. U dosta utakmica su zaklzali i u odbrani i u napadu. U napadu kao da cele sezone nisu mogli da nadju poziciju sa koje mogu loptu da ubace u kos i da to deluje sigurno, u celoj toj prici mi je Milutinov delovao najsigurnije, i napadu i u odbrani. Decko je lagano pospremao lopte u kos sa zicera sto se za drugu dvojicu ne moze reci. Njemu fali ponajvise snage i siguran sam da ce preko leta nabaciti misicne mase. Dva mesta ce nam sigurno biti upraznjena a to su Cakarevic i Djekic. Cenim da ce jedno mesto zauzeti Cekovsi a drugo ko zna. Tepic se pominjao kao zamena Milosavljevicu ali ce izgleda biti zamena Gordicu i igrace poziciju koju je igrao u Partizanu i pre( pod uslovom da dodje). Ocekujem da jedan od 2 centra (Musli, Gagic) napusti nas tim. Neki vec pricaju da cemo Muslija mozda prodati negde... Sa druge strane sam cuo da cemo mozda dobiti 2 crnca na poziciji centra i pleja. Plej ako tepic ne dodje a Centar umesto Muslija. Pa ce Centra igrati Milutinov, Amer i Salic ako dodje (Gagic bi igrao 4,5 i tu skupio minute). Ima tu mnogo opcija koje se pominju i koje sigurno znate (Bircevic itd..) ali sam siguran da cemo sledece sezone biti samo jaci. Ovi klinci su godinu dana stariji i godinu dana uigraniji. Znam da u ovom mom postu ima dosta materijala za spekulacije ali me mrzelo da pisem 2 odvojena posta.
Pa pored Covica, Srbima Tudjmani i ne trebaju...
Nevidljivko

Postby Antipop Antonije » 18 Jun 2013, 17:01

Sto se tice donacije proslo je u banci bez problema....dovoljan je samo onaj racun koji su upisali...nikakvi pozivi na broj i sl.
...mogla je ovo biti ta sezona
Antipop Antonije

Postby Zlaja » 18 Jun 2013, 17:08

Svaka cast Tegi, odlican uvod u nadam se odlicnu sezonu.
Zlaja

Postby Nevidljivko » 18 Jun 2013, 17:09

Fenomenalna vest, uskoro bi trebao da se zapolim i znam sigurno gde ce relativno mali deo moje plate ici :)
Pa pored Covica, Srbima Tudjmani i ne trebaju...
Nevidljivko

Postby harmonica » 18 Jun 2013, 17:12

Bravo Tegi! :blue:

Ova, dolazeca sezona, ce biti mozda i najteza po nas trofejni tim. Nas najveci lokalni rival, je u tri godine, od minusa od 18 miliona, dosao do pozicije veoma stabilnog EL kluba. Njihov budzet neprocenjiv, njihove ambicije neogranicene. Nas tim, kao da nema dovoljno problema finansijske prirode, skoro neozbiljne mladosti, podele navijaca, i spoljnih faktora, ima i povredu jednog od najvaznijih karika, Bertansa. Drzava, koja nas je do sada ionako tretirala kao sirocice, sada nas je u potpunosti napustila, ostavila na ulici da skapamo. Ja sam spreman na gubitak titule, morace jednom i da dodje ta sledeca sezona.

Spoiler: pokaži
Ali ne ovaj put!

Ja ne brinem iz dva razloga:
1) Na celu naseg kluba je veliki DV, najbolji trener koji je hodio nasim i regionalnim parketima
2) Tegi je pomenuo Dzejms Bonda, a svi znamo sta se onda desi! :laugh:
A ipak je, samo za trenutak, u tom kriku svega nekoliko stotina grla, zazvučala takva strašna snaga! Kako to da nikad ne viču zbog drugih, važnijih stvari?
harmonica

Next

Return to Košarka