Board index Arhiva Fudbal

Premier liga BiH 2011/2012

Re: Premier liga BiH 2011/2012

Postby nolinjo » 29 Sep 2011, 12:39

samo u bih :sick:
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby 71:70 » 29 Sep 2011, 14:18

Igraču u belom dresu na 0:28 koji pokušava da saplete igrača gostujuće ekipe koji beži idiotima, bih DOŽIVOTNO zabranio dolazak na stadion, i organizovao javno bičevanje. Kakva konjina!!!
71:70

Postby dumagio19 » 29 Sep 2011, 14:55

ZRINJSKI - VELEŽ registrovano 0:3 !

Stadion suspendovan dok komisija ne rjesi sta dalje!

Prijave protiv igrača Zrinjskog, Mile Pehara (da, to je onaj sto je htio da srusi igraca), i šefa osiguranja Zrinjskog!
„Нека нас победи свако ко може, немамо ништа против” - Душко Радовић

"Ако желиш да победиш слабијег од себе, мораш да се бориш једнако добро колико и он!" - Душко Вујошевић.
dumagio19

Postby dumagio19 » 03 Oct 2011, 18:18

Čelni ljudi banjalučkog Borca odlučili su se zahvaliti na saradnji Zvjezdanu Cvetkoviću, a za njegovog nasljednika imenovali su nekadašnjeg trenera ovog kluba Velimira Stojnića.

Inace, u klubu je opste rasulo. U upravi postoje dvoje-tri struje, igraci ne pricaju medjusobno i slicno... Pukli su skroz!

Nadam se da ce Stojnic donijeti neki boljitak!

"Ако желиш да победиш слабијег од себе, мораш да се бориш једнако добро колико и он!" - Душко Вујошевић.
dumagio19

Postby dumagio19 » 03 Oct 2011, 18:20

Image

dumagio19

Postby dumagio19 » 05 Oct 2011, 12:08

Image

Prošlo je tačno dvije godine od tog tužnog dana kada je ubijen Vedran Puljić, te ranjeno šest navijača Sarajeva. Vedrana ne može niko vratiti, ali se može ublažiti tragedija i bol izvođenjem odgovornih pred lice pravde.

Najteži momenat bosanskohercegovački nogomet doživio je prije dvije godine. U nemilim događajima u Širokom Brijegu oduzet ljudski život. Ubijen je Vedran Puljić i ranjeno još šest navijača bordo kluba.

Sarajevo je u svojim prostorijama održalo pres konferenciju povodom ovog nemilog događaja u Širokom Brijegu kako bi iskazalo nezadovoljstvo pravosudnim organima, te da je krajnje vrijeme da se odgovorni za ovu tragediju izvedu pred lice pravde.

"Dvije godine od tog tužnog dana. Da se tada reagovalo ne bi nam se sada dešavali ovi ispadi navijača. Neka Vedranov odlazak bude posljednji. No, kakvo je stanje sada moglo bi biti još tragedija", rekao je Suad Muzurović, direktor Sarajeva.

"Dvije godine je dug period. Krajnje smo nezadovoljni pravosudnim organima. Optužen je Oliver Knezović, ali on je sada nedostupan. Niko nije ništa poduzeo. Krajnje je vrijeme za to. Želimo da se ubica privede i da mu se sudi, jer bi tako bar malo bila ublažena tragedija i bol", rekao je Kenan Žiga, predsjednik Udruženja navijača FK Sarajevo.

dumagio19

Postby mali_buda » 05 Oct 2011, 12:20

Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby dumagio19 » 06 Oct 2011, 18:07

Veliki neredi ispred stadiona Grbavica!

Piše: A. Beganović
Četvrtak, 06.10.11. 18:02.

Ispred stadiona "Grbavica" došlo je do sukoba navijača Željezničara i Hajduka koji bi danas trebali odigrati prijateljsku utakmicu. IGRAČI I UPRAVA HAJDUKA USLOVLJENI DA NE ODIGRAJU UTAKMICU OD STRANE TORCIDE. Donosimo vijesti sa terena uživo...

Prema nezvaničnim informacijama do skukoba je došlo nakon što su navijači Hajduka bacili signalne rakete prema grupi "Manijaka".

Navijači Željezničara razdvojeni su od Splićana kod popularne slastičarne "Palma" gdje su u prvom trenutki i zadržani, dok su članovi splitske Torcide okupljeni kod zgrade Elektroprivrede. Između njih se nalaze pripadnici specijalne jedinice Policijske uprave Sarajevo.

U ovom trenutku neredi su se smirili. Navijači Željezničara krenuli su prema stadionu, dok su navijači Hajduka blokirani od strane policije u blizini zgrade Elektroprivrede. Ulica prema stadionu je blokirana, dok publika ulazi na tribine.

Čini se da ima nekoliko lakše povrijeđenih osoba, a najnovije, još uvijek neprovjerene informacije govore da ima i povreda hladnim oružijem.

