Dakle, prvenstvo se odrzava u Letoniji(Liepaja, Riga).Titulu brani Hrvatska.
GRUPA A
SRBIJA
FRANCUSKA
LITVANIJA
SLOVENIJA
Ovo je najtalentovanija generacija Srbije u poslednjih 10-ak godina.No, veoma smo oslabljeni neigranjem: Ristica, Rebica, Jokica, Tejica, Gudurica, Salica, Kaplanovica...
Najveci talenti su Djukanovic, Veljkovic i Pusica i Zagorac mozda...I Davidovac ima dobre fizikalije.
Francuskoj igra gotov ceo Insep, neki igraci su potpisali ugovore sa elitnim klubovima iz Francuske.Najveci prospekt je svakako Inglis.
Litvancima fali ubedljivo najbolji igrac Seskus.
Najtalentovaniji igrac je rodjen '96 i sin je velikana litvanske kosarke Sabonisa.
Slovencima fali najveci prospekt Aleksej Nikolic.OVde sve pocinje od Matic Rebeca.Solidan je i Ritlop.
GRUPA B
CESKA
RUSIJA
GRCKA
BOSNA I HERCEGOVINA
Cesi su po meni favoriti broj 1 favoriti za tituiu.Najtalentovanija generacija ikada.Kouril, Peterka, Slanina, Pecachek, Soula...
Rusima fali najbolji igrac i clan CSKA Pavel Sizov, a ni drugog najboljeg Vasilija Martinova.Najbolji igrac je Aleksandar Martinov, ali nista spektakularno...
Grci imaju ekipu gde niko ne iskace, igra svih 12, bez neke zvezde...
Bosni fale 2 ubedljivo najbolja igraca Sulejmanovic i Buza.Od ostalih jedino poznajem Zahiragica.
GRUPA C
LETONIJA
SPANIJA
ITALIJA
BUGARSKA
Letonci su predobri stvarno.I kod njih ne mogu nikoga izdvojiti, jer igraju strasno timsku kosarku, neverovatno brzo, favoriti broj 2 za mene plus su domacini.
Spanci su tradicionalno jaki, uz Letonce i Cehe glavni kandidati za zlato.Izdvojio bih Diopa, Hernangomeza i Agustina Sansa.
Italijani imaju solidan tim...
Citav scouting report
Spoiler: pokaži
Bugari su najlosiji, ali imaju jednog od najboljih igraca na turniru Vezenkova.Strasan ce biti igrac, neverovatan osecaj za igru, sut, ne siluje...Odusevio me je danas.Proglasen je pre neki dan za najboljeg mladog igraca Grcke lige.
GRUPA D
HRVATSKA
TURSKA
ENGLESKA
UKRAJINA
Hrvatska oslabljena neigranjem Hezonje i Bendera, ali opet paklen sastav...Mazalin, Arapovic, Zganec, Marineli, Bosnjak...Borice se za medalje...
Turci imaju isto veoma jak tim...Igra Kenan Sipahi(rodjen 1993.), Osman, Birsen, Ulubaj...
Englezi imaju dosta talenata, ali totalno tehnicki ne potkohvanih...Okorloh i Akodo se izdvajaju, imali su odlicne rezultate na pripremama i mislim da ce izbaciti Ukrajince...
Ukrajince su mozda najlosija ekipa na prvenstvu.