by Burke » 25 May 2014, 11:12
Atletiko bez Turana i Koste nije mogao pripretiti ni na koji drugi nacin Realu osim iz prekida. U utakmicama kao sto su ona u Barseloni pre sedam dana i ova veceras, Atletiko moze da dodje do povoljnog rezultata samo u regularnom delu igre, dok ih u produzecima taj njihov stil pojede i nemaju ni promil sanse za pobedu. Utakmica im se idealno otvorila, poveli su iz prekida, sjajno su delovali u defanzivi, ali im je opasno nedostajao taj jedan igrac koji ume da povuce kontru i zapreti Realu.
Real je za 90 minuta igre stvorio dve sanse preko Bejla i to je bilo sve. Kao sto je neko primetio, mislim da je ulazak Marsela dobro prodrmao ekipu i da su tek tada poceli da igraju nesto. Naravno, treba uzeti u obzir i gubitak snage Atletikovih igraca, koji nisu mogli da igraju onakav presing kao u prvom poluvremenu. Glavni igraci Reala su bili neprimetni tokom veceg dela utakmice i osim onih par prodora Di Marije, ne znam sta su to sinoc pokazali da je dostojno navodne pravde koja je stigla u nadoknadi vremena.
Kao sto rekoh, ne bih se slozio sa onima koji kazu da je Real zasluzeno izjednacio. Sta vise, mislim da je Atletiko zasluzio titulu ako uzmemo u obzir odnos njihovih realnih mogucnosti i onoga sto su pruzili na terenu ove sezone. Atletiko je igrao na jedini nacin na koji je mogao da igra ako misli da uzme trofej. Ne moze se ova ekipa posmatrati istim ocima kao Murinjov Celsi ili Inter. Murinjove ekipe su bile priblizne vrednosti sa svojim protivnicima i u takvim slucajevima je kritika da tako skupa ekipa igra antifudbal sasvim na mestu. Sinoc smo po prvi put posle vise od deset godina imali finale u kojem je jedna ekipa visestruko skuplja od druge. Zbog toga se Atletiku ne moze prigovoriti na stilu igre koji gaji i to uzimati kao razlog zbog kojeg je pravda to sto ga je Ramos dao u sudijskoj nadoknadi.
Sto se sudjenja tice, mislim da Kujpers nije imao greske koje su odlucile pobednika. Pred sami kraj je pokazana blaga tendencija u korist Reala time sto je produzio utakmicu za pet minuta, sto nije dozvolio Atletiku da izvede onaj aut na kraju utakmice, a pustio je Realov korner na kraju produzetka, ali mislim da to nisu greske zbog kojih je Atletiko izgubio. Oni su izgubili zbog pada koncentracije usled velikog umora i to je jedina istina.