6:22

Sukobi navijača su nastavljeni kod mosta u blizini zgrade Elektroprivrede. Razmjenjuju se kamenice i baklje. Policije nema ni na vidiku!

6:25

Pristigla je i grupa Policajaca. Malobrojnija grupa navijača Hajduka se povukla. Napravljena je i značajnija materijalna šteta uz niz uništenih vozila.

6:27

Povlače se i navijači Željezničara nakon policijske intervencije.

6:30

Utakmica će se igrati od 19 sati umjesto 18:30 kao što je planirano.

6:33

Prema za sada nezvaničnim informacijama uzrok incidenta je ulaz Torcide na stadion, 3-4 sata pred početak utakmice kada su probili policijsko obezbjeđenje i počeli uništavati spremljenu koreografiju Manijaka.

Još jednom je zakazalo objezbjeđenje utakmice koje nije bilo na dovoljno visokom nivou.

6:38

Prema informacijama koje smo dobili od čelnika Hajduka, nerede nisu izazvali navijači iz Splita, obzirom da oni uopšte nisu stigli do Sarajeva. Naime, Splićani trvde da su zaustavljeni prije Sarajeva i da još uvijek nisu stigli u grad dok se u tuče imješane osobe iz Bosne i Hercegovine sa bojama Torcide.

6:43

U razgovoru sa čelnicima Hajduka saznajemo da su primili poziv od navijača, te da su uslovljeni da ne odigraju utakmicu. Prema navodima, ukoliko dođe do odigravanja utakmice, očekuju se veliki problemi u Splitu.

6:45

I pored prijetnji, uprava Hajduka spreman je odigrati susret, međutim, igrači iz straha ne smiju početi sa susretom. I dalje se ne zna da li će se utakmica igrati.

7:03

Sve je izvjesnije da od utakmice nema ništa.

Kakvo navijacko ludilo u Bosni zadnjih 15 dana!

dumagio19

Postby dumagio19 » 06 Oct 2011, 18:08

Kod Ljubuskog grupa BBB napala Torcidu!

lik sa jednog drugog foruma napisao sledece:

Torcida upala na tribinu manijaka i pokidala i zapalila im koreografije!
neredi i dalje traju, neko je pucao iz pistolja?
opsti haos, cuo se s jaranom koji je tamo!
neko je nozem izboden

Izgleda da je jedan navijač hajduka podlegao ozlijedama od uboda nožem. Strasno, majke mi!

dumagio19

Postby VMJunior » 06 Oct 2011, 19:13

Au,strasno!!

Samo da ne bude oono najgore..
VMJunior

Postby AirBall » 06 Oct 2011, 19:27

Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby AirBall » 06 Oct 2011, 19:57

Izvještaj iz Sarajeva: Bila je ovo prava ratna zona, Manijaci su Torcidaše bacali u Miljacku

MINISTAR policije kantona Sarajevo Muhamed Budimlić u središnjem Dnevniku FTV potvrdio je broj od 11 ozlijeđenih navijača nakon neviđene tučnjave Torcide i Manijaka kod Grbavice. Ministar je potvrdio da nema poginulih, slijedom informacija koje su objavili pojedini mediji i pucnjeva koji su se nedvojbeno čuli oko stadiona. Prema posljednjim informacijama iz Sarajeva dva su navijača u teškom stanju. Neslužbene informacije kažu da se radi o navijačima splitskog kluba.

Uoči utakmice Željezničar - Hajduk, koja je trebala biti dio proslave 90. rođendana sarajevskog kluba, huligani su blokirali grad. Zapaljeno je devet automobila, a više od petsto navijača gađalo se bakljama. Oko Grbavice vladao je neviđen kaos.

Trebala je to biti i utakmica trojca Željezničara, članova najtrofejnije poslijeratne generacije Željezničara Edisa Mulalića, Almira Gredića i Bulenda Bišćevića. Upravo je Bišćeviću, koji je nosio i Hajdukov dres, trener Hajduka Krasimir Balakov došao reći da se boji za sigurnost svoje momčadi. Utakmica je otkazana, Torcida je pod jakom policijskom pratnjom ispraćena iz grada. Napadnuta je i novinarska ekipa BHT1. Kada se situacija umirila, na prilazima stadionu ostao je velik arsenal palica i kamenja.

Iz Sarajeva se za Index javio naš kolega Armin Hasanbegović.

"Desetak minuta prije utakmice oko 200 navijača Hajduka iz svojih su kombija krenuli prema stadionu, naoružani bakljama. Trčali su prema stadionu, a s druge strane krenuli su navijači Željezničara. Njih 300-tinjak. Policija je došla tek nakon 15 minuta. Tada je počela potjera Manijaka za Torcidom: skakali su im po glavama, bacali ih u rijeku. Strašne scene"
Kolegica Radija Stari Grad Samira Poričanin-Peteresin kazala nam je da ovakvi neredi nisu bili očekivani.

"Trebala je to biti prijateljska utakmica. Umjesto toga, oko stadiona je bila prava ratna zona. Tek oko 20 sati polako se normalizira gradski promet, no dio grada oko Grbavice i dalje je blokiran. Lakše je ozlijeđen i jedan policajac, dva navijača su u teškom stanju. Reakcija policije je sigurno bila zakašnjela. Očekivalo se da će u grad stići oko 800 navijača Hajduka"

> Uskoro opširnije....

AirBall

Postby ОГИ » 13 Oct 2011, 13:12

Datuma 15./16. 10. 2011 godine na rasporedu je 10. kolo Premijer Lige BiH 2011/2012. Nakon prekida da li ocekivati opet sramotu ili napokon normalno odigrano kolo?

FK Leotar - NK Široki Brijeg
FK Kozara - FK Rudar P.
FK Slavija - HŠK Zrinjski
FK Sarajevo - NK Travnik
FK Velež - FK Olimpic (BHT1) u 15h
NK Čelik - FK Borac
FK Sloboda - NK Zvijezda
NK GOŠK - FK Željezničar
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby AirBall » 18 Oct 2011, 14:15

Lazar Marjanović- Beograđanin koji osvaja BiH

Mladi napadač Zrinjskog trenutno je prvi strelac Premijer lige. U BiH se priča da će ga „vrbovati” za reprezentaciju.

Ime i prezime Lazara Marjanovića u Srbiji „ne odzvanja”, ali u BiH je i te kako poznato. Mladi, 22-godišnji Beograđanin iz Zrinjskog trenutno je vodeći na listi strelaca Premijer lige, pa ne čudi što ga čelnici bosanskog Saveza „snimaju”.

U lokalnoj fudbalskoj javosti tiho se pominje da će ga vrbovati za reprezentaciju.

„Niko me nije zvao, ali moj stav je - Srbija”, počeo je Marjanović priču za MONDO.

Stepenik po stepenik, Marjanović je napredovao. Od beogradskog četvrtoligaša Lokomotive, preko Srema iz Sremske Mitrovice i Leotara, stigao je do Mostara.

„Imao sam letos još nekoliko ponuda, ali su Zrinjski i banjalučki Borac bili najkonkretniji. Iako je Borac trebalo da učestvuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odlučio sam se za Zrinjski i ne kajem se. Nisam pogrešio. Imam odličnu komunikaciju sa trenerom Slavenom Musom i lepo se osećam u Mostaru”, nastavio je 188 centimetara visoki, levonogi ofanzivac, koji može da igra i na krilnim pozicijama i u špicu.

Zrinjski i Mostar ostali su u sećanju naročito crno-belima zbog eliminacije iz kvalifikacija za Kup UEFA 2007. godine posle nereda na stadionu, odnosno tuče navijača Partizana sa policijom.

„Nisam doživeo nijednu neprijatnost za četiri meseca koliko sam ovde. Verovatno to ima veze i sa tim što dobro igramo i ekipa i ja. Ako bi krenulo loše, verovatno bismo se mi stranci prvi našli na udaru. Međutim, za sada mi je fino u Mostaru i nadam se da će tako i ostati”.

Mostarski klub odavno u svojim redovima ima Srbe.

„Trenutno smo nas petorica... Grad je podeljen na Istočni i Zapadni Mostar. U istočnom delu su muslimani, koji navijaju za Velež, a u zapadnom Hrvati, pristalice Zrinjskog. Preporučljivo je da se ne ide iz jednog u drugi kraj”.

Marjanović je na deset prvenstvenih utakmica dao šest golova, među kojima i dva za preokret prošlog vikenda na gostovanju Slaviji iz Srpskog Satajeva - 2:1. Takođe, igrao je i na dva meča u Kupu i još jednom se upisao u strelce.

„Prezadovoljan sam. Nisam mogao ni da zamislim da će biti tako dobro”.

Zrinjski je trenutno četvrti na tabeli sa 18 bodova, dva manje od Željezničara, četiri manje od Sarajeva, a pet manje od lidera, Širokog.

„Premijer liga me podseća na srpsku Superligu. Razlika je u Partizanu i Crvenoj zvezdi, sa kojima niko ne može da se poredi, ali siguran sam da bi se najbolje ekipe iz BiH borile za treće mesto u Srbiji. Takođe, u BiH je bolja infrastruktura. Primera radi, šest - sedam stadiona ima reflektore”.

Marjanoviću dobro ide, ali ne želi da gleda mnogo daleko.

„Usredsređen sam na igre u Zrinjskom, ali naravno da želim da jednog dana napravim korak dalje. Međutim, nemam razloga da se time opterećujem, sve je u rukama mog menadžera Dragomira Jovanovića koji je i do sada donosio odlične odluke”, zaključio je Lazar Marjanović..
AirBall

Postby mali_buda » 18 Oct 2011, 14:59

Pre njega je u Zrinjskom igrao i bio najbolji strelac BiH lige - Zoran Rajović, koji je dete Vojvodine. Čini mi se da je posle Zrinjskog prešao u splitski Hajduk, ali da se tamo nije proslavio.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

PreviousNext

Return to Fudbal